+ Konuyu Yanıtla
1 den 10´e kadar toplam 10 ileti bulundu.

Konu: Kiracıyım

Kiracıyım Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    13
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Kiracıyım

Merhaba
    15 Haziran 2004 de 275 YTL ye bedelle Tüfe artışı ile kontrat (noterden onaylı) yaparak kira bedeli bankaya yatırılmak üzere ev kiraladım. Kiramı düzenli olarak önce elden bankaya yatırıyordum. Ocak 2005 de banka benden hesap kirayı yatırdığımı şubede olmasına rağmen havale ücreti istedi bende havale ücretini vermedim. Burada havale ücretini kim ödemeli?????.Bu nedenle kirayı havale ücreti ödememek için kendi banka hesabımdan her ay düzenli olarak EFT yaparak ödüyorum hesap ekstrelerimde bu mevcut.
    15 Haziran 2005 de kiramı artışla 300 YTL yaptım. Ev sahibim yurtdışında yaşıyor. Aralık 2005 de arayarak kirayı 350 YTL yapmamı ve kira artış dönemlerinde de(Kontratta Tüfe yazılı yeni kontrat yapılmadığı için zaten zam ara dönemde yapıldı)50 YTL artırmamı istedi bende kabul ettim ve uzun zaman oturabileceğimi söyledi bu şartlarda sözlü olarak. Şimdi Mayıs 2006 da tekrar aradı ve evi satacağını söyledi. Alabilirsen sen al diyor.
    Telefonda 100 000 Dolar istedi bende evi o kadar etmeyeceğini söyledim. Bacanağına Vekalet verdiğini (vekaleti görmedim) onunla görüşmem gerektiğini söyledi. Henüz görüşmedim.
    Bu bilgiler doğrultusunda
    1- Ben ne yapmalıyım.
    2- Bana ev sahibim ne yapabilir.
    3- Burada ne kadar oturabilirim.
    4- Evi satılığa çıkardıkları için alcılara eve bakmalarına müsaade etmem gerekiyor mu bunu önlemek için ne yapmalıyım.
    5-Kontrat dışında bir şey imzalamadım. Evin tapusu kimin üzerine onu da bilmiyorum.
    6- Tapudan bununla ilgili bilgi alabilir miyim? Tapuda Şerh olayı nasıl konuyor.
    7-Ben evden taşındım diyelim adam evi satmadı ve kiraya verirse dava açabilir miyim.
    8- Evi boşaltmazsam 15 Haziran 2006 kira artış döneminde kiramı ne kadar artırmalıyım.
    9-Evi bir başkası alır ve kendi oturacağını söylerse ne yapmalıyım. İhtiyacı olduğunu ispatlamak zorun damı.?
    10-Alan kişi oturmaz kiraya vermek isterse eski kontrat mı geçerli olur.
    11-Oturacağını söyleyip oturmaz sonra başka birine kiraya verirse ne yapmalıyım.
    12-Ev satıldıktan sonra ne yapmalıyım ve bu evde ne kadar oturabilirim.
    13 Evi alan kişi tapu devrinden (ihtiyacı olduğunu bildirerek yada bildirmeyerek)
    1 ay içinde bana ihtar gönderirse ne kadar oturabilirim. Bu süre (3- 6 ay gibi okudum)sonunda evden ev bulup çıkamazsam ne olur. En fazla ne kadar oturabilirim. Tahliye davaları ne kadar sürüyor ve yaklaşık masrafları nedir.
    1 ay içinde ihtar göndermezse ne kadar oturabilirim. Haziran 2007 ye kadar oturabilir miyim. Oturabilirsem Haziran 2007 den önce evi boşaltırsam örneğin şubat ta geriye kalan (Haziran 2007 ye kadar) ayların lirası benden alınır mı?
    14-Satmaktan vazgeçip akrabam oturacak derse
    a)Oturmazsa başka birine kiraya verilirse
    b)Akraba oturur ve 3 yıldan önce taşınır başkasına kiraya verirse
    ne yapabilirim.
    15- Haziran 2006 ve haziran 2007 den önce ev satılmazsa kira kontratım devam edermi.?
    16- Yukarıdaki süreler içinde beni evimde rahatsız edebilirler mi yani polisle çıkarmak yada bir şekilde evime gelip rahatsızlık verebilirler mi?
    17-Şu anda (Mayıs 2006 ) ev sahibim evi boşaltmam için bana ihtar çekerse ne olur. İhtarın içeriği nasıl olmalıdır. İhtar çekince ben ne yapmalıyım. Kontrat süresi bitiminde beni evden çıkarmak için ne yapabilir? Kontrat dönemi 15 Haziran 2006
    Kısacası ben buradan taşınacak durumda değilim En az bir sene daha oturmak istiyorum. Bunun için yasal haklarım neyse kullanmak istiyorum.

Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.

Hukuki NET Güncel Haber

Kiracıyım konulu yargıtay kararı ara
    Kiracıyım konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    İstanbul, Türkiye
    İletiler
    777
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Sayın Kültür2;
    Okadar çok soru sormuşsunuz ki, aslında hepsinin de içeriği aynı. Şöyle ki;
    Kira bedelinizi ev sahibinizin istediği gibi değil de, kontratta kararlaştırdığınız şekilde arttırabilirdiniz. Bunun karşılığında ev sahibinizin hiç bir yaptırımı söz konusu olamazdı.

Ev sahibiniz evini satabilir ve siz de gelen alıcılara evi gözstermek durumundasınız. Yeni ev sahibi sizin var olan kontratınızla bağlı olacaktır. Şayet ki, söylediğiniz gibi kendisi oturacak ise, 1ay içinde size ihtar göndermeli ve 6ay sonrasında da tahliye davası açmalıdır. Yani bu durumda sizin ev aramak için 7ay gibi makul bir süreniz olacaktır.

Yeni ev sahibiniz 1ay içinde ihtar göndermez ise, kira kontrat süresinin bitimini beklemek durumunda kalacaktır. Kontrat bitiminden sonra 1ay içinde bir ihtar göndererek ihtiyacı dolayısıyla tahliyenizi isteyebilir. Böyle bir durumda kontrat süresinden önce siz evi boşaltmak durumunda kalırsanız, sonraki ayların bedelinden de sorumlu olursunuz. Ancak bu durum ev sahibiyle anlaşılarak giderilebilir. Zira kendisi oturacak ise, her hangibir kazanç kaybı söz konusu olmayacaktır.

Şu anda kimse evinize polis zoruyla girip sizi evinizden çıkartamaz.

Yeni kira döneminizde, şayetki kira mukavelenizin devamını kararlaştırırsanız, kontrattaki artış oranında arttırmanız gereklidir.

Kanaatimce tapuya şerh, iki tarafında rızasıyla konuluyor. Zira, ev sahibinin rızası olmadan böyle bir külfet altında kalması söz konusu olamaz.

Umarım sorularınıza cevap verebilmişimdir.SAYGILARIMLA..

Nerede
    Türkiye.
    İletiler
    582
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

kiralarınızı ödediğiniz sürece sizi çıkartmaları söz konusu olmaz.

satarsa .yine sizi etkilemez.satış tarihinden itibaren 1 ay içinde ihtarname yollaması lazım.bu ihtarnamenin size tebliğinden itibaren 6 ay sonra tahliye için dava açabilir bu davada en az 6 ay süreceğinden 1 yıldan önce sizi oradan çıkartamazlar.

yalnız kira ödemelerinde kirayı almayarak sizi temerrüde düşürüp icra yoluyla tahliyenizi isteme durumu yaratabilirler.bunun için kirayı sözleşmede ki oranda artırın almazlarsa,konutta ödemeli olarak yollayın yine olmazsa ,yani size konut göstremezlerse,bu halde sulh mahkemesinden tevdi amhalli isteyip oraya yatırırsanız 1 yıl sizi kimse rahatsız edemez.

Nerede
    Turkey.
    İletiler
    13
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

Ev sahibi ile telefonda evi satacağını söyledikten sonra görüşmedim.

Kira artış dönemim 15 haziran 2006

Bu evde 1 yıl daha oturabilmek için ilk olarak ve sırayla ne yapmalıyım?

Tahliye davasının masrafı ne kada oluyorsa onuda ödemeye hazırım

Bu eve bir yıl ihtiyacım var çünkü.

Nerede
    İstanbul, Türkiye
    İletiler
    777
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Şunu yaparsanız kesin 1yıl daha oturursunuz diye bir durum söz konusu olamaz. Ancak Sayın Karakolal ve benim de belirtmiş olduğum gibi, evinizi alan yeni ev sahibi 1ay içinde ihtar gödererek 6ay sonrasında tahliye davası açabilir. Bu davanın seyri vs. gibi durumlardan, davanız bir ihtimal uzayabilir. Ancak minumum 7ay evde oturma hakkınız mevcut. Ayrıca eviniz şu anda satılmış değil. Ev satıldıktan sonra bu prosedür işlemeye başlayacak. Dolayısıyla da eviniz satılana kadar da ayrıca bir ek süreniz mevcut.SAYGILARIMLA..

Nerede
    Türkiye.
    İletiler
    582
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

kira artış oranı sözleşmed ne oransa ona göre bir artış yapın.sonrasında oturmaya devam edin.asgari 1 yıl dava açılsa dahi oturursunuz.

dikkat edilmesi gereken kira ödemeleri ve kiraların sorunsuz karşı tarafa ödenebilmesi.bu açıdan da sorun yoksa durum yukarıda arz edildiği gibidir.

Nerede
    Turkey.
    İletiler
    13
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Bu sorunum gösterdiğiniz ilgiye ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. SAYGILAR

Nerede
    Turkey.
    İletiler
    13
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Merhaba;
    1-Evi almak isteyen alıcılara evi gezdirmek zorunda olduğunu yazmışsınız.
    Bu yasal olarak mümkün mü ben gezdirmek istemiyorum dersem ne olacak. (Eşim hasta raporlu evde yatıyor.)

Yasal olarak mümkünse ev sahibi nereye başvurabilir. Evi görmeye geldiklerinde nasıl bir karar olmalı ellerinde.

Polis bile evi aramak için mahkemeden karar çıkarmak zorundaysa her evi almak isteyene ben evimin kapılarını açmak zorundamıyım.

Yasal olarak evi görmek isteyenler; ayda, haftada, günd.......kaç kere gelebilirler.

2- Ev sahibi yukardaki nedenden dolayı evi tanıdığı birine (hileli satış)satıp sonra tekrar hangi süre içinde geri alabilir.

Kendi oturacağını yada satacağını söyleyip evden çıkartdığında 3 yıl kiraya veremiyor diye okumuştum.

Satın almalarda da böyle bir düzenleme varmı?

3-Mahkemeye gitmeden kendi isteğimle evden çıkarken ev sahibinden nedenini belirtir bir yazı almazsam 3 yıl içinde başka birine kiraya verirse dava açma hakkım olurmu.
    Alacaksam bunun içeriği nasıl olmalıdır. Yoksa sadece mahkeme yoluyla evi boşaltırsam böyle bir hakkım oluyor.
    4-Kiramı EFT yaparak ödüyorum. Ev sahibi Yurt dışında adresinide bilmiyorum. Ev sahibi bankadaki hesabı kapatıp EFT yapamazsam (beni temerrüde düşürmek için) ne yapmalıyım.

Kusura bakmayın bu sorunla size fazla yazıyorum galiba ama;
    Eşimin düşük tehdidi var. Üstelik bu birde tüp bebek olunca. Bu ev meselesi iyice huzurumuzu kaçırdı bu günlerde. Taşınacak durumda değilim. Hakkım neyse kullanmak istiyorum. İnsanlar önce uzun zaman oturabileceğinizi söyleyip evi kiraya veriyorlar sonrada kiradan memnun olmayıp bu yollara başvuruyorlar. Aç gözlü bu evsahipleri.

Gösterdiğiniz ilgiye ve verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, saygılar.

Nerede
    Türkiye.
    İletiler
    582
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

öyle zırt pırt kapıyı çalıp gelemezler.belli bir günde belli bir saat aralığı verilecek ve müstakbel alıcılar ozaman gelip bakacak.

almak zorunluluğunuz bu sınırlar içindedir.

satın almalar da da aynı düzenleme var.

mahkemeye gitsin bu size en az 1 yıl kazandırır.bir yıl sonra tahliye edilirsiniz.

maddi tazminat davası ve de icra dairesi tahliye emri yollarsa ceza davası açma hakkınız vardır.

sulh mahkemesinde tevdi mahalli tayin ettireceksiniz.oraya yatıracaksınız.

oturmaya devam et.

Nerede
    Turkey.
    İletiler
    13
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Teşekkür ederim

+ Konuyu Yanıtla