Sulh Ceza Mahkemesi Sayın Hakimliği’ne
....................................
İtiraz Eden : İsim- Adres
Karşı Taraf ( Davalı ) : T.C .................Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü
Dava Konusu : Bila Tarihli 22 Adet idari yaptırım karar tutanağı muvacehesindeki
2200 YTL idari para cezasının İptali istemine muhtevidir.
Tebliğ Tarihi : 21.01.2008
İ z a h a t
Tarafıma, T.C ................. Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 27.05.2005 – 14.07.2005 Tarihleri arasında
www.oyunsalonu.com adresinde oyun oynadığım gerekçesiyle ................ - ................. kabahat defter no’lu 22 adet idari yaptırım karar tutanağı ile 22x100=2200 YTL idari para cezası keşide edilmiştir. Mezkur idari para cezalarını hukuka, vicdana ve hakkaniyete aykırı bulduğum için kabul etmiyor ve Sayın Mahkemenizce kaldırılmasını talep ediyorum. Şöyleki;
Kabahatler Kanunu’nun 34. Maddesinde yer alan Kumar Suçuna istinaden, adı geçen oyun sitesine belirtilen tarihler arasında her bir para yatırma işlemimle ilgili olarak 100 YTL olmak üzere, 22 adet para yatırma işlemim için 2200 YTL para cezası keşide edilmiştir.
Öncelikle; Kabahatler Kanununun yürürlük tarihi 01.06.2005 olup, tarafıma tebliğ edilen cezalar arasında Mayıs 2005 Tarihli olanları vardır. Benim adı geçen siteye 22 ayrı sefer para yatırmış olmam o sitede 22 defa oyun oynadığım anlamına gelmez. Zira benim para yatırma işlemlerimin tamamı 10-15-20 YTL gibi çok düşük meblağlardı ve ben bu şekilde küçük miktarları farklı seferlerde yatırarak oluşan bakiye miktarla anılan sitede tek bir kez oyun oynadım. Her para yatırma işlemi için ayrı idari para cezası verilmiş olması bu bakımdan hukuka ve vicdana aykırıdır. Örnek vermek gerekirse, bir kumarhaneye girdiği gizli kamera ile 15-20 gün içersinde 22 defa tespit edilen kişiye 22 ayrı kumar oynama cezası mı verilecektir ki? Kişinin kumarhaneye her girişinde kumar oynadığının ispatı için o kişinin kumar oynarken suçüstü yakalanması gerekmektedir. Dolayısıyla, adı geçen oyun sitesine para yatırmış olmamdan dolayı tarafıma Kabahatler Kanunu 34. Maddesine göre idari para cezası verilecekse de bu tek bir ceza, yani 100 YTL olmalıdır. Diğer bir yaklaşımla, sözkonusu siteye bir defada yüksek miktar para yatırıp o parayla aylar boyunca ve çok fazla sayıda oyun oynamanın cezası sadece bir kumar oynama kabahati olarak nitelendirilip 100 YTL olacaktır ki bu da hakkaniyete uygun değildir.
Ayrıca; 'Sanal Ortamda Oynanan Talih Oyunları Hakkında Yönetmelik' Mart 2006 tarihinde çıkmış olup benim internetten oyun oynadığım 2005 yılı temmuzunda sanal ortamda kumar oynamak yasak değildi. Aleyhe olan mevzuat hükümlerinin geriye yürümeyeceği bilgi ve takdirleriniz veçhiledir.
Öte yandan, Kabahatler kanunu 20.maddesi d fıkrasında bu tarz kabahatler için belirtilen SORUŞTURMA ZAMAN AŞIMI SÜRESİ de geçmiş olup mezkur kabahat zamanaşımına uğramıştır. .
Adı geçen oyun sitesi yurt dışı merkezlidir. Bırakın Avrupa yı ve Amerika yı her hafta sonu Kıbrıs a kumar turu düzenleyenlere herhangi bir ceza uygulaması söz konusu değilken, internet üzerinden yurt dışı merkezli bir siteye girerek oyun oynamak da suç olmamalı, ceza-i müeyyideye tabii tutulmamalıdır.
Sonuç ve İstem : Arz ve izahına çalışılan ve işbu itirazım neticesinde belirebilecek sair nedenler muvacehesinde, ........... Valiliği İl Emniyet Müdürlüğünün bialtarihli ve .......... - ........... kabahat defter no’lu 22 adet idari yaptırım karar tutanağı ile tahakkuk ettirilen 22x100=2200 YTL tutarındaki idari para cezasının İPTALİNE karar verilmesini saygıyla arz ve talep ederim. 04.01.2008
İtiraz Eden
.......................................
E k i : ..... - ............... Arası 22 Adet idari yaptırım karar tutanağı