Kilitli Konu
4 / 7 Sayfa İlkİlk 1234567 SonSon
31 den 40´e kadar toplam 69 ileti bulundu.

Konu: Sakız çiğnemek M. Kemal'e hakaret sayıldı

Sakız çiğnemek M. Kemal'e hakaret sayıldı Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #31
    Kayıt Tarihi
    Sep 2005
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    301
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Sayın Atay,
    Rektör Aşkının tutuklanması ve o olaydaki iddaların farklı boyutları olduğunu biliyorum. Yine biliyorum ki pek çok rektör hakkında Rektör Aşkına yöneltilen suçlamaların benzerleri hatta daha ağırları ile pek çok dava açılmıştır. Açılan dava sayısının belki yirmi katı soruşturmada YÖK tarafından yürütülmüş yada yürütülmektedir. Ama tutuklanan tek isim Aşkındır. Rektörlük makamı son derece geniş yetkiler tanıyan bir makamdır. Bu konumu ile zaten son derece tartışmalıdır.
    Ancak Sayın Aşkının dava konusu olmayan ve bazı kesimleri son derece rahatsız eden demokratik ve laik devlet üniversitesi oluşturma yolundaki çabalarının biliniyor olması hukukun bazı taraflarca baskı aracı olarak kullanıldığı yönünde geniş bir kanaat oluşturmuştur. Sanırım kişisel düşünceleri ne olursa olsun bu en çok hukukçuları yaralamıştır.
    Bir tarih hocam zamanında şöyle bir söz söylemişti. "Osmanlıyı ne padişahlar, ne dış düşmanlar nede farklı hükmettiği milletler arasında yayılan milliyetçilik akımı yıktı. Osmanlıyı yıkan kadılardır. "
    Aşkın olayı üniversite ve akademisyenler üzerinde izleri güç silinir bir sindirme olayı olarak, hukukun üzerinde de buna alet olmanın kirli lekesi olarak tarihimizde yer alacaktır.
    Bu arada Sayın Yükselin son iletisini dikkatle okuyanlar aktardığı haberde ilgili binbaşıya yüklü bir tazminat davası açılmasının gündemde olduğuna dikkat etmişlerdir. Hukuk yine aynı mesajı vermede kullanılmaktadır. İster asker ol ister rektör......
    Şüphesiz her yargılama yada soruşturma yargılanan ya da soruşturulanın suçlu bulunması ve ceza almasıyla sonuçlanmaz. Ancak bir noktadan sonra önemli olan suçlu olmak ya da olmamak ceza almak yada tazminat ödemenin ötesine geçmekte, kamu olayın kesin sonuçlanmasına kadar olayı ve kişileri unutmakta, ancak verilen mesaj toplum benliğinde yer etmektedir.



    Hukuki NET Güncel Haber

    Sakız çiğnemek M. Kemal'e hakaret sayıldı konulu yargıtay kararı ara
    Sakız çiğnemek M. Kemal'e hakaret sayıldı konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #32
    Kayıt Tarihi
    Jun 2004
    Nerede
    Bursa, Türkiye.
    İletiler
    2.735
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=218884

    İSTİKLAL MARŞI'NDA AYAĞA KALKMAYAN 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

    Konya'nın Akşehir İlçesi'nde düzenlenen tekvando kuşak sınavında, İstiklal Marşı okunurken ağaya kalkmadıkları iddia edilen 4 kişi, gözaltına alındı.
    29 Nisan 2006 Cumartesi 00:05

    Konya'nın Akşehir İlçesi'nde düzenlenen tekvando kuşak sınavında, İstiklal Marşı okunurken ağaya kalkmadıkları iddia edilen 4 kişi, gözaltına alındı.

    Gençlik ve Spor Akşehir İlçe Müdürlüğü'nce, Zekai Baloğlu Spor Salonu'nda tekvando kuşak sınavı düzenlendi.

    Programın açılışında İstiklal Marşı okunduğu sırada salondaki izleyiciler ayağa kalkarken, isimleri henüz belirlenemeyen 4 kişinin kalkmaması dikkati çekti. Bunun üzerine İstiklal Marşı, yarıda kesildi ve bu kişilerin ayağa kaldırılmasından sonra sürdü.

    İstiklal Marşı'nın bitmesinden sonra söz konusu kişiler, dışarı çıkarılıp polis tarafından, ayağa kalkmadıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.
    Bu arada İstiklal Marşı'na saygısızlık yapıldığı gerekçesiyle tekvandocular, salonda bayrak açarak tepkilerini dile getirdi.

    Tekvando Konya İl Temsilcisi Mehmet Makine, Türkiye'nin bugünlerde bölücülükle uğraştığını belirterek, bayrağa ve İstiklal Marşı'na yapılan saygısızlığı kabul etmediklerini söyledi.

    Daha sonra 35 sporcunun katıldığı kemer sınavında başarılı olan tekvandocular, bir üst kuşağa yükseldi.

  4. #33
    Kayıt Tarihi
    Apr 2006
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Text

    Demokratik ,Çağdaş ve Laik Cumhuriyetimizin kuruluşuna İstiklal Savaşı yıllarında karşı çıkarak Emperyalist Devletlerinde katkısıyla onlarca isyan çıkartaran Kurtuluş Savaşına destek vermeyip aksine engel olmaya çalışan bu anlayış(yobazlar,şeriatçılar,kürtçüler,etnik mezhebçiler,o zamanın potansiyel numaralı cumhuriyetçi adayları,mandacıları ve envai çeşit sıkıntısı olanlar) tekrar bir araya geldi, hepsinin ortak hedefi Cumhuriyetimizi ortadan kaldırmaktır

    Bu saldırılar, bazen davranışlarla(bireysel-toplu),bazende silahla(mayın döşeme-bomba koyma-güvenlik güçlerine hain pusular) çoğunluklada kalemiyle destek veren yazar ve benzerlerinin yayınları (gazete-dergi-tv-sanal ortam) ile karşımıza çıkmaktadırlar.Her kesim kendine bir rol biçmiştir.

    Türk milletinin bir bireyi olarak benim gördüğüm budur.

    BÜYÜK ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN KURDUĞU,ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN KANINI-CANLARINI VERDİĞİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ SONSUZA KADAR YAŞAYACAKTIR.

  5. #34
    Kayıt Tarihi
    Mar 2004
    Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Sayın Aktuğ ;
    Nosyon diye kullanıp durduğunuz kavram sazcüğünden hareketle hukuk kavramının bir insanda olmamasını düşünmek doğaya ters düşünce kurmaya çalışmaktır. Okumamış cahil insan bile 'devletimiz var polisi savcısı var' derken en azından bir hukuku bildiğini göstermektedir.
    Ancak okuduğunu ANLAMAMAK YADA İSTEDİĞİ GİBİ ANLAMAK başlı başına bir sorundur ki bunu eksikliği çok ciddi KAVRAM KARGAŞALARINA neden olabilir aynen sizin yaptığınız gibi.
    Daha ilk yazımda 'Asker tam gaz demiş sayın Av. Yasemin Yoktur birileri tam gaz olsun bari Yasemin hanım... Suç Laz Fıkrası gibi SAKIZ ÇİĞNEMEK değil ( Tabii ki burada tutuklanmanın doğruluğunu savunmuyorum ) ' diye açık ve net tutuklamanın olmasına katılmadığımı belirtmişken ısrarla sanki iyiki hemen tutuklanmış asalım demişim gibi HUKUKU NOSYON DAHİL HİÇ BİR NOSYONA uymayan yaklaşımınızın mantığı nedir ? Mantıksızlık nosyonunu savunuyorsanız buna birşey diyemem ama benim normal şartlarda incir çekirdeğini bile doldurmayan ancak upuzun yazınıza yanıt vermemem gerekir normal şartlarda ancak kavram kargaşası yaratarak haklı görülebilirsiniz diye kısa kısa yanıt yazmaya karar verdim.
    Ben TUTUKLANMANIN DOĞRULUĞUNU SAVUN MUYORUM. BEN BU EYLEMİN BU DAVRANIŞIN ATATÜRK E HAKARET SAYILABİLECEĞİNİ SAVUNUYORUM. Ancak müthiş hukuk nosyonuna sahip olan siz bunun 'Burada ilçe başkanının eylemi olsa olsa görgü kuralları ve protokol kurallarını ihlal olarak değerlendirebilir ki; yapılacak olan da en fazla onu kınamak, ayıplama ve görgüsüz addetmek; dahası merasime ilişkin protokol kurallarının ihlali yönünden de varsa hukuki bir yaptırım (belki idari bir ceza olabilir) onu uygulamaktır.' olduğunu savunup ATATÜRK BÖLÜMÜNÜ YOK SAYIYORSUNUZ . Bu size göre 'tamamen hukuki yönden eleştirmişken' oluyor da Bu SİYASİ AMAÇLA YAPILMIŞ ASLINDA ATATÜRK E YÖNELİK BİR HAREKETTİR yaklaşımı neden sizin nosyonunuza uymuyor ? Neresi hukuki değil ? Savcı ve tutuklamayı yapan mahkeme öyle değerlendirmiş ilk başta ( TEKRAR SÖYLÜYORUM BU TUTUKLAMANIN DOĞRU OLDUĞU ANLAMINA GELMEZ ) HAKİMLE SAVCININDA HUKUK NOSYONU YOK SİZE GÖRE ÇÜNKÜ BENDE AYNISINI DİYORUM . Size göre hakimle savcı allah bilir çemişkezek lisesi mezunudur ondan bilmiyordur. Acaba diyorum sağlık bakanlığından izinli ucuz losyonlar gibi adalet bakanlığından izinli ucuz hukuk nosyonlarımı var... Nosyona losyon iyi gider.... Yazımın hukuki mantıkla ilişkisi yokmuş Cumhuriyet savcısı ATATÜRK E HAKARET DİYOR İlk Mahkeme ATATÜRK E HAKARET diyor Ben ATATÜRK E HAKARET diyorum siz ayrı telden çalıyorsunuz ve benim hukuki mantıkla ilgim olmuyor öylemi ?????
    Sayın Aktuğ;
    Devam etmeden önce bir hususu belirteyim . Hiçbir zaman Hollanda İle Türkiye arasında ( Yada islam dünyası arasında ) karikatür krizi çıkmadı . Danimarka ile Türkiye arasında çıktı. Danimarka ile Hollanda farklı ülkelerdir. Tıpkı Türkiye ile İran ın farklı olduğu gibi aman başka yerde söylemeyin hukuk nosyonunuz zarar görebilir....
    Sayın aktuğ ;
    'Hukuk Fakültesi 1. sınıf öğrencisinin bilebileceği bir şeyi, savcı ya da binbaşı da biliyordur değil mi? Noluyor yahu! Allah hiçbir zaman Türk Ordusu'na zeval vermesin de; Allah askeri kendi hızından da korusun yani. Maşallah asker tam gaz.' yazınızın neresinin tamamen hukuki kurallar içinde bir görüş olduğunu bana söyleyebilirmisiniz. Gazlı ordu müdahalelerini savunmamak ne demektir ? Sizin HUKUK NOSYONUNUZA GÖRE bir asker kişi şikayette bulunamaz mı? Siyasete müdahale değil ki bu DEMOKRATİK BİR HAK. bakın sevgili belediye başkanı çıkar çıkmaz tamamen aksini söyledi bir sürü laf etti HUKUK NOSYONUNUZ sustu yok yok keşke sussa BİNBİR YALANI söylediği aşikar kişinin söylediklerini sorgusuz sualsiz kabul etti HUKUK NOSYONUNUZ gelin kabul edin artık sizinki hukuk nosyonu değil bambaşka birşey
    ne olduğunu ben burada söylemeyeyim... Hiç bir şekilde ispatlanmayan ve sadece aynı görüşü paylaşan birisinin attığı bir sözcüğü 'Mahkemede hakimi, savcıyı azarladığını sanırım okumamışsınızdır.' diyerek taşıyorsunuz ya helal olsun SİZİN HUKUK NOSYONUNUZA... ( iŞİN GIRGIRI yazınızda uzun uzun tutuklamayı anlatmışsınız sanki öyle değil tebiiki tutuklanır diyen varmış gibi...) Cumhuriyet savcısı yok böyle birşey diyor mahkeme hakimi yok diyor Akp li ilçe başkanı orada bulunmadığı halde bu olay olmuş diyor hukuk nosyonu bunu kabul ediyor... Bu nerenin Üniversitesinin hukuk nosyonu ?
    Sayın Aktuğ ;
    'Binbaşı hukuk fakültesini okumuyor ama biliyor musunuz işletme ve iktisatta bile genel hukuk dersi vardır, sanırım Atatürk'le ilgili kanun ve genel hukuk askeriyede de okutuluyordur. Değilse de emrindeki hukukçu askerlere danışsın, herkes kendi hareketinden sorumludur. Hem şikayetçi olarak hukuku bilmek zorunda da değil. O yapsın şikayetini ama savcı doğru karar versin..' cümleside size ait hemde ' Noluyor yahu! Allah hiçbir zaman Türk Ordusu'na zeval vermesin de; Allah askeri kendi hızından da korusun yani. Maşallah asker tam gaz.' diyorsunuz. Bu ne yaman çelişkidir. asker şikayetini yapmış kararı savcı versin ( mahkeme vermiş ) EEEE ne var şimdi terslik Sadece şuvar benim hukuk nosyonunmda ne şekilde olursa olsun savcı karar verip tutuklayamaz bağımsız mahkemelre karar verip uygular ; Sizin hukuk mosyonunuza göre ise savcı karar verir tutuklar... Bne savcının gözaltına alma ve iddianame hazırlama yetkisi olduğunu biliyordum ikimizde şu HUKUK NOSYONUMUZU birdaha gözden geçirelim ...'işin içinde bir binbaşının olması nedeniyle yargının bağımsızlığına müdahale edildiğine dair görüşüme ' NE HUKUKİ NOSYON AMA ... İŞİN İÇİNDE ŞİKAYETÇİ BİNBAŞI (ASKER ) VARSA YARGIYA MÜDAHALE OLUR ...Bu ne nosyonu ????
    Sayın Aktuğ ;
    Avukat olarak saygın iş yaptığınızı biliyorum sorumu okadar iyi anlayıp özümsemişsiniz ki 'haklısın' dememek için krıt türlü lafı çevirerek evet mahkmede düzgün giyinirim efendim diye konuşurum hakime öyle laflar edemem demişsiniz teşekkür ederim. Bende ATATÜRK E yapılmaz diyorum... Aynı şey kulağınızı ille başka yerlerden dolanarak göstermeyin...
    Sayın Aktuğ ;
    ' Evet savcının yaptığı da hariçten gazel okumaktır. ' sözünüz tamamen hukuk nosyonu içersinde ve tamamne hukuki görüş içeren bir yanıtınız değil mi? Ama size yanlış düşünüyorsunuz bu ATATÜRK E HAKARETTİR. VE SİYASİ BİR AMAÇLA YAPILDIĞI AÇIKTIR diyerek bunu açıklamak hukuk nosyonu eksikliği oluyor vay benim hukuk nosyonuna sahip avukatlarıma vay...' O zaman her türlü askeri müdahaleleri meşrulaştıralım' nasıl bir nosyon? Şikayet var takibat var mahkeme var... Siz gerçek derdinizi söylesenize ... Tutuklanma hariç sorununuz ne ? Açık ve net tutuklama hatalı olabilir usule uygun olmayabilir eyvallah ta sizin asıl sorununuz ne ? 'Mesele kesinlikle askerin şikayeti değil, şikayet ettiği konuda yargının hukuku aşan siyasi bir karar vermiş bulunmasıdır.' cümlenizlede dönüp başka bir yere gidiyorsunuz ? bu biraz fazla iddialı ve haddi aşan bir cümle değil mi? Ama aynı siz nedense şemdinli savcısının hiç bir dayanağı olmayan PKK yanlısı birisinin verdiği ifade ile KKK nın yargılanmasını AŞIRI İSTİYOR ve savcının BAEİZ DÖRT TEMEL İHLAL yapmasına ses çıkarmıyorsunuz... Ne nosyon ama ...
    Sayın Aktuğ ;
    Demokratik bir seçimle halkın seçtiği kişilerin istediğini yapmaya hakkı yoktur. Aynen seçimle iş başına gelmiş Bülent Arınç ın değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek olan anayasanın 24,, maddesinde yer alan laikliği değiştirmeye kalkması gibi... DEĞİŞTİREMEZ.... Nedense bu formada yazı yazmaktan imtina etmişsiniz... Seçimle işbaşına gelmiş birisi SARIK TAKAMAZ ATATÜRK ÜN HUZURUNDA SAKIZ ÇİĞNEYEMEZ RÜŞVET YİYEMEZ YASA DIŞI KURAN KURSLARINA GÖZ YUMAMAZ LAİKLİKTEN ÖDÜN VEREMEZ TÜRBANLILARI KAMU DA ÇALIŞTIRAMAZ CUMHURİYET REJİMİNİ TARTIŞMAYA AÇAMAZ PKK YA YARDIN VE YATAKLIK EDEMEZ TERÖRÜ DESTEKLEYEMEZ V.S V.S gider. Bunlar çiğnenirse ne işin var orada diye sorarlar adama.... Seçimle geldim istediğimi yaparım diyemezsiniz......
    Sayın Aktuğ ;
    Ben file çorap örneğini size anlattım demek istedim ki bazı tavırlar ve giyinişlerin yorumlamasını çok dikkatli yapmalıyız. File çorap giyen her genç kızımız O..pu olamayacağı gibi mantı yedim sakızı ondan çüğnedim sözüde sadece 'olsa olsa saygısızlık ' olarak alınamayacak kadar derin anlamlar taşıyabilir diye... Türban konusunda neyin ne olduğunu çok iyi bilirim lütfen bu konuda yeterli bilgiye sahip değilseniz 'aaaa' bile demeyiniz... Size ipucunuda verdim İhsan doğramacıyı inceleyin ...
    Hukuk nosyonu yok dediğiniz bu kişi Anayasa hukukunu prog Orhan aldıkaçTı ile Mustafa Dural gibi kişilerden Diğer hukuk bilgilerini Bakır Çağlar Mesut Önen,Haluk kabaalioğlu , hatamiler , mehmet akad, Ejder yılmaz , Abuzer Kendigelen ve daha ismini anımsayamadığım kişilerden almıştır.. Atatürkçülüğü reşat Kaynar, Güven Erkaya Uğur Mumcu , Bahriye Üçok Server tanilli ; Turgut Özakman gibi kişilerden almıştır merak buyurmayınız NOSYONLARIMIZ TAM VE FAALDİR. Hukukçu değilim derken bir hukuk fakiltesini okumadım anlamındadır toksa ben ne hukukçular gördüm harika edindikleri nosyonla 'adalet mülkün temelidir' sözünü hala ATATÜRK dedi diyen...
    Sayın Aktuğ ;
    'izm'lerin klasik dar bakış kalıplarında hukuki olmaktan çıktı. Adilane ve doğru olanı talep yerine herkes kendi fikriyatını savunmak için fırsata dönüştürdü olayı. ' Nedemektir ? Laisizm le Kemalizm mi? Evet ben laik ve kemalist bir düşünceye sahibim izm i olmayan islam ve şeriat nostonu bulunmamaktadır. Adilane ve doğru olanı talep derken sanırım 'benim dediğim ve kararlarım' demek istiyorsunuz kusura bakmayın oda bu dükkanda kalmadı... Erbakan'da 'o anayasa mahkemesinin kararıdır partimizi bağlamaz ' diyordu ama ne hikmetse tüm partileri kapandı kapandı kapandı....
    Umuyor ve umut ediyorum ki tartışmayı laf ebeliğine döndürmekten vazgeçerek FİKİRLERE SAYGI zeminini yakalarsınız... Bir dip not olarak ta Voltaire 'Düşündüklerini tasvip etmem ama düşündüklerini söyleme hakkınızı sonuna kadar savurunum' böyle değil ' düşüncelerinizden nefret ediyorum ama onları savunma hakkının size verilmesi için seve seve ölmeye razıyım' demiş... kime mi ? O zamanın aşırı destop kilise yöneticilerine.. Bu sözü Nosyonun yok, hukuki olmayan bilginle konuşuyorsun zadece siyasallaştırıyorsun gibi söylemlere sahip olan size mi yoksa söylediğiniz ve istediğiniz antihukuksal ve sosyal olgulara rağmen hala sizi kabul edip yazılarınızı büyük bir zevkle okuyan bana mı yakışıyor ?
    Saygılarımla...

  6. #35
    Kayıt Tarihi
    Mar 2004
    Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Sayın İdealist ;
    Uslubunuzun uygunsuzluğu bir yana bırakılırsa söylemleriniz konuyu hiç okumadığınızı andırıyor bana...
    Pusuda falan beklediğim yok eğer anlamadıysanız açıkça yazayım hangi iç dürtü ile harekete geçtiğimi ; Demokratik sosyal laik ve hukuk devletine inanan Cumhuriyete bağlı Atatürk ilke ve inkilaplarını savunan kişiliğim harekete geçirdi beni...
    Cunhuriyet savcısı konumuz olmadığı için yazmaya gerek duymuyorum ama bu olay öyle basit bir olay değil gerçi sizin diğer 36 iletinize baktığımızda anlıyorum demek istediğinizi ama ben öyle demiyorum.. 'Sayın denizdelisi biz yasaklayıcı düşüncelelre nereye varırızki?Yasaklar bu işleri daha çekici hale getirmezmi sizce.Bence serbest olsa bugün başörtüsü deyip eylem yapanaların çoğu başlarını açacaktır.Açmayanlar ise yaşam feleseleri gereği olarak bunu benimsemiş olacakalarından istismar oratadan kalkmış olacaktır' iletinizdeki basit yaklaşım benim tarzım değil...
    Ancak size tavsiyem fikriniz zikriniz ne olursa olsun daha bir saygı kurallarına uyalım lütfen... Olayı basit bir densizlik sayanların ya bilerek yada gerçekten safça buna inandıklarını düşünüyorum Safça inananların gözünü açmak bilerek böyledir diyenlerede yazı yazmak boynumuzun borcudur. Bu ülke din ülkesi yapılmak isteniyor ve ufak ufak bunun yolu alınıyor siz hala densizlik diyin. Keşke bende inanabilsem o kişinin sakız dahi çiğniyor olsa gerçekten istemedn yaptığına.... Ama duruş tavır vr konuşmaları ile neişim var benim bu törende ? Ne gerksiz bir tören ; Ben bu töreni ve ATATÜRK Ü takmıyorum havası okadar açık ki yahu adam 3,5 senedir bir törene katılmamış.... Ben mi anlamıyorum siz mi anlamak istemiyorsunuz veya anlaşılmamasını istiyorsunuz ?

  7. #36
    Kayıt Tarihi
    Mar 2004
    Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Sayın Aktuğ ;
    iletilerinizi her okuduğumda takılıp kaldığım noktalar oluyor. Doğrularınızın çokluğu yanında sanki biraz yalpalamalar var ki bunları anlamakta güçlük çekiyorum.
    Örneğin 5 bin YTL kefalet ile salıverilmiş belediye başkanının tutuklanması aşamasını tam bilmememize rağmen çok ciddi 'ahkam kesmek' pek doğru olmasa gerek Şikayet savcı incelemesi mahkeme üst mahkemeye itiraz red edilme bilahare tazminatla serbest bırakılma yani olayı bir bütün ele aldığımızda en az dört hukukçunun görüşü bu yönde acaba diyorum eğer bu dört kişide hukuk nosyonunu bilmeden hareket etmediyse ki mümkün gözükmüyor bir hata yapıyor olma olasılığınız hiç miyok ?
    Yada sayın benna nın belediye başkanına 'denyoluk yapmış' ( denyo bir sıfat olup dengesiz delibozuk demektir ) veya sizin 'saygısızlık yapmış terbiyesizlik yapmış' ifadelerinizin demokratip olupta benim 'madem böyle neişi var orada' demem niçin demokratik değil? Sizler terbiyesiz dengesiz saygısız deli bozuk belediye başkanı diyorsunuz ben sadece ne işi var orada diyorum ? Bizim belediye başkanları 'denyo' olmak zorunda mı ? Halkımız denyolukla mı yönetilecek ? Kaldıki ben demokratik hakkımla soruyorum o soruyu o kişi de beni halk seçti halkım için buradayım der olur biter. Bende anlarım ki dengesiz delibozuk saygısız ve terbiyesiz kişileri halk isterse yönetimde tutabilirmişiz... Aslında dikkat ederseniz denyo demek hakaret ne işi var orada demek demokratik bir sorudur.. Bunda bile kendinizi haklı görme lüksünüzü kullandınız ...
    Bir anlamadığımda ( salında çok varda ) 'Yoldan geçerken herhangi bir alt dereceli olsa bile subay sizi beğenmediğinden, tutuklatsın, içeride neden olduğunu bilmeden günlerce tutuklu kalın' cümleniz öncelikle 'üst dereceli (rütbeli) olsa hadi neyse gibi bir hava veriyor bu yazımınız... Sonra herhangi bir subayın ( DZ.K.K hariç özel durumlar) tutuklama yetkisi yoktur , olamazda Tutuklama yetkisi sadece ve sadece bağımsız mahkemelerindir. İşte bu ve buna benzer yazılarınızla konuyu saptırıp gittiğinizi özünden uzaklaştığınızı sanıyorum.
    aslında olay son derece basittir. Bir belediye başkanı resmi devlet töreninde Atatürk Anıtına çelenk koyarken sakız çiğnemiştir. ( Şimdide çiğnemedim diyor oda ayrı bir konu tabiiki ) En azından sıfatı dolayısı ile bile olsa tutuklanmaması gerekir.. ( Gerçek nedenlerini bilemiyorum sadece usul olarak ve bu formdaki genel teamül olduğundan ama veriler eksik onuda kabul ediyorum ) Bu sakız çiğnemesi olayı sizin tarafınızdan 'terbiyesizlik saygısızlık olarak görülebilir en fazla' olarak ifade edilmekte ( okadar yazınızın özeti bu ) benim tarafımdan da ' okadar basit olmadığı bunun Atatürk'e saygısızlık olduğu yönünde' ben sadece bir adım daha atarak bunun siyasi amaçlara çok fazla hizmet ettiğini vede bilinçli olarak yapıldığına inandığımı söylüyorum. Çünkü zihniyetleri ve tüm tavır ve hareketleri bu yönde bu kişilerin ... Varsa buna bir itirazınız lütfen buradan devam edelim. Gördüğüm kadarıyla form kişisel tartışmamıza hatta daha ötesi kör sağır diyaloğuna dönmekte.. Onun için gelin lütfen ben sizin nedek istediğinizi net algılıyorum sizde beni net algılıyor iseniz oradan devam edelim. Kişileri 'nosyonsuz' gibi göstermeyelim kaldıki taktir edersiniz ki hiç hoş bir cümle değil hukuk kavramını bilmemekle itham etmek birilerini..
    Saygı ve sevgilerimle bol hukuklu günler dilerim...

  8. #37
    Kayıt Tarihi
    Apr 2006
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    67
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Commondore,
    Eksikliklerinize bu kadar takılıyorsanız, onları tamamlamak için çaba harcayın. Birilerine pek de kıymet taşımayan, ipe sapa gelmez cevaplar vererek ulaşabileceğiniz bir yer yok ne yazık ki! Dahası verdiğiniz cevaplarda en azından saygı sınırını koruyun. Seviyesizleşmenin manası yok. Beni mantıksızlıkla itham ediyor olmanızın tek nedeni cehaletinizdir. Yazıma "incir çekirdeğini doldurmaz" nitelendirmeniz konusunda cüretinizi tebrik ederim. Bakın size ilk cevabı yazıp-yazmama konusunda (değer mi diye) epey tereddüt etmiş; sonrasında mevcut yanlış anlamanın tamamen hukuki nosyon ve teknik bilgi eksikliğinden kaynaklandığını düşünerek açıklama getirmiştim. Cevap yazarken aklım sürekli imzanıza takılmış ve yazınızın imzanızla ne kadar da müsemma olduğunu düşünmüş ancak terbiyesizlik olmasın diye bunu dile getirmemiş, bu fikrimi es geçmiştim. Ee artık bu düşüncemi öğrenmeyi hak ettiğiniz fikrindeyim. Hal böyle iken; ciddi bir hazımsızlık ile etrafa kusun. Losyon ve nosyonları bilemem ama sizin yazınız gerçekten ucuz.

    "..gelin kabul edin artık sizinki hukuk nosyonu değil bambaşka birşey
    ne olduğunu ben burada söylemeyeyim...", "Siz gerçek derdinizi söylesenize..." Commondore tartışmanın da bir üslubu vardır, terbiyenizi takının. Seviyesizleşmeyin demeyeceğim zira onun da bir düzeyi var çukurlaşmanın anlamı yok. Laf ebeliğinden bahsetmeniz de komik! Bunca hakarettinizden sonra yazılarımı zevkle okumanız da enterasan. Kuzum akıl sağlığınız yerinde mi? Şirinlik yapmaya gerek yok. Beni kabul etmeyin efendim, benim böyle bir talebim yok. Sizin gibi biri tarafından kabul görmek de istemem. Buna ne ihtiyacım var, ne de isteğim. İletilerimi de tekrar tekrar okumayın, kişiliğiniz ve akıl sağlığınız bakımından iyi tesir bırakmıyor sanırım.

    Ayrıca sayın çok bilgili, geniş ufuklu, yüksek deha sahibi Commondore adım Aktuğ değil!

  9. #38
    Kayıt Tarihi
    Apr 2006
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    67
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Commondore,
    Beni hiçbir şekilde tanımadığınız halde; kafanızda ölçüp biçip bir yere yerleştirdiniz ve saydırıyorsunuz. "Şimdi size yok ben öyle değilim, böyleyim, onu öyle demedim, siz yanlış anladınız. şu cümlemin açıklaması da bu" diyecek değilim. Sizin beni nasıl tanıdığınızın, nasıl anlamlandırdığınızın, -hakaretler ederek, terbiyesizliğe varan agresif tartışma uslubünüz ve anlamaktan ya da tanımaktan çok kategorize edip, ötekileştirmeye yönelik tavrınızdan dolayı- benim nazarımda hiçbir önemi yoktur. Tartışmaktan, asgari müştereklere ulaşmaktan ziyade fikrimi dayatayım ya da üstün çıkayım tavrının, bende karşılığı yok ne yazık ki!

    Ha bu arada 29.04.2006 ila 30.04.2006 tarihlerindeki iki yazıyı da aynı Commondore mi yazdı, gerçekten şaşırtıcı. Birden çok kişilik mi barındırıyorsunuz bünyenizde?

    Şahsıma ithafen yazdığınız yazılar nedeniyle özür dilemeniz gerektiğini düşünüyorum. Ancak bundan sonradır ki; ilk yazınızı anlık bir hezayan olarak görebilirim ve tartışmaya devam etmek mümkün olabilir. Aksi halde yorucu bir tavrınız var ve sizinle uğraşamayacağım.

  10. #39
    Kayıt Tarihi
    Mar 2004
    Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Sayın Yasemin Yoktur ;
    İki yazıda benim ilki sizin uslubunuza uygun bir yanıttı ikincisi benim karakterime uygun bir yanıt.
    Yazdıklarımı tekrar tekrar okudukça tek bir noktaya varıyorum ben hep aynı şeyi söylememe karşılık siz değiştirip duruyorsunuz, Açıkça görülebilir ki yazımın temel amacı bu şahsın tutuklanmış olup olmaması tutuklanmanın hukuki prosedüre uygun olup olmaması benim üstünde durduğum noktalar değil. Bu şahıs hiç tutuklanmamış veya hakkında kanuni bir süreç başlatılmamış olsa dahi ben çok daha ağır yazı yazabilirdim.
    Siz ise temelde tutuklanmanın biçimsel ve tekniksel olarak yanlış olduğunu belirtmenize karşın sonra nedense bunun çok dışında askerin hukuku etkisi gibi burada söz dahi edilemeyecek bir takım kavramlar ile Atatürk e karşı programlı yapılmış olduğu apaçık bir hakareti örtme yöntemi ve gayreti içerisindesiniz 'suçluların telaşı 'içerisinde hakarete varan uslubunuz bile dikkatinizi çekmiyor. Sizin hakkınızdaki cehaletim yazılarınızdan uyanan bir cehaletten ötesine gidemez. Bir fikir fikirle çürütülür sizin yaptığınız gibi öfke dolu ve hakaret içeren yazılarla değil. Ama ne yazıkki görüyorum ki biraz ağır olduğunu kabul edebileceğim ancak tamamen sizin yazdıklarınızı eleştirmekten ve kendinizle olan çelişiğinizi göstermekten ileri gitmeyen yazıma sadece hakaret edebilecek durumdasınız. Sizin kendinizde olduğunu bende olmadığını kabul ettiğiniz hukuk nosyonu nun sizde de çok farklı tezahür ettiğini söylemek neden hakaret olsun ? Hukuk nosyonunuz yok demenin yanında ....
    Ben fikir filan dayatmıyoum bence yapılan düpedüz Atatürk e hakarettir ve bunun çok ciddi bir siyasi boyutu vardır diyorum. Artık siz burada ne anlıyorsunuz onu bilemem. Yazılarını hukuki boyuta otutrtuğunu iddia eden siz ha bir asker tam gaz alt rütbede ki subayın tutuklaması olduğu belli olmayan iddiaya anında sahip çıkma gibi çelişkilerle dolusunuz.
    Bir gerçek isterseniz evet yargı bağımsızlığını kaybetmekte gitgide pasivize olmaktadır. Bununda temel nedeni meslek olarak hukukla uğraşanların çoğunluğunun özellikle cumhuriyet savcılarının duyarsız kalması ve siyasi ikdidara boyun eğmesidir. Bazı avukatlarda uyduruk bir konuyu bu hale getirebilmekte kişiselleştirmekte en açık ifadeyle anlamsızlaştırmaktadır. Gündeme bomba gibi düşen bir konuda ne bir satır yazı nede işlem gördüm umuyorum ki hazırlık yapılıyordur. Ama siz örneğin bu konuya bu kadar sarılacak yerde hukukun sukut ettiği şu konuyu gündeme taşısaydınız ya : 15 gündür Ankara çalkalanıyor İki evli AKP milletvekilinin yasadışı ilişki yaşadığı emine erdoğan ın bunlarla konuşmadığı tokalaşmadığı ancak bu iki kişinin Erdoğan a 'biz bu kadınlarla imam nikahı kıydık ondan birlikteyiz' demelerinin Erdoğanca kabul gördüğü ve devam edildiği... Bu garabet konusun da suskunsunuz ama 'Atatürk'e hakaret' diyince değl diye yazıp duruyorsunuz. Yazma ötesinde saldırıyorsunuz.
    Sayın Yasemin yoktur ,
    Ben kimseyi ötekileştirmeye berikileştirmeye çalışmam.. kişi kendisi yapar kendisine ne yapacaksa ben sadece okurum okuduğumu anlarım anladığımı yorumlarım yorumladığımı tartar biçerim bir sonuca varırım. Siz imzamdaki cümlenin anlamını kavrayamamışsınız ne yazk ki ama bunu size burada açıklayacak değilim. Aslında çok açık ama siz takılıp kalmışsınız takılı kalmaya devam ediniz.. Size son yazım biraz ağır gelmiş olabilir ama kendi yazdıklarınızı okumanızı tavsiye edeceğim veda bana size hakaret ettiğim yerleri göstermenizi rica ediyorum. Ağır ancak hakaret yok Hakareti en azından HUKUK NOSYONUNUZ YOK kavramının düzeyinde tutmanızı rica edeceğim. Mantıklı bir yaklaşımınız yok kargaşa hakaret içermez baştan altını çizeyim....
    Saygı ve sevgilerinle...

  11. #40
    Kayıt Tarihi
    Apr 2006
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    67
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Commodore,
    Özrünüze rastlamadığımdan hiçbir yazınıza, sorunuza ya da ithamınıza cevap vermeyeceğim. Bu bağlamda istediğiniz kadar sorun, dönün kendiniz cevaplayın, peşinen ve hükmen mağlup ilan edin. Umurumda değil! Sadece acıdım halinize ve biraz olsun rahatlayabilmeniz için HUKUK NOSYONUNUZ VAR, HUKUKUN ORDİNARYUSUSUNUZ demek geldi içimden ama küçük bir çocuğun bütün saffaniyetiyle bağırmasını engelleyemem: KRAL ÇIPLAK, KRAL ÇIPLAK, KRAL ÇIPLAK.

Kilitli Konu
4 / 7 Sayfa İlkİlk 1234567 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

sakız ciğnemenin ahkamı

https:www.hukuki.netshowthread.php9934-Sakiz-cignemek-M-Kemal-e-hakaret-sayildipage7

Forum

Benzer Konular :

  1. Ustam Orhan Kemal ve Ben Kemal Kabcık ve de Memleketimizin Gündemi!...
    ========================================= “Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur!...” { Mustafa Kemal ATATÜRK }...
    Yazan: Kemal KABCIK Forum: Üyelerimizin Şiirleri
    Yanıt: 13
    Son İleti: 13-07-2021, 20:48:37
  2. [Nafaka Davaları] Cevap Dilekçem yok sayıldı
    Eski eşim müşterek çoçuğumuz için mevcut nafakanın artırılması talebiyle yaşadıkları şehirde nafaka artırım davası açtı bende dava tebligatı...
    Yazan: h.duman51 Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 6
    Son İleti: 28-01-2019, 00:20:38
  3. Yüz felcine karşı sakız çiğneyin
    Yüz felcine karşı sakız çiğneyin Kışın olduğu kadar yazın da bu hastalığa yakalanmanın oranı artıyor... Yüz felci kışın rüzgarlı ve soğuk...
    Yazan: Erhan Yurdayuksel Forum: Sağlık ve Hastalıklar
    Yanıt: 0
    Son İleti: 14-07-2010, 10:27:01
  4. Sakız otomatları
    Merhabalar Bu aralar yaygın olan otomat işletmeciliğine girmek istiyorum.50 tane almak istiyorum.Bunlar çeşitli dükkanlara koyup çalştırıcam 50...
    Yazan: babandır Forum: Ticaret Hukuku
    Yanıt: 3
    Son İleti: 21-10-2008, 14:03:42
  5. Kişisel Haklarım hiçe sayıldı!
    herkese selamlar yaşadığım olayı olabildiğince detaylı anlatmak isterim. 2006 yılı içerisinde katalog çalışması yaptığım firmanın alan tescil...
    Yazan: abbesusse Forum: Bilişim Hukuku
    Yanıt: 4
    Son İleti: 06-03-2008, 17:51:22

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.