+ Konuyu Yanıtla
1 den 9´e kadar toplam 9 ileti bulundu.

Konu: Digiturk Dolandırıcılığı

Digiturk Dolandırıcılığı Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Mar 2009
    İletiler
    15
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Digiturk Dolandırıcılığı

    Öncelikle herkese merhaba.

    Digiturkle her zaman ki gibi sıkıntılı bir sürece girdik. Olayı kısaca özetliyeyim.

    Yaklaşık olarak 7-8 ay önce Digiturk ten beni aradılar. Lig'in bitmesine 1-2 ay vardı. Şöyle bir teklifte bulundular. Yeni bir kampanyamız var. Şimdiki lig sezonu yani 1-2 aylık maçların tümü , standart kanallar ve hd kanallar 22.90 TL. Önümüzdeki sezon ligtv ve hd kanallar dahil 35.00 TL. Eğer 2 yıllık aboneliği taahhüt ederseniz bu kampanyadan faydalanabilirsiniz.

    Bende müşteri temsilcisinin bu söylediklerine istinaden "bak bir hata bir yanlış yok. Sizin verdiğiniz standart kanallar benim bulunduğum sitede var. Lig tv için kabul ediyorum. bu sezonun kalan maçlarını ve hd paketini 22.90'dan , önümüzde ki sezonda 35.00 TL'den izleyeceğim değil mi" diye sordum. Evet dedi.
    Şakayla karışık , "Daha önce de digiturkle problem yaşadım bu taahhut ettiğiniz kampanyayı 3 kere tekrarlarsan kayıt olurum" dedim. Aynen tekrarladı ve üye oldum.

    Taahhut ettikleri gibi ilk 2 ay lig tv izledim ve 22.90 ödedim. HD kanallarda açıktı. Yeni Lig sezonu başladı. Aradım Lig tv neden kapalı diye. Lig tv'yi açarız ama fiyatı 65.00 TL dediler.
    Bende daha önceden bunu konuştuğumuzu ve 35.00 TL üzerinden anlaştığımızı söyledim. Biz size döneriz dediler. 1 ay sonra aradılar gene aynı teklifte bulundular bende hayır 35 TL ye açacaksınız dedim.
    Bugün tekrar aradılar. Benim üyeliğimle alakalı bir ses kaydının bulunmadığını ve sözleşmenin geçerli olduğunu söylediler. Peki madem ses kaydım yok , teknik servis neye istinaden gelip kurulum yaptı ? Benim digiturk istediğimi kim onlara iletti. Teknik servis elinde digiturk kutuları ile çat kapı kurulum mu yapar vs.vs.
    Ne dersem diyim sözleşme diyor başka bişey demiyor. Az önce sözleşmeye baktım işaretli hiçbir yer yok.

    Digiturk'ten şunu talep ettim. Ya bana taahhüt ettiğiniz gibi 2 yıllık üyeliğim bitene kadar standart kanallar + Lig tv paketini 35.00 TL'den fatura edersiniz ya da taahhütlerinizi yerine getiremediğiniz için bugune kadar ödediğim paraları geri iade edip kutunuzu alırsınız dedim.
    İptal etmek isterseniz cezai işlem uygularız dedi.

    Daha fazla uzatmadan kapattım telefonu ve sizlere bir danışayım dedim.
    Olan ses kayıtlarına göre gelip kurulum yapıyorlar fakat Olmayan ses kayıtlarına göre de verdikleri taahhutu yerine getirmiyorlar. Göz göre göre dolandırıcılık bu.
    Belki bazıları dolandırıcılık değil mağduriyet diyecektir. Fakat ben Lig tv izleyemediğim için bunları yazmıyorum. Resmen millete yalanlar söyleyip rant elde ediyorlar , aptal yerine koyuyorlar.
    Hukuk çerçevesinde yapabileceğim en ağır şey , verebileceğim en büyük ders ve diğer sorunlu abonelerin önünü açabilecek , emsal teşkil edebilecek birşeyler yapmak istiyorum.

    Bir de şunu eklemek istiyorum. Bilişim sektöründe çalışıyorum. Yaptığım işlerin arasında Web Developer ve SEO var.
    Ödenen para önemli değil. Telefonda münakaşaya girmeye ve vakit kaybetmeme bile değmez. Burada satırlarca yazı yazmamın sebebi para değil.Bizim milletimiz uğraşma ver kaç para istiyolarsa kurtul gitsin mantığında. Bankacısı , gsm şirketi , yayın şirketi vs.vs. hepsinde bu mantık var ve buna dur demek gerekiyor..
    örneğin : dolandiricidigiturk.com isminde bir site açıp , digiturk kelimesinde SEO ( Arama Motoru Optimizasyonu) çalışması yaparak ; google'da digiturk yazıldığında ilk sayfa da çıkacak bir site yapmayı düşünüyorum. Bu sitede yaşanan tüm digiturk mağduriyetlerini ve çözümlerini yazmak istiyorum. Hatta sorunları olanların yazabilecekleri ve hukuki.net sitesiyle içerik ortaklığı yapabilecek entegre bir sistem düşünüyorum.

    Herkese yardımları için teşekkürler.



    Hukuki NET Güncel Haber

    Digiturk Dolandırıcılığı konulu yargıtay kararı ara
    Digiturk Dolandırıcılığı konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Oct 2008
    Nerede
    istanbul
    İletiler
    2.640
    Dilekçeler Sözleşmeler
    3
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Digiturk Dolandırıcılığı

    Aynen burada yazdığınız gibi bir dilekçe ile tüketici hakem heyetine şikayet edin digiturku. Site açmanıza gelince bu bir markayı kötülemek ve haksız rekabet teşkil edeceğinden hukuki sorun yaşayabilirsiniz. Şikayet hakkı Anayasal hak olsa da sırf bir şirketi kötülemek için site açamazsınız. Açarsanız digiturk avukatları sitenin erişime kapatılması için mahkemeden karar çıkarır, telekom engeller, ardından ceza ve tazminat davaları ile uğraşırsınız. Bilinçli bir vatandaş olarak gerekli mercilere dilekçe vermeniz ise en yasal yoldur.

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Mar 2009
    İletiler
    15
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Digiturk Dolandırıcılığı

    Öncelikle ilginiz için teşekkürler.

    Bir şirketin pervasızca kanun dışı davranması , taahhutlerini inkar etmesi , haksız kazanç elde etmesi , vatandaşı zor durumda bırakması , boşa atıp dolu tutturmaya çalışması ve yıpratma politikaları ile bezdirmesi doğal bir durum mu ?
    Benim vaktim çok. Adliyeye de giderim , tüketici mahkemesine de istediğim saatte istediğim yere giderim. Peki zamanı olmayan ? Haftaiçi Sabah 8 akşam 6 çalışan ? Prosedürü bilmeyen. Hakkını arayamayacak durumda olan ?
    Şimdi siz şunu mu söylüyorsunuz ; Digiturk bu politikaya istediği gibi devam edebilir. Mağdur eder , dolandırır. Ama sen bunu ifşa edemezsin. ???

    Sen , ben bunu ortaya dökmezsek kim durduracak bunları ?
    Ben bir markayı afaki ya da haksız olarak eleştirmiyorum. Muzdarip olmamın kanıtları delilleri var.
    Örneğin bir arkadaşınız sizin telefonunuzu çaldı. Mahkemeye verdiniz. Haklı çıktınız. Arkadaşınız hırsızlıktan hüküm giydi. Gittiniz arkadaşınıza insanların içinde hırsız dediniz. Size hakaretten dava açabilir mi ?

    Araştıranlar ; GSM şirketleri , bankalar , yayıncı kuruluşlar vb. kurumlarda halkın aleyhine yapılan bariz hataları görebilir.
    Birşeyler yapmalı.

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Nov 2011
    Nerede
    İstanbul
    İletiler
    64
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Digiturk Dolandırıcılığı

    Şikayetleri yaınlayan internet siteleri mevcut bunları deneyebilirsiniz ayrıca sosyal medya sitelerinde de durumunuzu paylaşıp gerekiyor ise gruplaşma yoluna gidebilirsiniz.

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    Aug 2010
    Nerede
    zonguldak
    İletiler
    107
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Digiturk Dolandırıcılığı

    Merhaba

    Digitürkden bende şikayetciyim 1.5 ay önce abone oldum abone olurken sadece spor kanallarını istedim fiyatını özellikle sordum 58 tl dendi. 1 ay kullandım ve 101 tllik fatura geldi müşteri hizmetlerini aradıgımda erotik kanallara üyeligim oldugu söylendi.Böyle bir talebim olmadıgını derhal üyeligimin iptalini istedim.İptal etmeden önce inceleme talebi alalım kontrol edelim dendi kabul ettim.2 gün sonra arandıgımda erotik kanalların tanımlandıgını tekrar söylediler bende tamam hangi kanallar bunlar diye sordugumda kanal numaralarını verdiler kanalları o an açtım ve kapalıydı kendilerini bildirdim 1 ay olmuş hiç bu kanalları izlememişsiniz ve kanallar sistemde kapalı gözüküyor dediler.Saçmalık burda degil mi erotik kanal talebinde bulunmuşum hadi tamam bulundum diyelim ama sistemde kapalı gözüküyor izleyemiyorum tamam açın kanalları izliyim faturamıda ödüyüm diyorum tekrar talep vermeniz gerekiyor dediler hem kanal tanımlıyorsunuz parasını alıyosunuz hemde sistemde kapalı tekrar tanımlatın diyorsunuz napıyorsunuz siz dedigimde tekrar inceliycez dediler.2 gün sonra telefonuma mesaj geldi sistemsel bir hata oluştugunu bu nedenle fazla alınan 39.90 tl nin iade edilicegini bununda 1 sonraki faturadan kesilcegi söylendi seslenmedim.2. ay faturam 95 tl geldi aradım hani 39.90 tl düşülcekti dedigimde size yanlışlıkla gönderilmiş o mesaj erotik kanallardan dolayı faturanız yüksek gelmiş dediler.Artık çıldırmak üzereyim ben böyle bir kanal talebinde bulunmadım tamam bulunmuş oluyum kabul ödüyüm bu parayı bari bu kanalları açın diyorum onuda açmıyorlar.En son zar zor kanal iptalini yaptırdım.Dün telefonla aradılar ve bana dedikleri şu siz özel müşterilerimizdensiniz neden erotik kanalları iptal ettirdiniz tekrar abone olmak istermisiniz dediler .Saka degil gerçek hayatımda ilk defa böyle bir olaya denk geldim gülermisiniz aglarmısınız

  7. #6
    Kayıt Tarihi
    May 2008
    İletiler
    4.436
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Digiturk Dolandırıcılığı

    Digitürk isimli yayıncı kuruluş hakkında şu ana kadar kullanıpta şikayet etmeyen görmedim.Ne bahsettikleri rakamlara nede müşteri politikalarına güvenim kaldı.Tek sorunumuz, insanlarımızın araştırmadan biryerlere üye, abone, vs olması.Açıkçası evde maç izlemek için bende üye olmayı kafamdan geçirmiş ve yaptığım basit bir araştırma sonucu(yaz arama motoruna digitürk şikayet diye kaç bin sonuç çıkıyor bak bakalım) bu karardan çok hızlı bir şekilde caymıştım.Toplum olarak bilinçlenelim ve etrafımızıda uyaralım.Kimsenin insanlarımızın sinirini bozmaya hakkı yok.Paramızla rezil olduk diye yakınan bir sürü insan var.Gerekirse benzer konularda birleşip hakkınızı arama yoluna gidin derim.Kolay gelsin.

  8. #7
    Kayıt Tarihi
    Jun 2009
    Nerede
    Kocaeli
    İletiler
    8.997
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Digiturk Dolandırıcılığı

    Bir yıl abonelik için "peşin para ödeyerek" abone oldum. Aboneliğin son günlerinde digitürkü kaldırıp normal uydu kurdum. digitürkü de arayıp "ben artık kullanmıyorum, çanağı falan söktüm, iptal edilmesi için ne yapmam gerek" diye sordum. "Bir şey yapmanıza gerek yok, zaten sözleşmeniz bitiyor" dendi. "bakın, sonradan fatura gelmesin" dedim, "gelmeyecek" dendi. Bunlar ses kayıtlarında mevcut olmalı.
    Ama sonra fatura geldi.
    Bunun adı nedir? mağduriyet mi? yardımseverlik mi? sahtekarlık mı? sanatseverlik mi? dolandırıcılık mı?

    Durumu kendilerine söyledim, "ses kayıtlarına bakılarak dönülecek" dendi. 3-4 defa aradılar ondan sonra ama yeniden abone yapmak için. Ses kaydı ile ilgili aranmadım. "Bulamadık" dyemezler zira abone yapmak için aradıklarında bulabiliyorlar.
    Evet, tekrar soruyorum:
    Bunun adı nedir? mağduriyet mi? yardımseverlik mi? sahtekarlık mı? sanatseverlik mi? dolandırıcılık mı?
    ne?

  9. #8
    Kayıt Tarihi
    Mar 2009
    İletiler
    15
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Digiturk Dolandırıcılığı

    Herkese tekrardan merhaba.

    Öncelikle geçmiş bayramınızı kutlarım.

    Bahsettiğiniz gibi bir dilekçe oluşturdum ve bunu cuma günü tüketici hakem heyetine ulaştıracağım.
    Neticeyi buradan sizlerle paylaşacağım.

    Teşekkürler

  10. #9
    Kayıt Tarihi
    Sep 2015
    Nerede
    Ankara
    İletiler
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Digiturk Dolandırıcılığı

    Dün digiturk lig tv kurulumu yaptırdım. Belirlenen tarife ve fiyata tamam dedim. Bayiden geldiler. İstersek 55 tl ye hd kutu takacaklarını söylediler. Herhangi bir ücret ödenecekmi ekstra bişey ödeyecekmiyim faturaya ek olacakmı diye sordum. Hayır dediler. Bundan öncesine kadar hiçbir şekilde hd kutuyla bir ilgili kimseyle görüşme yapmadım. Kimsede söylemedi. 30 tl gelene kurulum ücreti ödeneceğim söylendi. Bende haliyle hd istedim ve 55 tl ödedim. Bugün digiturkden aradılar faturaya 5 tl ek ücret yansıttıklarını söylediler.bende hiçbir şekilde kimseyle konuşmadığımı o ücreti ödemeyeceğimi söyledim. Hiçbirşey demediler.

    - - - Updated - - -

    Dün digiturk lig tv kurulumu yaptırdım. Belirlenen tarife ve fiyata tamam dedim. Bayiden geldiler. İstersek 55 tl ye hd kutu takacaklarını söylediler. Herhangi bir ücret ödenecekmi ekstra bişey ödeyecekmiyim faturaya ek olacakmı diye sordum. Hayır dediler. Bundan öncesine kadar hiçbir şekilde hd kutuyla bir ilgili kimseyle görüşme yapmadım. Kimsede söylemedi. 30 tl gelene kurulum ücreti ödeneceğim söylendi. Bende haliyle hd istedim ve 55 tl ödedim. Bugün digiturkden aradılar faturaya 5 tl ek ücret yansıttıklarını söylediler.bende hiçbir şekilde kimseyle konuşmadığımı o ücreti ödemeyeceğimi söyledim. Hiçbirşey demediler. Digiturkden tamamen rahatsızım. Tamamen sahtekarlar bugün kutuyu tekrar götürüp kapattırcam ve 55 liramı bana çöpe attırdılar resmen.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

digitürk şikayet

digiturk sikayet

digiturk tuketici haklari

digitürk sahtekarlığı

digitürk şikayet dilekçesi

digitürk şikayet var

digitürk dolandırıcılığı

digitürk tüketici mahkemesi

digiturk mahkeme emsalleri

digitürk şikayetleri

digiturk tüketici hakem heyeti

digitürk dolandırıcıları

digiturk sikayetleri

dijiturk sikayetleri

şikayetim var dıgıturk

sikayet digiturk mesajdigitürk taahhüt bitincedigitürk ses kaydıTelefon dolandırıcılıgında gsm şirketine davadigitürk tüketici haklarına şikayetdigitürk sahtekarDigitürkten aradılarDıgıturk mahkemedigitürk şikayetim vardijiturk kullanmadim ama borcun var diyorlar
Forum

Benzer Konular :

  1. Digiturk borcu
    1 sene kadar önce digiturk kullanıcısı idim, eski evimden taşınırken digiturkü iptal ettirdim. Ancak iptal edince digiturkün dekoderini vs iade etmek...
    Yazan: keremtunc Forum: Tüketici Hakları
    Yanıt: 4
    Son İleti: 18-08-2011, 18:28:31
  2. DigiTurk İptal Edemiyorum
    Merhabalar, Özel bir Radyo kanalına mesaj atarak kazandığımızı söyledikleri digitürk üyelik paketinin bağlantısını 31 gün önce yaptılar fakat...
    Yazan: Gollum Forum: Tüketici Hakları
    Yanıt: 9
    Son İleti: 24-02-2011, 01:18:56
  3. Digiturk
    merhaba, digiturk abonesiyim / abonesiydim (artık bende karıştırıyorum)biten üyeliğimi,iptal etmek için talimat verdim. talebim olmadan üyeliğimi...
    Yazan: umut100 Forum: Borçlar Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 17-08-2010, 14:12:27
  4. Digiturk Fatura
    Merhabalar, Bir konuda sizlere danışmak istiyorum; Benim uzerime digiturk Aboneligim vardı ancak bunu ben degil bir arkadasım kullanıyordu. Neyse...
    Yazan: RealX11 Forum: İcra ve İflas Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 04-03-2010, 09:30:26
  5. Digiturk ,abonelik iptali
    Eylul 2009 da abone oldugumuz digiturke ,telefon açip aboneligimizi iptal ettirdik.Bize 15 gunluk yasal sure bitmeden basvuruda bulundugumuz icin...
    Yazan: guney6502 Forum: İcra ve İflas Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 05-02-2009, 15:32:49

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.