Milli eğitim balanlığında hatalı olduğunu düşündüğüm bir uygulama var.
Bunu M.E.B.'na bilgi edinme kanalı ile sordum, hatalı olduğunu düşündüğüm şekilde uygulandığı cevabı verildi.
Çocuğun büyük bir ameliyat olması gerekiyor, 3 ay yatacak. Dolayısı ile bunu yaz tatilinde yapmak istedik.
Yaz tatili 10 Haziran'da başlıyor olsun. ameliyata da 8 Haziran'da gün verilmiş olsun.
Bu durumda çocuk 2 gün okula gidemeyecek.
Ama mevcut uygulamaya göre raporu yaz tatilini kapsıyor olsa da, 3 aylık olduğu için devamsızlık limitini aşıp devamsızlıktan sınıfta kalmış olacak.
Bu uygulamada bir hata olduğunu düşünüyorum ve uygulamanın raporun tamamının değil, sadece okul günlerine denk gelen kısmının raporlu olarak sayılması gerektiğini düşünüyorum.
Bu yöndeki şikayetimi nereye bildirmeliyim?
Belli bir süreyi geçtiğinde önemli oluyor.
Yönetmelik:
"Özürlü ve özürsüz devamsızlıklar ile okul yönetimince verilen izinlerin toplamı 45 günü aşamaz"
tabii eğitim öğretim yılı içinde ise geçerli bu, yaz aylarında devamsızlık söz konusu olmuyor zaten... Tatil süreci için rapora da gerek yok... Öğrenci 2 gün rapo alabilir, devamsızlığı kullanabilir vs. Yani olmayan derse rapo getirilmesi beklenmez ... Sorun nedir ben de anlayamadm doğrusu...
Olmayan derse rapor getirlmesinden bahsetmiyorum,
Tatil günü raporlu iseniz, DEVAMSIZLIK sayılıyor.
Örneğin perşembe günü 5 gün rapor alsanız:
perşembe/cuma/cumartesi/pazar/pazartesi okula gitmiyor,
3 gün derse girmiyor ama 5 gün devamsızlık sayılıyor.
M.E.B. den gelen bilgi edinme cevabında böyle açıklanmış.
Bunun hatalı bir uygulama olduğunu düşünüyorum, değiştirilmesi için nereye şikayette bulunmam gerektiğini bulamadım.
"Çocuğun büyük bir ameliyat olması gerekiyor, 3 ay yatacak. Dolayısı ile bunu yaz tatilinde yapmak istedik.
Yaz tatili 10 Haziran'da başlıyor olsun. ameliyata da 8 Haziran'da gün verilmiş olsun.
Bu durumda çocuk 2 gün okula gidemeyecek.
Ama mevcut uygulamaya göre raporu yaz tatilini kapsıyor olsa da, 3 aylık olduğu için devamsızlık limitini aşıp devamsızlıktan sınıfta kalmış olacak."
Bunlar sizin ifadeniz.Biz bu ifadeye göre cevap verdik. Bunun dışında raporda hafta tatili olmaz, çalışma hayatında da raporlu günler hafta izni, bayram vb. izin bile olsa raporlu sayılır. Hafta sonu olması bir şey değiştirmiyor. Hiç bir görevli bireyin tatil durumunu hesaplayıp rapor vermek veya devamsızlık ayarlamak ile uğraşmak zorunda değil. Kaldı ki raporu hasta olduğu için alırsınız, hastalığın hafta sonu olmaz
Sanırım demek isediğiniz devamsızlık hakkının işgünü üzerinden hesaplanması ama bu mümkün değil... Heyet raporu ile sorunu çözebilirsiniz ama siz gene de yaz tatilinde alın ameliyet gününü ki bu derdiniz olmasın... Şimdiden çok geçmiş olsun :=)
Bahsettiğim hatalı uygulamayı daha vurucu bir şekilde anlatabilmek için, kurgulanmış uç örnek teşkil edecek değişik misaller vermeye çalışıyorum. Aksi halde "ne olacak canım 17 yerine 25 yazıldıysa" tepkisi almaktan çekindim. Gerçek olayda 17 iş günü okula gitmeyen çocuğa 25 gün devamsızlık verildi.
Madem iş hayatı misali verdiniz, işyerinden 1 hafta izin alsam, işveren benim izin hakkımdan 7 gün mü düşecek? (Cevap vereyim: Hafta tatili düşülmeyecek)
Demek ki iş hayatında öyle olmuyor.
Bir de "Hiç bir görevli bireyin tatil durumunu hesaplayıp rapor vermek veya devamsızlık ayarlamak ile uğraşmak zorunda değil." görüşünüze katılmıyorum. Çünkü adı üstünde, o kişi "görevli". Ayrıca e-okul sisteminde bunu yapması gereken zaten bir yazılım sistemi. Bilişim teknolojisi için de tatilleri saymak ya da saymamak sadece bir tercih. Yani yapılmasında sorun olacak bir uygulama değil.
Bir örnek daha:
Öğrenci cumartesi hastalansa ve 2 günlük rapor alsa, hiç devamsızlık yapmadığı halde, cumartesi ve pazar için, iki gün okula gitmemiş mi sayılacak?
Bu uygulamanın sağlıklı olduğu fikrine halen katılmıyorum.
Keşke neyi anlamadığınızı anlayabilsem... öncelikle çalışan mısınız? Eğer çalışansanız izin ve rapor aynı değildir. Eğer çalışansanız bilmeniz gerekir ki evet 7 gün düşecek, çünkü 1 hafta diye bi kavram yoktur. Gün kavramı kavrdır. İzin alırken 1 hafta diye alamazsınız. Takvim günü olarak alırsınız. Hafta sonu dahildir. Demek ki iş hayatında öyle oluyor. Öncelikle bunu bilmeniz gerekir.
Görüş değil bu zorunluluk, tatil bireysel haktır, idare hakkınızı talep ettiğinizde vermekle mükellef ama öğrencinin devamsızklık durumunu ayarlayıp doktor raporunu değiştiremez. Görevli 1200 kişiik ( misalen) bir okulda işini yapar, hafiye değildir. E-okula verilen fiş ve raporlar doğrultusunda bilgi girişi yapılır. Yani belgelidir, tercih olamaz. Zira kanıtlanması gerekir.
Örneğinize gelince,
cumartesi hastalansa ve iki gün rapor alsa devamsızklıktan düşülemez. Zira okul açık değil yani devam edeceği kurum çalışmıyor, devam zorunluluğu olmayan bir dönem olduğundan hafta sonu raporu devamsızlıktan düşülemez. Bugüne kadar bu durumu Anlamayan bir tek size rastladığımı beirterek hala sorununuzu anlamadığımı ekliyor ve konuyu kapatıyorum, kendi açımdan.
Katılmadığınız fikri anlarsanız zaten sorun çözülür. Devamsızlık neye göre verildi belirtmemişsiniz. Doktor raporu 25 gün olarak ise belirtilmiş ise sisteme öyle girilir. Hafta sonunu nhesaplamak görevlinin görev taınına uymaz; zira görevli şahsi çalışmaz. Adı üstünde görevlidir, hizmetkar değildir....
Sn.Eker le aynı dûşüncedeyim,uygulamada hata var.
Rapor başlangıç ve bıtiş tarihi belli olsa da,
o görevli sgk da raporları girmekle görevli biri.
Devamsızlık GÜNLÜK takip edilip kaydedilir sebebiyle birlikte.
O gün bir devamsızlık varsa islenir,devamsızlık nedeni raporsa,raporlu olaral işlenir.
Haftada 5gün gidilen bir okula verilen,süresi 7gün olan raporu ,devam zorunlulugu aranan 5gün yerine 7 gün için devamsızlık girmek işgüzarlıktan başka bir şey değildir bence.
Sayın Kırcalı,
Durumu ifade edebildiğime sevindim
Ancak şöyle bir husus var:
Bu bilgiyi giren kişinin bu konuda bir tasarrufu yok. Yani bilgiyi giren kişi istese de 5 gün olarak giremiyor.
Bunun bir sistem (yazılım) hatası olduğunu düşünerek M.E.B. na başvuru yaptım ancak gelen resmi cevapta uygulamanın bu şekilde olduğu ve 7 gün sayılacağı söylendi.
Konuyu açma amacım ise, M.E.B. bu uygulamayı doğru bulduğuna göre, bundan sonraki adımımın ne olacağını bilmiyor olmam.
Benim bildiğim yöntem ve usuller, mağduriyetimi M.E.B'na bildirmek noktasında tükendi çünkü
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku