Re: Kurusıkı tabanca silah'tan mıdır?
Alıntı:
a-a-milli rumuzlu üyeden alıntı
Cenkbatu bey kurusıkı alma!!!
Allah muhafaza bir olayda kurusıkıya sarılırsın karşındakinde de gerçek silah varsa !!!
slm. Kurusıkı tabanca 6136 SKM ' de belirtilen silah tiplerine uymuyor. Fakat kurusıkıdan çevrilme bilye atar hale getirilen tabancalar var. Bunlar 6136 SKM kabsabına girermi? Yiv ve set tabancada yoksa kurusıkı olarak tanımlanıyor. Kurusıkı tabancanın bilye atar hale getirilmesindeki amaçta düşünülürse bu yasa kapsamına girmesi gerektiğine inanıyorum. Yargıtayın bu konuda verdiği bir karar varmı? Bilgilendirirseniz sevinirim.
'KURUSIKI' SİLAHLARA DÜZENLEME
'Kurusıkı' olarak bilinen, silahların imali, ithali, bulundurulması ve taşınmasına çekidüzen veriliyor. Kurusıkı silahı gerçek silaha dönüştürenlere 5 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası verilecek.
"Kurusıkı" olarak bilinen silahların imali, ithali, bulundurulması ve taşınmasına çekidüzen veriliyor.
Ses ve Gaz Fişeği Atabilen Silahlar Hakkında Kanun Tasarısı ile AK Parti İstanbul Milletvekili Gülseren Topuz'un konuyla ilgili yasa teklifi, 4 Nisan Çarşamba günü İçişleri Komisyonunda birleştirilerek görüşülecek.
Tasarı, ses ve gaz fişeği atabilen silahların nitelikleri, imali, ithali, ihracı, satışı, edinilmesi, bulundurulması ve taşınması hakkındaki usul ve esaslarla, bunlarla ilgili izin, kayıt ve tescil işlemlerini kapsıyor.
Kurusıkı tabancaların imali, Sanayi ve Ticaret Bakanlığının iznine tabi olacak. Bu silahların, ruhsata tabi silah vasfına dönüştürülmesini engelleyecek şekilde üretilmesi zorunlu olacak. Bu zorunluluk, ithalatta da aranacak.
Ses ve gaz fişeği atan silahların ithal ve ihraç işlemleri, genel hükümlere göre yerine getirilecek. Ancak bunların ithalinde, İçişleri Bakanlığı ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığının uygun görüşü aranacak.
Kurusıkı silahlar, kasten işlenen bir suçtan dolayı 1 yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkum olanlar ile ateşli silahlarla işlenen suçlardan hükümlü bulunanlara ve 18 yaşından küçüklere satılmayacak.
Silahları yetkili mercilerden izin almadan veya üretim için belirlenmiş esas ve usullere aykırı olarak imal edenler, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve 100 günden 500 güne kadar adli para cezasıyla cezalandırılacak.
Kurusıkı silahlarda, ruhsata tabi silaha dönüşecek şekilde tadilat yapanlara ise 5 yıldan 8 yıla kadar ağır hapis cezası verilecek.
Belirlenen yasaklara aykırı davranışta bulunanlara 500 YTL idari para cezası verilecek. Ayrıca silahın mülkiyeti kamuya geçirilecek.
31.03.2007
EBM Haber Ajansı
syn, veezy
Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. Kanun teklifinin yasalaşması halinde bu konudaki çelişki düzelecektir. Umarım kanun teklifi bu haliyle yasalaşır.
Merak ettıgım bır sorun var ben ünüversite öğrencisiyim 21 yaşındayım.
Bildigim kadarıyla her ürünün hitap ettiği bir tüketici kitlesi var !
Kuru sıkı tabancaların silah kapsamına girip girmediği bir tartışma konusu ama öyle yada böyle satılıyorlar.Bu durumda mevcut kanunlar bu ürünün kullanımını nasıl belırlemis.Yada böyle bir düzenleme var mı ?
Böyle bir düzenleme varsa paylasırmısınız ? Eğer şayet böyle bır düzenleme yoksa bu mevcut durumda bir boşluk yaratmaz mı ?
Dolayısıyla kullanımı tam olarak belirlenmeyen bir ürün hakkında tasıma bulundurma yada kullanma konusunda cezai islem uygulamak bana pek mantıklı gelmiyor.
Cezai işlem uygulanabilmesi için öncelikle bireylerin kanunlardan haberdar olması gerekiyor bence,hukukçuların tartıştıgı bu konuda biz normal vatandaşlar tam olarak neye inanmalıyız ?
Ciddiye alır cevap yazarsanız sevinirim :)
Bilgiyle,sevgiyle
EMRAH AYDIN
Kuru sıkı tabanca ile insanların toplu olarak bulunduğu mahalde ateş etmek Kabahatler Kanunu hükümleri gereğince gürültü çıkarmak eylemi kapsamında idari para cezasını gerektiren bir eylemdir.
Silah niteliğinde bulunmayan kuru sıkı tabanca ile havaya ateş etme eyleminin 5237 sayılı TCK.nun 170/1-c. madde ve fıkrasında tanımlanan ve içinde silah ögesi bulunan suç tipine uygun bulunmadığı gözetilmeden, sanık hakkında yazılı biçimde mahkumiyet hükmü kurulması,
Bozmayı gerektirmiş sanık A.P.'un temyiz itirazları bu nedenle yerinde görülmüş olduğundan hükmün bu sebeplerden dolayı (BOZULMASINA), 18.10.2006 gününde oybirliğiyle karar verildi.
HAKIMIN bu bilim dışı yaklasımı katkıları olasada tasvip edilmez.
Cevap: Kurusıkı tabanca silah'tan mıdır?
Konuyu başından sonuna kadar okudum ancak sorunun cevabını tam olarak bulamadım, kurusıkı silahtan sayılır mı ?
Kuyumcu 1.90 mt ve 100 kg., soyguncu da 1.60 mt. ve 48 kg. olsun ve elinde de kurusıkı tabanca olsun. Kurusıkı tabanca ile kuyumcu soygunu yapıldığında, silahla yapılmış sayılmayacak mı yani?
Kutusu içinde mermisiz boş olarak bazen evde kalmadıgım günlerde yanımda götürüyorum kurusıkı silahımı yolda ekiplerden biri şüpheli olarak beni durdursa (silahın adıma kesili faturası var internetten sipariş etmiştim evraklarm tam dı)
ekipler beni durdursa herhangi bir cezai işlem uygulanır mı?Devriyede polis olarak görevli bir komşum bana üzerinde içinde mermi var iken taşıma ama kutusunda mermisiz şarjörü ve silahı birbirinden ayrı şekilde taşırsan en kötü ihtimal en yakın karakola alıp silahın açık mı (herhangi bir işlem görmüşmü)diye incelerler dediler bu konuda net bir bilgi bulamıyorum kimisi ceza i işleme uygularlar para cezası verirler silahına el koyarlar diyor.(not:Silahı keyfiye yanımda bide kutusunda tasımıyorum yanımda pahalı ziynet eşyaları yada yüklü miktarda nakit para oluyor.Evden ayrı bir yere gidip kaldıgımda tedbir amaclı bulunduruyorum silahı) bilgilendirmenizi istiyorum Teşekkürler
Alıntı:
onurwebstudio rumuzlu üyeden alıntı
Kutusu içinde mermisiz boş olarak bazen evde kalmadıgım günlerde yanımda götürüyorum kurusıkı silahımı yolda ekiplerden biri şüpheli olarak beni durdursa (silahın adıma kesili faturası var internetten sipariş etmiştim evraklarm tam dı)
ekipler beni durdursa herhangi bir cezai işlem uygulanır mı?Devriyede polis olarak görevli bir komşum bana üzerinde içinde mermi var iken taşıma ama kutusunda mermisiz şarjörü ve silahı birbirinden ayrı şekilde taşırsan en kötü ihtimal en yakın karakola alıp silahın açık mı (herhangi bir işlem görmüşmü)diye incelerler dediler bu konuda net bir bilgi bulamıyorum kimisi ceza i işleme uygularlar para cezası verirler silahına el koyarlar diyor.(not:Silahı keyfiye yanımda bide kutusunda tasımıyorum yanımda pahalı ziynet eşyaları yada yüklü miktarda nakit para oluyor.Evden ayrı bir yere gidip kaldıgımda tedbir amaclı bulunduruyorum silahı) bilgilendirmenizi istiyorum Teşekkürler
evet kurusıkı silahınızı bir yerden bir yere nakil ederken kutusunda boş olarak taşırsanız problem olmaz.( tamir için bir yere getirip götürme-ikametgah değiştirme durumunda)ama yanınızda değerli bir eşya oldugu zaman bile eğer kutusunda değil ve boş değilse suclu durumuna düşersiniz.ayrıca en yakın zamanda sabıka kaydınızla beraber bağlı bulunduğunuz ilçe emniyet müdürlüğüne giderek silahınızı kayıt ettiriniz.