Merhaba! Konu başlığını nereye açmam gerektiğini epey bir aradım ama tam uygun bir er bulamadım.
160 konuttan oluşan ve bağımsız bir ısıtma merkezinden doğalgazla ısınmakta olan Askeri lojmanda oturuyorum.
Mart 2012'de yapılan ilk dağıtımda lojmana 52 kişi, Nisan ayında yapılan ikinci dağıtımla beraber ise toplam 80 kişi konutlara yerleştik.
Mart ayında 14000 TL gelen doğalgaz faturası daire başına 14000/52= 270 TL, Nisan 2012'de ise gelen 4000 TL doğalgaz faturası ise 4000/80=50 TL olarak borç kaydedilmiş ve ilgili faturaların son ödeme tarihlerinin geciktirilmemesi bakımından oldu bittiye getirilerek tahsilatı yapılmıştır.
Daha sonra yaptığımız araştırma neticesinde Milli Emlak Genel Müdürlüğünün 294 sayılı genel tebliğinin 2.6'sında yer alan "Boş Konutların ısınma giderleri ilgili kamu ve kuruluşlarınca karşılanır" maddesi gereği daha önceden ödediğimiz tutarların 160 daireye göre tekrar hesaplanarak fazla ödediğimiz tutarın iade edilmesine yönelik bir dilekçe yazmamıza rağmen kurumdan aynı tebliğin 2.1 maddesi hükmünce iade talebimize red cevabı verildi ki 2.1 maddesinde oturulan konutların ısınma giderlerinin oturanlarca karşılanmasının esas olduğu belirtilmektedir.
Bizim zaten oturduğumuz daireden yana bir itirazımız yok ve oturduğumuz dairenin ısınma giderlerini gayet tabi biz karşılamaya devam ediyoruz. Bizim itirazımız boş kalan kamu konutlarından yana.
Konuyla ilgili olarak Bölge İdare Mahkemesine gidip Tüzel kişiliği MSB'lığından davacı olmamız ne kadar doğru olur? Cevaplarınızı bekliyorum bu arada 60 günlük dava açma süresini de kaçırmak istemiyoruz.
Yakıt parasını sizden hangi kurum veya kuruluş talep ve tahsil etmişse, o kuruma müracaatla ret cevabı almış olmanız gerekir. Eğer doğru kuruma dilekçe vermiş ve ret cevabı almışsanız. Söz konusu kurum aleyhine (muhtemelen lojmanlarınız MSB'lığına tahsislidir) İdare Mahkemesinde (Böge İdare Mahkemesi değil) tüm mağdurlar olarak tek dilekçe ile bir iptal ve tam yargı davası açamanız gerekmektedir diye düşünüyorum.
Teşekkür ederim. Sizin de değindiğiniz gibi daha önce ilgili kuruma iade talebinde bulunduğumuz bir dilekçe yazmıştık. Red cevabını 29 Kasım tarihli üst yazı ile tarafımıza bildirdiler. Dolayısıyla açacağımız davada ilgili yazışmaları ek olarak ta sunacağız. Buradaki asıl amaçlarımızdan biri de aslında bundan sonraki dönemde bir takım dairelerin boşa çıkması durumunda benzer sıkıntılar yaşamamamız. Bu konuya da dava dilekçesinde değinerek ileriye dönük bir tedbir kararı aldırabilirmiyiz acaba?
Lojmanları size tahsis eden kurum hukuka aykırı olarak fazladan aldığı yakıt paralarını mahkeme kararı ile iade etmek zorunda kalırsa bir daha böyle bir tasarrufta bulunacağını düşünmüyorum. Sizin olayınızda tedbir kararı söz konusu olamaz.
Merhabalar... Bir köyde sınıf öğretmeniyim. Okula bağlı lojmanda oturuyorum. Lojmanımızın kazan dairesi aşamasında iken okulun kazan dairesine bağlanılacak gibi yapılmış olacak ki; lojmana ait bir kazan bacası yoktu. Bizler kendi imkanlarımızla kazanı ve kalorifer sistemi bulunan lojmanın içinden bir baca yaptık. Konutta oturduğumdan bu yana da kömür giderlerini biz ödüyoruz. Şöyle mevzuatları biraz inceleyince (bununla ilgili bir sürü milli emlak tebliğleri, yönetmelik,kanun ve hatta mebe bağlı özel bir konut dağıtım yönergesi bile var.) yakıt giderlerinin belli hesaplamalar doğrultusunda kurumca ödenmesi gerektiğine dair bir öngörüm oluştu. Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim. Kömür alımlarına dair herhangi bir faturamız da yok. Bir başvuru veya dava ile kazanacak olursam geriye dönük ödemeler için nasıl bir yol izlenebilir. Teşekkürler...Ayrıca ben bu konuta gelene kadar da oturanlardan kira bedeli alınıyordu. MEB Konut dağıtım yönergesi gereğince yaptığım başvuru ile kira bedellerini de geri aldık ve şu anda kesilmiyor. Yani söz konusu lojman kira bedeli alınmayan bir köy okul lojmanı...
Konu aytaçb tarafından (10-04-2013 Saat 00:28:22 ) de değiştirilmiştir.
Kamu konutlarında, konutun boş olduğu döneme ait, konutun tahsisinden sonra tahsis edilen personelden geçmişe dönük olarak yakacak parası alınabilir...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku