+ Konuyu Yanıtla
1 den 2´e kadar toplam 2 ileti bulundu.

Konu: Taraf'ı Dinç Bilgin mi satın alıyor?

Taraf'ı Dinç Bilgin mi satın alıyor? Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Oct 2007
    Nerede
    istanbul
    İletiler
    159
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Taraf'ı Dinç Bilgin mi satın alıyor?

    İslami cenaha yakın olmasına karşın kendini ,“Bağımsız” sermaye olarak tanımlayan Alkım Yayıncılık tarafından çıkarılan Taraf Gazetesi ilk günden itibaren hep çok konuşuldu.
    Bir bütün olmaktan ziyade birinci sayfa gazeteciliği denebilecek bir manşet haber gazetecili yapan Taraf büyük tartışmalara da, “taraf” oldu zaman zaman.


    ERDEM CAN

    Kendisinden başka kimse bu göreve gelmediği halde ilk günden beri-bugün de dahil- gazetenin künyesinde, “kurucu genel yayın yönetmeni” sıfatı ile yer alan Ahmet Altan öncülüğündeki Taraf’a, geçmişte Fethullah Gülen Cemaati’ne yakın dergilerde çalışmış muhabirler damgasını vurdu. Özellikle Ergenekon Davası sürecinde savcılık belgelerinin yanı sıra TSK içerisinden de ciddi servis alan bu muhabirler Taraf Gazetesi aracılığı ile ön plana çıkarıldı. Gülen Cemaati’nin medya kadrolarını sol makyajlı kurucu genel yayın yönetmeni ile pazarlayan Taraf bir tek manşetinin dışında AKP Hükümeti’nin de yılmaz bir savunucusu oldu.

    “Paşasının başbakanı” manşeti ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren gazete, Kürt Özgürlük Hareketi karşısında, “Başbakanı’nın gazetesi” olmaktan kurtulamadı.

    Hem AKP hem de Gülen Cemaati ile sıkı bir ilişki içinde olan gazetenin kurucu genel yayın yönetmeni bu hizmetin karşılığında Cemaat’in medyadaki en büyük kuruluşu Zaman Gazetesi tarafından 2010 “yılın adamı” payesi ile ödüllendirildi.

    Ankara kulislerinde konuşulansa bu ödüllendirmenin zamanlamasında yaşanan tesadüfle bambaşka bir anlam kazanıyor. Kulislere sızan bilgilere göre, Kurucu Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan’ın, “yılın adamı” seçilmesi ile bu görevi bırakıp evine çekilmesindeki eş zamanlılık kafalarda soru işaretleri yaratıyor. Kulislerin nabzını iyi tutan medya gözlemcilerine göre, “görevini tamamlayan” Altan “ödüllendirilerek” malulen emekli ediliyor.

    Demokrasi, özgürlükler gibi evrensel söylemlerle yola çıkıp bunu, “ekonomik sıkıntılardan” söz ederek yoksulluk mağduriyeti ile pekiştiren gazetenin, son zamanlarda AKP iktidarına olan ilkesiz desteğinin yanı sıra, gazete de yer alan-özellikle Kürt Özgürlük Hareketi’ne ilişkin- yalan haberler ve sahte röportajlar gazetenin ihtiyaç duymadığı güvenilirlik konusunda, okuyucu indinde ciddi bir sıkıntıya da sebep oluyordu. Bu bağlamda kendisine biçilen rolü oynama konusunda, “yetersiz” kalan gazetenin tasfiye edildiği iddia ediliyor.

    Son olarak, “Balıkçı” adı altında devletin derin mahfillerinin sesi haline gelen gazetenin, Kürt sorunu konusunda üstlenmeye soyunduğu “misyon” da boşa çıkarılınca gazete kendisini tutan eli de yakma noktasına geldi.

    Kısa bir süre önce gazete idari yönetiminin parasal konularda gösterdiği kati tavra daha fazla dayanamayacağını söyleyen Ahmet Altan’ın halen künyede adı olsa da bir süredir bu görevi yürütmediği iddia ediliyor. Halen sürmekte olan yazılarını evinden yollayan Altan’ın yakın mesai arkadaşı Yasemin Çongar’ın da gazeteyle mesafeli bir ilişki içinde olduğu kısa süre için de fiilen gazeteyi bırakacağı kulislerde konuşuluyor.

    DİNÇ BİLGİN DEVREDE

    Geçmişte gazetenin Ankara Büro çalışanlarını maaşlarını istedikleri için ağır bir dille eleştiren Altan’ın geçmişe dönük olarak içerdeki parasını almak için ciddi bir trafik yaşadığı konuşuluyor. Altan gibi Çongar’ın da alacaklarını ödeyemeyen gazete patronlarının, her iki isimden de gazetenin isim hakkının satışını beklemelerini istediği ifade ediliyor.

    Bir süredir, AKP’ye yakın-Zaman, Yeni Şafak gibi- gazetelere 28 Şubat dönemine ilişkin nedamet getiren açıklamalarda bulunarak AKP ve Erdoğan’la arasını düzelten Sabah Gazetesi’nin eski sahibi Dinç Bilgin’in Taraf Gazetesi yönetimi ile pazarlık halinde olduğu belirtiliyor. Bilgin’le Taraf patronlarının gazetenin isim hakkına ödenecek miktar konusundaki görüşmelerinin önümüzdeki günlerde netleşeceği konuşuluyor.

    Gazeteye talip olan Bilgin de yeni döneminde AKP iktidarına yakın, “muhalif” bir gazete yapmayı planladığı gelen bilgiler arasında.


    Kaynak:www.iparhaber.com.tr



    Hukuki NET Güncel Haber

    Taraf'ı Dinç Bilgin mi satın alıyor? konulu yargıtay kararı ara
    Taraf'ı Dinç Bilgin mi satın alıyor? konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Nov 2006
    Nerede
    Ankara, Turkey.
    İletiler
    1.842
    Blog yazıları
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Taraf'ı Dinç Bilgin mi satın alıyor?

    Taraf'ın köşe yazarlarına maaş ödeyemediğine inanasım gelmedi, gelemedi...
    Amerikan destekleri bu kadar çabuk kesilmiş ya da suyun kaynağı bu kadar çabuk kurumuş olamaz..! Mümkünatı yok, vardır bu işin içinde başka bir iş.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. Borçlar Hukuku Özel Hükümler Pratik Çalışmaları (Melek Bilgin Yüce) [Kitap Fiyat bilgisi]
    Tamamı Çözümlü - Melek Bilgin Yüce - Filiz - 2019 Aralık - 55,00 TL Borçlar Hukuku Özel Hükümler Pratik Çalışmaları (Melek Bilgin Yüce)...
    Yazan: Hukuk Kitapçısı Forum: Hukuk Kitapları Tanıtımı
    Yanıt: 0
    Son İleti: 17-12-2019, 13:50:10
  2. Daire satın aldık,tapu vermiyor ve şimdi satın aldığımız daireyi kiraya bile vermiş
    merhaba, Müteahhit ten 1 daire satın aldık,ödeme yi bankadan havale yaptık ama dekonta sadece "ödeme" yazdık(şu an kalan borcumuz...
    Yazan: adil31a Forum: Gayrimenkul Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 28-02-2013, 20:41:19
  3. Yeni Hukuki Kaynak: Davada Taraf Sıfatı • Islah Yoluyla Taraf Değiştirilemeyeceği Kuralı*
    Hukuk Makaleleri ve Mevzuat Kısmına yeni bir hukuki kaynak eklendi, üzerinde tartışmak ister misiniz : İlgili veri linki - Konu: Davada Taraf...
    Yazan: admin Forum: Mevzuata İlişkin Bilgi ve Yorumlar
    Yanıt: 0
    Son İleti: 16-07-2010, 15:07:10
  4. Kadir Dinç ne zaman boşanır?
    kadir dinç.in eski eşi mahkeme kararından sonra yüce yargıya temyize göndermiş nezaman sonuçlanır.
    Yazan: nurtenn Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 8
    Son İleti: 23-03-2009, 09:08:02
  5. İcra edilen aracın ödenmemiş vergi borçlarını alacaklı taraf mı, borçlu taraf mı öder?
    Merhabalar, İcra edilen aracın 2007-2008 yılı vergi borçlarının, borçlu tarafından yatırılmaması nedeniyle aracın devrinin yapılamayacağını ve bu...
    Yazan: Ahmet Merdan Forum: İcra ve İflas Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 27-12-2008, 13:49:08

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.