-
Re: Çürük raporu ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
benim merak ettiğim bu boy ve kilomla itiraz halinde erteleme mi alırım yoksa aksi bir sonuç mu çıkar?
-
Re: TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği
merhabalar, ben renk körüyüm, astsubaylıkta mülakatta kaldım gözden, polislik sınavına girdim kuzenim 63 aldı(yedeklerle girdi) ben 74 aldım. o şimdi polis ben renk körüyüm diye giremedim. şimdi beni gidipte askere alacaklar mı. alacaklarsa bu adalet mi?
-
!!!!!!Lütfen Yardiim Edinnn!!!!!!!!!
arkadaslar bana bir yol gösterin yalvaririm..
Ben kilomdan dolayi Kayseri'de bagli bulundugum birlikten hastaneye sevk aldim ve burdan da 3 ay hava degisimi aldim.. Sonra tekrar gittigimde bir 3 ay daha hava degisimi aldim, simdi yine gitmem gerekiyor bu sefer hava degisimi mi alirim yoksa cürük mü? Bu konuyu cevaplarsaniz cok sevinirim.. Bir de yönetmelik, kanun gibi aciklayici bir cevap varsa memnun olurum..
Boyum;
165 cm kilom 103 (2 x 3 ay hava degisimi aldim toplam 6 ay)
Birileri diyorki bu sefer cürük alirsin birileri de diyo en az iki kere daha hava degisimi daha alirsin diyor.. Elim kolum bagli yardim edin...
Söylemeyi unuttugum sey benim kisa dönem asker oldugum belki cevaplarken yardimi dokunur...
Not: Forumu arastirmama ragmen bana cevap verebilecek örnek bi konuya rastlamadim.. Benim öğrenmek istedigim bundan sonra kanunda ne yaziyor? Yani çürük raporu mu alacagim yoksa yine hava degisimi mi alicagim? Eger yine hava degisimi alirsam bu ne kadar daha böyle sürecek? Çürük ne kadar süre sonra alabilirim? yardimci olun yalvaririm.... bir isik tutun, bir yol gösterin en azindan lütfen...
Not: En ufak bilgisi olan bile bu mesaja cevap yazsin, simdiden cok tesekkürler...
-
Re: !!!!!!Lütfen Yardiim Edinnn!!!!!!!!!
Alıntı:
YaKuZzA rumuzlu üyeden alıntı
arkadaslar bana bir yol gösterin yalvaririm..
Ben kilomdan dolayi Kayseri'de bagli bulundugum birlikten hastaneye sevk aldim ve burdan da 3 ay hava degisimi aldim.. Sonra tekrar gittigimde bir 3 ay daha hava degisimi aldim, simdi yine gitmem gerekiyor bu sefer hava degisimi mi alirim yoksa cürük mü? Bu konuyu cevaplarsaniz cok sevinirim.. Bir de yönetmelik, kanun gibi aciklayici bir cevap varsa memnun olurum..
Boyum;
165 cm kilom 103 (2 x 3 ay hava degisimi aldim toplam 6 ay)
Birileri diyorki bu sefer cürük alirsin birileri de diyo en az iki kere daha hava degisimi daha alirsin diyor.. Elim kolum bagli yardim edin...
Söylemeyi unuttugum sey benim kisa dönem asker oldugum belki cevaplarken yardimi dokunur...
Not: Forumu arastirmama ragmen bana cevap verebilecek örnek bi konuya rastlamadim.. Benim öğrenmek istedigim bundan sonra kanunda ne yaziyor? Yani çürük raporu mu alacagim yoksa yine hava degisimi mi alicagim? Eger yine hava degisimi alirsam bu ne kadar daha böyle sürecek? Çürük ne kadar süre sonra alabilirim? yardimci olun yalvaririm.... bir isik tutun, bir yol gösterin en azindan lütfen...
Not: En ufak bilgisi olan bile bu mesaja cevap yazsin, simdiden cok tesekkürler...
kimse yardim etmiyecek mi bana? lütfeennn....
-
arkadaşlar askeri hastanede doktor tarafından heyete sevkedilmiş biri heyet günü durumuna göre kesin olarak çürük ya da erteleme mi alır yoksa bunun aksi bir sonuç çıkar mı? çünkü bazıları heyete sevkedilen kişi hakkında kesin bir erteleme ya da çürük kararı çıkar dedi...
saygılar
-
Alıntı:
alican83 rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar askeri hastanede doktor tarafından heyete sevkedilmiş biri heyet günü durumuna göre kesin olarak çürük ya da erteleme mi alır yoksa bunun aksi bir sonuç çıkar mı? çünkü bazıları heyete sevkedilen kişi hakkında kesin bir erteleme ya da çürük kararı çıkar dedi...
saygılar
hangi olaydan dolayi sevk edildigini yazsaydin keske... ama heyete sevk edildiyse kesinlikle ya cürük ya da hava degisimi alir azaten.. geri göndermezler yani.. saygilar...
Not: Bu forumda maalesef yöneticiler, hukukcular pek yardimlasmayi sevmiyo kardesim.. ben kac kere soru sordum adamlar sallamiyolar bile nasil bir forumculuk anlayisi anlamadim..
-
benim sorunum kilo azlığından...bilgilendirdiğin için teşekkür ederim
-
Alıntı:
alican83 rumuzlu üyeden alıntı
benim sorunum kilo azlığından...bilgilendirdiğin için teşekkür ederim
önemli degil gerci ben pek anlamiyorum ama forumda anlayanlar kıllarini kıpırdatmadıgı icin anca bu kadar yardım edebiliyorum... kusura bakma...
-
Bildiğim kadarıyla forumlar,bilgi paylaşım alanlarıdır.
Bilgisi olan,fırsat buldukça cevap vermeye çalışır.
Kös Kös beklerken( sizin tabiriniz olduğu için kullanıyorum),sorulan soruyu (gene sizin tabirinizle)SALLAYIP,bilginiz olduğu bir konuya cevap yazmışsınız.
Artık sizde yardımlaşmayı sevmeyenler grubuna girdiniz.Hoşgeldiniz.
saygılar
-
Alıntı:
ekircali rumuzlu üyeden alıntı
Bildiğim kadarıyla forumlar,bilgi paylaşım alanlarıdır.
Bilgisi olan,fırsat buldukça cevap vermeye çalışır.
Kös Kös beklerken( sizin tabiriniz olduğu için kullanıyorum),sorulan soruyu (gene sizin tabirinizle)SALLAYIP,bilginiz olduğu bir konuya cevap yazmışsınız.
Artık sizde yardımlaşmayı sevmeyenler grubuna girdiniz.Hoşgeldiniz.
saygılar
ben sadece bu kadar biliyorum ve kesin olarak da dogru bildigimi soyluyemiyorum maalesef.. o yüzdden de tam anlamiyla bir yardim ettigim soylenemez bence.. burda bilgisi olan bi cok insan var fakat cevap yazılırken gerekten cok gec kaliniyor maalesef, ben baska forumlarda da uyelik yapiyorum ama hic bu kadar uzun süre cevap alamadigim bi foruma rastlamistim dogrusu...
benim cevap yazdigim arkadas da büyük ihtimalle benim gibi olayi tam olarak bilmeyen birinden degil de burada yetkili olan ve olaya hakim kisilerden cevap almak isterdi haksiz miyim?
-
Neden o kadar beklemediğiniz sitelerden bu sorunun yanıtını almadınız ki...
Askeri hukukta yanıtsız soru sadece terbiyesizlikte kalır veya mükerrerde.
Size verilen yanıtla zayıfım diyen üyeye verilen yanıt aynıdır. Herkese tek tek yazacak değiliz ki Hilal-i Ahmer cemiyetimi burası... Herkesin işi var gücü var..
-
Arkadaşlar sizlerden anlatacaığım mevzu hakkında bilmek istediklerime lütfen cevap veriniz.1992 senesinde akciğer tüberkülozu geçirdim vede kanamalı olarak hastaneye yattım 2 sene tedavi gördüm.2000 yılında ise askere gitmeden gölcük askeri hastanesinden B /46 F1 çürük raporu verdiler çocukluktan beri kansızlık vede kilo alamama problemim vardı.her neyse 4.5 yıllık esnaf bağkurluydum bağkuru durdurdum fabrikaya girdim çalışıyorum.birde 2004 ten beri ishal vede ileri derecede halsizlik sorunu vardı.buna bağlı olarakda karın şişliği aşırı asabi kramplar vede kemiklerim ağrıyordu .protein eksikliğine bağlı olarakda ayaklarım balon gibi şişmişti.vede haseki araştırma hastanesine yattım2006 nın mart ayında yaklaşık 1 ay serum la beslendim teşhis konuldu vede hastalığımın tedavisi olmadığını ömür boyu diyet tedavisi yapacakmışım yani glutensiz hayat (ÇÖLYAK HASTALIĞINA YAKALANMIŞIM)yalnız şu an fabrikada çalışıyorum özürlü kategorisinde girdim .ayak üstü duramıyorum .sürekli pirinç pilavı yemekteyim.fabrikanın yemeklerini yiyemiyorum günde 6 defa tuvalete gidiyorum yaklaşık 10 dakikam tuvalette geçiyor.işveren işten kaytarıyorsun diye azrlıyor .son 1 ayda mesaiye bıraktılar hastalığımı bildikleri halde bedenen zaten çalışmam mümkün değildi yaklaşık 8 aydırda aktif sigortalıyım.antibiyotik yasaklandı kullandığımda bağırsak floryasını bozduğu için hastalanıyorum rapor alıyorum işveren kabul etmiyor etsede boş yere rapor alıyorsun diye azar işitiyorum .malulen emekli olmak istiyorum .nasıl ne şekilde nereye başvuruda buluna bilirim.intihar eğilimide başladı ne hikmetse son haftalarda huzursuzluk vede asbiyim evliyim eşimle boşanmaya kadar giden ilişki yaşıyorum eşim kendisine ilgisiz oldumu söylüyor bana yardım edin neee olur
-
hipertansiyon
oncelikle ilgilenen arkadaslara saygımı sunarım, bana hipertansiyon teshisi askeri hastanede koyularak 3 ay smk hava degisimi verildi.birligimde bayılma durumu yasayıp 3 defa acil mudahaleye maruz kaldım, benim sorum; smk yazdıgı icin gene aynı askeri hastaneye mi sevk edilecegim? ki bana boyle denmisti.ayrıca devamlı hava degisimimi verilecek? ogrendigim kadarıyla askerligim uzamıs durumda kd er oldugum icin. ilginize ve alakanıza tesekkur ederim.
-
Re: hipertansiyon
Alıntı:
isoguchi rumuzlu üyeden alıntı
oncelikle ilgilenen arkadaslara saygımı sunarım, bana hipertansiyon teshisi askeri hastanede koyularak 3 ay smk hava degisimi verildi.birligimde bayılma durumu yasayıp 3 defa acil mudahaleye maruz kaldım, benim sorum; smk yazdıgı icin gene aynı askeri hastaneye mi sevk edilecegim? ki bana boyle denmisti.ayrıca devamlı hava degisimimi verilecek? ogrendigim kadarıyla askerligim uzamıs durumda kd er oldugum icin. ilginize ve alakanıza tesekkur ederim.
Smk yazması aynı hastahaneye sevki gerektirmez askerlik şubenin olduğu yere yakın hastahane varsa oraya sevk edilirsin.Hastalığının seyrine göre değişir.
-
Alıntı:
yld19sm rumuzlu üyeden alıntı
Smk yazması aynı hastahaneye sevki gerektirmez askerlik şubenin olduğu yere yakın hastahane varsa oraya sevk edilirsin.Hastalığının seyrine göre değişir.
hocam ilginize tesekkur ederim, bende 42/c diye bir belirtme mevcut raporumda,hastaneye sevk almadan once bu durumda askerlik yapamayacagımı belirtti revirdeki tabip ve 6 ay hava degisimi alınca cürüğe cıkarsın dedi KD oldugun icin (hipertansiyon krizi nedeniyle acile gonderiolardı hep ambulansla). askeri hastanede de 3 ay verildi simdi birdaha 3 ay mı verilecek? bu prosedur hakkında bir bilginiz var mı? ben tabipede durumumu belirttim, ailemin geciminin benim sorumlulugumda oldugunu ve askerlik sebebiyle işimde calısamadıgı belirttim, hava degisimiylede askerlik uzuyor 45 gunden sonrası sayılmıyormus askerlikten malum, askerliğe devam etmek istediğimi soyledim fakat bu hipertansiyon krizinin ölümle sonuçlanma riski olduğunu belirtti.Kısa dönem erler için bu hava değişimlerinin sayısının bir prosedürü var mı acaba? şimdiden 1,5 ay uzadi benimki zaten, askere gitmemede izin verilmiyor kendi isteğimle, mesleğimide icra edip aileme bakamıyorum. Bana aydınaltırsanız çok memnun olurum, saygılar efendim.
-
askerlige elverisli olmama sartlari yurt disinda yasayan ve bedelli askerlik yapmak isteyen turk vatandaslari icinde gecerlimidir?
esimin bir kulaginda duymama var. gozleri ileri derece miyop olmasina ragmen toplam 15 olmasi gerekiyormus.eger bedelli askerlik icinde tek kulaktan duymama askerlige elverisli olmama raporu icin gecerliyse ne yapmamiz gerekir?
saygilarimla
melahat
-
Askerlik şubesine müracaat edin hastahaneye sevk etsinler.
-
Alıntı:
hocam ilginize tesekkur ederim, bende 42/c diye bir belirtme mevcut raporumda,hastaneye sevk almadan once bu durumda askerlik yapamayacagımı belirtti revirdeki tabip ve 6 ay hava degisimi alınca cürüğe cıkarsın dedi KD oldugun icin (hipertansiyon krizi nedeniyle acile gonderiolardı hep ambulansla). askeri hastanede de 3 ay verildi simdi birdaha 3 ay mı verilecek? bu prosedur hakkında bir bilginiz var mı? ben tabipede durumumu belirttim, ailemin geciminin benim sorumlulugumda oldugunu ve askerlik sebebiyle işimde calısamadıgı belirttim, hava degisimiylede askerlik uzuyor 45 gunden sonrası sayılmıyormus askerlikten malum, askerliğe devam etmek istediğimi soyledim fakat bu hipertansiyon krizinin ölümle sonuçlanma riski olduğunu belirtti.Kısa dönem erler için bu hava değişimlerinin sayısının bir prosedürü var mı acaba? şimdiden 1,5 ay uzadi benimki zaten, askere gitmemede izin verilmiyor kendi isteğimle, mesleğimide icra edip aileme bakamıyorum. Bana aydınaltırsanız çok memnun olurum, saygılar efendim.
efendim, bu 42/c maddesinin hipertansiyon baslıgı altında anlamı tam olarak nedir? saglık yonetmeliinde nekahat ve hastalık evresi olarak geciyor. ben ilk 3 aylık hava degisimini almıs bulunuyorum bundan sonra nasıl bir prosedur izlenecek? lutfen acıklayabilirmisiniz bilginiz var ise? tesekkurler saygılar!
-
ben cewaplayım, acemi birliğinde hiç birşekilde hava değişimi vermezler.. mademki aldınız, usta birliğinde olmalısınız... bu işlerde prosedür ilk önce düzelmeniz ve tedaviniz için 3 ay hava değişimi verirler... daha sonra düzelmezseniz bir 3 ay daha verirler... bu 6 aylık hava değişimi sonucundada durumunuzda bi düzelme olmazsa çürük verirler... bu genel kuraldır, askerliğinizde uzamaz ... askerlkten sayılır..
bende 313 olarak yaptım askerliğimi acemei birliğinde bi arkadaş behçet hastasıydı, anladığımıza göre baya fena bi hastalık, sırf askerliğ yapmış olmak için dişini sıktı acemi birliğini atlattı, usta birliğinde muayene olup hava değişimi aldı... ve öylece bitirdi askerliğini...
Yalnız şu var, eğer siz acemi birliğinde alırsanız bu hava değişimini askelriğinize eklenir.. yani hava değişimi değil, izin olarak geçer... bilginize..
bu arada geçmiş olsun diyorum.. umarım bir an önce iyileşir veya tedavinizi olursunuz...
-
hipertansiyon sonucu hava degisimi ve prosedur hk.
Alıntı:
satri rumuzlu üyeden alıntı
ben cewaplayım, acemi birliğinde hiç birşekilde hava değişimi vermezler.. mademki aldınız, usta birliğinde olmalısınız... bu işlerde prosedür ilk önce düzelmeniz ve tedaviniz için 3 ay hava değişimi verirler... daha sonra düzelmezseniz bir 3 ay daha verirler... bu 6 aylık hava değişimi sonucundada durumunuzda bi düzelme olmazsa çürük verirler... bu genel kuraldır, askerliğinizde uzamaz ... askerlkten sayılır..
bende 313 olarak yaptım askerliğimi acemei birliğinde bi arkadaş behçet hastasıydı, anladığımıza göre baya fena bi hastalık, sırf askerliğ yapmış olmak için dişini sıktı acemi birliğini atlattı, usta birliğinde muayene olup hava değişimi aldı... ve öylece bitirdi askerliğini...
Yalnız şu var, eğer siz acemi birliğinde alırsanız bu hava değişimini askelriğinize eklenir.. yani hava değişimi değil, izin olarak geçer... bilginize..
bu arada geçmiş olsun diyorum.. umarım bir an önce iyileşir veya tedavinizi olursunuz...
alakanıza cok tesekkur ederim satri bey, ben acemi birliindeyken askeri hastaneye sevk edildim ve 3 aylık hava degisimini aldım.bana subede bu hava degisiminin sadece 45 gununun askerlikten sayıldıgını soylediler ve hava degismininden sonra birlige geri gonderilirsen 45 gun daha fazla askerlik yapacagımı belirttiler su an tekrar verilirse 3 aylık hava degisimi kontroller sonucunda; bu 3ay askerlikten mi sayılcak yoksa gene eklenme durumumu sozkonusu? Verdiginiz onemli bilgiler icin cok tesekkur ederim allah razı olsun.
-
Alıntı:
eminmisin ben uzun donem yapiyorum bana acemiligimin ilk ayinda verdiler 3 ay hava degisimi ve https://www.hukuki.net/forum/showpost...34&postcount=5
bu mesajda sayilacagini soylediler?
eminmisiniz?
-
benim bildiğim ve kısa dönemlere uygulanan bu, "temel askeri eğitimi aksatmamak" sebepleride... ama 75 gün acemilik yapan uzun dönem erleri bilmiyorum. Yanıltmayım....
@isoguchi : siz acemi birliğinde izin alabildiğinize göre dediğim prosedür uygulanacak, yani 2. hava değişiminden sonrada düzelme olmaz ise çürük verecekler... keşke 3 ay değilde 1 haftalık raporlarla acemi birliğini bitirseydiniz.. zaten 1 aylık bir dönem acemilik (kısa dönemlerde). Şimdi benim bilmediğim asıl nokta acemi birliğinde verilen bir 45 günlük izin var... bunu acemiliğe sayıp sizi ona göremi terhis edecekler, yoksa acemiliğinizi yenidenmi yaptırıp. terhis edecekler... Fakat mantık olarak baktığınızda, 4 ayda bir gelen kısa dönemleri, göz önünde bulundurursanız.. sizi, sizden sonra gelen acemilerle birlikte yetiştirmeleri gerekir... buda imkansızdır. dolayısı ile sizin acemiliğinizde tamamlanmış sayılıp yuukarıda dediğim prosedürü aynen uygulayacaklar... kuvvetle muhtemel acemi birliğinde alabildiyseniz bu izni, durumunuz baya ağır olmalı, usta birliğindeki 3 aylık iznin tamamının askerlikten sayıldığını yine kuvvetle muhtemel biliyorum, aynısı benim devre arkadaşım aldı. Usta birliğinde bölük komutanının yazıcağı kanaate görede değişir tabi. "Bu asker açıklamalarında samimidir, askerlik yapacak durumu yoktur, acilen tedavi edilmesi gerekir" şeklinde bir kanaat getirmesi, ve doktorlarında muayeneye ve kanaate istinaden gerekli iznin tamamını askerlikten saymaları gerekir. Ama bölük komutanı "tedavi olabilir, elverişlidir" şeklinde bir kanaat getirirse, doktorda sizin askerliğe tekrar dönmeniz için verilen hava depğişimin bir bölümünü izin olarak (genelde yarısı olmakta) kullandırmaktadır. Bence yapamayacağınıza inanıyorsanız, bölük komutanına bol bol dert yanıcaksınız, bu işlerde bölük komutanı kanaati, ve doktora giden kapalı zarf işi yarı yarıya çözmektedir.
Tekrar edeyim ben işin hukuki tarafını bilmiyorum, askerliğimi jandarma çvş olarak, nöbetçi çvş. olarak yaptım, çok sayıda asker getirdim götürdüm hastanelere, izmire, aydına, nazilliye.... çok olaya şahit oldum. Hukukçu değilim sadece deneyimlerimden birazda olsa sizlere yardım etmek istedim.. tekrar geçmiş olsun. Ve askerdeyken sağlıksız askerlere asla eziyet edilmemektedir, sadece bölük komutanı ile aranızı iyi tutun ;) sizi farketsinler:) ... benden bu kadar...
-
Alıntı:
benim bildiğim ve kısa dönemlere uygulanan bu, "temel askeri eğitimi aksatmamak" sebepleride... ama 75 gün acemilik yapan uzun dönem erleri bilmiyorum. Yanıltmayım....
@isoguchi : siz acemi birliğinde izin alabildiğinize göre dediğim prosedür uygulanacak, yani 2. hava değişiminden sonrada düzelme olmaz ise çürük verecekler... keşke 3 ay değilde 1 haftalık raporlarla acemi birliğini bitirseydiniz.. zaten 1 aylık bir dönem acemilik (kısa dönemlerde). Şimdi benim bilmediğim asıl nokta acemi birliğinde verilen bir 45 günlük izin var... bunu acemiliğe sayıp sizi ona göremi terhis edecekler, yoksa acemiliğinizi yenidenmi yaptırıp. terhis edecekler... Fakat mantık olarak baktığınızda, 4 ayda bir gelen kısa dönemleri, göz önünde bulundurursanız.. sizi, sizden sonra gelen acemilerle birlikte yetiştirmeleri gerekir... buda imkansızdır. dolayısı ile sizin acemiliğinizde tamamlanmış sayılıp yuukarıda dediğim prosedürü aynen uygulayacaklar... kuvvetle muhtemel acemi birliğinde alabildiyseniz bu izni, durumunuz baya ağır olmalı, usta birliğindeki 3 aylık iznin tamamının askerlikten sayıldığını yine kuvvetle muhtemel biliyorum, aynısı benim devre arkadaşım aldı. Usta birliğinde bölük komutanının yazıcağı kanaate görede değişir tabi. "Bu asker açıklamalarında samimidir, askerlik yapacak durumu yoktur, acilen tedavi edilmesi gerekir" şeklinde bir kanaat getirmesi, ve doktorlarında muayeneye ve kanaate istinaden gerekli iznin tamamını askerlikten saymaları gerekir. Ama bölük komutanı "tedavi olabilir, elverişlidir" şeklinde bir kanaat getirirse, doktorda sizin askerliğe tekrar dönmeniz için verilen hava depğişimin bir bölümünü izin olarak (genelde yarısı olmakta) kullandırmaktadır. Bence yapamayacağınıza inanıyorsanız, bölük komutanına bol bol dert yanıcaksınız, bu işlerde bölük komutanı kanaati, ve doktora giden kapalı zarf işi yarı yarıya çözmektedir.
Tekrar edeyim ben işin hukuki tarafını bilmiyorum, askerliğimi jandarma çvş olarak, nöbetçi çvş. olarak yaptım, çok sayıda asker getirdim götürdüm hastanelere, izmire, aydına, nazilliye.... çok olaya şahit oldum. Hukukçu değilim sadece deneyimlerimden birazda olsa sizlere yardım etmek istedim.. tekrar geçmiş olsun. Ve askerdeyken sağlıksız askerlere asla eziyet edilmemektedir, sadece bölük komutanı ile aranızı iyi tutun ;) sizi farketsinler:) ... benden bu kadar...
cok tesekkur ederim hocam vakit ayırıp cevap yazıyorsun cok saol, ben hipertansiyon krizleri gecirince devamlı askeri hastaneye ambulansla goturulme soz konusu oldu, daha kunyem kimliimi alamadan kendimi askeri hastanede buldum maalesef. Askere alınmadan durumumdan bahsetmistim dr.a fakat askeri hastane raporu degilde devlet hastanesi raporu oldugu icin birliinde durumunu belirt demisti. ilgilendiin icin tekrar saol satri hocam, hic olmazsa az cok proseduru anladım.
-
Merhaba arkadaşlar. Aşağıda yazacaklarım birliğine katıldıktan sonra boy-kilo uyumsuzluğu sebebbiyetinden hava değişimi alan arkadaşlarım içindir. 86/4 tertip er'im. Askerliğimin 42. gününde istememe rağmen SMK ile 6 ay hava değişimi aldım.6 ay hava değişimi sürecimin bitişinde tekrar kurula girmek için şubeme başvuruda bulundum. Kendi şubem beni askeri hastaneye sevk etti ve 8 gün yattım hastanede(İlk SMK Hd.' den farklı hastane). Bu süreç içerisinde kurula çıktım ve 2. bir hava değişimi olarak 3 ay aldım. Yani şunu gördüm ki 6 ay hava değişimi sürecininden sonra 1 gün bile verseler askerliğe elverişli değildir durumu yokmuş. Fakat şöyle bir durum var. İlk hava değişimi aldığım hastanedeki dahiliye doktoru 11 kilo verip sınırın altına inmezsem askerliğe elverişli raporu alacağımı söylemişti. Farklı hastanelerde farklı uygulamaların olduğunu düşünüyorum. Ayrıca boy kilo farkının -15 ve +15 olduğu söyleniyor. Gördüğüm kadarı ile bu da hatalı uygulanıyor ya da farklı algılanıyor. Düşük kilo için bilmiyorum ama fazla kilo için sınır 30KG' dır. 180 boyunuz varsa ve 110 kilo üzeri iseniz hava değişimine veye sonraki yıla erteleme alırsınız.
Hastanede tanık olduğum başka bir olay da şöyle:
Kısa dönem olan bir askere aynı hastane 6 ay hava değişimi veriyor. Bu asker 6 aylık sürecin bitiminde tekrar geliyor, kurula giriyor ve tekrar 6 ay hava değişimi alıyor. Şahsın askerlik süreci zaten 5 ay 5 gün. Ama 12 ay hava değişimine maruz kalıyor :) bu çok garibime gitti. Benim askerlik sürecim 15 ay. Benim ve benim durumumda olan arkadaşlarımını 30 ay asker statüsünde kalma durumu da var diye düşünyorum.
-
slm Arkadaşlar benim sol gözümde göz tebelliği war bu neden yüzünden ehliyet alamıyorum askerlik durumun ne olur acaba tşk ler
-
-
Ben (TBC) tüberküloz peritonit geçirdim 1,5 yıl önce tedavi gördüm.Askeri sağlık yönetmeliğini okudum madde 45 dilim B fıkra 9 hastalığım şöyle geçiyor ""Tıbbî tedavi ile iyileşmiş tüberküloz peritonitis, (resmi kurumlardan alınan onaylı rapor ve patoloji raporu gereklidir.) komplikasyonsuz ve ağrı krizleri bir ay veya daha uzun sürede gelen periyodik peritonit."" acaba bana çürük raporu verirler mi çok merak ediyorum lütfen biri cevap versin.
-
Sekel kaldıysa ve tanı B dilimine giriyorsa askerliğe elverişsiz olursunuz.
-
sayın yld19sm, acaba usta birliinde alınan hava degisimi askerlikten sayılıyor mu kısa donemler icin? Yoksa sadece alınan hava degisiminin 45 gunu mu sayılıyor ister acemi birliginde olsun ister usta birliginde? Bilginiz var mı acaba? Ben askerlik subesinde personel tegmene sordum sadece 45 gun sayılır dedi KDler icin ister acemi ister usta olsun, personel sorumlusu ustcavusa sordum hava degisimleriyle ilgilenen, ustada ne aldıysan KD de olsan direk hava degisimi sayılır dedi. bende anlayamadım 2 farklı cevap alınca aynı yerden. Saygılar efendim,beni aydınlatırsanız cok memnun olurum.
-
Kısa dönemler için usta acemi ayrımı yok.45 günü askerlikten sayılır.
-
Alıntı:
yld19sm rumuzlu üyeden alıntı
Kısa dönemler için usta acemi ayrımı yok.45 günü askerlikten sayılır.
uzun dönemlerde sayılıyormu peki 90 güne kadar olanı ama acemide aldım.
-
1111 sayılı Askerlik Kanununa bakıver.
-
her satırını okudum hiç bişey yazmamakta :(
-
Askerlik Kanunu madde 78.Uzun dönemlerde hava değişiminin 90 güne kadar olan bölümü askerlikten sayılır.Acemi usta ayırımı yok.
-
2. 3 aylık hava degisimi daha verildi bana , 315 kd. er olarak silah altında bulunmaktayım. bundan sonraki prosedur hakkında bilgisi olan var mı kısa donemler icin? hep boyle hava degismiyle devam mı edilecek? su an 6 aylık hava degisimim oldu ve devre kaybım var.
-
BU YAZIYI ARKADAŞIMIN ÜYELİĞİ ADI ALTINDA YAZIYORUM LÜTFEN YARDIM EDİN YADA ELVERİŞSİZ RAPORU İLE İLGİLİ YAPMAM GEREKEN VARSA YAZIN TEŞEKKÜRLER...
merhaba sorumu cevaplarsanız sevinirim benim geçirmiş olduğum böbrek ve mesane yolu böbrek taşı ameliyatları ve birde femur kemiği(kalçadan diz kapağına kadar olan kemik) kırılması sonucu ayağıma platin takılarak geçirmiş olduğum üç ameliyatım var ayağımda ameliyattan sonra takılan platin üç yıl sonra çıkartıldı ama bana vermiş olduğu rahatsızlıklar bulunmakta ağrı kas ağrıları ve soğukta aşırı ağrı olarak böbreklerimden defalarca taş kırdırttım ve sürekli taş oluşuyor hatta şu anda halen ameliyatlı böbreğimde taş mevcut ve büyüklüğü 1 cm civarında benim kendimi sürekli korumam ve bu hastalıklarıma göre yaşamam lazım acaba sizce ben askerliğe elverişli değildir raporu alabilirmiyim.
Lütfen beni kimse yanlıl anlamasın yediklerimle içtiklerimle havanın soğuk olmasıyla sürekli kendimi korumam gerek olduğu için yazıyorum.
Hoşçakalın
-
Alıntı:
2. 3 aylık hava degisimi daha verildi bana , 315 kd. er olarak silah altında bulunmaktayım. bundan sonraki prosedur hakkında bilgisi olan var mı kısa donemler icin? hep boyle hava degismiyle devam mı edilecek? su an 6 aylık hava degisimim oldu ve devre kaybım var.
hocam niye devre kaybısın? o zaman ben de devri kaybıyım sanırım? ben de silah altındayken ymein töreninden 1 gün önce aldım hava değişimini ben uzun dönemim yalnız ama tangör bey dağıtıma çıkarsınız demisti.
-
Alıntı:
yardimlazim rumuzlu üyeden alıntı
hocam niye devre kaybısın? o zaman ben de devri kaybıyım sanırım? ben de silah altındayken ymein töreninden 1 gün önce aldım hava değişimini ben uzun dönemim yalnız ama tangör bey dağıtıma çıkarsınız demisti.
5 ay 5 gunluk askerlik donemim 315. donem, hava degisimleri sebebiyle gecmis olacagı icin devre kaybetmis sayılıyorum. uzun donem arkadaslar hakkında bilgim yok maalesef, 2. 3 aylık hava degisiminide aldım fakat ilerisi icin ne olacagı konusunda bir bilgim yok kdler icin? bilgisi olan varsa ne olur yardımcı olsun. hep hava degismimi uyuglanacak?
-
Raporlar sonrasında askerliğe elverişsiz olursanız terhis,yok sağlam iseniz raporların 45 günü askerlikten sayılır geri kalanını tamamlarsınız
-
merhaba.. askerliğimin 3. haftasında c/33 smk ile 6 ay hava değişimi aldım.. 6 ayın sonunda ise tekrar kurula çıkarak d/33 çürük raporu aldım.. istanbuldaki yabancı şube, kütüğümün olduğu ildeki valiliğe ve istanbul valiliğine takipten düşmüştür yazısı yazdı.. memleketimdeki şubeyi aradığımda ön raporun onaylandıktan sonra ankaraya gideceği oradaki onaydan sonra terhis belgemin bana postalanacağını söylediler.. üzerinden yaklaşık 1.5 ay geçti fakat ne gelen var ne giden.. terhis belgem olmadığı için şu an çalışamıyorum da.. bu konudaki prosedür nedir? yardımcı olursanız sevinirim..