İki kişi arasında emailler ile yapılmış görüşmeler-yazışmalar bir iddianın ispatında delil olarak kullanılabilir mi?
Avukatım bana zor zamanlar yaşatıyor. Vekaletimde ahz-u kabza yetisi de vardı. Bunu kullanarak mahkeme harcımıza el koymuş, 2 senedir kedisindeymiş.
Sanırım, bugün bunlara hakkı olduğunu iddia edebilmek için de, son 1,5 senedir, davaları ilgilendirebilecek hicbir masraftan da bahsetmemiş-birşey istememiş-bilgi de vermemiş. Biz de ilk 8 ay verdiğimiz aylık Tarifeye uygun avukatlık ücreti+ davalar için tüm masrafları verdikten sonra, davalar sonuçlandıkça mahkemeden-veya karşı taraftan alabilecekleri yönünde anlaştığımız için artık istemediklerini düşünüyorduk. Çünkü zaten 3 dava konusuz kaldığı için kendiliğinden kapandı. kalan 1 dava kendi yasal süresi içinde bitti, çok yüklü bir vekalet ücreti aldılar. Hepsinin dava harcı vs.. ne gibi masrafları varsa, ilk açıldığında ve devam eden zamanda ödenmişti. son 1,5 senedir bir masraf istememişlerdi.
Şimdi bana düşündürdüğü, 1,5 sene önce bize kötü bir hikaye alatarak bu paraya aslında el koydukları ve şuanda kopardıkları kıyamet de, bu parayı aslında almakta haklı olduğunu savunmak için. Halbuki, bana masrafları oldukça söylemelerini-maddi bir sorundan dolayı davanın herhangi birşeyini aksatmak istemediğimizi söyleyen-ödemediğimizi söylediği masrafların kendisi tarafından istendiğini ve benim de yatırdığıma dair banka dekontlarını kendilerine sunduğum e-postalar mevcut.
Israrla bana, kendilerine borçlu olduğumuzu söyleyip duruyor. İlk anlaştığımız tarihlerde yazışmalarımız ve son bir kaçgündür yazışmalarımızda tarafımıza yaptığı haksızlıkları ispat edebiliyourm. Ancak e-maillerin bir delil niteliği taşımadığını söylediler bu doğru mu?
Her e-mail delil olmayabilir, ama karşı taraftan gönderildiği İP kayıtlarıyla ortaya çıkarılırsa delil olur,Hangi posta sunucularınıda kullandıkları ve sizin neyi kullandığınızda çok önem arz etmektedir.Ayrıca savcılar e-mailleri delil kabul edip dava açabilir.
Şahsi kanaatimde, e-maillerin delil olarak kabul edilmesinden yanadır.
Her e-mail delil olmayabilir, ama karşı taraftan gönderildiği İP kayıtlarıyla ortaya çıkarılırsa delil olur,Hangi posta sunucularınıda kullandıkları ve sizin neyi kullandığınızda çok önem arz etmektedir.Ayrıca savcılar e-mailleri delil kabul edip dava açabilir.
Şahsi kanaatimde, e-maillerin delil olarak kabul edilmesinden yanadır.
e-mail aynı sms gibi delil niteliği taşır
bir çok kişi aynı güncel kullandığı e-mail adresiyle bilişim suçu işler
sonucundada ya mail gönderdiği ip den ya bilgisayarının mac adresinden yada mail adresiyle oturum açtığı farklı ip lerden yola çıkılarak bulunur.
merhabalar bi gun tesedüfen tanıdık bir belediye çalışanının mail şifrsini sallamıştım ve tuttu . mailinde gizli kalem ve gizli kamera sipariş edip adres olarakta belediye hizmet binasını göstermiştir . Bunun suçluluk derecesi nedir ? ve ben mailne girdiğim için zarar görürmüyüm ama ben mailinde bi değişiklik asla yapmadım ya da zarar verecek bişey yapmadım . Ama siparişin ekran görüntüsünü almıştım . bu belediye çalışanı hakkında nasıl suç duyurusunda bulunabilirim ?
Sayın Mahmut Bey, usül hukukunun temel ilkelerinden biri de dürüstlük kuralıdır.Bu kuralın yargılama sürecindeki en somut yansıması delillerin hukuki olarak elde edilmesi gerekliliğinde ortaya çıkar.Tamamen hukuki metotlarla işleyen bir yargılma sürecinde hukuki olmayan delilleriniz kabul edilemez.Çünkü delili elde etmek istediğiniz amaçla ihlal ettiğiniz norm arasında bir denge olmalıdır.Yargılama sürecinde bir normu ihlal ederek elde ettiğiniz deliller hukuki olmadığı için kabul edilemez niteliktedir.Tıpkı boşanma davası için delil toplamak için eşinin flörtünün evini konut dokunulmazlığını ihlal ederek giren eşin akıbetine ilişkin Yargıtay içtihatında görüleceği üzere.Sonuçta elde ettiğiniz delilin niteliği bir kimsenin korumalı ve özel hayatına ilişkin bilgiler içeren mail bilgileri içinden alınmıştır.Bence bu deliller hukuki niteliğe sahip olmadığı için mahkemede faile suç isnat etmek için geçerli olarak kabul edilemez.
bi sorum daha olacak . üzerinde gizli kameralı kalem ve gizli kameralı anahtarlık ile gezen bir adamı ne yapabiliriz . şikayet mi edelim o anda ? bu durum karşısında nasıl davrancağımızı bilmiyoruz yol gösterirseniz sevinirim tekrar saygılar ...
,
fecabook yazilari delil kullanirmi,
is mahkemesinde mailler delil olur mu,
davalarda mesajlar kanıt niteliği taşır mı,
hukuk delil eposta,
sms ler delil olarak kullanilirmi,
icra mahkemesi mail delil,
mail icra delil,
mail adresi delil,
is mahkemesinde mail,
mail delil,
delil olarak ip mail yetmez,
https:www.hukuki.netshowthread.php68848-E-mailler-delil-niteligi-tasir-mi,
http:www.hukuki.netshowthread.php68848-E-mailler-delil-niteligi-tasir-mi,
e posta mahkeme kabul ediliyor mu,
e mailler delil olurmu
2011 yılı Nisan ayında bir ev kiraladım ve 1 yıllık yazılı kira kontratı yaptık. Bu 1 yılın dolması ile kimse sözleşmeyi feshetmedi ve sözleşme aynı...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
óñêîğåíèå èíäåêñàöèè
31-10-2024, 23:11:20 in Aile Hukuku