1. derece sit alanının nitelğini belirtmemişsiniz. Bu sit alanı arkeolojik sit mi, yoksa doğal sit mi? Gerçi ikisi arasında yapılaşma açısından pek fark olmamakla beraber, detaylarda önemli sayılabilecek farklar bulunduğu söylenebilir.
Gerek doğal gerekse arkeolojik sitlerde (1. derece) yapı yapılmasına izin verilmez. Ancak, 1. derece doğal sit alanlarında 1/25.000 ölçekli çevre düzeni planı veya 1/5000 ölçekli nazım imar planı doğrultusunda hazırlanacak projesine göre ilgili koruma kurulundan izin almak koşulu ile halka açık günübirlik tesisler (lokanta, kafe büfe, vs.)ile alanın özelliklerinden kaynaklanan faaliyetlerin korunması ve geliştirilmesi amacına yönelik yapıların (iskele, balıkçı barınağı, bekçi kulubesi vb.) yapılabilir.
Kaynak olarak kültür ve turizm bakanlığına bağlı olarak çalışan "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu"nun İlke Kararları kitapçığını verebilirim.
Ne yazık ki yapuılabilecek birşey yok gibi ( bilgi olarak vereyim. Mevzuata aykırı durumlar ağır cezada yargılanmayı gerektiryor)
Bazi durumlarda, birakin birinci derece sit alaninda bag evi vb. insaat yapmayi, örnegin, tapulu sahsi arazinizde bile hiç bir insaat yapmaniz mümkün olamamaktadir. Mevzu çok derin, fakat, meselâ, konut alaninda kalmasina ragmen, çikarilmis olan aplikasyon krokisine göre dahi, koordinatlar kesinlikle imar sistemi dâhilinde bulunan, vergisi vatandas tarafindan ödenen ve buna ragmen devlet tarafindan istimlâk da edilmemis olan bazi arazi ve arsalar, devlet tarafindan RESMEN yesil alan ilân edilerek imara izin verilmemektedir.
Özellikle de, istanbul'da bogaziçi'nde bu konuda, hukuki platformda ciddi ihtilaflar vardir. Su anda, istanbul içinde ve disinda; konut alaninda kaldigi halde, daha sonra öngörünüm bölgesi ilân edilmis sahsi ve son derece kiymetli mülkler için açtigimiz dâvâlar derdesttir. Çünkü, devlet buralarda herhangi bir istimlâk da yapmadigindan, RESMEN vatandasin tapulu mülkünü GASP etmis olmaktadir. Emlâk vergisini faizi ile birlikte, gerekirse icrâ marifeti ile de olsa, vergisini tahsil ediyor, ama, imara izin vermiyor, istimlâk da etmiyor! ("Gayrimenkûl imar planina göre konut alaninda kaliyor, ama ben burayi yesil alan ilân ettim") diyebiliyor!!
Bogaziçi'nde ayrica, bu konuda yasalara muhalefet halinde agir para cezâsinin yanisira hapis cezâsi da uygulanmaktadir.
Eninde sonunda bazi imar planlarinin iptâli söz konusu oldugunda bile, vatandasin magdur oldugu da bir gerçektir. Çünkü yillar sürecek idari yargi süreci sonucunda hakkini alsa bile, yillarca maddi manevi magdur oldugundan bu konuda da , ilgili idare tarafindan, zararinin giderilmesi gerekir. Bu ise, ayrica, ilgili idareye karsi TAM YARGi dâvâsi açmak veya mukabili bir gayrimenkûl tâlep etmekle mümkün olacaktir ki; yine uzun bir yargi sürecinin baslamasi anlamina gelecektir.
Sayin yakasenek, profilinizde sehir planlamacisi oldugunuz yazilidir. Bu mevzuda, hukuki açidan yapilacaklar az çok bellidir. Benim merak ettigim bir husus var: Meselâ; imar mevzuatina bakildiginda; imar planlarinin bes yilligina yapildigi görülebilmektedir. Bu planlarin bes yillik sürenin sonunda geçerliligini yitirmis olmalari gerekmez mi? Hal böyle iken, ilgili belediyeler, neden, bu sürenin sonunda, yeni bes yillik planlari tanzim etmemektedirler? Bir sehir planlamacisi olarak; siz, bu durumu nasil yorumluyorsunuz?
Sayın Zara,
Öncelikle yantım geciktiği için özür dilerim.
Hemen belirtmek isterim ki , sizin bahsettiğiniz 5 yıllık süreler imar programları için geçerlidir. Her beş yılın sonunda yenilenmeleri gerekir. Ancak ne yazıkki beklediyeler bu programları yapmamaktadırlar. İmar planları ise genellikle 15-20 yıllık süreler için yapılmaktadır. İmar programları belediyelerin yapacağı uygulamaları belirleyen belgelerdir. Bu nedenle, gece rüyasında gördüğü şeyi ertesi gün yapmak isteyen belediye başkanlarınca hazırlanmazlar. Aslında bu programlar 3194 sayılı yasa gereğince hazırlanmak zorundadırlar. Ama hazırlanmazsa ne olacağı, yani yaptırımı yasada bulunmamaktadır. Bu nedenlede imar uygulamaları keyfiyet taşımaktadır. İmar planlarına gelince, çok tartışılan bir konuya girmek istemiyorum. Ancak şunu söylemek gerekir ki Türkiyede planlama anlayışını ( statik planlanma) değiştirmeden, sizin de bahsettiğiniz sorunlara çözüm bulmak, yargı yoluyla bile olsa, imkansız gibidir.
Aslında imar hukuku konusunda, bir hukukçu ile konuşmak oldukça verimli oluyor. Lütfen tartışmak istediğiniz konuları bana da akrarın.
İyi çalışmalar.
Aşagıdaki msjı kultur ve tabıat varlıklarını koruma yuksek kuruluna ıkı kez yolladım fakat bır yanıt alamadım lutfen bu konu hakkında sonuca ulasabılmem ıcın nasıl bır hukukı yol ızlemelıyım bıgılendırırsenız sevınırım amacım 1.derece arkeolojık sıt alanı olan yerıme ınsaat ruhsatı almak
saygılar
quote--------------
iyi günler.
sahibi bulunduğum tarla konumundaki yer 1.derece arkeolojil sit alanıdır fakat ben sit alanını tanımlayan maddeleri dikkatlice okuyup arastırdım tabıkı benım uzmanlık alanım degıl ama behsedılen gereklerden alakası yok bahsettıgım yer erdek ilçesi sınırlarında kabıdag yarımadasını yarım ada yapan ek yerındedır kyzıkos sehrının surlarının dısında o bolgeyı sıt alanı yapan uygarlıgın zamanında denız olan ve sonradan dolmus bır yerdır uztmayalım ben burasının 1.derece sıt alanından cıkartılmasını talep edıyorum gonul ısterdıkı bu tur karalar verılırken gercek bır arastırma yapılsaydı en kolay yoldan olabıldıgınce buyuk olcekte yerı koruma altına alarak karar verme yoluna gıdılmeseydı tabıkı tarıhın korunması gerekır bu tartısılmaz ama kamuya aıt alanlar sıt alanı kapsamına sokulurken en azından esaslı bır arastırma yapılsaydı cok dah az kısı madur olurdu hıc tarıhı olamıs bır yerı nasıl korumaya alıyoruz bu cok ılgınc. lutfen 1.dereceden cıkartılması ıcın sondaj mı gerekıyor yada kesıf yapmanızmı gerekıyor tarafıma bılgı vermenızı rıca edıyorum.
,
sit alani olan arsa,
sit alanındaki arazi icin belediyeye yazılan dilekçe örnegi,
sit alanına prefabrik ev,
gunubirlik turizm alanlarina ev yapilirmi,
D1 sit alanına kütük ev yapılırmı,
sit alanına bungalov,
sera alanlarında ev yapılır mı,
sit alanına ev yapılır mı,
sit alanina prefabrik ev yapılır mı,
sitalaninda tapulu tarlani tarim arazisi yapma,
2.derece dogal sit alanina orefabrik yaoilirmu,
http:www.hukuki.netshowthread.php3359-Sit-Alani-ve-Bag-Evi,
sit alanlarinda tarlaya ev yapmak,
sitalaninda ahsap ev,
birinvi derece sit,
sit alanina prefabrik,
1nci sit alani prefabrik ev yapilirmi,
sitalaninaevyapilabilirmi,
sit alanina perafaprik ev yapilirmi,
sit alanlarina prefbrik yapilirmi,
sit alanına neler yapılabilir,
doğal sit alanında prefabrik
Merhabalar biz 12 kişi ortak olarak 2000 senesinde Eskişehir iline 10 km uzaklıkta Kozkayı Köyüne yakın kozkayı yolundan 12 dönümlük arsa satın aldık...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku