İlk defa yönetim ve unsurlarının oluşturlmasında toğlantı, tebligat ve süresi, oy nisabı hakkında.
Arkadaşlar,
2007 de bir apartmanda yöneticilik yapmıştım ama 2007 de değişen kat mülkiyeti kanununa göre;
(Şu an sitedeyim.-Site yönetimlerinde, yönetim ve unsurlarının ilk defa oluşturulmasında)
1-Toplantı seçim çağrısı usülü nedir?
2-Kat maliklerine tebligat süresi nedir? Tebligat usulleri nasıldır? (eskiden eline geçtikten 15 gün sonrası toplantı tarihiydi diye biliyorum)
3-Blok yöneticisi/temsilcisi seçiminde oy hesabı nedir?
4-Blok yöneticisi/temsilcisi istifa ettiğinde yerine blok denetçisimi vekalet eder? (şifahi bilgi kanunda göremedim doğrumudur)
5-Sitelerde blok yönetici/temsilcilerinin seçiminde oy nisabına uyulmamışsa blok yöneticisi/temsilcilerinden oluşan toplu yapı temsilciler kurulunun kararlarının geçerliliği nedir?
6-Blok yöneticisi/temsilcisi seçiminde oy nisabına uyulmamasına rağmen yönetime devam eden toplu yapı temsilciler kuruluna karşı ne yapılabilir?
Kat mülkiyeti kanunundaki dayanaklarıyla açıklarsanız memnun olurum. Teşekkürler
Cevap: İlk defa yönetim ve unsurlarının oluşturlmasında toğlantı, tebligat ve süresi, oy nisabı hakkında.
Flipper rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar,
2007 de bir apartmanda yöneticilik yapmıştım ama 2007 de değişen kat mülkiyeti kanununa göre;
(Şu an sitedeyim.-Site yönetimlerinde, yönetim ve unsurlarının ilk defa oluşturulmasında)
1-Toplantı seçim çağrısı usülü nedir?
2-Kat maliklerine tebligat süresi nedir? Tebligat usulleri nasıldır? (eskiden eline geçtikten 15 gün sonrası toplantı tarihiydi diye biliyorum)
3-Blok yöneticisi/temsilcisi seçiminde oy hesabı nedir?
4-Blok yöneticisi/temsilcisi istifa ettiğinde yerine blok denetçisimi vekalet eder? (şifahi bilgi kanunda göremedim doğrumudur)
5-Sitelerde blok yönetici/temsilcilerinin seçiminde oy nisabına uyulmamışsa blok yöneticisi/temsilcilerinden oluşan toplu yapı temsilciler kurulunun kararlarının geçerliliği nedir?
6-Blok yöneticisi/temsilcisi seçiminde oy nisabına uyulmamasına rağmen yönetime devam eden toplu yapı temsilciler kuruluna karşı ne yapılabilir?
Kat mülkiyeti kanunundaki dayanaklarıyla açıklarsanız memnun olurum. Teşekkürler
Cevaplar.
1- yönetim planındaki tarihteki olağan toplantı sadece ilan panosunda ilan edilir. Bu tarihten sonra yapılan toplantilar olağan üstü toplantı sayilirlar. Bu toplantilarda duyuru imza karşılığı yada taahhütlü mektupla yapılır.
2- 15 gün
3- %51 oy ve arsa payı ile.
4- Yönetici yardımcısı devam eder.
5- Site yönetimi blok yöneticilerinin toplantılarında 2 yil icin salt çoğunluk ile seçilir.
6- Site başı bos bırakılamaz. Mutat yönetim giderleri muhakkak ödenmelidir. (%51 arsa ve oy nisabına uyulmamışa mahkemece kat malikleri kararı iptal ettirilir. ) ama belirlenen isletme gider aidatları geçerlidir toplanmalıdır.
Demirbaş aidatları ihtilaflı hale gelir.
Konu Hakkaniyetli tarafından (25-09-2012 Saat 09:59:48 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: İlk defa yönetim ve unsurlarının oluşturlmasında toğlantı, tebligat ve süresi, oy nisabı hakkında.
Sayın Hakkaniyetli;
1-2.Sorudaki tebligat süresinin dayanağı nedir?
2-4.Soru daki Blok yöneticisi/temsilcisi istifa ettiği durumlarda site yönetim planına göre yönetim unsurlarında blok yöneticisi/temsilcisi, denetçi dışında unsur tanımlanmamış dolayısıyla yardımcı yok bu takdirde denetiçiden başka vekalet edecek kimse kalmıyor, boşalan blok yöneticisi/temsilcisinin seçiminde yine olağanüstü toplantının usulümü geçerlidir?
Teşekkür ederim
Konu Flipper tarafından (25-09-2012 Saat 07:34:45 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: imla
Flipper rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Hakkaniyetli;
1-2.Sorudaki tebligat süresinin dayanağı nedir?
2-4.Soru daki Blok yöneticisi/temsilcisi istifa ettiği durumlarda site yönetim planına göre yönetim unsurlarında blok yöneticisi/temsilcisi, denetçi dışında unsur tanımlanmamış dolayısıyla yardımcı yok bu takdirde denetiçiden başka vekalet edecek kimse kalmıyor, boşalan blok yöneticisi/temsilcisinin seçiminde yine olağanüstü toplantının usulümü geçerlidir?
Teşekkür ederim
Cevaplar.
1- Olağan üstü toplantı için öngörülen 15 gün önce tebligat süresi KMK da var.
2- 1 yil icin 3 kişilik yönetim kurulu seçilir diyor ya KMK da. 3 cü kişi yönetici yardımcısı.
. . .Denetçi kendi kendinin denetçisi olamayacağından yönetici yardımcısı gerekli.
3- Evet
Konu Hakkaniyetli tarafından (25-09-2012 Saat 09:59:10 ) de değiştirilmiştir.
Hakkaniyetli rumuzlu üyeden alıntı
Cevaplar.
1- Olağan üstü toplantı için öngörülen 15 gün önce tebligat süresi KMK da var.
2- 3 kişilik yönetim kurulu seçilir diyor ya KMK da. 3 cü kişi yönetici yardımcısı.
. . .Denetçi kendi kendinin denetçisi olamayacağından yönetici yardımcısı gerekli.
3- Evet
Sitede 14 blok var, istifa edenler 3 blokun blok yöneticisi/temsilcisi.
Konu Flipper tarafından (25-09-2012 Saat 08:22:49 ) de değiştirilmiştir.
Her blok %51 arsa pay ve oy ile 1 yil icin 3 kisilik yönetim kurulu secmeli.
Yönetici, Yönetici yardimcisi, Denetci
Blok yönetim kurullari toplanip kendi aralarindan temsil ettikleri arsa pay ve oy coklugu ile 2 yillik site yöneticisini denetcisini ve yardimcisini secerler
Her blok %51 arsa pay ve oy ile 1 yil icin 3 kisilik yönetim kurulu secmeli.
Yönetici, Yönetici yardimcisi, Denetci
Blok yönetim kurullari toplanip kendi aralarindan temsil ettikleri arsa pay ve oy coklugu ile 2 yillik site yöneticisini denetcisini ve yardimcisini secerler
Anladım normal şartlarda öyledir, ama bizim toplu yapı yönetim planı ayrıntılı ve profesyoneller tarafından hazırlanmış, toplu yönetim planında blok yöneticisi/temsilcisi ve denetçi var yönetici yardımcısı yada başka adla tanımlama yapılmamış. Bizim toplu yapı yönetim planına göre blok yöneticisi/temsilcisi hem blokun yöneticisi hemde toplu yapı temsilciler kurulunu oluşturuyor bunlardan 3 kişide yönetim kurulunu oluşturuyor
Cevaplar.
1- yönetim planındaki tarihteki olağan toplantı sadece ilan panosunda ilan edilir. Bu tarihten sonra yapılan toplantilar olağan üstü toplantı sayilirlar. Bu toplantilarda duyuru imza karşılığı yada taahhütlü mektupla yapılır.
2- 15 gün
3- %51 oy ve arsa payı ile.
4- Yönetici yardımcısı devam eder.
5- Site yönetimi blok yöneticilerinin toplantılarında 2 yil icin salt çoğunluk ile seçilir.
6- Site başı bos bırakılamaz. Mutat yönetim giderleri muhakkak ödenmelidir. (%51 arsa ve oy nisabına uyulmamışa mahkemece kat malikleri kararı iptal ettirilir. ) ama belirlenen isletme gider aidatları geçerlidir toplanmalıdır.
Demirbaş aidatları ihtilaflı hale gelir.
Sayın Hakaniyetli öncelikle bilgilendirmeleriniz için allah razı olsun, yukarıda ki 6. maddedeki cevabınızın devamında;
1-Olağanüstü toplantıyla ama koşul ve usulüne uyulmadan seçilen blok yöneticisi/temsilcisi ve bunlardan oluşan toplu yapı temsilciler kurulunun mutat yönetim giderleri dışındaki almış oldukları kararlar ve uygulamarının geçerliliği hukuki durumu nedir, mesela bu kişiler kendilerine maaş atamışlarsa geçerliliği varmıdır, mesele kömür alımıyla ilgili uygulamaları kararlarının durumu nedir?
2-"%51 arsa ve oy nisabına uyulmamışa mahkemece kat malikleri kararı iptal ettirilir." Toplu yapı temsilciler kurulunu oluşturan blok yöneticisi/temsilcilerinin seçimi olağan üstü toplantı koşul ve usullerine uygun yapılmadığı (toplantı çağrısı imza karşılığı yapılmadı asılan çağrılar net değildi amaç belirtilmiyordu ve kanunun emrettiği sürelere uyulmamıştı) için sulh hukuk mahkemesi aracılığıyla seçimlerin yeniden yapılmasımı sağlanmalıdır?
Konu Flipper tarafından (25-09-2012 Saat 18:22:16 ) de değiştirilmiştir.
Yazdığım fikirler Yargıtay içtihatlarında okuduğum bilgilerdi.
Mutat yönetim giderleri demek acil giderler demektir.
Merdiven temizliği, elektirigi personel varsa maaş ve gideri, asansör gideri vs.
Yönetim kendine yüksek maaş filan bağladı ise %30 kat malikleri isterse yeniden toplantı yapılır.
Yada sulh hukuk da kat malikleri kurulunda alınan kararın iptali davası açılabilir.
Ücreti 200.-TL den başlıyor bilirkişi talep ederseniz 600.- TL ye kadar yükselir.
Önemli olan makul işlem % 30 kat maliklerinin toplantı istemesidir.
Komsulardan imza toplayın % 30 sayıya ulaşırsanız yöneticiden olağanüstü toplantı talep edin.
Toplu yapı temsilciler kurulunu oluşturan blok yöneticisi/temsilcilerinin seçimi olağan üstü toplantı koşul ve usullerine uygun yapılmadığı (toplantı çağrısı imza karşılığı yapılmadı asılan çağrılar net değildi amaç belirtilmiyordu ve kanunun emrettiği sürelere uyulmamıştı) için sulh hukuk mahkemesi aracılığıyla seçimlerin yeniden yapılmasımı sağlanmalıdır?
Ben Almanyada Alman vatandasi olan esimden 2002 yilinda bosandim.2004 yilinda Türkiyede tenfiz davasi actim fakat yurtdisinda ikahmet eden eski esime...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku