2010 yılı sonundan beri işlerin kötü gitmesi sebebiyle vergi ödemelerimi aksatıyorum. Bugün itibariyle gecikme cezaları dahil 11128 TL olmuş. Tabi vergi dairesi de banka hesaplarıma ehaciz koymuş. Buraya kadar sorun yok, ancak biri 25 Bin diğeri 15 Bin TL değerinde iki adet araca da (araçlar işte kullanılıyor) rehin koymuş. Dün vergi dairesine gittim ve araçlardan birini satmak istediğimi, rehnin sadece diğer araçta kalmasını, bir miktar (3500 TL) hemen ödeme yapacağımı ve kalan borcunda taksitlendirilmesini talep ettim. Ne rehni kaldırdılar, nede taksitlendirme yaptılar. Daha doğrusu sadece 2 taksit yapabiliriz dediler. Maliye bakanlığının sitesine bakıyorum ve borç durumu hangi aşamada olursa olsun, şu şu şu vergi borçları hariç kalanların 36 aya kadar taksitlendirilmesi imkanı verilmiş. Ama yüzüme bakan olmadı. Vergi dairesi müdürüne çıktım ve durumumu anlatmaya çalıştım ama oda müdür muavini yetkisindedir, karışamam dedi. Nereye şikayette bulunabilirim. Ya da hangi adımları atmam gerekiyor.
hangi ilde olduğunuzu belirtmemişsiniz o nedenle şikayet konusunda net cevap veremeyeceğim. yalnız durumunuzu şikayet çözebilirde boşa zamanda kaybettirebilir. haciz işlemine dava açabilirsiniz. normalde borca yetecek rakama denk gelen menkul yada gayri menkulü haczetmek usule uygundur. Bu malın değeri fazla olabilir, satış sonrası artan rakam iade edilir. Ancak bir malın değeri borca yeterken diğerinede haciz koymak usule aykırıdır. Tabi buradaki değişkenleri dikkate almadan yazıyorum. Örneğin aracın değeri 30 bindir ancak 25 bin banka kredi geri ödemesi vardır gibi hususlar. Banka hesabında para varmı? araçlarda rehin varmı ? gibi daha detaylı bilgi verirseniz, daha yönlendirici cevap verebilirim.
Çok özür dilerim, cevap geldiğini görmemiştim. Cevap için teşekkür ederim. Ben İzmir'den yazıyorum. Yukarıda verdiğim sorunumu biraz daha açayım;
Araçlar üstünde vergi dairesinin haricinde banka vs rehni yok. Ben maliye bakanlığına bu konuda yazı yazdım ve hem personel davranışını bir nevi şikayet ettim, hem de yasada bu konuda yazanlar ile gerçekte olanlar hakkında çelişkileri yazdım. Çünkü yasada 50 Bin TL ve üzeri vergi borçlarının taksitlendirme işlemlerinde mutlaka bir teminat gösterilmesi gerekir deniyor. Bu rakamın altında kalan borçlarda ise; mükellefin talebi doğrultusunda 36 aya kadar (faizlerde eklenerek tabi) vadelendirme yapılabilir deniyor. Arada borcun yine aksatılması durumunda ise, bir nevi gereği yapılır diye yazıyor. Bunu kendilerine hatırlattım ve ne yapmam gerektiğini sordum. Bana cevaben, niteliği itibariyle taksitlendirilmeyecek vergi türleri olduğunu (kdv ve muhtasar) diğerlerinin ise dediğim kadar vade sayısı talep etmem halinde vergi dairesinde "değerlendirileceğini" söylediler. Bu tip "değerlendirme" ifadesi biraz muğlak bir ifade. Daha çok "onlar bilir veya takdir eder" gibi bir ifade. Böyle olunca da memurlar bildiğini yapıyorlar. Cevapta mutlaka peşin ödemem gereken kısmı parça parça ödüyorum ve çok az kaldı. Onu tamamlayınca geri kalanlar için, 36 ay olmasa bile en az 15 ay vade isteyeceğim, bakalım ne olacak. Ama halen daha araçlar üzerinde vergi dairesi rehni duruyor.
tecil taksitlendirme yetkisi vergi dairesi müdüründedir. siz 10 taksit istesenizde ben 5 yaparım diyebilir. Şu husuta doğrudur bir kısım vergiler taksitlendirmeye girmez. defaten ödenmesi gerekir(tabi parça parçada olabilir)
haciz işlemine ise (borca yetecek ksımdan fazla bloke konması nedeniyle) dava açabilirsiniz oda ayrı bir husus. Bir sorunuz olursa belirtin.
Emekli maaşlarına haciz konulması konusunda halen farklı fikirler var.Her ne kadar emekli maaşına haciz talepleri artık resen reddedilecek deniyorsa...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku