Dolandırılıyor muyum?Miras kalan evin düşük bedelle satılmaması için ne yapabilirim
Merhaba.Acil dememin sebebi vekaletnameyi pazartesi yollamak zorunda olmam.Halam vefaat etti.Çocukları olmadığından mirası kardeşlerine kaldı.Benimde babam vefaat ettiğinden miras bana anne ve kardeşime kaldı.Vefaat eden halam istanbulda yaşıyor bu yüzden mallarını oradaki küzenlerimden biri satacak bende ona vekalet yollayacağım çünkü öğrenciyim ve okulu bırakıp gidemiyorum.Ailem bana yollamam için vekaletname örneği gönderdi ancak ne yazıkki önceki acı tecrübelerimden dolayı aileme güvenemiyorum.Bu vekalet sanırım kuzenime hak veriyor ama kuzenimle anlaşıp benim hakkımı aralarında paylaşabilirler.Öğrenci olduğumdan avukat ücreti veremiyorum.Aşağıya vekalette yazanları yazdım.Sorularım
1-bu vekaletname uygunmu yoksa benim payımı almaya yönelik olarakmı hazırlanmıştır?
2-dolandırılmamak için ne yapmalıyım çünkü tamamen farklı şehirdeyim ve olanlardan prosedürlerden vb hiç haberim yok.
Murisim ...den diğer mirasçılar yanında bana da her türlü yolla intikal eden ve edecek olan istanbul ili ilçeleri köyleri hudutları dahilinde bulunan gayrimenkullerdeki tüm hak ve hisselerimin tamamını veya bir kısmını mirasçılık belgelerine göre adıma intikal ettirmeye tescillerini yaptırmaya iştirhak halindeki mülkiyeti müşterek mülkiyete çevirmeye ve hissedarlık esasını kabule bu konularda ilgili tapu sicil müdürlüğü veya takrir almaya yetkili memuz huzurunda namıma intikal ve tescil takrirleri vermeye ve kabule tescil talebinde bulunmaya tapu defteri ve sicilini imzalamaya cins tashihi yaptırmaya tapu senetlerini almaya veraset ve intikal vergilerini ve emlak vergilerini ödemeye beyannamelerini tanzim ederek ilgili mercilere sunmaya iade edilecek kısımlarını geri almaya tapu ve nüfus kayıtlarındaki yanlışlıkları idari yollardan düzeltmeye belediyeye yola yeşil alana terki gereken kısımları bedelli veya bedelsiz olarak terke terk takrirlerini vermeye bu konulardaki evrak ve belgeleri imzaya murisim ....den diğer mirasçılar yanında bana da her türlü yolla intikal eden veya edecek olan istanbul ili ilçeleri ve köyleri hudutları dahilinde bilimum hak ve hisselerimin tamamını yada bir kısmını intikalden önce veya sonra dilediği bedel ve koşullarda toptan veya parça parça hisseli veya hissesiz olarak dilediğine satmaya satış bedellerini almaya satış bedellerini satış bedellerinin hisseme düşen kısmını TC ziraat bank aş den verilen ......a ait olan ......... numaralı hesabıma yatırmaya alıcının kredi ile alması durumunda kredi bedellerini ilgili banka merkez veya şubelerinden (ahzu kabza) sulh veya ibraya ilgili tapu sicil müdürü veya yetkili tapu memuru huzurunda kesin ferağ takrirlerini vermeue tescil talebinde bulunmaya tapu defterini ve sicilini ve belgerlerini imzalamaya Noterliklerde SATIŞ VAADİ SÖZLEŞMESİ yapmaya ve imzalamaya sözleşme koşullarını ve cezai şartlarını dilediği şekilde tespite gerektiğinde sözleşmeyi fesh etmeye değişiklikler yapmaya tapu siciline şerh hususunda izin ve yetki vermeye şerhi terkin ettirmeye taşınmazın tasarrufu ve yararlanma haklarını alıcıya devir teslim etmeye cins tashihi yaptırmaya tapu ve nüfüs kayıtlarındaki her türlü yanlışlıkları idari yollardan düzelttirmeye belgeleri imzalamaya fazla ödenenlere itiraza her türlü yasal ve özel işlemleri tüm resmi makam ve merciler önünde yapmaya ve imzalamaya yukarıda belirttiğim konularla ilgili her türlü yasal işlemleri benden farksız olarak ilgili tüm resmi makam ve merciler önünde yapmaya ve imzalamaya iş bu işlemleri başından sonuna kadar takip ve sonuçlandırmaya başkalarınıda tevkil teşrik ve azle yetkili ve mezun olmak üzere ......... tarafımdan vekil tayin edildi
Hukuki NET Güncel Haber
Konu leyl91 tarafından (10-11-2012 Saat 12:53:03 ) de değiştirilmiştir.
Şahsımca "adıma" kelimesinin bir çok yere koyulması yeterli olur. Adıma tescil edilmesi gibi...Bence siz boşuna endişeleniyorsunuz zira noterlerin veritabanında her tür işleme yönelik vekalet örnekleri vardır. Sadece isim adres kısımlarını değiştirip tasdik ederler. Bu yüzden notere derdinizi anlatırsanız, "benim adıma işlem yaparak payımı benim adıma tescil ettirmeleri....vb" hususlarını paylaşırsanız oradakiler istediğiniz şekilde bir metin hazırlayacaklardır çünkü onların işi bu ve belkide her gün bu şekilde yüzlerce işlem yapıyorlar.
Peki mesela vekalet verilen kişi düşük fiyata satmış gibi gösterip bize payımızı eksik veremezmi yada parayı elden aldığını ve çaldırdığını söyleyemezmi.Bu ve başka şeylere karşı nasıl önlem alınabilir?
Güvenmiyorsanız vekalet vermeyin. Güvendiğiniz yakından ve oraya gidebilecek birine vekalet verin, gitsin halledip gelsin, masraflarını ve gerekirse ücretini siz ödeyin.
Satma konusu olan cümlelerde "RAYiC deger ile" yazmasi gerekir.
Yargitay ictihatlarina göre "diledigi bedelle diledigi kisiye" yazsa bile emsal RAYiC degerlerde satmak zorunda.
Kasti olarak vekalet vereni zararlandirici davranislarda bulunamaz.
hak ve hisselerimin tamamını yada bir kısmını intikalden önce veya sonra dilediği(RAYiC) bedel ve koşullarda toptan veya parça parça hisseli veya hissesiz olarak dilediğine satmaya (Rayic)satış bedellerini almaya (Rayic)satış bedellerini satış bedellerinin hisseme düşen kısmını TC ziraat bank aş den verilen ......a ait olan ......... numaralı hesabıma yatırmaya alıcının kredi ile alması durumunda kredi bedellerini ilgili banka merkez veya şubelerinden (ahzu kabza) sulh veya ibraya ilgili tapu sicil müdürü veya yetkili tapu memuru huzurunda kesin ferağ takrirlerini vermege tescil talebinde bulunmaya tapu defterini ve sicilini ve belgerlerini imzalamaya Noterliklerde (Rayic)bedel ile SATIŞ VAADİ SÖZLEŞMESİ yapmaya ve imzalamaya sözleşme koşullarını ve cezai şartlarını dilediği şekilde tespite gerektiğinde sözleşmeyi fesh etmeye değişiklikler yapmaya tapu siciline şerh hususunda izin ve yetki vermeye şerhi terkin ettirmeye taşınmazın tasarrufu ve yararlanma haklarını alıcıya devir teslim etmeye cins tashihi yaptırmaya tapu ve nüfüs kayıtlarındaki her türlü yanlışlıkları idari yollardan düzelttirmeye
Diğer akrabalar vekalet verdiği için benim vermemem olmaz.Benin korkum parayı elden aldığını ve çaldırdığını söyleyesi.Buna karşı ne yapılabilir birde başka ne tür hilelere karşı hazırlıklı olmalıyım?
Ortak miras kalan evin düşük fiyata satılmasını engelleme
Daha önce konu açmıştım ancak bu sorum farklı konuda olduğundan yeni konu açtım.
Şöyle birşey okudum:
Aldatilmamak icin öncelikle miras birakan halanizin veraset ilamini (mirascilik belgesi), buna dayali olarak ne kadar hissenin size kaldigini ve bir de hangi malvarliklarinin kaldigini görüp bilmek gerekir.
Eger malvarliklari konusunda hicbir bilgiye sahip olmazsaniz, kalan miras büyük bile olsa vereceginiz vekaletname ile düsük fiyata satilabilme riski vardir.
Önceden dediğim gibi halam vefaat etti ve mirasından ben dahil birkaç kişi pay alacak.Evi satması için pay sahiplerinden birine vekaletname yollayacağız ancak ben evin düşük fiyata satılmasından korkuyorum.
Sorularım
1-Veraset ilamı çıkarıp Vekaletnameye rayicinde satılması gerektiğini yazmam yeterlimi?
2-Veraset ilamında evin rayici yazıyormu?
3-Buradaki rayiç neye göre belirleniyor?
4-Vekalet verilen kişi evi satmadan önce satacağı miktarı resmi olarak beyan etmesi ve bizim kabul etmemiz gibi birşey söz konusumu?
5-Bunlar yetersizse düşük fiyata satılmaması için ne yapılabilir?
Cevap: Ortak miras kalan evin düşük fiyata satılmasını engelleme
leyl91 rumuzlu üyeden alıntı
5-Bunlar yetersizse düşük fiyata satılmaması için ne yapılabilir?
Siz bir alıcı bulabilirsiniz.
Asıl sorun;
vekalet vereceğiniz kişiye güvenmemeniz, o kişinin diğer mirasçılarla birlik olup sizi kandırmasından endişeleriniz var.
Neden daha en başta güvenmediğiniz ortada olan birine vekalet vereceksiniz o zaman?
İş-okul durumunuzu ayarlayın ve gidin siz bulunun satış aşamsında. Böylece kimseyi zan altında bırakmamış, kimse hakkında caba sorularınız olmayacaktır.
Siz ısrarla gidemeyecekseniz de , o tanıdığınıza vekalet vermek yerine, hiç tanımadığınız bir AVUKATA sizin adınıza rayiç bedellerden düşük olmamak kaydıyla satış yapabilmesi için bir vekalet verin. Ona güvenebilecekmisiniz peki?
Cevap: Ortak miras kalan evin düşük fiyata satılmasını engelleme
Satış için vekalet vermeden önce mirasın bana intikal ettirilmesi gerekiyormuş.Eğer bu intikal işlemi yapılmazsa bana sadece harca tabi rayiçten pay düşüyormuş ki bu pay da gerçek satış değerinin çok altındaymış bu doğrumudur?
Birine borcumuzdan dolayı senedimiz icraya verildi. karşı tarafla daha düşük bedel üzerinden borcumuzu kapatabileceğimizi düşünüyoruz. karşı tarafın...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku