+ Konuyu Yanıtla
1 den 8´e kadar toplam 8 ileti bulundu.
    Nerede
    Balıkesir
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı İnternet siparişi sonrası yaşadığım mağduriyet

merhaba arkadaşlar

Başımdan geçen olayı kısaca özetlemek istiyorum.

İnternetten bilindik bir siteden yaklaşık 1500 tl değerinde bir buzdolabı satın almıştım.Ürün kargo firmasına verildi dağıtımı yapacak kargo şubesine getirildi,ben teslimat yapmalarını beklerken kargo şubesinden arandım ve buzdolabının şehir dışında oturuyor olmam sebebiyle getirilmeyeceği gelip kendimin almam gerektiği söylendi bende bunun üzerine satın aldığım firmayı aradım buzdolabının getirilmeyeceği söyleniyor diyerek durumu izah ettim onlarda araştıracaklarını söylediler.

Ardından beni dolabı satan firma tekrar aradı bana getiremeyebilirler siz gidip alabilirsiniz dedi bende bana uzak olduğunu söylerek almak istemediğimi söyledim firma bana o zaman ürünü geri çekelim ve paranızı iade edelim dedi bende kabul ettim.Dolap kargo şubesine geldiği gün geri gönderildi her aşamasını internetten takip ettim.Daha sonra 1-2 gün geçti firmaya paramın iadesini sorduğumda bana ürün kargo da hasar görmüş tanzim işlemlerinin ardından size döneceğiz dediler.Daha sonrasında firmaya defalarca ürün bana hiç ulaşmadı,kargo da hasar görmesi beni neden bağlıyor dediğimde aldığım yanıt ürün şuan kargoda tanzim işlemlerinin ardından size geri dönüş sağlanacak oldu.Bu süre zarfında bulunduğum yerdeki Tüketici hakem heyetine gittim onlar da kargo da hasar gören bir ürün sizi bağlamaz dediler ancak söz konusu bedel hakem heyetinin sınırını aştığından mahkemeye gidebileceğim söylendi.Ancak ben mahkemenin uzun sürebileceğini düşünerek şuana kadar hukuki bir girişimde bulunmadım.Bu ay hiç almadığım imza bile atmadığım ürün için 3.taksidi ödemek zorunda kalacağım

Acaba hukuki yollara başvursam kaybetme olasılığım var mıdır?. Satın aldığım ürün şuan kargoda. İnternetten aldığım için elimde sadece online sipariş maili bulunmakta yani ürüne ait orjinal fatura yok.Bu delil olabilir mi? Yoksa dedikleri gibi tanzim süresini gerçekten beklemem mi gerekiyor?

Hukuki NET Güncel Haber

İnternet siparişi sonrası yaşadığım mağduriyet konulu yargıtay kararı ara
    İnternet siparişi sonrası yaşadığım mağduriyet konulu hukuk haber
    Konu yediaa tarafından (03-11-2012 Saat 01:01:45 ) de değiştirilmiştir.

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    İzmir
    İletiler
    1.045
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: İnternet siparişi sonrası yaşadığım mağduriyet

Siz ödemeyi yaptığınızdan itibaren bu ürün size gelsin gelmesin, siz bu ürünün sahibi konumundasınız. Karşı tarafın sorumluluğu size malı teslim etmek. Sizde satış sözleşmesinde belirtilen cayma hakkınızı daha malı teslim almadan kullanmış ve geri göndermişsiniz. Malı geri gönderdiğiniz takdirde ürünün karşı tarafa varışıyla birlikte size mal bedeli iade edilmelidir. Anladığım kadarıyla firma kargo şirketinden zararı tanzim edip bu meblağı size gönderecek halbuki hakem heyetinin de belirttiği gibi bu satıcı firma ile kargo firması arasındaki bir sorun ve sizi bağlamaz. Yapılması gereken firmanın size mal bedelini iade etmesi zira mala hasar veren siz değil kargo firmasıdır. Zaten malı teslim aldığınıza dair herhangi bir imzanız da yok. Ayrıca belki bu adamlar kargo firmasıyla mahkemelik olacaklar, paranızın iadesi için mahkeme sonucunu bekleyin derlerse ne olacak mesela? Bu yüzden bence satıcı firmaya noterden bir ihtarname çekin, ekine sipariş mailini ve kredi kart ekstrelerinizi koyun (iade edilen mal için hala taksit ödediğinize dair) ve mal bedelinin derhal tarafınıza iadesini aksi takdirde tüketici mahkemesinde hakkınızı arayacağınızı belirtin. Mahkeme yolundan önce yapılacak tek işlem bu gözüküyor, eğer sonuç vermezse mahkemeye vermeniz tek yoldur.

Nerede
    Balıkesir
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı cagjackal rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Siz ödemeyi yaptığınızdan itibaren bu ürün size gelsin gelmesin, siz bu ürünün sahibi konumundasınız. Karşı tarafın sorumluluğu size malı teslim etmek. Sizde satış sözleşmesinde belirtilen cayma hakkınızı daha malı teslim almadan kullanmış ve geri göndermişsiniz. Malı geri gönderdiğiniz takdirde ürünün karşı tarafa varışıyla birlikte size mal bedeli iade edilmelidir. Anladığım kadarıyla firma kargo şirketinden zararı tanzim edip bu meblağı size gönderecek halbuki hakem heyetinin de belirttiği gibi bu satıcı firma ile kargo firması arasındaki bir sorun ve sizi bağlamaz. Yapılması gereken firmanın size mal bedelini iade etmesi zira mala hasar veren siz değil kargo firmasıdır. Zaten malı teslim aldığınıza dair herhangi bir imzanız da yok. Ayrıca belki bu adamlar kargo firmasıyla mahkemelik olacaklar, paranızın iadesi için mahkeme sonucunu bekleyin derlerse ne olacak mesela? Bu yüzden bence satıcı firmaya noterden bir ihtarname çekin, ekine sipariş mailini ve kredi kart ekstrelerinizi koyun (iade edilen mal için hala taksit ödediğinize dair) ve mal bedelinin derhal tarafınıza iadesini aksi takdirde tüketici mahkemesinde hakkınızı arayacağınızı belirtin. Mahkeme yolundan önce yapılacak tek işlem bu gözüküyor, eğer sonuç vermezse mahkemeye vermeniz tek yoldur.

Başka bir olaydan da şüphe duyuyorum aslında internetten sık sık alışveriş yapan birisiyim ve bahsetmiş olduğum kargo şubesi haftanın bir günü bana ufak tefek şeyleri teslim ediyor,dolabı teslim etmemelerinin sebebi ürünü satan firmayla adrese getirme anlaşmaları olmamasıymış.Kısacası ekstra ücret talep ediyorlarmış.Dolap için imza atmadım ancak diğer alışverişlerde evime getiriyorlar ve imza atıyorum.Acaba imzamı kopya edip teslim edildi gibi gösterme kurnazlığı yapabilirler mi?

Birde en son dolabı satan firmayla görüştüğümde bana kargodan ürünü teslim almamıştır belgesini mail ile gönderirseniz işlemleriniz hızlanabilir diyor.Oysaki teslim almadığım çok açık ve net görünmekte.Gerçi bana söylenen 2-8 haftalık sürenin son 1 haftasına gireceğiz bu süreyi bekliyorum.Ondan sonra dediğiniz işlem ve yasal yollara başvurmak daha akıllıca bir yol gibi gözükmekte.

Bu olay süresinde kargo firmasıyla da görüştüm onlar bana ilgili firma anlaşmalı bir şirket ve tanzim süresi beklenmeli demişti.

Son sorum süre olarak birşey kaybetmedim değil mi? Siparişi ağustosun son günü verdim tanzim süresi bana söylenene göre 10 eylül de başlamış. İlginiz için çok teşekkür ederim.

Nerede
    İzmir
    İletiler
    1.045
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sizin durumunuza yönelik zamanaşımı hakkında net bir bilgim yok. Fakat ayıplı hizmetten dolayı yapılacak talepler hizmetin ifasından itibaren iki yıllık zamanaşımına tabidir.

Ürünü alırken sizin şube teslim adres teslim seçme gibi bir opsiyonunuz yok, ayrıca adres verildiği için normal olarak kargonun adresinize gönderilmesi gerekir. Büyük hacimli ürünlerin adrese gönderilmesine yönelik bir anlaşmaları yok ise de bunu size satıcı firma yine satış sözleşmesinde veyahut kargo bilgileri ekranında bunu belirtmesi gerekirdi.

İmza konusunda kargo firmasının böyle bir risk alacağını zannetmiyorum, eğer böyle bir şey mevcut ise bunun dava yoluyla sizin imzanız olmadığının kanıtlanması kolay.

Kargonun teslim alınıp alınmadığını satıcı firma online sorgulayarak görebilir, herhangi bir belgeye ihtiyaçları yok. Zaten teslim edildiği iddiası var ise bunu kanıtlamak yine satıcı firmanın görevidir.

2-8 hafta bekleneceği satış sözleşmesinde mevcut mu? En başından söylediğim gibi, alım satım işlerinde önemli olan sözleşmenin maddeleridir. Sözleşmede veyahut kanunda yazmayan bir husus veya rakam, firmanın keyfi uygulamasıyla belirlenemez.

Nerede
    Balıkesir
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sizin durumunuza yönelik zamanaşımı hakkında net bir bilgim yok. Fakat ayıplı hizmetten dolayı yapılacak talepler hizmetin ifasından itibaren iki yıllık zamanaşımına tabidir.

Ürünü alırken sizin şube teslim adres teslim seçme gibi bir opsiyonunuz yok, ayrıca adres verildiği için normal olarak kargonun adresinize gönderilmesi gerekir. Büyük hacimli ürünlerin adrese gönderilmesine yönelik bir anlaşmaları yok ise de bunu size satıcı firma yine satış sözleşmesinde veyahut kargo bilgileri ekranında bunu belirtmesi gerekirdi.

İmza konusunda kargo firmasının böyle bir risk alacağını zannetmiyorum, eğer böyle bir şey mevcut ise bunun dava yoluyla sizin imzanız olmadığının kanıtlanması kolay.

Kargonun teslim alınıp alınmadığını satıcı firma online sorgulayarak görebilir, herhangi bir belgeye ihtiyaçları yok. Zaten teslim edildiği iddiası var ise bunu kanıtlamak yine satıcı firmanın görevidir.

2-8 hafta bekleneceği satış sözleşmesinde mevcut mu? En başından söylediğim gibi, alım satım işlerinde önemli olan sözleşmenin maddeleridir. Sözleşmede veyahut kanunda yazmayan bir husus veya rakam, firmanın keyfi uygulamasıyla belirlenemez.

Anladım teşekkür ederim.2-8 hafta arası kargo firmasının işletmiş olduğu tanzim süresiyle ilgili bu yüzden satış sözleşmesinde yer almıyor.Ayrıca online kargo takibi yaptığımda ilgili gönderinin taşıma durumu adrese teslim ibaresiyle yola çıkmıştı.Bu da enteresan.Normalde şube de teslim ürünlerde teslim tipinde şube teslimi olarak ifade edildiğini çok iyi biliyorum.

Evet bunu kendilerine bende bildirdim online teslim alınıp alınmadığım çok rahat sorgulanabilir zaten teslim almış olsam geri göndermek için farklı bir gönderi numarasına sahipte olmam gerekirdi.Ortada tekbir gönderi numarası var.Gel görünki resmi olmadığı için işlemler hızlanamaz bu durumda mevcut süreyle işlem yapabiliriz deniyor.

Oysaki her şey çok net görünmekte.Ayrıca ne ilginçtir ki benim mail adresime gönderilen fatura örneğinde kırmız harflerle "kargoda hasar oluşmuş ürünleri kesinlikle teslim almayınız,kargo bize geri dönecek ve yeni ürünleriniz derhal adresinize gönderilecektir" şeklinde bir ibare var,yaşamamış olduğum durumla kısmen aynı diye düşünüyorum.Fakat uygulamada iş çok farklı oluyor.

Hata mı ettim bilmiyorum ancak uzun bir zaman beklediğimi düşünüyorum.Belki de olayın en başında kargoda oluşan hasar beni ilgilendirmez diyerek önce ihtar ardından olumsuz sonuçlanması halinde tüketici mahkemesine başvurmam gerekiyordu.Son haftayı bekleyip bana bildirilen sürenin ardından vakit kaybetmeden gerekli adımları atmam gerek diye düşünüyorum.

Bir tüketici mahkemesindeki dava ortalama ne kadar sürer bu konuda bir öngörünüz var mıdır? Ayrıca mahkemeye başvurduğum da ödeyeceğim muhtemel taksitlere tedbir vs koyma şansım var mıdır dava süresinde?
    Konu yediaa tarafından (03-11-2012 Saat 10:11:00 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    ankara
    İletiler
    220
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı yediaa rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Anladım teşekkür ederim.2-8 hafta arası kargo firmasının işletmiş olduğu tanzim süresiyle ilgili bu yüzden satış sözleşmesinde yer almıyor.Ayrıca online kargo takibi yaptığımda ilgili gönderinin taşıma durumu adrese teslim ibaresiyle yola çıkmıştı.Bu da enteresan.Normalde şube de teslim ürünlerde teslim tipinde şube teslimi olarak ifade edildiğini çok iyi biliyorum.

Evet bunu kendilerine bende bildirdim online teslim alınıp alınmadığım çok rahat sorgulanabilir zaten teslim almış olsam geri göndermek için farklı bir gönderi numarasına sahipte olmam gerekirdi.Ortada tekbir gönderi numarası var.Gel görünki resmi olmadığı için işlemler hızlanamaz bu durumda mevcut süreyle işlem yapabiliriz deniyor.

Oysaki her şey çok net görünmekte.Ayrıca ne ilginçtir ki benim mail adresime gönderilen fatura örneğinde kırmız harflerle "kargoda hasar oluşmuş ürünleri kesinlikle teslim almayınız,kargo bize geri dönecek ve yeni ürünleriniz derhal adresinize gönderilecektir" şeklinde bir ibare var,yaşamamış olduğum durumla kısmen aynı diye düşünüyorum.Fakat uygulamada iş çok farklı oluyor.

Hata mı ettim bilmiyorum ancak uzun bir zaman beklediğimi düşünüyorum.Belki de olayın en başında kargoda oluşan hasar beni ilgilendirmez diyerek önce ihtar ardından olumsuz sonuçlanması halinde tüketici mahkemesine başvurmam gerekiyordu.Son haftayı bekleyip bana bildirilen sürenin ardından vakit kaybetmeden gerekli adımları atmam gerek diye düşünüyorum.

Bir tüketici mahkemesindeki dava ortalama ne kadar sürer bu konuda bir öngörünüz var mıdır? Ayrıca mahkemeye başvurduğum da ödeyeceğim muhtemel taksitlere tedbir vs koyma şansım var mıdır dava süresinde?
    kardeş hangi bankanın kredi kartıyla aldıysan o bankaya itirazda bulun kart hamili itiraz formu doldur ekine spariş sözleşmesi varsa onu koy en geç 1 ay içinde paranı alırsın.mahkeme en az 4 ay sürer.kart hamili itiraz formu deyip ara ve mal ürün teslim edilmedi de

Nerede
    İzmir
    İletiler
    1.045
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı eneyes rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    kardeş hangi bankanın kredi kartıyla aldıysan o bankaya itirazda bulun kart hamili itiraz formu doldur ekine spariş sözleşmesi varsa onu koy en geç 1 ay içinde paranı alırsın.mahkeme en az 4 ay sürer.kart hamili itiraz formu deyip ara ve mal ürün teslim edilmedi de
    Şahit olduğum benzer bir olayda; banka para iadesi için, alışveriş yapılan firmadan "müşteriye ......TL para iadesinin yapılması" yönünde talimat dilekçesi yazılmasını istiyor zira sözleşme alıcı ve satıcı arasında olup bankanın aradaki ihtilaftan kendini bağımsız tutması muhtemel.

Nerede
    Balıkesir
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı eneyes rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    hocam bankaya durumu bildirdiğim de firmada kendilerine iade gelmesini bu şekilde para iadesinin olduğu söylenmişti yoksa bu dediğinde aklıma gelmişti.

Şahit olduğum benzer bir olayda; banka para iadesi için, alışveriş yapılan firmadan "müşteriye ......TL para iadesinin yapılması" yönünde talimat dilekçesi yazılmasını istiyor zira sözleşme alıcı ve satıcı arasında olup bankanın aradaki ihtilaftan kendini bağımsız tutması muhtemel.
    evet aynen dediğiniz şekilde onlar da ilgili firmanın talebinin olması gerektiğini belirttiler.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

internetten mal sifarisi

Forum