Merhaba,
2019 yılında kiraladığımız konut, 2021 yılında bir önceki sahibine geri satıldı.
Biz kiralama yapmadan önce evi görmeye gittiğimizde, bazı duvarlardaki yıpranmış duvar kağıdının kaldırılıp boya yapılmasını talep ettik. Ancak ev sahibi buna bütçe ayıramayacağını, kendimizin yaptırabileceğimizi söyledi. Bunun üzerine kendi bütçemizden yalnız 2 duvarın boya tadilatını yaptırarak, evin genel renginden farklı bir tona boyattık. Bunun dışında, televizyonun yerleştirileceği duvarda herhangi bir prizi olmayan sağlıksız bir sistemle duvardan sarkan elektrik kablosunu elektrikçi çağırarak priz taktırıp kendi televizyonumuzun yerleşimine uygun pozisyona aldırdık. (eskisi 150cm de iken biz 45 cm e indirdik)
Satış gerçekleştikten hemen sonra yeni ev sahibi kendisi taşınacağını söyleyip çıkmamızı istedi. Özel gereksinimli bir çocuğumuzun olduğunu söyleyerek, onun gereksinimlerine uygun lokasyon ve durumda bir ev bulmanın uzun süreceğini ve 6 ay süre tanınmasını noter kanalı ile talep ettik. Ancak kendisi bu cevabı görmezden gelip hemen o ay mahkemeye verdi. Bu süreçte biz ev aramaya devam ettik ancak sözlü ve yazılı tacizlerde bulunduğu için, mahkeme süresini kullanıp, çocuğumuzun o bölgedeki özel eğitim okulunu tamamlamasına mecburen kadar verdik. Karşılıklı konuşup anlaşabilmemiz hiç mümkün olmadı. 6 ayık süre tanınmış olsaydı bunlara gerek kalmadan çıkacaktık.
Sonuç olarak davayı kazandı, üstelik ihtiyacı olduğunu ispatlamak için mahkemeye sunduğu belgelerin usulsüz/sahte olduğunu mahkemeye söylememize rağmen dikkate alınmadık.
Sonunda ev bulup tahliyeyi vaktinde gerçekleştirdik. Bugün anahtarı teslim etmek için tutanak hazırlayıp, avukat aracılığı ile anahtarları yolladık. İşi yine yokuşa sürerek bazı taleplerde bulundu ve bunları gerçekleştirmemiz halinde 2 kira bedeli depozitonun iade edileceğini söyledi. ( Biz evi tertemiz teslim ettik )
Talepleri, duvar kağıdını söküp farklı tonda boyadığımız boyayı bahane ederek tüm evi *Ma..ll marka boya ile kendi ustası tarafından boyanmasını, tv kablosunun eski konumuna getirilmesini, yetkili servisten tüm klimaların ve kombinin bakımının yaptırılmasını talep ediyor. Bu cihazlar şuan çalışır durumda ki zaten biz bakımını taşınmadan önce yaptırmıştık fakat ihtiyaç olmayacağını düşünüp makbuzları atmıştık. Depozito kalsın dememize rağmen kabul etmeyip, masrafın depozitodan fazla tutacağını bahane edip, " kiralayanın hakkı saklı kalarak anahtar teslim edilmiştir" diye tutanağa not ekletti. Avukatımız başa çıkamayıp kabul etmiş.
Sorum şu; Kendisi her ne kadar bu evin ilk sahibi olsa da biz evi başka birinden kiraladık. Biz otururken tekrar geri satın almış. Bize bu şekilde asıl kiralayan olarak davranıp, bu taleplerde bulunması, depozitoyu vermemesi vs. hukuken uygun mudur? Ayrıca iki kira depozito bedelinin üzerinde çıkacak olan taleplerini karşılamamızı isteme hakkı var mıdır? (çıktığımız kira miktarı, güncel piyasa kira fiyatlarına göre daha düşük kaldığı için, şuanda komple boya masrafı daha fazla çıkacaktır)
Çok çaresiz kaldık, avukatımızda artık bu kadınla uğraşmak istemediği için benden bu kadar dedi. Bize tekrar dava açmasını ve masraf çıkartmasından çekiniyoruz. Her şeyi usulüne göre düzgün yapmaya çalıştıkça, bize karşı anlayışsız tutumu yüzünden oldukça masraf açıldı başımıza.
Yeni satın alan malik evi var olan durumu ile almış olacağı için (evin 2 önceki sahibi olması) birşey değiştirmez.
Sizden duvarları boyatma vs talep hakkı reddedilir. Zira daireyi o hali ile kabul ederek satın almış.
Siz 'filan kişi daireyi alırsa boyayı eski haline getiririm' diye bir şey imzalamadı iseniz sizden bu konuda zırnık alamaz.
Deposito'yu da gözden çıkarttığınıza göre kendisi ile iletişimi kesin.
Bakalım ne halt yiyecek? Vicdansız insanlar yaa..
(Bir ev sahibi olarak yazıyorum.)
Ben olsam,
depozito sözleşmede belirtilmişse,
verilen bedel üzerinden doğrudan anahtarı da teslim almış olan ev sahibine karşı icra takibi başlatırım.
Tutanağa yazdığı fazlaya dair hakkı ne varmış onu talep ettiğinde de ıspatı gerekir, ki boya badana yapmanızı isteği red edilir. Çalışır durumda teslim eidlen diğer klima kombi için de aynı şekilde, bakım masraflarını karşılama zorunluluğunuz sözleşmenin sona ermesiyle ortadan kalkmış durumdadır.
Gerçekten çok merhametsiz bir insan, özel gereksinimli evladıma beddua edecek kadar... neyse.. Apartmana geri döneceğini duyan komşular evlerini satıp gitmeyi planlamaya başladılar bile. 2 yıldır çocuğumuzun rızkını, eğitim/tedavi masraflarını bu kadın yüzünden harcadık. Yaşadığımız huzursuzluk ve ailemize yansıyan gerginlik de cabası
Sonuç olarak bağıra çağıra anahtar teslim tutanağına "....Taşınmaz içinde birçok eksiklik ve hata olduğu görüldü. kiraya verenin bu husustaki tüm hakları saklı kalmak üzere anahtar teslim alındı...." yazdırmış. Avukatımızda daha fazla başa çıkamayıp imzalamış.
Açıkçası depozitoyu alma isteğinde değiliz, bu kadın ve sorunlarından kurtulmak istiyoruz. Bu sebeple tutanağa yazdırdığı "hakkının saklı kalması" konusuna takıldık. Dediğiniz gibi olur ve bir daha talepte bulunamaz umarım. Çünkü herkesi mahkemeye verip, her türlü dava açmayı kendine iş edinmiş.
Ben olsam,
depozito sözleşmede belirtilmişse,
verilen bedel üzerinden doğrudan anahtarı da teslim almış olan ev sahibine karşı icra takibi başlatırım.
Tutanağa yazdığı fazlaya dair hakkı ne varmış onu talep ettiğinde de ıspatı gerekir, ki boya badana yapmanızı isteği red edilir. Çalışır durumda teslim eidlen diğer klima kombi için de aynı şekilde, bakım masraflarını karşılama zorunluluğunuz sözleşmenin sona ermesiyle ortadan kalkmış durumdadır.
Merhaba Erdoğan Bey,
Ev sahibi bu konuda mobing durumunu arttırarak şimdi de mahkemeye verdi yani önce arabulucuya verildi. Uzlaşma durumu elbette mümkün değil, 60 bin TL olarak hasar olduğunu iddia ediyor. Kullanımdan kaynaklı yıpranma haricinde evde bizden kaynaklı asla hasar yok. Şimdi arabulucuya yanaşmadığımıza dair imza vereceğiz ama süreç bizi korkutuyor, maddi manevi bu kadın yüzünden çöktük, avukatımız da artık devam etmek istemiyor. Biz depozitodan vazgeçtik zaten yakamızı bıraksın diye. Ne yapabiliriz ve nasıl bir yol izlemeliyiz? İhtiyaçtan diye yana yakıla çok zordayım diye davaları öne almaya çalıştı şimdi ev bomboş çok belli kendisi oturmayacak. Bir de kafamızı karıştıran ve arabulucunun da söylediği bir şey var. Tüm dava süreci İstanbul Anadolu Mahkemesi tarafından yürütüldü. Örneğin istinafı öne almak için dilekçe verdi kabul görmedi. Çorludan aynı dilekçeyi vererek istinafı 6 ayda sonlandırdı. Şimdiki bu davasını da Çorludan açmış. Bu da saçma değil mi? Çorluyla bizlerin ya da konutun hiç ilgisi yok. Eminim bir tanıdık vasıtasıyla ne isterse onu yaptırabiliyor. Bizim yargı önünde hiç hakkımız yok mu? Çok şaşkınız bu gibi süreçte bizler kendimizi nasıl savunacağız, ne yapmamız gerekir? Davayı açtığında nasıl bir prosedür izlenir acaba?
- - - Güncellendi - - -
İsmail Ufuk rumuzlu üyeden alıntı
Yeni satın alan malik evi var olan durumu ile almış olacağı için (evin 2 önceki sahibi olması) birşey değiştirmez.
Sizden duvarları boyatma vs talep hakkı reddedilir. Zira daireyi o hali ile kabul ederek satın almış.
Siz 'filan kişi daireyi alırsa boyayı eski haline getiririm' diye bir şey imzalamadı iseniz sizden bu konuda zırnık alamaz.
Deposito'yu da gözden çıkarttığınıza göre kendisi ile iletişimi kesin.
Bakalım ne halt yiyecek? Vicdansız insanlar yaa..
(Bir ev sahibi olarak yazıyorum.)
60 bin TL zarar var diyerek mahkemeye verdi bizi Şaşkınız çok şaşkınız. Bugün arabulucu arayınca nutkumuz tutuldu. Nasıl yol izleyeceğimizi de bilmiyoruz... Hakkımızı da bilmiyoruz nasıl yol izlememiz gerektiğiniz de, her şeyi usulüne göre ve insanca yapmaya çalıştıkça nasıl bir batağa girdik, inanamıyoruz.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
óñêîğåíèå èíäåêñàöèè
31-10-2024, 23:11:20 in Aile Hukuku