Kolay gelsin şimdiden fikirlerinize ihtiyacım var.
10 kişilik whatsapp grubumuz vardı. İçimizden bir arkadaş bu yazılanlar ile oynama yaparak cimer üzerinden şikayette bulunmuş sadece ekran görüntüsü ile. Hadise 4 yıl önceki hadise 15 Temmuz darbe kalkışması olayı. Şikayet eden vatandaşta dijital belge yok. Telefon vs.
Grubun diğer elemanlarında da yok. Sadece ortada whatsapp ekran görüntüsü var. Ve grubum diğer elemanları da böyle konuşmalar olmadı demekte.
Savcı bey hakkımda terör örgütü propagandası yapmaktan dava açtı. Hiç bir tanık dinlemeden sadece beni ifadeye çağırdılar 2 ay sonra da tebligat geldi.
Sizce nasıl bir yol izlemeliyim. Örgütle herhangi bir bağlantım yok. Zaten iddianame de yazmış bir bağlantısı yoktur diye.
Fikirlerinize ihtiyacım var. Tekrar teşekkür ederim
Cevap: WhatsApp ekran görüntüsü ile şikayet edildim.
duruşma olmadan cevap dilekçesi verin mahkeme kalemine veya uyap üzerinden
savunmaznıda da ben suç işlemedim görüntüler üzerinde oynanmıştır tanıklarım mevcuttur diye ifade vereceksiniz.
Cevap: WhatsApp ekran görüntüsü ile şikayet edildim.
Diğer arkadaşlarınızdan herhangi birinden aynı tarih ve saatteki grupta olan yazışmaları alamıyor musunuz? Bir de mesajın geldiği, gittiği saatte o grup hala duruyorsa sizdeki haliyle resimlerini atın. Eke koyun. Mutlaka bir avukattan da destek alın.
Cevap: WhatsApp ekran görüntüsü ile şikayet edildim.
Bir avukattan destek alıyorum ancak hala aklım almıyor. Sadece ekran görüntüsü ile dava açıp bana bu stresi nasıl yaşatırlar diye.
Grup kapandı gitti olayın üzerinden zaten 4 yıla yakın bir zaman geçmiş. Görüşmediklerin vardı onlara ulaştım kimse ben de var demedi. Ne yazıkki.
İlk ifademde de zaten söyledim bu yazışmalar bana ait değil diye madem böyle bir şey var neden karakola ya da savcılığa gidip görüldü tutanağı tutturmamış dedim ama nafile diğer şahısların ifadelerine bile başvurmadan dava açılmış.
Siniri stresi bana kaldı. Devlet memuruyum bir de zaten amaç 15 Temmuz sonrası ihraç edilmemi sağlamaktı diye düşünüyorum. Fakat dediğim gibi herhangi bir bağım bağlantım yok.
Sadece ekran görüntüsü ile aleyhime bir karar çıkabilir mi? 8 grup üyesi ile de görüştüm, herkes böyle bir yazışma olmadı diye ifade veririz diyor
Cevap: WhatsApp ekran görüntüsü ile şikayet edildim.
yeni türkiye de ne olmaz bana bunu söyleyebilir misiniz?
bu ülkede genelkurmay başkanı terör örgütü ele başı ilan edildi sonra suçsuz diye serbest bırakıldı.
siz elinizden gelen tüm imkanları kullanarak ifade vereceksiniz. şahitleri de kullanın
sonra dua edeceksiniz.
yeni türkiye ye merhaba deyin
Cevap: WhatsApp ekran görüntüsü ile şikayet edildim.
Arkadaş bana malum örgüt üyesi demiş ve ona benzer adıma yazışma yapmış.
Savcılık muhtemel araştırmış tel dinleme vs yapmış ki örgütle bir bağıntım olmadığına ancak yazılanların örgüt propagandası olduğuna kanaat getirmiş. Dava açılmış.
Cevap: WhatsApp ekran görüntüsü ile şikayet edildim.
Durum hafife alınır bir durum değil, ciddi. 6352 sayılı Kanunla birçok kişi , “Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım eden kişi, örgüt üyesi olarak cezalandırılır. Örgüt üyeliğinden dolayı verilecek ceza, yapılan yardımın niteliğine göre üçte birine kadar indirilebilir.” hükmü nedeniyle ceza almıştır.
Yargıtay 6. Ceza Dairesi 07.01.2013 tarihli, 2012/11870 E. ve 2013/3 sayılı kararında, "Sanıkların örgüte bilerek ve isteyerek yardım ettiklerine ilişkin iletişim tespit tutanakları ve diğer somut kanıtların neler olduğu karar yerinde gösterilip tartışılmadan, yazılı biçimde mahkümiyetlerine karar verilmesi… bozmayı gerektirmiştir" demekteyse de son zamanlarda mahkemelerden mahkumiyet kararları çıkmaktadır.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin 14.11.2017 tarihli Işıkırık v. Türkiye ve 10.07.2018 tarihli İmret v. Türkiye kararlarında; 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma” başlıklı 220. maddesinin 6. ve 7 fıkralarının öngörülebilir olmadığından bahisle, İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesi'nin “Toplantı ve Dernek Kurma Hürriyeti” başlıklı 11. maddesinin ihlal edildiğine karar vermiştir.
İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch) 1 Kasım 2010 tarihli raporunda; TCK m.220/6 ve m.220/7'de yer alan “örgüt adına suç işlemek” ile “bilerek ve isteyerek yardım etmek” ibarelerinin çok muğlak olduğuna, hükümlerin, bireyin bu maddeleri dikkate alarak hareketlerini nasıl düzenleyeceğine veya sınırlama getireceğine dair hiçbir açıklık içermediğine, net ve öngörülebilir olmadığına, dolayısıyla keyfi uygulamalara yol açtığına dikkat çekmiştir.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi; Ceza Kanunu m.220/6 ve m.220/7'nin lafzı itibariyle temel bir farklılık göstermediğini, bu fıkraların, savcılık makamının örgüte üyeliğin maddi unsurlarını kanıtlamasını zorunlu kılmadan, yalnızca “örgüt adına'” hareket edildiğinin veya örgüte “bilerek ve isteyerek yardım edilmesinin” kanıtlanması suretiyle örgüte üyelik suçundan mahkûmiyet hükmü kurulmasını mümkün kıldığını belirtmiştir.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi nezdinde; bu maddelerin kapsamı sınırlandırılmadığı sürece, geniş yorumlanmaya müsait olup, tatbikatta sanığın aleyhine uygulanabilme riski taşımaktadır. Mahkemeye göre; üyesi olmadığı suç örgütü adına suç işleme suçu ile örgüte yardım etme suçunu düzenleyen maddeler, bu suçların nasıl gerçekleştirileceğine dair somut ve net ölçütler içermeli, yani öngörülebilir olmalıdır.
TCK 220/6-7 kapsamında “yardım” kavramının keyfiliği ve muğlaklığı ortadan kaldıracak şekilde somutlaştırılması gerekmektedir. Öyle ki, Yargıtay 6. Ceza Dairesi 07.01.2013 gün, 2012/11870 E. ve 2013/3 sayılı kararında, “Sanıkların örgüte bilerek ve isteyerek yardım ettiklerine ilişkin iletişim tespit tutanakları ve diğer somut kanıtların neler olduğu karar yerinde gösterilip tartışılmadan, yazılı biçimde mahkumiyetlerine karar verilmesi, …” bozmayı gerektirmiştir.
Hukuki eksiklerinin yanısıra madde uygulamada pek çok sorunlara yol açmıştır. Ve uygulamada; örgüte üye olmak ile üye olmadığı örgüte yardım etmek veya üyesi olmadığı örgüt adına suç işleme fiilleri arasında fark kalmamakta, hatta yardım etme fiilini gerçekleştiren kişinin üye olmaktan yargılanan kişiye göre, üye gibi cezalandırılmasının daha kolay olduğu görülmektedir.
Konu litigation tarafından (04-05-2020 Saat 02:56:56 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: WhatsApp ekran görüntüsü ile şikayet edildim.
Hocam üye olmamak ile birlikte yardım değilde, WhatsApp sosyal medya grubu diye yazmış savcı bey WhatsApp ı sosyal medya olarak görmüş ve kolayca manipüle edilecek bir olguyu gerçekmiş gibi kabul etmiş. Tanıklar var allahtan bakalım ne olacak.
Merhabalar herkese,
Hakkımda sulh ceza mahkemesinde dava açıldı. dava dosyasını incelediğimde şikayetçi tarafından verilmiş ekran görüntüleri vardı....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
óñêîğåíèå èíäåêñàöèè
31-10-2024, 23:11:20 in Aile Hukuku