+ Konuyu Yanıtla
2 / 2 Sayfa İlkİlk 12
11 den 17´e kadar toplam 17 ileti bulundu.
  1. #11
    Kayıt Tarihi
    Jan 2008
    Nerede
    İzmir
    İletiler
    50
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Apartmanın asansörünün makine ve motor aksamının değişmesi ve zemin katın itirazı

    Alıntı Halit Hayri Eriş rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    1-Yöneticinin Kat Malikler Kurulu Kararlarını ve işletme projesini usul olarak "Toplantıya Katılmayan Maliklere" imza karşılığı bildirmesi gerekir.Sizin yöneticinin bunu yapmadığı anlaşılıyor.
    Olayı iki boyutuyla düşünelim.
    a- Yönetici bu kararları ve işletme projesini size imza karşılığı bildirseydi ;sizde karşı görüşte olduğunuz için itiraz etme hakkınızı kullanıp itiraz edecektiniz.
    Nereye ? İtirazınızın muhatabı kat malikler kurulu olacaktı.Kat malikler kurulu itirazınız üzerine toplanıp kararı tekrar gözden geçirecek eğer itirazınızı yerinde görürse kararı iptal edecek,görmezse karar aynen geçerliliğini koruyacak.Diyelim karar iptal edilmedi.Siz gene de iptal için israrlıysanız haklı sebebinizin olduğunu düşünüyorsanız ,kararı alan kat maliklerine vekaleten yönetici hakkında sulh hukuk mahkemesine iptal davası açmanız ve asansörün tamiratının gereksiz olduğu konusunda hakimi ikna etmek etmeniz gerecektir.
    b-Mevcut durumda karar ve işletme projesi size usulune uygun tebliğ edilmemiş.(Fakat siz gene de durumu öğrenebilmişsiniz.)Bu durum kanımca size büyük bir avantaj sağlamaz.Eğer maliklerin çoğunluğu karara sahip çıkıp asansörde yapılması planlanan tamir ve değişikliği istiyorlarsa ancak para ödemesini biraz geciktirip zaman kazanabilirsiniz.Nasılsa yönetim tahsilat aşamasında sizin işi yokuşa sürmeniz karşısında bahse konu evrakı size bir şekilde tebliğ etmenin yolunu bulacaktır.
    2- Bütün sistemin yenilenme maliyeti 9 duraklı bir asansörde malzeme ve firma kalitesine göre 35.000 ile 50.000 Euro arası. Sizde makına ve motor aksamının değişileceği düşünülürse fiyat, yapılacak işle orantılı gibi gözüküyor.Biz benzer bir revizyon için 4 ayrı firmaya asansörümüzü incelettirip dördünden de fiyat teklifi aldık.Fiyatlar arasında çok uçuk farklar çıktı.Burada değiştilecek parçaların madde madde olarak listelenmesi, her bir parçanın markası,fiyatı ,
    standartlara uygun olup olmadığı önem kazanıyor.Bu aşamada sadece teklifin niceliği değil niteliği ve revizyonu yapacak firmanın güvenilir olması dikkate alınmalı.Ayrıca denetçinin de bu konularda denetim yetkisi olduğunun göz ardı edilmemesi gerekir.
    3- Yönetici bir vekil olarak ,kat malikleri adına ve onları temsilen ,onlar adına görev yapar.Yapılan işin fayda sağlaması ,kaliteli olması ve maliklerin zarar görmemesi esası aranır.Tabi ki yönetici yapılacak işle ilgili birkaç firmadan usulune uygun olarak teklif almak ve bunları değerlendirip maliklerin lehine olanı seçmek zorundadır.Sayın Sdt.23 rumuzlu üyenin vurguladığı gibi yönetici bu iş hakkında genel kuruldan yetki almışsa sonucu herkese bildirmek zorunda değildir.Uygun olanı seçebilir.
    4-Anlaşıldığı kadar sizde Genel Kurul Toplantısı yapılmış ve toplantıda alınan kararlar duyuru amaçlı olarak yönetici tarafından ilan panosuna asılmış.Siz katılmadığınız için toplantıda alınan kararları panodan okumuşsunuz.Burada "yeni dönem için asansör bakımı yapacak firmalardan teklif alınması ve bakımı için firma seçimi" konusunda yöneticiye yetki verildiği anlaşılıyor. Yöneticide toplantıda maliklerin verdiği bu yetkiyi kullanıp eski firmayla bakım sözleşmesini yenilemiş.Bunu da maliklere bildirmiş.Bunu yapabilir yetkisi dahilinde.( Ancak toplantıda eski firmadan şikayet dile gelmiş ve eski firmanın bu dönem için değiştirilmesi konusunda bir karar alınmış ,yönetici ise bu karara uymamışsa yönetici alınan kararları uygulamıyor,kafasına göre takılıyor diyebilirsiniz.)
    5-Asansörün daha önce kayarak 2-3 kat aşağıya düştüğünü söylüyorsunuz. Demekki sistemde sorun kronik, baştan beri var. Dolayısıyla eski yönetim konuyla tanışmış.Asansör sisteminde birtakım şeyler yolunda gitmemiş,onlarda araştırma içine girip çözüm aramışlar.Bence bu takdir edilecek bir durum.Çünkü sorunun var olduğu eski yönetim tarafından biliniyor o insanlarda da bazı parçaların değişmesi gerektiği konusunda kanaat oluşmuş. Araştırmışlar ve sonucu toplantıda gündeme getirmişler.Durumu kat maliklerinin bilgisine sunmuşlar.Demekki kat malikleri eski yönetime inanmış asansörün değişmesi ve bütçesini onaylamışlar ve uygulanması için yeni yöneticiye yetki vermişler.Bu durumda hiçbir aykırılık yok.Aksine asansör sistemi gibi can güvenliğini ilgilendiren konularda toplantı öncesi eski yönetimin ön hazırlık yapıp konuyu genel kurula sunması ve olur alması gayet mantıklı. Önemli olan güncelliğin izlenmesi. Eski yönetim araştırma yapmış fakat konuyu hayata geçirmek için fırsat bulamamış bu konuda genel kurula bilgi vermiş.Genel kurulunda toplantıda sunulan teklifi ve hazır bütçesini oylaması ve kabul etmesi hukuka uygun.Eğer yapılacak iş ve bütçesi genel kurulda kabul edildiyse zaten yöneticiye bu kararı uygulamak düşer.
    6-Sanırım Yenilik Ve ilaveler konu başlığındaki Md.42 ve 43 bahsediyor ve maddeleri yanlış yorumluyorsunuz. Burada anlatılan "yenilik ve ilaveler "ayrı konu.Eğer sizin binanızın projesinde asansör sistemi olmasaydı ve malikler binaya "asansör" ilavesi yapmak için konuyu oylamaya koysalardı siz bu maddelere müracaat edip karşı oy kullanabilirdiniz. Yani bu maddeler sizin durumunuza uymuyor.
    7-Asansör sisteminin gerçekten revizyona ihtiyacı varsa ,çoğunluk onaylamışsa
    ve genel kurul yöneticiye bu konuda yetki vermişse karara uymanız en mantıklısı.İyi niyetle, işin amaca uygun ve kaliteli olması için yardımcı olabilirsiniz.
    Teşekkür ederim çok detaylı yanıtınız için, sdt23 arkadaşa da tabi.
    Bugün gelişen durum şu:
    28 ocak tarihli firma teklifi,onarım vd konularla ilgili yazıyı (yine tesadüfen) asansörün içine asılmış olarak buldum.4 şubat yani bugünün akşamı da dış kapı camına özetle "28 ocakta asılan (asansör içine) bilgilendirme notuna farklı bir düşüncenin gelmediği görülerek ilgili firmaya işin ihale edildiği "şeklinde bir yazı asılmış(14 kişinin isim imzasıyla).
    Görüldüğü üzere 7 günü doldurunca kapıya asılmış adeta benim görmemem için çalışılmış.(Bu küçük örnekler neden bu konuyu incelediğimi ve sezgisel olarak şüphelendiğimi gösteriyor)
    Ben de bu yazıyı okuyunca hemen yönetime bir yazı yazdım. Özetle Bu karardan henüz haberim olduğunu,diğer hangi firmadan teklif alındığı, teklifin bedelini sordum.Ardından dairelerin asansörü kullanım oranına göre yeniden hesaplama yapılmasını ve 12 takside(5 olan) bölünmesini istedim ve tarafıma yazılı veya sözlü açıklama yapılmasını istedim.
    1-Toplantıya katılmayanlara yönetici alınan kararı imza karşılığında bildirmek zorunda denmiş.Bunun kanunun hangi maddesinde olduğunu bilmiyorum,size bir avantaj sağlamaz demişsiniz gerçi ama bu açıkça usulsuz durum değil midir?
    ve bir yaptırımı yok mu?
    b- şıkkındaki açıklamanız şöyle yorumlanabilir mi?
    A-yazılı olarak ve imza karşılığında toplantıya girmeyenlere alınan kararı iletmek zorunda olan yönetici bunu (hem ana toplantı kararlarını 3 hafta sonra asarak hem de asansörle ilgili yazıları 7 gün dolmasından sonra giriş kapısı camına asarak olası itirazları kendince geçersiz hale getirmiş oldu.Ancak bu konuda benim ısrarım ve isteğim olursa bunu öne sürerek bazı koşullarımı kabul ettirebilirim.(en azından taksit sayısını çoğaltma vb).Veya
    2-Diğer önemli konu da "diğer firmadan kontrol için teyid ettirilmiştir " şeklindeki ifade.Burada her ne kadar kurul yöneticiye yetki verse de kişiiyi yönlendirenler bu firmalar olacaktır(ilgili kişi makine mühendisi vd değilse tabi)
    Sizin örneğinizde 4 farklı firmadan inceleme ve teklif alındığı görülüyor, bizde ise bir diğer firmaya teyid ettirildi denmiş, ki bu da büyük ihtimal bir inceleme ve yazılı bir teklif şeklinde değil, sözlü olmuş (ve hatta hiç olmamış) olabilir.
    Ben kendi adıma 3 farklı firmaya yazdım ve birinden gelen yanıtta 2 yıl garantili ,Türk malı ve fiyatı kdv dahil 4500 tl olarak verilmiş.Not olarak bizim 8.260 tl lik fiyatı da çok bulduğunu eklemiş.
    Burada can alıcı soru bence şu: Hangi firmayı ,hangi koşullarla ve hangi fiyat aralıklarını, hangi bilimsel ölçütlere ve hakkaniyete göre seçileceğidir.
    ldt23 arkadaş ne kadar talep etseniz de adaletli olan eşit olarak bölünmesi demiş,ancak yönetimi ikna edip anlaşma sağlarsam belki de yarısını veririm.
    Yani anlaşma olduğunda daha adaletli olacağı kesin bence.
    Yine de tekrarlayayım benim asıl amacım yükümlülükten kaçmak değil, adaleti sağlamak ve işlerin usullara uygun olduğundan emin olarak içimi rahatlatmak.
    Ve son olarak bu forumdan gerçekten çok faydalanıyorum, yanıtlarınızla kafamdaki çoğu soruyu kaldırmış oldunuz,her ne kadar yenileri oluşsa da.



    Hukuki NET Güncel Haber

    Apartmanın asansörünün makine ve motor aksamının değişmesi  ve zemin katın itirazı konulu yargıtay kararı ara
    Apartmanın asansörünün makine ve motor aksamının değişmesi  ve zemin katın itirazı konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #12
    Kayıt Tarihi
    Nov 2007
    İletiler
    5.000
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Apartmanın asansörünün makine ve motor aksamının değişmesi ve zemin katın itirazı

    Alıntı hipokrat rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Ben kendi adıma 3 farklı firmaya yazdım ve birinden gelen yanıtta 2 yıl garantili ,Türk malı ve fiyatı kdv dahil 4500 tl olarak verilmiş.Not olarak bizim 8.260 tl lik fiyatı da çok bulduğunu eklemiş.

    ancak yönetimi ikna edip anlaşma sağlarsam belki de yarısını veririm.
    1. Hala yöneticiye aldığınız teklifin daha ucuz olduğunu götürmemişsiniz. En baştan beri söylediğimi tekrar ediyorum. Zaman hızla akıp gidiyor. Anlaşma yapıldıktan sonra çok geç. Sayın Halit Hayri Eriş de bir daha yazmış. Size imzayla tebliğ edilse, siz itiraz etseniz yine kat malikleri genel kurulu karar verecek. 14 imza var, bunlar size mi hak verecek, yöneticiye mi?

    En baştan beri toplantıya katılmayarak, yöneticiyle diyalog içinde olmayarak yanlış yapıyorsunuz. Haklarınızı savunmanın yeri kat malikleri genel kuruludur.

    2. Yönetimi değil bütün kat maliklerini daha az para verme konusunda ikna etmeniz lazım. Sizin yarısını vermeniz diğer kat maliklerinin daha fazla vermesi anlamına gelecektir. Ben olsam bunu kabul etmezdim.

  4. #13
    Kayıt Tarihi
    Jan 2008
    Nerede
    İzmir
    İletiler
    50
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Apartmanın asansörünün makine ve motor aksamının değişmesi ve zemin katın itirazı

    Alıntı sdt23 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    1. Hala yöneticiye aldığınız teklifin daha ucuz olduğunu götürmemişsiniz. En baştan beri söylediğimi tekrar ediyorum. Zaman hızla akıp gidiyor. Anlaşma yapıldıktan sonra çok geç. Sayın Halit Hayri Eriş de bir daha yazmış. Size imzayla tebliğ edilse, siz itiraz etseniz yine kat malikleri genel kurulu karar verecek. 14 imza var, bunlar size mi hak verecek, yöneticiye mi?

    En baştan beri toplantıya katılmayarak, yöneticiyle diyalog içinde olmayarak yanlış yapıyorsunuz. Haklarınızı savunmanın yeri kat malikleri genel kuruludur.

    2. Yönetimi değil bütün kat maliklerini daha az para verme konusunda ikna etmeniz lazım. Sizin yarısını vermeniz diğer kat maliklerinin daha fazla vermesi anlamına gelecektir. Ben olsam bunu kabul etmezdim.

    Merhaba bu akşam yöneticiden yazılı yanıt geldi ,özetle hangi diğer firmalara(isimlerini) ve fiyat teklifi aldıklarını sormuştum buna gelen yanıt:
    " takdir edersiniz ki işin devamı esastır ,anlaşmalı firmanın teklifi iş yapan diğer firmalarda usta konunmundaki ?kişilerce teyid ettirilmiş ve lehimize çevirmeye çalışarak? anlaşma onaylanmıştır" şeklinde.
    Dikkat edilirse bana firma adı verilmemiş ve aynı şekilde diğer firmaların fiyat tekliflerinden de bahsedilmiyor.Özetle tatmin edici değil.
    Ben de cevaben öncelikle toplantıya katılmayan şahsıma yazılı olarak karar metninin ulaştırılmadığını belirttim 7 gün geçince kapıya konduğunu söyledim.Ek olarak diğer firmadan aldığım düşük tekliften bahsettim ve
    Yönetim kuruluyla toplantı istedim.


    Ancak bir asansör firmasından bugün şöyle bir yanıt geldi :

    b) Anlasma yapılan firma, asansörü imal eden asansör firması veya onun yetkili servisi olabilecegi gibi, bir baska asansör firması veya onun yetkili servisi olabilir. Ancak, garanti süresince aylık bakım ve servis hizmetleri için anlasmaya baglanan firma muhakkak asansörü imal eden asansör firması veya onun yetkili servisi olmalıdır.[/COLOR]

    c) Aylık bakım ve servis hizmeti verilen asansörde, orijinal yedek parça kullanılır.

    d) Asansörü imal eden firma, yaptıgı her tip ve özellikteki asansörün orijinal yedek parçalarını 10 yıl süreyle stokta bulundurmak ve kendisince imal edilen asansöre aylık bakım ve servis hizmeti veren bir baska asansör firması veya onun yetkili servisinin veya bina sorumlusunun bu konudaki talebini, acilen ve normal piyasa kosullarında mutlaka karsılamak zorundadır," seklindedir.

    Madde hükmünden anlasıldıgı üzere garanti süresi içinde asansörün bakım hizmeti ürünün imalatçısı tarafından verilmelidir. Garanti süresinin dolmasından sonra, bina yönetimi, asansörün bakım hizmetini asansör firması niteligini haiz bir baska firma ya da onun yetkili servisine verebilecektir. Öte yandan imalatçı firmalar ürünlere iliskin orijinal yedek parçaları, yetkili asansör firmalarına vermekle yükümlü kılınmıstır.

    Anılan madde hükmü, Yönetmeligin 4. maddesinde yer verilen asansör firması tanımı ile bir arada düşünüldüğünde, asansörlere ancak CE belgesi ve AT yeterlilik sertifikası bulunan, yetkin firmaların bakım ve onarım hizmeti verebileceği, söz konusu teşebbüslerin birbirlerine yedek parça sağlamakla yükümlü kılındığı anlaşılmaktadır. Bu hükümler çerçevesinde insan hayatı ile ilgili olan asansörlere yetkin olmayan kisilerin bakım hizmeti sağlamasının önüne geçilmis olmaktadır.

    Bununla birlikte 23. madde asansör firmalarına, birbirlerine sadece yedek parça sağlama zorunluluğu getirmistir. Oysa yukarıda ayrıntılandırıldığı üzere, asansörün temel işlevlerine ilişkin olarak asansör kartına konulan şifrenin veya söz konusu işlevleri yeniden etkin kılabilmek için gereken cihazların yedek parça tanımı kapsamında bulunduğunu ileri sürmek güçtür."

    Buna göre (15 yıllık bina ,bildiğim kadarıyla asansörde temel bir değişiklik olmadı) asansörün ana firmayla garantisinin hala sürüp sürmediğini bilmiyorum
    ,yazıdan çıkarabildiğim eğer eski firmayla bakım sözleşmesi devam ediyorsa veya garanti koşullarında varsa başka firmayla anlaşma ve fiyat teklifi alma şansları da olmuyor, yanlış yorumlamadıysam; ve bu durumda benim diğer firma tekliflerini istemem boşta kalıyor gibi,ancak uzun yıllardır aynı firmada olduğunu sanıyorum garantisi de bitmiş olmalı,yakında öğreneceğim.

    İlk mesajlarımda toplantıya girmeyişimin nedenlerini açıklamıştım, açıkçası bilseydim böyle bir masraf çıkaracaklarını katılırdım,o konuda haklısınız, işimi biraz zorlaştırdım.
    Benim istediğim yarısını vermek şeklinde değil forumda da tartışıldığı gibi anlaşma yapılarak bir orana göre (mesela %10 bile olabilir) yeniden hesaplanması, 300 tl ise enüst 330 zemin 270 olur .Sizce haksız veya mantıksız mı?Kanunu koyan detaya girmemiş,o kısmı da anlaşarak değişime uğrayabilir sanırım.
    Tekrar teşekkür ederim iyi günler...

  5. #14
    Kayıt Tarihi
    Nov 2007
    İletiler
    5.000
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Apartmanın asansörünün makine ve motor aksamının değişmesi ve zemin katın itirazı

    Alıntı hipokrat rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Benim istediğim yarısını vermek şeklinde değil forumda da tartışıldığı gibi anlaşma yapılarak bir orana göre (mesela %10 bile olabilir) yeniden hesaplanması, 300 tl ise enüst 330 zemin 270 olur .Sizce haksız veya mantıksız mı?Kanunu koyan detaya girmemiş,o kısmı da anlaşarak değişime uğrayabilir sanırım.
    Kanun koyan açıkça belirtmiş:
    Kat maliklerinden her biri (...) bütün ortak yerlerin bakım,koruma ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında;
    katılmakla yükümlüdür.

    Eğer sizin arsa payınız diğer dairelerden az ise, az ödeme imkanı olabilir.
    Standart uygulama budur.
    Tabii kanun kat malikleri başka şekilde anlaşırsa bunu sınırlamamamış, açık kapı bırakmış, "aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça" demiş.

    Şu anda sizin apartmanınızda böyle bir anlaşma yok. Buna karar verecek olan yönetici değil, kat maliklerinin tamamıdır. Kat maliklerinin tamamı onaylarsa sizin tek kuruş ödememenize de karar verilebilir. Teoride mümkün, pratikte imkansız.

  6. #15
    Kayıt Tarihi
    Jan 2008
    İletiler
    196
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Apartmanın asansörünün makine ve motor aksamının değişmesi ve zemin katın itirazı

    Asansör firması size, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın; Asansör Tesisinin Yapımı ve İşletilmesi ile ilgili "Asansör Yönetmeliğini Göndermiş" (95/16/AT)(95/16/EC) Bu yönetmelik asansörlerin standartlara uygun olarak yapılmasını ve işletilmesini sağlar. Asansör imalatı ve bakım onarım servisi veren firmalar bu yönetmeliğe uymak ve TS-EN-CE gibi belgelere sahip olup bunu belgelemek zorundadırlar.(Bu belgelere haiz olmayan firmalar bu işleri zaten yapamazlar.Size yazılı teklif veren firmaların bu uygunluk belgelerine sahip olması gerekir,bunları görmek isteyebilirsiniz.) Bunlar yönetmeliğin imalatçı firmalardan istediği yükümlülüklerdir.Dikkatle incelerseniz ,aynı yönetmelik Bina Yöneticilerine de aşağıdaki sorumluluğu da yüklemiştir.

    Bina Sorumlusu
    Madde 22 - Bina sorumlusu, asansörün, bu Yönetmelik kurallarına uygun olarak güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak amacı ile ayda bir defa düzenli bakımını ve onarımını bu Yönetmelikte tarif edilen asansör firmasına veya yetkili servisine yaptırmaktan ve kullanıcıların can ve mal güvenliğinin tam olarak sağlanması amacı ile gerek kullanım hatalarından, gerekse harici müdahalelerden meydana gelebilecek olan tehlikelerin önlenmesi için yapının bağlı bulunduğu belediye veya valilik tarafından ilk kontrolünü asansörün işletmeye açılmasından iki yıl sonra, daha sonraki kontrollerini de her yıl yaptırmaktan sorumludur.

    Görüldüğü gibi ;gerek KMK' nu ,gerekse yönetmelikler özellikle can ve mal güvenliğini ilgilendiren konularda yöneticiye birtakım sorumluluklar yüklemişlerdir. Sorumluluk taşıyan işlerde yetki gerekir.Yetkisiz sorumluluk olmaz.Dolayısıyla yöneticiye sahip olduğu yetkileri kullanırken inisiyatif tanımamaktan kaynaklanabilecek olası bir kazada yasalar bir yana engel olmanın getireceği manevi sorumluluğun boyutunu da gözardı etmemek gerekir.

    Garanti konusunun kapsamı ise ; gene Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenmiş bir yönetmelikte şekil bulmuştur..Anılan bakanlığın; "Garanti Belgesi Uygulama Esaslarına Dair Yönetmelikte"asansörlerle ilgili bölümde; Asansör tesliminden itibaren garanti süresi 2 yıl olarak belirlenmiştir.Sizin asansörünüz 15 yıllık olduğu için garantı kapsamında olamaz.Bahse konu garanti yapılacak olan revizyonla ilgilidir.Revizyonu hangi firma yaparsa yapsın , sadece sistemde değiştireceği parçaları garanti etmek durumundadır.( Değişecek parçalarla sınırlı).Hangi ürün olursa olsun "garanti süresi içinde" yapılacak bakım ve onarımın garantiyi veren firmaya veya onun yetkili servisine yaptırılması şartı aranır bu genel kuraldır.Aksi takdirde garanti hükümleri uygulanmaz.

    Toplantılara katılmak malikler açısından, iyiniyet belirtisi ve kaçınılmaması gerekli bir görevdir. Fakat siz toplantıya katılsaydınız da maliklerin çoğu bu revizyonu istediği için karar gene çıkacaktı.Siz ancak karşı oy kullanabilirdiniz.Kararın çıkmasını önleyemezdiniz fakat en azından baştan beri sıraladığınız endişeleri dile getirme fırsatını bulurdunuz hatta bu işi araştırmak ve daha iyi yapılabilmesini sağlamak için sizin de arasında olacağı birkaç malikten oluşabilecek bir komite kurulmasını isteyebilir sürecin içine girebilirdiniz.Kat mülkiyeti kanunu anagayrimenkülle ilgili tüm sorunları kat maliklerinin aralarında çözebilmeleri için ortak platform olarak "kat malikler kurulunu" göstermiş.Karar ve uygulamalar için öncelikle bu platforma gideceksiniz.Kurul sorunu çözemezse hakime başvuracaksınız.Alınmış bir karara itiraz için hakime gittiğinizde muhatabınız gene kat malikleri.Unutmayın ki hakim şikayet ettiğiniz kat maliklerini de dinleyecek.

    Bahsettiğiniz foruma gelince; Sayın Hipokrat,yazınıza ikinci defa yanıt vermemin nedeni tamamen bahsettiğiniz forumdan kaynaklanıyor.Yoksa kanımca sorularınıza yeterli yanıtlar verildi.O forum bir üyenin sizin konunuza benzer bir sorusuyla açılıp diğer üyelerinde katılımıyla sohbete dönüşmüş (bence hoş da olmuş.) Açılan her formda tartışılan veya yazılan her konuyu ciddiye almamak lazım. Ben ; :rolleyes: "arkadaşlar çok çalışıyoruz,hafta sonu tatili 3 gün olmalı" diye bir forum açsam ve bu foruma 3 az 4 gün olsa diye yanıtlar gelse bunu okuyan başka bir çalışan bu formu emsal gösterip işvereninden 3 günlük tatil isteyebilir mi? Diğer üyelerin de dikkatini form konusuna çekmek istedim.Sevgili üyeler ,ne dersiniz ;form açmak veya açılmış formları yanıtlamak ;yeni bir form konusu veya başlığı olabilir mi?
    Konu Halit Hayri Eriş tarafından (06-02-2008 Saat 14:57:21 ) de değiştirilmiştir.

  7. #16
    Kayıt Tarihi
    Jan 2008
    Nerede
    İzmir
    İletiler
    50
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Apartmanın asansörünün makine ve motor aksamının değişmesi ve zemin katın itirazı

    Merhaba ,Bugün önemli bir gelişme oldu ve yönetici işlerinin yoğunluğunu gerekçe göstererek İSTİFA ettiğini bildiren bir yazı astı.10 Şubatta olağanüstü toplantıya yapılmasını istemiş.Böylece ortaya yeni sorular çıktı.
    1-Bu durumda 23 gün süren yönetimin aldığı kararlar da düşer ve geçersiz hale gelir mi?Toplantı kararları olmasa da özellikle asansörle ilgili anlaşma konusu yeni seçilecek yönetimce yeniden değerlendirilmesi gerekmez mi?Bu noktaları kmk da bulamadım.
    2-Yeni farkettiğim bir nokta da 21 ocakta firma ,motor makine için tamir ve yenileme ile ilgili teklif verdiği bir yazı asmış 22 ocakta da fren tertibatının tamiri mümkün olmadığından firmalarının oluşabilecek kazalardan sorumlu olmadıklarını belirten yazı eklenmiş.Aslında aynı gün asansörün çalışması iptal edilmesi gerekmez miydi?(Hala çalışıyor)
    3-Bir ihtimal 10 Şubattaki toplantıyı beklemeden (oldu bitti yaparak) karar alındı deyip ( yöneticiye yazılı itirazım olmasına rağmen) uygulamalarıdır. Bu durum usule uygun mudur?Benim yorumum asansörün çalışmasının durdurulup, 10 Şubattaki yeni yönetimin belirlenmesini bekleyip yeni gözden geçirmelerle ve gerekirse yeni bir firmayla anlaşarak uygulamanın devamıdır.
    Katların kullanımına -yıpratmasına göre bedelin bölüşmesi fikrinden vazgeçtim,aslında ana sorun bu değil.
    Yeni durum yeni sorular çıkardı, yakında çözülür umuyorum.
    Çok teşekkürler yanıtlarınız için..

  8. #17
    Kayıt Tarihi
    Jan 2008
    Nerede
    İzmir
    İletiler
    50
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Re: Apartmanın asansörünün makine ve motor aksamının değişmesi ve zemin katın itirazı

    Merhaba açtığım konuları tararken bu konudaki 2008 deki son durumunu eklemediğimi farkettim( 10yıl sonra)
    Yöneticinin istifasından ve benim uzun süren araştırma ve itirazlarım sonunda bir asansör firmasıyla tamiratı ve düzenli bakım yapılması suretiyle anlaşıldı, o dönem için yapılması istenen yenileme çok yüksek tutan masrafın gereksiz olduğunu ortaya çıkartmış oldum, 10 yılı aşkın süredir aynı şekilde kullanılması da haklı olduğumun kanıtıdır .
    O dönemde sorularımdaki her detaya sabırla uzun uzun yazmış ilgili üyelere tekrar teşekkür ederim .

+ Konuyu Yanıtla
2 / 2 Sayfa İlkİlk 12

Bu sayfada bulunan kavramlar:

asansör yenileme fiyatları

3 katli asansor yapimi kac gun surer ve yapilisi

apartman asansör yönetmeliği

asansör motor fiyatları

http:www.hukuki.netshowthread.php33158-Apartmanin-asansorunun-makine-ve-motor-aksaminin-degismesi-ve-zemin-katin-itirazi

https:www.hukuki.netshowthread.php33158-Apartmanin-asansorunun-makine-ve-motor-aksaminin-degismesi-ve-zemin-katin-itirazi

apartman asansor revizyonu zemin kat

apartmanda asansor degisimi

asansör bakım parasını kim öder

asansör yenileme fiyatları tl

apartmanda asansör yönetmeliği

apartman yenileme

asansör yenilenmesi apartmanlarda kimden tahsil edilir

asansoru karar almadan tamir edebilir miyim

asansor degisimi kac gun surer

asansor davasi ne kadar surer

asansor onarim parasini kimoder

asansor tamiri kac dakika surer

asansör değişimi mevduat yazıları

eski asansörlerin yenilenmesi

asansor yenileme fiyati

apartmanlarda asansör yönetmeliği

apartman karar defterinin kaybolması

apartman yönetmeliği asansör

asansor degisim masrafi

Forum

Benzer Konular :

  1. [Garanti sorumluluğu] Arızası giderilemiyen makine
    Merhabalar Bundan yaklaşık 23 ay önce 2350TL ye almış olduğum çamaşır makinesinin ağrızası giderilemiyor. Servis yaklaşık olarak 20 defa ağrızaya...
    Yazan: iskorpit Forum: Tüketici Hakları
    Yanıt: 1
    Son İleti: 28-12-2015, 06:50:27
  2. zemin katın depo olarak görünmesi.
    sitemizin zemin katı tapu kaydında depoolarak göründüğü için yetkili gaz dağıtım firması buralara gaz bağlayamayacağını belirtiyor.Bu durumun hangi...
    Yazan: cngzy Forum: Gayrimenkul Hukuku
    Yanıt: 4
    Son İleti: 09-07-2015, 12:17:59
  3. Apartmanın dükkanına 1. katın banyosundan akan su hakkında
    Merhaba, 1. kat mülk sahibiyim. Alt katımdaki dükkana banyomdan su sızıyor. Ancak suyun apartmanın ortak şebeke suyundan sızdığını düşünüyoruz....
    Yazan: Serkan213 Forum: Kat Mülkiyeti Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 01-01-2015, 11:58:59
  4. Apartmanın altına zemin plakajının üzerine 50 tonluk su deposu nasıl yapılır
    96 daire ve 11 bloklu bir sitenin , su kesilmesi durumunda tüm sitenin ihtiyacını karşılasın diye, 8 daireli bir bloğun altına 50 tonluk su deposu...
    Yazan: caliskanmehmet68 Forum: İmar Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 06-12-2011, 10:18:50
  5. Zemin Katın Depo Olarak Kullanılması Sorunu
    İyi günler öncelikle sorumu yazmadan önce forumda arama yaptım fakat özdeşletirebileceğim bir başlık bulamadım belirtmek isterim. 7 katlı bir...
    Yazan: horozzi Forum: Kat Mülkiyeti Hukuku
    Yanıt: 4
    Son İleti: 09-02-2010, 15:47:20

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.