-
Re: Çürük raporu ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
Merhaba,
Şu anda düzenli ilaç kullanmamı ve yediğime, içtiğime dikkat etmemi gerektiren bir böbrek rahatsızlığım var (Diffüz Glomerülonefrit + böbreğin %20'si kayıp /
2007'de yapılan biyopsinin sonucu).
Bu hastalık ilk 1999 yılında protein kaçağı ile tespit edildi. 2007 yılında akut böbrek yetmezliği geçirdim, TSK 3 ay erteleme verdi. 3 ay ertelenmenin ardından 1 sene daha erteleme verildi.
Şu anda 3 ayda bir düzenli kontrole gidiyorum ve tahlil yaptırıyorum - Protein kaçağı ve C3 hariç diğer değerler genelde düzgün.
Bunların hepsi askerlik şubesinde belgelenmiş olarak mevcuttur.
Askeriyedeki doktor ile olan diyaloğum: Düzenli olarak kontrol edilmem gerektiği, ilaç tedavimin bitip, hastalığımın iyileşmesi durumunda askere gidebileciğim yönündeydi (-Yanlış biliyorsam düzeltin lütfen- Bilimsel olarak bir anlam taşımıyor çünkü bu hastalığın ilerlemesi durdurulabiliyor ama tamamen geçme ihtimali düşük - illaç kullanmaya da hayat boyu devam edeceğim).
Benim sorum:
1) Bu tarz durumlarda askeriyenin tavrı ne yönde oluyor?
2) Askerlik şubesine gittiğimde askere gönderilmem yönünde karar verilirse önce bir itiraz hakkım oluyor ve ardından yine itiraz etmek istersem askeri yüksek idare mahkemesine başvurmam gerekiyor bildiğim kadarıyla. Bunun karara bağlanması ne kadar zaman alır?
Teşekkürler
-
Bu boy kilo orantisizligina son noktayı koyalım artık.....
Askere giden Kilolular icin;
Örnek; Boy 1.82 Kilo 120 olan kişi tsk boy kilo cizergesine göre
182 /79+ 65- 'dir üst sınırdan 31-40 kg fazlalıgı olanlar muhaftır cürüge ayrılır yasalara göre ,fakat şuan bu sistem uygulanmamakdadır ve hava degişimi uygulanmakdadır 6ay+6ay+6ay=18ay ,4. islemde cürüge bırakılmakdadır. veya direkde alabilir.
Askere gitmeden tecil ettirenler icin;
Askeri birligine teslim olmadan tecil hakkını kullanarak 5 yıl üst üste tecil alınır durumda degişiklik yoksa cürüge bırakılır.
Askere giden Zayıflar icin;
Örnek; Boy 1.90 kilo 60 olan kişi tsk boy kilo cizergesine göre
190/ 87+ 71- 'dir alt sınırdan 11-21 kg altındaki zayıflıkta olanlar muhaftır cürüge ayrılır yasalara göre, hava degişimi veya muhaf olma durumu sevk edildigi hastanede belirlenir hava degişimi alırsa bu kişi 4. işleminde muhaf olur
5 yıl üst üste tecil ettirebilir daha sonra cürüge ayrılır.
Yönetmelik kuralları kaynak;
http://mevzuat.basbakanlik.gov.tr/Me...lSearch=saglik
Alıntı:
sendemi71 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar Askerlik tecilinde Orantısız Boy ve Kilonun 3 sene tecil hakkı verdiğini eğer 3 sene zarfında bir düzelme olmazsa çürük verildiği bilgisi doğrumudur
Mesela Benim boyum 1.82 Kilo ise 120 :D
-
Alıntı:
yld19sm rumuzlu üyeden alıntı
Kısa dönem olarak askerliğinize karar alındı ise o rapor uyarınca askere gitmezsiniz.Ancak yedek subay olarak askerliğinize karar alınmış ise 30.11.2005 ten itibaren aranıyor olabilirsiniz.Adres değiştirmedi iseniz bu konudaki tebligatlar gelirdi.Yine de şubeye sormakta bir fayda var derim.
Şubeye sormak en garantisi ancak 19 mayıs olması hasabiyle sorum yarına kaldı, kafama takılan soruları cevaplandırmak adına yazıyorum bunları, yedek subay olarak askerliğe karar alınmış demişsiniz, bu karar ben sınava girmeden alınabilirmi? birde adresim değişti ancak 2006 dan sonra değişti ve muhtarlık naklimi de yaptım ki yapsamda eski, mahalle muhtarım ve komlşularım öyle bir tebligat gelseydi bana ulaştırırdı muhakkak bilgim olurdu yani. Bunların yanında en son şubede memurla görüşmemde yedek subay olur ibaresinin ne anlama geldiğini sormuştum, memur o senden önce bu şekilde raporu olanların sınava girdiklerini ancak bu sınavın tamamen prosodür gereği olduğunu ve sınav sonucunda bu şekilde raporu olanların yedek subay yapılmadıklarını ama bu dönemden sonra iç işlerinden bi talimat gelmiş, hiç sınava girmeden direk dosyalarının kaldırıldığını söylemişti. Ben yine işimi garantiye almak açısından şubeye sorucam ama bugün içerisinde hani bi cevap gelirde kafam rahatlar diye yazıyorum, tüm bu yazdıklarım dahilinde yine de aranıyor olmam mümkünmü, eğer 2005 ten beri aranıyorsam ve bana tebligat gelmediyse, herhangi bir cezai yaptırım olurmu. ilginize teşekkür ediyorum
-
birde polis kayıtlarında yoklama kaçağı durumunda olsam bildirilmez mi, yaklaşık 4 ay önce bir trafik kazası sonucu ehliyetim polislerin incelemesine alınmıştı,
-
Alıntı:
quend rumuzlu üyeden alıntı
birde polis kayıtlarında yoklama kaçağı durumunda olsam bildirilmez mi, yaklaşık 4 ay önce bir trafik kazası sonucu ehliyetim polislerin incelemesine alınmıştı,
Şubene bir sor da bizde rahatlayıp durumuna göre cevap verelim .Bilmece çözmeye çalışır gibiyiz.POlis ehliyetini aldı seni niye alıp şubeye götürmedi o zaman.Biraz varlık göster.Şubene sor.
-
polisin ehliyetime bakıpta bi sorun çıkmadığını anlatmaya çalışıyordum zaten 19 mayısta resmi tatil olduğundanır belki varlık gösteremedim(?) ama bugün şubeme sordum. ASKERLİĞE ELVERİŞLİ DEĞİLDİR RAPORU OLANLARIN TEKRARDAN BELLİ PERYODLARLA MUAYNEYE GELME ZORUNLULUĞU OLMADIĞINI SÖYLEDLER. BENİM İÇİNDE HERHANGİ BİR OLUMSUZ DURUM YOKMUŞ. sizde rahatlayın ama cevap vermenize gerek kalmadı
-
burda zayıflar için yazılanın doğru olduğuna emin misiniz? herkes farklı bşey söylüyo. hastaneyi arıcam ama cevap vermezler bu konuda. boy-kilo konusunda özelliklede zayıflıkta en doğru bilgiyi nerden alabiliriz.
örnek: 1,83 boy için 1 yıllık muafiyet oluşması için min. değer nedir? 62 kg mı yoksa 52kg mı? net bilgi lüfen yada en doğru bilgiyi nerden almak lazım......
Alıntı:
trader07 rumuzlu üyeden alıntı
Bu boy kilo orantisizligina son noktayı koyalım artık.....
Askere giden Kilolular icin;
Örnek; Boy 1.82 Kilo 120 olan kişi tsk boy kilo cizergesine göre
182 /79+ 65- 'dir üst sınırdan 31-40 kg fazlalıgı olanlar muhaftır cürüge ayrılır yasalara göre ,fakat şuan bu sistem uygulanmamakdadır ve hava degişimi uygulanmakdadır 6ay+6ay+6ay=18ay ,4. islemde cürüge bırakılmakdadır. veya direkde alabilir.
Askeri birligine teslim olmadan tecil hakkını kullanarak 5 yıl üst üste tecil alınır durumda degişiklik yoksa cürüge bırakılır.
Askere giden Zayıflar icin;
Örnek; Boy 1.90 kilo 60 olan kişi tsk boy kilo cizergesine göre
190/ 87+ 71- 'dir alt sınırdan 11-21 kg altındaki zayıflıkta olanlar muhaftır cürüge ayrılır yasalara göre, hava degişimi veya muhaf olma durumu sevk edildigi hastanede belirlenir hava degişimi alırsa bu kişi 4. işleminde muhaf olur
5 yıl üst üste tecil ettirebilir daha sonra cürüge ayrılır.
Yönetmelik kuralları kaynak;
http://mevzuat.basbakanlik.gov.tr/Me...lSearch=saglik
-
zayıflıkla ilgili olan kısmı tam olarak anlayan açıklasın.
1,83 e karşılık max 80 min 66 kg. bir senelik 4/c almak için min. kaç kg olmak lazımmm
--------------------------------------------------------------------------------
İÇ HASTALIKLARI
Madde 32 – (Değişik: 7/1/2002-2002/3627 K.) A) 1.20 yaşına girdiği halde boya göre ağırlıkta, Boya Göre Standart Ağırlık Çizelgesindeki ağırlıkların alt sınırından 10 kg. (dahil)’a kadar eksiklik (Daha önce geçirilmiş hastalığa bağlı olsun veya olmasın).
2. Boyu 210 cm.’den fazla olup vücut kitle indeksleri (vücut ağırlığı kg./boy uzunluğunun karesi m2) 19-35 kg/m2 arasında olanlar.
B) (Değişik: 7/1/2002-2002/3627 K.) 1. 20 yaşına girdiği halde boya göre ağırlıkta, Boya Göre Standart Ağırlık Çizelgesindeki ağırlıkların alt sınırından 11 ilâ 20 kg. (dahil) arasında eksiklik.
AÇIKLAMA : Bu Fıkra subay, astsubay, erbaş ve erlere 6 aylık bir rejimden sonra; yükümlülerde en az bir defa ertesi yıla bırakma veya bir yıl sevki geciktirme işleminden sonra uygulanır.
2. Kemik yaşı 19 ve üzerinde olanlarda boy’un 152 (dahil) santimetreden kısa olması.
AÇIKLAMA : Bu fıkra yükümlülerde en az bir defa ertesi yıla bırakma ya da bir yıl sevki geciktirme işleminden sonra uygulanır.
3. Boyu 210 cm.’den fazla olup vücut kitle indeksleri (vücut ağırlığı kg./ boy uzunluğunun karesi m2)19 kg/m2 (dahil) altında olanlar ve 35 kg/m2 (dahil)’den yukarı olanlar.
C) 32. maddenin A, B, D dilimlerindeki hastalık ve arızaların tedavi ve nekahat halleri.
D) 1. Hiç bir askerlik görevini yapamayacak derecede düşkün ihtiyarlık.
2. (Değişik : 4/5/1993 - 93/4398 K.) Konjenital ya da kronik beslenme yetersizliğine bağlı beden gelişmesinin ileri derecede geriliği, boya göre ağırlığın, Boya GöreStandart Ağırlık Çizelgesinde gösterilen alt sınırdan 21 kg. ve daha fazla eksiklik.
NOT: 2 nci ve 3 ncü fıkralar en az bir defa ertesi yıla bırakma ya da bir yıl sevki geciktirme işleminden sonra uygulanır.
3. 20 yaşını bitirdiği halde boy'un 150 (dahil) cm.den kısalığı.
-
arkadaşlar
Kalp de Ritim Bozukluğu ve Yüksek Tansiyon hastaları askerlik den muafmıdır. Askeri hastane bu tür hastalara ne tür karar veriyor.
Bu konuda bilgisi olanların yardımını rica ediyorum ?
Ritim bozukluğu kesin tedavisi olmayan ani ölümlere sebep olabilen tehlikeli bir kalp hastalığıdır.
-
tekrar merhaba ben mahcup bir sekılde bir seyde sormak ıstıyorum. Benım boum 182 ve kılom malesef 112 oldu ben bu durumde 1 yıllık ertelme alırmıyım. ve bir sey daha yalasık 3 aydır depresyon hapı kullanmakdakdayım doktorların verdigi karar sonucu bu engel teskıl yaratırmı ve daha en az 1 sene kullanmam gerkektigini soyledi doktorlar dahılıye beyın dokdorları bilgi alabilirmiyim sizde .... tesekkurler
-
Bana cevap vercek yokmu arkadaslar.
-
Merhabalar
Benim Dalağım yok,küçükken düşüp dalağım patlamış ve ağır iç kanama geçirmişim..Yaşım 23 ve 1 sene daha tecir hakkım var ünviversitede okuduğumdan dolayı.
Acaba askerlikten muaf olabilirmiyim ? 2006 senesinde kanun çıkmış dediler ve değiştiğini söylediler,o yüzden eski mesajlarda muaf olabilrisiniz yazılarından emin değilim?
Bilen birisi söyleyebilirmi acaba ?
Teşekkür Ederim şimdiden.
-
sevgili abilerim ablalarım ve kardeslerim bipolar rahatsızlık yasamaktayım 2 uclu duygu durum bozuklugu..askeriyede 1 aylık asker ken atak gecirdim ve hastaneye sevk ettiler eskisehirde 8 gun yattım ve 3 ay hava deisimi aldım sonra subeden hastanye sevkimi istedim psikiyatrist le gorusdum.ve 3 aydaha aldım..ve yene bitti hava deisimi ist gataya gittim doktorla gorusdugumde b yazdı baska bişi solemedi hastane konseyi de gorusülecek yazıor..benim durumum ne olur simdiden cvp yazan arkadaslara tesukkurler
-
Büyük ihtimalle askerliğe elverişli değil kararı.
-
arkadaslar aldığım hava değişimi süresi bitti ama gataya sevkim vardı hastanede işlemler uzadığı için 3 gün sonra gelin dediler herhangi bir problem olurmu şimdiden cvp veren arakdaslara tesekkurler
-
Merhabalar,
Kısa bir sorum olacaktı.
Diyelim ki celp dönemine 1 ay var. Askerlik şubesi sizi askeri hastaneye sevk ediyor. Sizin testleriniz ve muayneleriniz celp döneminin başlamasına kadar bitmedi diyelim. Testler ve muayne devam ediyor ya da sonuçları henüz çıkmadı diyelim. Bu durumda bir sonraki döneme mi kalıyorsunuz? Hastane rapor vermediğinde ya da sonuç açıklamasını tamamlamadığında nasıl bir süreç işliyor?
Şimdiden bilgi için teşekkürler...
-
ben dogru oldugunu duydum
-
arkadaşlar benim sol kolum dönmüyor yani kolumu uzatıp avuç açma işlevini yapamıyorum sağ elimin yüzük parmağı serçe parmağım ile aynı yani küçük eklem yerinde kemik eerimiş boşluk var onun için gelişmiyor ve belim de ikitane fıtık var birini ameliyatla aldılar ama diğeri halen duruyor acaba bana elverişsiz raporu verirlermi lütfen bana yardımcı olun herhangi bi fikir bile verseniz razıyım teşekkürler .
-
ya arkadaşlar cvp verecek kimse yokmu?
-
işitme kayıbı
Merhaba ;
Benim sol kulagımda 110 db total kayıp ve sag kulagımda da 59 db bı ısıtme kaybı mevcut .
Unıversite egıtımımı ise Anadolu Unıversitesi Engellıler Entegre Yuksek Okulunda Tamamladım Yanı işitme engellılere yonelık veren bır unıversite de ...
Askerlık Durumun bu saglık bulgularına gore nasıl sonuclanır Askerlıge Elverıslı Degıl raporu alabılır mıyım. (kı gıtmemek ıcın bahane aramıyorum kımsenın yalnıs anlamasını istemem)
Ayrıca Dıplomam da Engellıler Entegre yuksek okulu Yazıyo mezun oldugu fakulte Alanında burdan askeri hastanede ne gıbı durum cıkar yanı bana ınanırlar degıl mı : cunku saglam olup da askere gtmek istemeyenler sayesınde engellıleri zor durumda bırakıyorlar ..
Devlet kurumuna Engellı olarak kayıtlıyım Ozurlu kımlık Kartım var
ne dıyorsunuz bu sorularıma ...
-
ya arkadaşlar cvp verecek kimse yok mu ?
-
Merhaba arkadaşlar,
Bugün askerlik şubesine giderek Ağustos celbi için işlemlerime başlamadan önce sol kulağımdaki total işitme kaybı raporum ile başvurarak askeri hastaneye sevkimi istedim. Cuma günü hastaneye sevk olacağımı söylediler. Cuma günü gidip sevk evraklarımı alıp hastaneye gideceğim.
Sizinle de gelişmeleri paylaşıyor olacağım. Aynı durumda olan arkadaşlar için de soru işaretleri giderilmiş olur.
Herkese kolay gelsin...
-
TSK SYY'nde B sınıfında gecen "Wolff-Parkinson-White sendromu" rahatsızlığım var. (42/B - f3)
Çürük verirler korkusuyla askeri hastaneye hic gitmedim. Ünv. mezunuyum ve yarın gidip bu ağustos celbi için sevkimi alacam.
Başlık altındaki tüm iletileri okudum ama kafamda bir derleme yapamadım.
Askere gidip rahatsızlığımı söylediğimde ne gibi bir kara verebilirler?
Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.
-
Merhaba..
Benim sorum söyle,ben 2005 yılında sol akcigerimde pnömatoraks olustu ve bu tüple tedavi edildi.
2008 yılında askere gidecekken sirüsü aldıktan 1 gün sonra bu hastalık tekrarladı ve acılle kaldırıldım. Burada 2 amelıyat oldum 2gunde ...
Bellı bır sure hastanede yattım ve bırlıgıme teslım oldum. Buradan askerı hastaneye sevkımı ıstedım ve hastaneden 1 aylık hava degısımı aldım...
Bu sure dolduktan sonra tekrar bırlıgıme katıldım. 2 amelıyat oldugum hastanede dıger cıgerımdede baloncuklar olustugunu ve amelıyat olmam gerektıgını soyledıler ve ben fazla uzatmayım bır sekılde gatada bu sefer sag taraftan 1 pnömatoraks amelıyatı daha oldum ve 2 ay hava degısımı aldım... 20 gun sonra kontrole gıdecegım... Bu sartlar altında TSK saglık yonetmelıgıne gore askerlıge elverıslı oluyor muyum?Ben bulamadım tam olarak... Bir de eger elverıslı olmadıgım halde bana rapor vermezlerse hakkımı nasıl araya bılırım? Tesekkurler.
tskda boyel birsey buldum bunu acıklarmısınız :Madde 51 - A) 1. Toraksta fonksiyonel hiç bir bozukluk yapmamış, cerrahi
girişimler ve hafif derecede göğüs kafesi şekil bozuklukları.
B) 1. (Değişik: 30/1/1997 - 97/9106 K.) İlgili sağlık kuruluşunun ameliyat
raporu ile kanıtlanmış en az segmentektomi seviyesinde doku kaybına neden
olmuş kist hidatik operasyonları, parsiyel akciğer rezeksiyonları, lobektomi,
açık drenaj dekortikasyon ve fonksiyon bozukluğu yapmış göğüs kafesi sekil bo-
zuklukları (Pectus E2cavatum, Pectus Carinatum v.b) ile fonksiyon bozukluğu yap-
mış toraks ameliyatı sekelleri.
2388 - 1
C) 51. Maddenin A, B ve D dilimlerindeki hastalık ve arızaların tedavi ve
nekahat halleri.
D) 1. Akciğer fonksiyonlarını ileri derecede bozmuş her türlü toraks ameli-
yatlarının sekelleri ve pnomonektomiler, çok ileri derecede göğüs kafesi şekil
bozuklukları.
hava degisimi raporunda c/51 yazıyor ... bu curuk anlamınamı gelıyor...
saygılar...
-
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanmadığınıza göre çürük değilsiniz...
-
Bildiğim kadarıyla çürük B ve D olanlarda oluyor. A ve C'de durumuna göre çürük alınabiliyor mu ondan emin değilim.
-
Avukat veya bu konuda bilgili hukukçu arkadaşlardan yardım istiyorum. Astigmatın yarısıyla birlikte toplamı sağlık yönetmeliğinde belirtilen rakamı geçen ileri derecede miyopim var. Askeri hastaneye sevk isteyeceğim ancak bazı arkadaşlardan muafiyet raporunun kolaylıkla verilmediğini duydum. Bu durumda benim yasal hakkımı kullanma şansım nedir? Ağustos'ta sevke tabiyken itiraz veya yürütmeyi durdurma imkanı var mıdır? Bu konuda bir avukattan yardım almayı planlıyorum. Saygılarımla...
-
Rapora itiraz halinde başka hastahaneye sevk olacağı için sanırım Ağustos ayı geçer ve sevk otamatikman itiraza bakan askeri hastahanenin raporuna kadar durur.İki rapor arasında çelişki olursa hakem hastahaneye sevk edilirsiniz.Bu hastahanenin kararı kesindir.Bu kararı beğenmez iseniz AYİM de yürütmeyi durdurma talepli dava açabilirsiniz.Öncelikle görüşülür ve telafisi imkansız hallerde yürütme durdurulur.
-
arkadaşlar;
ben DVT ( Derin Ven Trombosis) yani damar tıkanıklığına bağlı emboliye sebep veren kan hastalığına sahibim. Ömür boyu yükses dosaj comodin (kan sulandırıcı) kullanmak zorundayım. En ufak yarada bile kan kaybına ugruyorum. Bana çürük raporu verirler mi?
-
MERHABA ARKADASLAR
BEN BU GECE GATADAN GERI DONDUM VE BANA A/49 F2 DİYE BİR MADEDEN ASKERLİGE ELVERİSLİ DEDİLER...
TSK DAKI MADDEYE GÖRE : Madde 49 - (Değişik: 7/1/2002-2002/3627 K.)
A) (Değişik dilim: 06/12/2004 - 2004/8202 S.Yön/47. mad) 1. Faaliyet belirtileri bulunmayan kostodiafragmatik sinüs kapalılığı, fonksiyon bozukluğu yapmamış şeridi ya da lokalize bir sahadaki plevra kalınlaşmaları, fissüritler (tüberküloz etyolojili olanlar hariç).
2. Tedavi edilmiş spontan pnomotorakslar.
B) (Değişik dilim: 06/12/2004 - 2004/8202 S.Yön/47. mad) 1. Plevra biyopsisi ile kanıtlanabilmiş ya da diğer lâboratuvar muayene yöntemleri ile tüberküloz plörezi tanısı konmuş ve geçerli tüberküloz tedavisi yeterli süre uygulanmış olguların sekelsiz ya da lokalize-minimal iyileşen hastalıkları (Yükümlü, erbaş ve erlerin eskiden geçirilmiş hastalıklarının kanıtı için tedavi gördüğü eğitim hastahanesi, göğüs hastalıkları hastahanesi ya da verem savaş dispanserlerinin onaylı resmî raporu gereklidir. İleri radyolojik incelemeler dahil, radyolojik sekel bulgusu olmayan hastalarda, raporla birlikte, hastalıklı döneme ait akciğer grafilerinin ibraz edilmesi gereklidir.), fonksiyon bozukluğu yapmış ya da beş interkostal alanı tutmuş plevra kalınlaşmaları.
2. Plevra biyopsisi ile kanıtlanabilmiş ya da diğer lâboratuvar muayene yöntemleri ile tanısı konmuş ve geçerli tüberküloz tedavisi yeterli süre uygulanmış tüberküloz plörezi (Tüm yükümlülerin eskiden geçirilmiş hastalıklarının kanıtı için tedavi gördüğü resmî hastahane ya da verem savaş dispanserlerinin onaylı resmî raporu gereklidir.) ya da tüberküloz dışı plevra hastalıklarına bağlı fonksiyon bozukluğu yapmış ya da beş interkostal alanı tutmuş plevra kalınlaşmaları.
3. En az üç kez geçirilmiş spontan pnomotoraks (Yükümlü, erbaş ve erlerin geçirdiği pnomotoraksların kanıtı için resmi hastahanelerin onaylı resmi raporları gereklidir.).
C) 49 uncu Maddenin A, B ve D dilimlerinde belirtilen hastalık ve arızaların tedavi ve nekahat halleri.
D) 1. Etyolojisi ne olursa olsun ileri derecede fonksiyon ve şekil bozukluğu yapmış plevra kalınlaşmaları.
2.Tıbbî ve cerrahî olarak tedavi edilemeyen pnömotorakslar ve kronik ampiyem.
F DİYE BİR MADDE GÖREMEDİM..
AYRICA BEN TOPLAM PNOMATORAKSTAN 4 AMELIYAT OLDUM ...
BİRDE KARARI TEK BİR DR VERDİ GİTTİGİMDE .
HEYETE GIRMEM GEREKMIYORMUYDU?
SİZCE BENİM İTİRAZ HAKKIM DOGAR MI ? BANA ACİL CEVAP YAZARSANİZ SEVİNİRİM... 3 GUN ICINDE TESLIM OLMAM GEREKIYOR .
İTİRAZ HAKKIM VARSA AVUKAT TUTUP OYLE TESLIM OLACAM SAYGILAR....
-
arkadaşlar bakaya yada yoklama kaçağı olarak, kendi isteği ile şubeye teslim olup, sonrasında hastaneye sevk isteyen var mı aranızda? şubede yada hastane herhangibir sorun çıkıyor mu? kaçaksın, bakayasın diyip farklı bir davranış, tutum vs oluyor mu acaba?
-
-
slm 12 yaşında sağ böbrek ameliyatı oldum 9 taş alındı ve böbregimin 3/1 alındı taşların yapmış oldugu yaralardan dolayı böbregimin çektirdigim renkli filimlerde eksik çalışması var ve bu böbrekten dolayı zaman zaman tansiyon sorunu yaşıyorum 2006 yılının sonunda belfıtıgı ameliyatı oldum L1 den felç dize kadar başlamıştı ameliyat sonrası düzeldim yürümeye başladım ama bacagımda biraz incelme oldu zaman zaman ufak defek sorunlarım oluyor benim askere alınıp alınmam gibi bir durumun olurmu cevap verirseniz sevinirim tşk..
-
Alıntı:
dwain rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar,
Bugün askerlik şubesine giderek Ağustos celbi için işlemlerime başlamadan önce sol kulağımdaki total işitme kaybı raporum ile başvurarak askeri hastaneye sevkimi istedim. Cuma günü hastaneye sevk olacağımı söylediler. Cuma günü gidip sevk evraklarımı alıp hastaneye gideceğim.
Sizinle de gelişmeleri paylaşıyor olacağım. Aynı durumda olan arkadaşlar için de soru işaretleri giderilmiş olur.
Herkese kolay gelsin...
Tekrar merhaba arkadaşlar...
Bundan yaklaşık 10 gün kadar önce yukarıdaki mesajımı yazmştım. Öncelikle bugün itibari ile hastaneden "askerliğe elverişli değildir" raporu aldığımı bildireyim.
Yaşadığım her şeyi çok detaylandırmadan ama genel bir izlenim oluşturacak şekilde anlatacağım ki herkesin kafasındaki soru işareti kalkmış olsun.
Benim rahatsızlığım sol kulağımda total işitme kaybı olması.
Bu raporum ile askerlik şubesine gittim ve askeri hastaneye sevkimi istedim. (Birkaç nüfus cüzdan fotokopisi ve 20 kadar da vesikalık fotoğraf ile gidilmeli)
- Askerlik şubesinde bir süre işlemler devam etti ve askeri hastaneye sevkim yapldı. Bana bir zarf verdiler ve hastanede açılacağını söylediler.
- Hastanede ilk gidilmesi gereken yer Baştabiplik. Oraya gidiyorsunuz ve zarfı açıyorlar. İçindeki sevk kağıtlarına birkaç imza atıyorlar ve size geri veriyorlar. Artık muayne için gerekli birime gitmeye hazırız.
- Ben yedek subay adayıydım. Ancak bildiğim kadarıyla hem erler hem de yedek subay adayları aynı yerde muayne oluyorlar. Yani adres Er Polikliniği. (Haydarpaşa Gata)
- Er polikliniğinin yerini bulduktan sonra orada rahatsızlığınız ile ilgili olan bölümü buluyorsunuz. Yani üroloji, dahiliye, göz, kulak burun boğaz gibi bölümler var. Kapıların önü ne yazık ki çok dolu oluyor. Sıra biraz fazla ancak yapacak bir şey yok bekliyorsunuz ve sıra size gelince içeri girip sevk evraklarınızı doktora ya da oradaki asistana vererek önce kaydınızı yaptırıyorsunuz. (Her gün için ayrı ayrı kayıt yapılması gerekiyor. Yani diyelim ki bugün muayne oldunuz, yarın bir daha olacaksınız diyelim yine sabahtan gidip o gün ile ilgili işlem öncesinde kayıt yaptırıyorsunuz)
- Kayıtlar yapıldıktan sonra öğleden sonra saat 1.30 veya 2 gibi diyelim doktor geliyor ve sırayla herkes içeri giriyor. Burada doktora şikayetinizi zaten söylemiş oluyorsunuz. Soruyorlar ve hastalığınıza göre size farklı farklı testler yaptırıyorlar. Size o sırada "şuraya gidip şu testi yaptırıp gel" gibi bilgi veriyorlar ve sevk kağıtlarınızla gidip o testi yaptırıp geri gidiyorsunuz. Eğer o gün testi yaptırırsanız ancak akşam doktorun mesai saatine yetişmemiş olursanız ertesi günü de götürebilirsiniz test sonucunuzu. (Sabah yine kayıt yaptırmak koşulu ile. Her gün mutlaka baştan kayıt yapılıyor o gün için.)
- Ben kulağımla ilgili rahatsızlığımdan dolayı kendime göre örnek vereceğim. Önce odyoloji testi için gittim. O gün olmadı bir sonraki gün gittim. O sonucu yine sabah kayıt yaptırarak doktora gösterdim öğleden sonra. Başka bir test için (ABR) yeniden beni yönlendirdi. Bu test için de başka bir güne randevu verdiler. O gün gittim yapıldı ve doktorun benden yapmamı istediği tüm testleri de yaptırdıktan sonra yine kayıt yaptırıyorsunuz ve sizi muayne eden doktor heyete çıkmanız gereken bir durum var ise imzalıyor yine sevk evraklarınızı ve küçük kağıda bir not yazarak sizi Sağlık Kurulu denilen bir yere gönderiyor. Oraya gidiyorsunuz ve sizden o zarfınızdan çıkan resimlerinizi ve birkaç şey istiyorlar.
- Oradaki işlem de bitince Baştabipliğe gidiyorsunuz ve oradan da onaylıyorlar sağlık kurulunun gönderdiği evrakları. Sonra ilgili olduğunuz birimin (benimkisi kulak burun boğaz) sekreterliğine gidiyorsunuz ve oraya tüm evraklarınızı veriyorsunuz.
- Onlar size tarih veriyorlar ve o tarihte saat genelde 1 gibi heyet kurulu başlıyor. Herkes zaten bekliyor oluyor ve isminiz çağrıldığında kurula giriyorsunuz. Ben girdim ve bana girer girmez askerlik yapmayacağımı söylediler ve bir iki yere parmak mühürü basıldı. Sonra çıktım. 1 saat sonra da raporumu aldım ve direk askerlik şubesine götürdüm. Orada da işlemler yapıldıktan sonra askerlikle ilişiğim kesilmiş oldu.
Umarım detaylı açıklamalar ilgillenen arkadaşlar için yararlı olmuştur.
Bu arada yeniden tekrar edeyim; total işitme kaybı yönetmelikte 19/B/F3 bölümünde de yazılı olduğu gibi askerlikten muaflar. Benim raporumda da bu kusurumdan dolayı askerliğe elverişli değildir yazıyor.
Görüşmek Üzere....
-
Alıntı:
xdidix rumuzlu üyeden alıntı
slm 12 yaşında sağ böbrek ameliyatı oldum 9 taş alındı ve böbregimin 3/1 alındı taşların yapmış oldugu yaralardan dolayı böbregimin çektirdigim renkli filimlerde eksik çalışması var ve bu böbrekten dolayı zaman zaman tansiyon sorunu yaşıyorum 2006 yılının sonunda belfıtıgı ameliyatı oldum L1 den felç dize kadar başlamıştı ameliyat sonrası düzeldim yürümeye başladım ama bacagımda biraz incelme oldu zaman zaman ufak defek sorunlarım oluyor benim askere alınıp alınmam gibi bir durumun olurmu cevap verirseniz sevinirim tşk..
Tamamen tıbbi bir konu.Cevap vermek zor.Ancak kesin olanlara (tek böbrek yok,Total işitme kaybı vs.) cevap verebiliyoruz.Kararınızı doktorlar verecek.
-
dwaın arkadasım oncelıkle gecmıs olsun . benım de senın gbii ısıtme kaybımdan doalyı rahatsızlıgım var sol kulakta total(110 db) sag kulagımdada orta-ileri derecede (58 db) ısıtme kaybı var kanal ıcın ısıtme cıhazı kullanıorum. senın tek kulagında mı problem vardi. degerlerın nasıldı.gercı verdgın cevaplar oldukca aydınlatıcı ıdı. ama gene de kafama takılan sorular vardı bnm. konusman nasıl yanı konusablıyorsun degılmı yanı askeri hastanede konusuyorsun dıye problem cıkarmıyorlar
-
merhabalar.
Reflü ameliyatı, mide fıtığı ameliyatı ve anal fissür ameliyatı geçirmiş biri olarak askerlikten muaf olma gibi bir durumum olabilir mi? Reflü ameliyatı sonrası şikayetlerim devam ediyor. Ayrıca karın içi basınç oluşturacak sporların yapılması da doktorum tarafından yasaklandı. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
-
Alıntı:
windtalker11 rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar.
Reflü ameliyatı, mide fıtığı ameliyatı ve anal fissür ameliyatı geçirmiş biri olarak askerlikten muaf olma gibi bir durumum olabilir mi? Reflü ameliyatı sonrası şikayetlerim devam ediyor. Ayrıca karın içi basınç oluşturacak sporların yapılması da doktorum tarafından yasaklandı. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Bence spor yasaklı askerliğe devam.
-
Merhabalar;
Ben 6 yıldır "kronik panikatak","anksiyete bozukluğu" hastasayım ve geçtiğimiz yıl bir de kalbime MVP (Mitral valv prolapsusu) teşhisi konuldu.Tabi derecesini ve tıbbi tefarruatlarını bilmiyorum.Çürük verilme ihtimali var mı acaba?
Bu hususta tecrübe sahibi birinden cevap alabilirsem sevinirim.
-
Alıntı:
emretilki19826 rumuzlu üyeden alıntı
dwaın arkadasım oncelıkle gecmıs olsun . benım de senın gbii ısıtme kaybımdan doalyı rahatsızlıgım var sol kulakta total(110 db) sag kulagımdada orta-ileri derecede (58 db) ısıtme kaybı var kanal ıcın ısıtme cıhazı kullanıorum. senın tek kulagında mı problem vardi. degerlerın nasıldı.gercı verdgın cevaplar oldukca aydınlatıcı ıdı. ama gene de kafama takılan sorular vardı bnm. konusman nasıl yanı konusablıyorsun degılmı yanı askeri hastanede konusuyorsun dıye problem cıkarmıyorlar
Merhaba,
Benim rahatsızlığım sadece sol kulağımda. 110db ve üzeri...
Sağ kulağımda ise 10db den itibaren çok rahat duyuyorum yani normal değerlerde. Konuşmam da gayet normal. Ben kulağımın duymadığını söylemesem kimse benim sol kulağımda bir problem olduğunu anlamaz. Hastanede de gayet güzel konuştum. Anlamamazlık gibi durumlara hiç girmedim. Çünkü sonuç olarak bir insanın bir kulağının duymaması (total işitme kaybı) onun askere elverişli olmadığını gösterir. Bu zaten yönetmelikte de yazıyor. Bunun sebebi ise es kaza diğer kulağımızın yüksek sese, darbeye ya da bu gibi unsurlara maruz kalarak işitmesinde kayba uğraması demek bizim hayatımızın geri kalanını normal bir insan gibi yaşayamayacağımız demektir.
Bu sebeplerden dolayı askere almıyorlar. Ancak herhangi bir kulakta belirli bir derecede işitme kaybı olması farklı bir durumdur. O değerlere göre zaten ne yapılacağına heyet kurulu karar veriyor.
Sizin durumunuzda ise yarım duyan kulağınızı bir kenara bırakıyorum, diğer kulağınızda total işitme kaybı olması zaten askere elverişli olmadığınızı belirtmek için yeterli bir sebep. Siz bu işlemler için muayne talebi istediğinizde tek tavsiyem başka bir hastanede yaptırmış olduğunuz test sonuçlarını ve raporunuzu da yanınızda götürün. Belki istemeyebilirler ama sorabilirler de...
Size de geçmiş olsun.