+ Konuyu Yanıtla
2 / 2 Sayfa İlkİlk 12
11 den 14´e kadar toplam 14 ileti bulundu.

Konu: Elektrik Hırsızlığı

Elektrik Hırsızlığı Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #11
    Kayıt Tarihi
    Apr 2003
    Nerede
    İstanbul
    İletiler
    12.252
    Dilekçeler Sözleşmeler
    3
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Hukuki Danışma

    Öncelikle "Hukukçu arkadaşlar" hitabınızı yerinde bulmadım. Biz bile birbirimize avukat, hakim, vs. arkadaşlar demiyoruz.
    Henüz hakkınızda bir işlem yapılmamış olmamış bir işlem hakkında hukuki bilgi vermeyi de gereksiz buldum ben. Herhangi bir soruşturma geçirirseniz karşılaştığınız sorunlarda belki bir fikir verilebilir geçmiş olsun.



    Hukuki NET Güncel Haber

    Elektrik Hırsızlığı konulu yargıtay kararı ara
    Elektrik Hırsızlığı konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #12
    Kayıt Tarihi
    Mar 2008
    Nerede
    ankara
    İletiler
    1.107
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Yargı yolu

    Alıntı roninnnn rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sayın Hukukçu Arkadaşlar;

    Sizden ricam ben mayıs 2007 de iş yerinden hırsızlık suçundan 5 ay ceza aldım ve 2 yıl süreyle ertelendi.Fakat adli sicilimde gözükmüyor.Fakat şuan başımda buna benze bi olay var.ben bundan 8 ay önce şuan ayrıldığım iş yerinde işe başladım fakat aranılan mühendis idi benimde mühendis dyie resimsiz bir CV'im vardı, ben görüşmem de mühendis olmadığımı belirttim ve işe almadılar ancak daha sonra tekrar görüşmeye çağırarak işi biliyorsam mühendis olmamın bir önemi olmadığını belirtiler ve deneme sürecinden sonra işe başladım.

    Fakat zaman içersinde patronumla aramızda sorunlar yaşanmaya başlandı ve ben işten ayrılmayı istediğimi belirttiğimde bana seni savcılığa şikayet ederim sahte mühendis dyie çünkü kartvizit bastırmışlardı ve herkes mühendis dyie biliyordu. Maaşım asgari ücret üzerindendi yani SSK'am, ben de bunun korkusuna işten çıkamıyordum ama ben onları ne sahte bir mühendislik diploması sunmuştum, ne de başka birşey yaptım. Sadece ellerinde üzerinde resmim bile olmayan bir CV vardı. En sonunda 21 Nisan'da işten ayrıldım ve beni cep telefonumdan arayıp polise gitmekte tehdit etti, sözüm ona ben onlardan 4000 TL fazla para almışım (ortada makbuz yok) bana 4000 TL lik senet imzalarsam beni savcılığa vermekten vaz geçeceklerini belirttiler fakat ben bunu kabul etmeyince aradan iki hafta geçti ve beni cep telefonumdan arayarak sayım yaptıklarını ve led denilen malzemeden 200 metre eksik çıktığını söylediler...

    Fakat ben öyle birşey çıkarmadım, yeni açılan bir firma olduğu için stokları çok karışıktı ben çıkmadan bir kopyasını almıştım. Öğrendiğim kadarıyla ve bundan eminim ne bir şahit ne de bir ispat var ellerinde, sadece aldıkları malzemeler ve şuan stoklarında bunlunan malzeme listesi ve şuan. Orda çalışmakta olan bir çocukla telefon görüşmesi yaptım, onu cep telefonuma kayıt ettim ve konuşmada zorla senet imzalaması, patronla muhasebecinin (yani stokları iyi bilen bayan) programda her istediklerini yapabileceklerini, patronların pazar günleri bile dükkana gidip içtiklerini vs.bu işe yarar mı?

    Şimdi sormak istediğim ben bunlardan ceza alır mıyım?Ya da ceza alırsam hangisinden alırım?

    Şimdiden çok teşekkür ederim.Yardımlarınızı ve beni aydınlatmanızı rica ediyorum....

    Hic birşey yapamazlar,Böyle bir iddia karşısında senin gecmişinde böyle bir sucunun olduğunu bildiklerii icin seni işyerinde zorla baskı altında tutarak calıştırmak istediklerini ve calışmadığım taktirde bana bu şekil leke süreceklerini beyan etmişlerdir ve iştende ayrılınca bu şekil iftira atmışlardır dersin,ayrıca cv'inde bu şekil yazman senin suc işlediğin anlama gelmez mühendis isteyen işyeri mühendisi alınca diplomasını ister,ben doktorum desem gec calışmı diyecek boşver bunu takma kafana.

    onlar seni zorla bu tehdidlerle calıştırmak istiyorlar,bu kişilerin işlediği suc hırsızlığın yanında cok daha ağırdır bunların yaptığıda kul hakkı calmaktır bu daha kötü ya.

  4. #13
    Kayıt Tarihi
    Dec 2007
    İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Elektrik Hırsızlığı

    Herkese selamlar,
    Bu konu ile ilgili benimde bir sorunum var. 1997 yılında bir şirkette çalışmakta iken, şirketin Yalova'ya bir şube açması ile birlikte bende Yalova'ya şubenin başına getirildim. Elektrik aboneliğini şirket adına yaptırabilmem için özel vekaletname istediler, şirket sahibide kendi adıma abone olmamı belirtti. Aboneli benim adıma idi ama benim şirketle hiç bir ortaklığım söz konusu değildi. 1999 Nisan ayında işten ayrıldım. Aboneliği devretmek için yine Yalova'ya gitmek üzereydimki büyük deprem oldu, ardından dükkan sahibinin eşi vefat etti, ardından kendi vefat etti. Bu arada abonelik benim adıma devam etmiş fakat ben ,Bursa'da başka bir firmada 1999 Nisan ayından bu yana çalışmaya devam ediyorum.
    2007 yılında savcılığa ifade vermem için çağrıldım, ne olduğundan haberim yoktu. 2004 yılında kaçak topraklama yapılması nedeni ile tutanak tutulmuşve beni elektrik hırsıızlığı ile suçluyorlar. Bugün itibarı ilede asliye ceza mahkemesinde hakkımda dava açılmış. Ekim 2009 da ilk duruşma günü verilmiş. Eskiden çalışmış olduğım firma kapanmış, mülk sahibi ölmüş, beraber çalıştığımız bir oğlu vardı oda yurt dışında çalışmaya başlamış. 1999 yılından beri Yalova ile hiç bir bağım kalmadı, 10 yıldan beri Bursa'da ikamet etmekte ve çalışmaktayım. Bu suçla hiçbir ilgim yok.
    Benim sorum ben bunu nasıl ispat edebilirim, sigorta kayıtları delil olarak kabul edilebilirmi, bu davadan herhangi bir ceza alırmıyım. Şu anda Mali Müşavirlik Ruhsatım var, bu mahkeme sonucu bu ruhsatı kaybetme durumuna düşermiyim. Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla.

  5. #14
    Kayıt Tarihi
    Dec 2007
    İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Elektrik Hırsızlığı

    https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=48042

    Yukarıda yapıştırmış olduğum yeni hukuki kaynak benim durumuma uyuyor, abonelik benim adıma kayıtlı fakat işyeriyle ilgili benim alakam suç tarihinden 5 yıl öncesinde kesiliyor ancak abonelik benim adıma devam ettiğinden dava bana açılıyor.
    Ben burada suçsuzluğumu nasıl ispat edebilirim, belirtilen adresteki işyerinin vergi kayıtları var, muhtasar beyanname ile adresteki kira stopajı beyan ediliyor, SSK kayıtlarında işyeri adresi belli, çalışan isimleri belli, benim bu işyerine giriş çıkış tarihlerim belli, adı geçen işyerinde faliyet gösteren şirket buradaki elektrik faturalarını gider olarak yasal defterlerine işliyor. Tüm bunları delillendirmenin yolu varmıdır, hakim vergi dairesinden yada sosyal güvenlik kurumundan tespit yazısı isteyebilirmi, adı geçen şirketin yasal defterlerini isteyebilirmi, s.g.k.'dan benim aldığım çalışma dökümleri delil olarak kabul edilirmi. O işyerinden ayrıldıktan sonra yani suç tarihinden 5 yıl öncesinden şimdiye kadar yani 10 yılı aşkın süredir aynı şirkette çalışıyorum, şirket yetkililerini şahit olarak gösterebilirmiyim. Suç yeri Yalova ancak 10 yıldır Bursa'da ikamet etmekteyim, muhtardan alınacak ikametgah ilmuhaberi beni desteklermi. Bir yol gösteren olursa sevinirim. Saygılarımla.

+ Konuyu Yanıtla
2 / 2 Sayfa İlkİlk 12

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. Elektrik Hırsızlığı (Kaçak Elektrik)
    İddianame, müşteki durumundaki görevlilerce yapılan denetimde, şüphelinin tahsilat borcundan dolayı ceryanı kesik sayacın ceryanı açarak kullanmak...
    Yazan: signature34 Forum: Ceza Hukuku
    Yanıt: 4
    Son İleti: 16-02-2017, 18:20:04
  2. Elektrik hırsızlığı
    Kiracım ile kira sözleşmesi yapmamıştım. Elektrik sayacı benim üzerimde kayıtlı. 2003 yılı temmuz ayında mühür fekki yapılmış. Poliste verdiğim...
    Yazan: cotton Forum: Ceza Hukuku
    Yanıt: 5
    Son İleti: 23-01-2012, 22:27:35
  3. Elektrik Hırsızlığı
    Herkese Selam 2003 yılında TEDAŞ ekiplerince yapılan bir kontrol sonucu sayacımın mühürünün kopuk olduğu ve kanca düşük olarak elektrik tüketimi...
    Yazan: zafer ercan Forum: Ceza Hukuku
    Yanıt: 6
    Son İleti: 21-01-2012, 17:05:15
  4. Kacak elektrik, elektrik enerjisi hırsızlığı
    merhaba arkadaslar 2007 yilinda kacak elektirk kulanmaktan hakimda tutanak tutuldu ve gorevliler elektirgi kesti ayni gun tutanakla kuruma gitim ve...
    Yazan: polat1977 Forum: Ceza Hukuku
    Yanıt: 3
    Son İleti: 23-11-2009, 12:54:02
  5. Elektrik hırsızlığı
    Öncelikle tüm forum üyelerine merhaba, Bundan 2 yıl önce devir alıp , yaklaşık 9 ay işlettikten sonra devrettiğim dükkan için elektrik...
    Yazan: emrebey77 Forum: Ceza Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 10-06-2009, 21:50:07

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.