Herkese merhabalar,
Mükerrer soru sormamak için forumları araştırdım fakat benzer ve aynı bir konu bulamadım.Eski işyerime açtığım ise iade davasını kazandım ve kesinleşme serhinden sonra işveren beni ise almayarak 4+4 tazminatımı ödedi.Fakat ödemeyi eksik yaptı.Ek olarak işten cikisim 4 ay daha ileri attigindan,daha önce aldığım kıdem tazminatında oluşan farkı yatırması.Ayrica fazla mesai,ikramiyeler vb alacak davası da açmayı düşünüyorum.Sorun şu ki avukatım,eksik ödeme yi gordugu halde sorularıma cevap vermeyerek,çok yoğun olduğunu bebek dava açarsam almayacagimi soyldi.Ve şu an sanırım küçük dava diye,kime sorsam hepsi farklı şey söyledi,siz davaya ilk bakan avukata gidin dedi.Baslarindan savdilar açıkçası.inanin avukat bulamıyorum.Acaba ben kendim bu davaları açabilir miyim,zaten arabulucuya gitmem lazim,kendim yapsam hata yapar mıyım.kimisi ek dava açacaksın diyor,kimisi icraya koydur diyor.ben nasıl icraya koyduracagim bilmiyorum ki.Kac TL istiyorum diyeceğim.lutden beni yönlendirebilirmisiniz.Bu alacak kalemleri için kime gideyim ne davası açayım.İnanin danisacak bir kişi bile bulamadım.Desteginizi rica ederim
Eksik ödeme yapılan kısmı net belli olarak icra dairesine giderek icraya koyun. İşveren bu takibe itiraz ederse itirazın iptali davasını açarsınız etmezse kesinleşir haciz yoluna gidersiniz. Kişisel kanaatim icraya koyduğunuz zaman meblağ da küçük olduğundan işveren öder diye düşünüyorum.
Çok teşekkür ederim.Peki ihbar tazminati farkı da icraya verilebilir mi.ben kıdem ve ihbarimi almisim.ama 4 ay sonraki yeni çıkış tarihimde kıdem tazminatı farkım ortaya çıkıyor.Bunu da eklesem olurmu
- - - Güncellendi - - -
Çok teşekkür ederim.Peki ihbar tazminati farkı da icraya verilebilir mi.ben kıdem ve ihbarimi almisim.ama 4 ay sonraki yeni çıkış tarihimde kıdem tazminatı farkım ortaya çıkıyor.Bunu da eklesem olurmu
Tekrar merhaba.
Maalesef bu konuda tikandim kaldım.Kesinlesen mahkeme kararimda "en çok 4 aya kadar ücret ve sosyal hakları olarak boşta geçen sure ücretinin brüt 23.095,ise baslatmama halinde kıdemi esas alınarak 4 aylık brüt ücreti tutarında 22.486 TL olarak belirlenmesine" yazmaktadır.1190 TL yargılama gideri,3400 TL vekalet ücreti,35.90 harç masrafı da eklenmistir.ama buna istinaden avukatıma ödenen para 44.500 (masraflar,vekalet ücreti,boşta geçen süre,ise baslatmama tazminatı)
Oysa aynı şirkete dava açan başka bir çalışan kararda yazan tüm tutarı almıştır.
Buna ek olarak 4 aylık ek SGK bildiriminde sonra 4 bin TL lik kıdem tazminatı farkım doğmuş tür ama odenmemistir.gerci kararda tabi bu yok.Bu bilgiler eşiğinde karşı taraftan kaç TL talep etmem gerekir ki,icra takibine koydurayim.ayica bugün içre dairesine gittim,bana evrak doldurmami istediler ama işleniş faiZ,faiz oranı vs soruluyor.ben nasıl hesaplayacagim ki.Rica etsem tam bir yonlendirme yapamaz mı kimse bana.
Vekalet ücreti avukatınızın alacağı kısımdır. İşe iade davası sonucunda kazandığınızda 2 seçenekli karar çıkar ve o seçim hakkı işverene tanınır.Seçenek1: İşveren sizi işinize geri alır, ilk 4 aya ait ücretinizi öder, kuruma pimlerinizi ce gelir vergisini öder sanki çalışmışsınız gibi. Seçenek 2: İşveren mahkeme kararına uymaz , işinize başlatmaz, mahkeme kararında belirtilen işe başlatmama tazminatını öder. Bu seçenekte 4 ay çalışmışsınız gibi düşünülmez. Anlaşılan işvereniniz sizi işe iade almadı ve işe başlatmama tazminatını ödemeyi seçti. Yani 4 aylık kıdem artışı yok .Bununla birlikte kıdem ve ihbar tazminatını da ödemesi gerekir. İşvereninizden- avukatınızdan yapılan ödeme kalemlerinin dökümünü isteyip inceleyebilir, hangi başlık altında ne kadar ödeme yapılmış görebilirsiniz.
Erdoğan Bey kıdem tazminatı farkı olmayacağına emin misiniz.Cunku ben nereden araştırma yapsam,hepsinde ve tüm kaynaklarda kıdem farkı hakedisinden bahsediyor.sonucta SGK dan 120 gun daha ödeme yapılıyor,çalışılmış gibi.
Bunun dışında ben zaten ödemeyi aldım ama mahkeme kararında yazan toplam değil.yaklasik 6 bin TL gelir vergisi kesmişler.mahkeme kararında yazan tutar degil yani.
Ben sadece icraya konu olurmu yoksa yeniden arabulucuya başvurarak mi dava aşamasına gecmeliyim ona emin değilim.
Sonuçta ise iade için ödenen tutar başka bisi, kıdem farkı başka.
Belirttiğim gibi, işveren sizi işe başlatırsa 4 aylık sürenin ücretini normal çalışmışsınız gibi öder ve bu 4 aylık süre kıdem sürenizi elbette uzatır EĞER İŞE BAŞLATMIŞ OLSA İDİ. Sizi işe başlatmadığı için 4 aylık sürenin ücretini de ödemesi gibi bir durum olmaz. İlk fesih tarihine göre kıdem ve ihbar tazminatınızı, varsa hak kazandığınız kullanmadığınız izin ücretini öder. Mahkeme kararında belirtilmiş olan miktar kadar işe başlatmama tazminatı öder. Sizin durumunuzda, işe tekrar başlatılmamış olduğunuzdan 4 aylık süre de yok, o nedenle kıdeme etki edecek bir durum da yok ne yazık ki.
2016 yilinda bir sahis tarafindan hakkimda suclamada bulunulmustur. Mahkeme yargilama neticesi 2 yil sürmüştür bu iki yil zarfinda polislik ve askeri...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
óñêîğåíèå èíäåêñàöèè
31-10-2024, 23:11:20 in Aile Hukuku