Geri gelsinler o halde, buna engelleri mi var?
Printable View
Geri gelsinler o halde, buna engelleri mi var?
Bir bulaştıktan sonra düzen kurduktan sonra bunun bu kadar kolay olmadığını sizde biliyorsunuz saçmalamayın.Söylemek istediğimden bunu mu anladınız.Şaşırmadım.
İyi günler
Benim nişnalım Alman vatandaşı şuan doğum için Almanya,da kendisi fakat daha önce bir evlilik yapmış Türkiye,de eski eşinden boşandıgından beri kendisi Almanya,ya gitmedi ve hala Almanya,da evli gözüküyomuş eski eşide şuan Almanya,da düşüm yaptıgını söylüyor ancak dogum icin gıttgı hastahanede evli gözüktüğü ve çocugun eski eşinin üstünede gözükecegını söylemişler boşanma kararını apostil olarak gönderdim kendisine ve bunu nasıl yapacagımızı bılmıyoruz orda düşüm yapması nekadar sürebilir ve en cabuk nasıl çözebiliriz
Sürekli yakinan bireyler bana göre kuruldugunu iddia ettiginiz düzeni kuramamislardir. Bulasilacak birsey de yok, ugrasan üstesinden de gelir. Türkiye her zamanki yerinde, isteyen can skici durumlari ortadan kaldirmak adina memleketine dönebilir. Her memleket ziyaretinde bu kadar yakinip mutsuz olunacagina memlekete dönüs bana göre de en mantiklisidir.
Ayrica siz sacmalamayip üslubunuza dikkat edin, karsinizda ortaokul talebesi azarlar gibi konusma hakkini size vermiyorum.
Mahkeme kararinin Almanya'da tanitilmasi icap ediyor. Bunun icin eyalete göre farkli yerlere basvuruda bulunmaniz gerekebilir, ancak bu genelde "Oberlandesgericht" denen yüksek mahkemede yapiliyor. Bu mahkemeye dilekceyle basvuruda bulunmak icap ediyor.
Kolay gelsin...
Sn.Feyyar,
Ben de Kanada'da 20 sene yasadim, Turk ve Kanada vatandasiyim, ancak ilk gunden beri hic sevmedim.
Ve ulkeme dondum, su an, emekliyim, yazlari Kanada'da kislari Ankara'da yasiyorum.
Sn.Taskin, evlenmeye gidecegim diyor, orada is guc yapacagim demiyor, kaldi ki, entellektuel degerlere sahip kisiler icin, yurt disinda yasamak, yasamaktan cok iskencedir.
Maalesef bizim ulkemiz, her gecen gun yasanir olmaktan cikiyor.
Bunu bana ulasip, neden Kanada'da degil de burada yasadigimi soranlardan anliyorum.
Bu kisilerin kafalarinda oyle bir imaj var ki, kimse onu degistiremez.
Herkeste, ne kadar zor olsada, buradan kotu olamaz dusuncesi var.
Kisiler, cocuklarinin gelecegi endisesine dusmus, biz surunsekte onlar rahat eder dusuncesindeler.
Dusuncenize katiliyorum, gercekten yazik bu ulkeye ve ulke insanina.
İyi geceler
Sayın Salp Yılmaz
Peki en kısa ve daha çabuk nasıl çözebiliriz "Oberlandesgericht" bu bahsettiginiz yüksek mahkeme kac günde cevap gelir
Teşekkürler
Davutoglu
Sayın Salpyilmaz,ortaokul talebesi olmadığınızı biliyorum.
İsteyen özgürce istediği ülkede yaşar,ikinci sınıf vatandaşlığı içine sindiriyorsa.Kim ne derse desin bu böyle.
Ayrıca bakın Levent beyde 20 yıl yaşamış ama hala sevemediğini söylüyor.
Türkiye günden güne yaşanacak yer olmaktan çıkıyor düşüncesine şahsen ben katılmıyorum.
Yaşanacak en güzel ülke Türkiye deme özgürlüğümüde elimden kimse alamaz.
Dünyanın heryerinde bir şekilde hayat şartlarından dolayı gitmiş,buralarda iş kurmuş,düzen kurmuş gurbetçi diye tabir ettiğimiz vatandaşlarımıza özlemle selamlarımı yolluyorum.
Ancak biliyorum ki bunlar çok zorluk çektiler ve coğunluğu da fazla memnun değiller..
Muhakkak ki isteyen istedigi ülkede istedigi kadar yasayabilir, söylediklerim bunun aksini iddia etmiyordu zaten. Yalniz kisi bu kadar sorun yasiyorsa anavatana dönmek de kötü bir secenek degil, isteyen istedigi zaman döner.
Levent Bey'in tecrübesi de yine kisiden kisiye degisebilir elbette. Yasanilan ülkenin sartlari, daha dogrusu yasanmis yillardaki sartlari, hangi meslekle mesgul olundugu, gelir düzeyi, toplum tarafindan kabul edilebilirlik ve oradaki yasam sartlarina uyum; memnuniyet bunlarin hepsine baglidir ve zordur. Kisinin düsüncesine saygi göstermekle birlikte bir baskasinin cok farkli düsüncelere sahip olabilecegini de unutmamak gerekir.
Ayrica dünyanin herhangi bir yerinde yabanci ya da o ülkenin vatandasi olarak yasandiginda kisinin direk ikinci sinif vatandas oldugu düsüncesine haizsiniz, ki bu yanlis. Sahsen ben kendimi bu Almanya memleketinde hicbir zaman ikinci sinif hissetmedim, bilakis hissettirilmedim. Hisseden cok, bunun da kiside bittigine inananlardanim.
Levent Bey'in, sizin katilmadiginiz, Türkiye'nin günden güne yasanasi olmaktan uzaklastigi düsüncesine ben de sonuna kadar katiliyorum. Türkiye cennet gibi bir ülkedir, ancak hersey cografi özelliklerden ve dogadan ibaret de degildir. Ki bunu, 25 yil Türkiye'de yasamis, okumus bir birey olarak söylüyorum ve yasadigim yabanci ülkeyle kiyasladigim zaman sartlarini acikcasi "neden benim vatanim böyle degil" diye kiskaniyorum.
Tüm bunlar da sizin "yasanacak en güzel ülke Türkiye" deme özgürlügünüzü almaz, düsünce özgürdür; dogru ya da yanlis.
Sevgiler, saygilar...
Financial Advisor olarak calistim, bir donem cemiyet baskanligi yaptim.
Yuksek lisansimi tamamlayana kadar cok zorluk cektim.
2008 krizinde, diger tum finans calisanlari ile birlikte isimi kaybettim.
Yurda dondum.
Saip Bey, ben, 2.sinif vatandas olup olmamakla ilgili dusuncenize katilmiyorum.
Kanada'da calisan birinin, is gucle ilgili mucadelesi,Kanada'li ile yani Anglosakson'larla gecmez.
Bu mucadele, hintli, pakistanli, afrikali, iranli, afgan, latin amerikali vs. binbir ulkeden gelen gocmenlerle gecer.
Kanada'da 2. sinif olanlar Italyan asillilardir, diger tum gucmenler 3.siniftir.
Almanya icinde oyledir, orada dogan nesli kastedmiyorum.
Turklerin boyle goruldugu bir ulkeye, ben, tatil icin dahi gitmem.
Sn.Feyyar'in, Turkiye'ye bakis acisina ve sevgisine saygi duyarim, ben de ulkemi cok severim. Ancak bizler,bir birey olmanin, insan olmanin nasil basarildigini gormus insanlariz.
Hakkin, hukukun olmadigi,mahkemelerin 8 sene, tutuklamalarin yillarca surdugu, AIHM'lerine sahte evraklarin gonderildigi, vergilerin adeta rape'e donustugu bir ulkede, ben mutlu olmam.
Siz de kendinize göre haklisiniz. Ancak belli ki ufak nüanslar var arada, ülkeler arasinda. Neticede önceki mesajimda da belirttigim gibi ben, sizin tatile dahi gelmeyeceginiz bir ülkede 2. sinif vatandas muamelesi görmedim, burada dogup büyümememe ragmen. Neden, ben de bilmiyorum; ama öyle. Yineliyorum ki ben bunun kiside bittigine inaniyorum.
Hatta eklemek isterim ki, kendi ülkemde bile bu kadar iyi davranilmadigi gibi sans da verilmedi. Neticede arkami yaslayacagim ensesi kalin bir dayim yoktu. Bu memlekette dayiya ihtiyac yok eger kisi gercekten donanimliysa.
Diger tüm söylediklerinize de saygi duyuyorum.
Saip Bey,
Bunun kiside bittigine inaniyorum derken, neyi ifade ettiginizi anlayamiyorum ben.
Kanada'da, kisiler aksani olanlari cok net farkeder ve dislar.
Hatta oyleki, Quebec eyaletinde yasayan Fransiz asillilar, cok aksanli konustuklari icin, bu ayrimciliktan oturu, Kanada Federasyonunu bile yikmaya ugrasiyorlar.
Kaldiki Kanada'yi Fransiz asillilar kurmustur.
Akasanli gocmenlere, FDP derlerdi, ben anlamazdim, ne diyorlar acaba diye dusurdum, 5 yil sonra cozebildim, F.......Displace Person demek oldugunu.
Benim cocuklarim, gittigimizde, 3 ve 5 yasinda idiler, simdi, 26 -28 yasindalar, onlar bu durumu hissetmiyorlar tabi ama bir paki soyle demis gibi esprilere gulebiliyorlar.
Siz cok kucuk yasta gittiyseniz, ve aksansiz almanca konusabiliyorsaniz mesele yok,ancak ben zaman zaman Ingilizce ogretmenligi yaptigimdan, gocmenlerin lisans seviyelerinin ne duzeyde oldugunu iyi bilirim..
Bir ornek vereyim; calistigim London Life Ins.Co'da bir musteri aradi, ben actim, aninda bilgisayarda bu musterinin 2 Milyon CAD civarinda yatirimi oldugunu gordum, adam ilk 2 dakika icinde yabaci oldugumu anladi ve sizden baska advisor yokmu orada dedi.
Ben de Kanada vatandasiydim ama, adam aksanli advisor istemiyor..
Saygi ile..
Önceki mesajimda da belirtmistim ülkeler arasinda nüanslar olabilecegini, ki dogruymus. Ben uzun yillar önce gelmedim, 3 yildir bu memleketteyim ve sadece 3,5 yildir Almanca konusuyorum. Domuz yetistiriciligi yapan ciftcilerle de calisan bir klinikte hekimlik yapiyorum. Aksanim muhakkak vardir. Ancak ne ciftciler, ne meslektaslar, ne memurlar ne de sehirdeki Almanlar tarafindan dislandim; o yüzden ben bunun kiside bittigine inandigimi söyledim, ki bu ciftcilerin icinde kendini sag milliyetci olarak tanimlayanlar da mevcut. Üstelik yalnizca Türk vatandasiyim. Ülkesine göre de degisiyor olabilir, ne var ki Almanya icin de farkli seyler söylenmez sizin Kanada icin söyledikleriniz gibi.
Belki de zengin takiminin parasiyla ilgili konulari konusmak icin güven duymasi gerektigiyle ilgili kendince sacma bir takintisi vardir, bilemeyecegim, ya da ben nasil bir durum icinde olurdum; yorum yapmak zor. Bu baglamda da Kanada'da edindiginiz tecrübeyi tüm dünya ülkeleri icin standardize etmek de bu baglamda dogru degil, diye düsünüyorum.
Saygilar bizden...
Korkarim bir kavram kargasasi olustu.
Ben kisisel dislanmadan bahsetmiyorum.
Ben ikinci sinif gorulmenin yayginligi, kulturen kimligin dislanmasi ve ozellikle Almanya'da gorulen, devletle koordineli irkci teror ve Israil usagi,bolucu serefsizlerin uzantilarinin Almanya'daki etkinliklerinden bahsediyorum.
Kisisel olarak gormus oldugum itibar, bence, tum soydaslarima asla gosterilmiyor Kanada'da.
Her ne kadar Almanya gibi, arkanizi kollayarak yasamasakta, yine de insanin kendi yurdu gibi degil hicbiryer.
Dedigimiz bu..
Saygi ile..
Genel görüs, gerek toplumsal gerekse devlet katinda bir baska topluma bakis farkli olabilir. Türkiye'de de Yunan milletine, Alman milletine, Amerikan milletine ya da ülke icindeki farkli kökenden insanlarin birbirine yaklasimiyla devletin bunlara karsi yaklasiminda büyük farkliliklar varken farkli ülkelerin Türk milletine karsi farkli ya da olumsuz yaklasimlarinin olmasi kacinilmazdir. Bu derin konuyu genel olarak yorumlamak dogru olmadigindan ben bunu kisiye indirgedim, ki bu memleketlerde bu kökenlerde milletvekilleri, parti baskanlari vardir; ne kadar sevilmese de bu millet bir eyalette aileden sorumlu devlet bakani vardir.
Ayrica su cümlenizde ne demek istediginizi tam anlayamadim:
Saygilar bizden...Alıntı:
Her ne kadar Almanya gibi, arkanizi kollayarak yasamasakta, yine de insanin kendi yurdu gibi degil hicbiryer.
İyi Günler
Sayın Salp Yılmaz
Öncelikle sorduğum soralara cevap verdiğiniz ve zaman ayırdığınız için teşekkürederim.
Size son bir sorum olucak ben babalık hakkıyla Almanya,ya gitmek istiyorum doğumda yanında olmak istiyorum başvurumuda yaptım ancak nişanlımın hala orda evli gözükmesi benim için sorun olabilirmi ve nişanlımın orda bunun icin nereye başvurması gerekir yada ne gibi işlem yapması lazım
Teşekkürler
Davutoglu
Bunun icin tek sansinizi turistik vizede görüyorum. Resmi olarak evli ciftlere dahi bu nedenle özel bir vize uygulanmiyor ki esiniz bu ülkede bir baskasiyla evli görünüyor. Nisanliniz yahut herhangi bir baskasi size davetiye göndermeli ve bununla vize basvurusunda bulunmalisiniz.
Herkese merhabalar,
Benim icin önemli bir konuyu sizlerle paylasmak istedim. Eger beni bilgilendirirseniz cok memnun olurum.
Almanya`da yaklasik 2 yildir yasayan birisiyim ve kisa bir zaman sonra ikiz bebeklerim olacak. Benim sorum su:
esim yabanci uyruklu (türk degil). Bebekler alman vatandasi olacak.
Acaba bebekleri türk makamlarina kayit ettirmek zorunda miyim? Neler yapmam gerekli?
vereceginiz bilgiler icin simdiden tesekürler.
Yerinizde olsam kaydettirirdim, ki cocuklariniz dogumla Türk vatandasligini da alabilsin. 18 yasina gelip de vatandaslik secme durumunda kaldiklarinda Alman vatandasligini secseler dahi mavi kartla Türkiye'de ki haklarindan olmamis olurlar. Ileride Türkiye'yi iceren bir secim yapmalari durumunda cocuklariniza bu imkani da bu sekilde vermis olacaksiniz.
Konsoloslukla irtibata gecin, size yapmaniz gerekenleri söylerler.
Almanya'daki 3,5 senemi bitirmis birisi olarak, burada bir ayrimcilikla karsilasmadigimi tekrar belirtmek istedim. Issizlik maasi, cocuk parasi ve benzeri tüm sosyal yardimlari alip sonra bütün gün kahvehanede nargile tüttürürseniz alman da olsaniz amerikan vatandasi da olsaniz -buranin deyimiyle- asosyalsiniz. Yani toplumun en dibindesiniz.
Sayin Salpyilmaz hala daha sabirla yaziyor, ben de bir zamanlar defalarca yazmistim. Atilacak ilk adim Almanca ögrenmek. Bu arada bos durmak yerine (örnegin dil kursundan sonra) ama tekel bayiinde, ama süpermarkette calismak cok iyi olur. Is hayatina minik bir basamaktir. Kimse ayiplamaz, kücük görmez. Tam tersine yüceltilirsiniz. Daha sonra mesleginiz varsa onu icra edememeniz icin hicbir sebep yok. Meslek sahibi degilseniz is ve isci bulma kurumu sizi kurslara yönlendirir. Tekrar ediyorum, önce en azindan kendinizi ifade edecek dil bilgisi sart. Bu dilbilgisi seviyesi kesinlikle ama kesinlikle A1 degil. En azindan B1.
Merhaba Sayın Fischer,
Almanya gibi gelişmiş bir Ülkede edindiğiniz deneyimleri paylaşarak çok doğru bir iş yapmaktasınız.Bu anlamda sizi çok takdir ediyorum.Aşağıdaki iletinizde vurguladığınız dil konusundaki fikirleriniz de çok doğru ve yerinde tespitlerdir.Yalnız Almanya'da değil,Dünyanın hangi Ülkesinde bulunursanız bulunun önce o ülkenin diline hakim olmalısınız ki kültürünü de öğrenebilesiniz.Aslında Dil ve kültür birbiriyle direkt ilişkilidir.Biri olmadan diğeri olmaz.Sizinde bildiğiniz gibi,yabancı dil öğrenebilmek(Dile tam hakim olabilmek için) kendi dilinin gramer, v.s. özelliklerini bilmekten geçer.Dil ve Kültür sayesinde adaptasyon süreci sorunsuz atlatılır.Başlıktaki konuyla alakalı deneyimlerinize ilaveten,her ne kadar forumun formatına aykırı gibi görülebilecek konularla da ilgili fikir ve deneyimlerinizi(Sosyal ve Ekonomik Yaşam, v.s) paylaşmanızın bizlerin de donanımını arttıracağı inancındayım.Bilgi paylaştıkça güzeldir.Saygılarımla.
Merhaba Sayin Banker,
Yazdiklariniz icin tesekkür ederim. Forumun misyonuna uygun olacak sekilde Almanya'da vize, yabancilar dairesi ve benzeri konularin tamamina bu baslik altinda deginilmis oldu. Almanya, sanirim tüm medeni ülkelerde oldugu gibi bir meslegi icra eden, vergisini ödeyen her bireye rahat yasam imkanlari sunan bir ülke.
Lakin benim artik bu ve benzeri hicbir foruma yazma istegim yok. Cok nadir yazilanlari okuyup cikiyorum. Sayin Salpyilmaz bu isi kalben ve büyük bir sabirla yapiyor.
Belki son olarak sunu yazmak mümkün. Almanya'da cocuk ve issizlik parasiyla, bir de arada 2-3 is götürüp Mercedes'le Türkiye'de tatil yapma devri bitmis görünüyor. Ama calisan her kisinin bu imkana sahip oldugunu kesin bir dille söylemek de mümkün.
Herkese selamlar.
Herkese Merhabalar;
Konudaki bazi mesajlari okudum, sizlere bir sorum olacak, ozellikle bu konuda bilgili olan kisiler yanitlarsa cok sevinirim.
Ben Eskisehir Osmangazi Universitesi Makine Muhendisligi 3. sinif ogrencisiyim, hazirandan itibaren 6-7 ay Almanya'da staj yapacagim. Ileride de Almanya'da Master yapmak istiyorum ve Almanya'da calismak istiyorum, sorum su, bizim diplomamiz Almanya'da gecerli oluyor mu? Yani bir ise basvururken gecerlilige sahip miyiz? Yoksa Master yapma sarti var mi? Bir de bir arkadas bana bazi dersleri Almanya'da bir üniversitede vererek (yaklasik 2 sene boyunca) esitlik saglaniyor demisti. Kimisi de diplomamiz hicbir sekilde gecerli olmuyor, tekrardan orada üniversiteyi bitirmek gerektigini soyluyor.
Simdiden Tesekkurler
Herkese merhabalar
Yeni üye olmuş ve Almanya aile birleşimi vizesi başvurusunda yolun başında birisi olarak ben de deneyimlerimi paylaşmak istedim.
Eşimle 2010 yılında üniversitede tanıştık.Ülkesine geri döndü ve eşim bir yıl Türkiye'ye gelip gitmeye devam etti.Ben de babamdan dolayı yeşil pasaportumla 2 kez Almanya'da bulundum.Ailesini,arkadaşlarını,yaşadığı yeri gördüm,tanıdım.2011 yazında bana evlenme teklif etti.Ben bu sırada okulu uzatmış,okuldaki 5.yılımı doldurmuştum.Evlenmeye karar verdik ama ilk sorun A1 sertifikasıydı.Üniversitelerden birinin açtığı Almanca kursuna başladım.1,5 ay devam etti kurs.Bu A1.1 kursu ilk basamaktı.
Sonra Şubat 2012 de Almanya'ya gittim yine yeşil pasaportumla ve 1 ay kaldım orda.Kendim evde internet kaynakları yardımıyla çalıştım,ailesiyle,arkadaşlarıyla sürekli almanca anlaşmaya çalıştık ve martta Ankara'da sınava girdim.Sınavımın iyi geçtiğini düşünüyordum ama sözlü sınavda bayağı heyecanlıydım.Sınav sonucunu hemen aynı gün içerisinde öğrendim ,93 gibi iyi bir notla geçtim ve sertifikamı aldım.Sonra Türkiye'de düğün yaptık.Ama resmi nikahı Almanya'da yapmaya karar verdik.İstenen belgeleri zaten hazırlamıştık ve şubat ayında da başvurumuzu yapmıştık.
Nisan 2012 de ben yine yeşil pasaportumla Almanya'ya giriş yaptım ve evlendik.Almanya'daki Türk Konsolosluğuna evlilik bildirimi yaptım ve belgelerimi Türkiye'ye gönderdiler.Yaş haddinden dolayı Nisan sonu Türkiye'ye dönmek zorunda kaldım.Yeni kimlik,yeni pasaport her şey hazır.Şimdi 4 haziranda Ankara'dan randevu aldım ve beklemedeyim.
Bu arada üniversiteye orda devam edeceğim.Eşim alman şu an ingilizce anlaşmaktayız,arada Almanca konuşmaya çalışıyor benimle ama tabiki zamanla.
Bir an önce eşimin yanında olmak istiyorum ve de kaldığım yerden kursa devam etmek istiyorum.Çünkü üniversiteye devam şansım için B2 olmam gerekiyor...
Vize bekleyen,başvuru yapan,yolun başında olan arkadaşlara sabırlar diliyorum...Umarım her şey güzel olur herkes için:)
Umarim vizeniz bir an önce cikar ve esinize kavusursunuz. B2`ye ulasmakta birsey yok, gözünüzde büyütmeyin sakin.
Basarilar dilerim...
Bugün vize başvurumu yaptım.Kağıtlarınızı Almanya'yaya gönderiyoruz dediler.Bu süreçle,evraklarla ilgili sorusu olan arkadaşlara yardım edebilirim elimden geldiğince:)
öncelikle kafamdaki soru işaretlerini yanıtladıgınız için hepinize çok tşk.ederim..
şimdi benim soracağım bi kaç soru var tam anlamadıgım..
nişanlım almanyada ve alman vatandaşı Türk,
bu eylül ayında nikah yapmak istiyoruz
benim hazırlayacagım evraklar nelerdir nişanlıma göndereceğim ?
ve almanca tercüme yaptırmak zorunlumu bu gönderceğim evrakları ?
nişalım evlilik formunu aldıktan sonra sadece elindeki evraklamı başvurucaz
yoksa ben yine bişeyler hazırlamam gerekiyor mu ?
bu sağlık kontrollerini sağlık ocagında falan mı yaptırmak gerekiyor
yoksa belediyenin içinde farklı bi bölüm var mı ?
yada eşim kan sonuçlarını bana maille atsa olur mu ?
nikah gününün istediğimiz tarihe almak mümkün mü ?
yani 2 ay sonra nikah yapmak istiyoruz
kısacası A 'Dan Z'ye sadece nikah yapmak için herşeyi öğrenmek istiyorum
ve şimdiden hepinize tşk.ediyorum
Ayni seyleri temciz pilavi misali tekrar tekrar anlatmaya gerek yok. Bu basligin ilk sayfasini okuyun, Fischer herseyi zaten en ince detayina kadar anlatmis.
Merhabalar öncelikle yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
Benim öğrenmek istediğim tek şey , Sadece nikah işlemleri:
Yani şimdi benden istenen evraklar ,
1. İkametgah
2. Uluslararası dogum kayıt örneği (Formula A) (Nufus Müdürlüğü'nden)
3. Vukuatlı nufüs kayıt örneği (Nüfus Müdürlüğü'nden)
4. Pasaportun yazılı yerlerinin noter onaylı fotokopisi (Pasaport, pasaport büro amirliğinden alınacak)
kopyadım.
Ben bunları hazırlayıp gönderdikten sonrada , Nişanlımdanda mı aynı evrakları istiyecekler ?
Nişanlımın aldığı form dan sonra buraya gelince ,
Elimizde sadece nişanlımın getirdiği evrakla mı nikah başvurusu yapacağız ?
Yoksa benimde yeniden bişeyler hazırlamam gerekir mi ?
Kan verme falan bu gibi durumlar , Belediye içinde mi oluyor , yoksa sağlık ocağında falan mı ?
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Saygımlarımla
Sayın arkadaşlar,
değerli yazılarınız için çok teşekkür ederim ve saygılarımı sunarım.
Ben de Alman vatandaşı eşimle Türkiye de evlendik ve Almanya da yaşamak istiyoruz.Ekim ayında konsolosluğu aradık fakat randevu için bize en yakın Şubat 2013 tarihine randevu verdiler.Yeni evli olduğumuzdan ve uzun süre birbirimizi görmeden beklemek istemediğimiz için,turist vizesi ne başvurdum ve 10 ocak 2013 tarihine kadar geçerli vizem var.(Şu an Almanya dayım)Acaba Aile birleşimi vizesini veya başka bir deyimle çalışma ve oturma iznini Almanya da iken alabilir miyim? Yabancılar şubeye gidip başvurduk ancak olumsuz cevap aldık.Sanırım evrak prosedürü ile uğraşmak istemedikleri için bizi başlarından savdılar.Türkiye ye geri dönüp anca Türkiye de ki bir Alman konsolosluğu üzerinden vize başvurusu yaparak Aile birleşimi vizesi alabileceğimi söylediler.Teorik olarak ben bunu saçma buldum..Çünkü eşimin işi ve oturduğu ev uygun.Benim Almanca dil bilgisi sorunum yok.Ortağı olduğum bir iş yerimiz var abim ile Türkiye'de.Tahsil durumum üniversite terk.Elimde Almancaya tercüme edilmiş sabıka kaydı ve gerek duyabileceğimiz bütün evraklarımız var.Türkiye ye geri dönüp stresli vize başvurusu süreci ve bekleme süreci ile yıpranmak istemiyoruz.Bu durum beni ve eşimi üzmektedir.
Bu konuda hukukçu arkadaşlarımızın değerli yorumlarını sabırsızlıkla beklemekteyiz..
iyi çalışmalar diler ve saygılarımı sunarım!
İyi günler,
Söylediğinizde haklısınız ve ben 40 sayfanın hepsini okudum, ancak hala birkaç sorum bulunmakta. Almanya aile birleşimi ile ilgili yazıları bulunup ve hala aktif olan kişi olarak yardımcı olabilirseniz çok mutlu olacağım.
Öncelikli sorum;
Nişanlım Alman vatandaşı ve Almanya'da evlenmek için başvuracağız. Sorun şu ki nişanlımın çalıştığı şirket yeni bir şirket ve şu an şirketin maddi sıkıntıları var ve kendisi devlet yardımı alıyor. Ben eczacıyım ve yüksek lisans mezunuyum. Bu şartlarda gelir beyan edilmesi ile ilgili ne gibi sorunlar yaşarız ya da sorun yaşar mıyız? Güncel uygulamalar hakkında varsa bilgilerinizi paylaşmanız beni çok mutlu edecektir.
Teşekkürler.
Merhaba @volvox_13,
Durumunuzla ilgili birsey söylemek zor, zira her kisi ve basvuru, ilgilenen memurun inisiyatifine bagli olarak degerlendirilir. Sözgelimi ben veteriner hekim olarak basvuruda bulundugumda esimden herhangi bir gelir belgesi istenmedi. Basvurumun arasina istenmemesine ragmen diplomami da ekledim ve basvurumu müteakip 28. günde vizeli pasaportumu teslim aldim. Siz eczacisiniz ve mesleginizi Almanya'da tanitma, ailenizin ekonomik durumunu en cabuk sekilde üstlenme potansiyeline sahipsiniz. Zannediyorum bende durum böyle görülmüstü ki Münih yabancilar dairesi ilgilenmisti benim islemlerimle.
Lakin aradaki ufak nüans, esinizin devlet yardimi aliyor olmasi. Benim esim tam zamanli calisiyordu ve yardim almiyordu. Ancak yukarida da belirttigim gibi, bize esimin gelir durumuyla ilgili birsey sorulmadi, yahur esim yabancilar dairesine görüsmeye cagirilmadi.
Esinizin durumu bugünden yarina degismeyeceginden ben basvuruda bulunma konusunda cok gecikmeyin derim. Almancayi belli bir düzeye kadar ögrenmis ve bunu en cabuk sekilde mesleginizi icra edebilecek asamaya getirebileceginize de ikna ederseniz görüsmeye gittiginizde sizinle ilgilenecek memuru, vize konusunda esinizin gelir durumunu sorun edeceklerini zannetmiyorum.
Bu söylediklerim yalnizca kisisel görüsüm. Umarim siz de benim gibi sorunsuzca atlatirsiniz bu stresli dönemi.
Simdiden basarilar dilerim.
Öncelikle cevabınız için teşekkürler ederim.
Evet sizin ve diğer deneyimlerini paylaşanların yazılarını okudum. Umarım benzer bir süreci yaşarız :). Şu an randevu tarihi için bekliyoruz. Almanca konusunda pek yol alamadım maalesef. Sertifikayı da 2 haftalık çalışmayla aldığım için öğrendiğimi de unutmaya başladım. Ama bunun yanında ileri derecede İngilizce biliyorum ve nişanlımla İngilizce konuşuyoruz. Bunun bir avantaj sağlamasını umut ediyorum. Diplomamı ve cevirisini yanımda kesinlikle götüreceğim. Nişanlımı çağırırlarsa, o dönemde muhtemelen Almanya'da olacağım için beraber gitmeyi düşünüyoruz. Bakalım herkes gibi yaşayıp göreceğiz.
Tekrarda teşekkürler, iyi akşamlar.
Bu Bölümümüz İthal Damatlar Bölü Olmuş :))) Ne Güzel Hakkınızda Hayırlısı Olsun Bakalım
Sayet turistik ya da ticari vizeniz yoksa, nisanlinizi yabancilar dairesine cagiracaklari dönem aile birlesimi vizesinin onayindan öncesine tekabül edeceginden yaninda olma sansiniz yok. Zira esinizin yabancilar dairesine cagirilmasindaki amac, size vizenin verilip verilmeyecegi konusunda verilecek karar dogrultusunda bilgi toplamaktir. O yüzden, anlasmali evlilikten süphelenmeleri durumuna karsi herhangi bir capraz sorgulama durumunda ayni cevaplari vermeniz adina hazirlik yapmaniz size fayda saglayacaktir.
Esinizle Ingilizce iletisim kurdugunuzu söylediniz, ben Türk asillidir diye düsünmüstüm. Bu durumda kendisinin Alman oldugunu varsayiyorum ve bu durumda yabancilar dairesinin anlasmali evlilikten süphelenebilecegini tekrar hatirlatmak istiyorum.
Basarilar.
Merhaba. Benim icin cok önemli bi durum var ve bu siteyi buldum. Lütfen bana yardimci olun.
Ben Almanyada dogdum, ilkokul disinda egitimimi ve meslegimi Almanyada tamamladim, ama Türk vatandasiyim. Türkiyede yasayan biriyle nisanlandim ve Türkiyede yasayacagim fakat pasaportum yanmasin diye her 6 ayda bir Almanyaya giris yapmam gerekiyor haklarim ölmesin diye. Evlenince 6 ayda bir giris yapamayabilirim ömür boyu. Bu yuzden Alman vatandasi olmaya karar verdim. Yani Türkiyede yasayip 6 ayda bir Almanyaya girmeme gerek kalmadan haklarim ölmesin diye. Sonra bircok sayfada okudum ki Alman vatandasi olup Türkiyede evlenmek de sorun. Ben cok kararsiz kaldim. Türkiyede yasayacaksam ve gelecegimi Almanyada düsünmüyorsam, alman vatandasi olup bu kadar ugrasmama deger mi, yoksa Türkiyde Alman vatandasi olmanin faydalari da var mi? Ben zamanla ne olacagi bilinmez belki Almanyaya dönerim diye böyle bir sansim varken degerlendireyim almanyada bi ayagim kalsin diye düsündüm ama evlenmek icin bu kadar ugrastiriyor ve hem Türkiyede yasayacagim icin cok da gerekli mi suan kararsiz kaldim. Lütfen bana yardimci olun.
Merhaba @salpyilmaz,
Yesil pasaportum bulundugu icin Almanya' ya gelebildim. Roman olur cinsten bir sürec yasadim ve yasamaktayim. Bilseydim bastan hic yola cikmazdim noktasindayim.
Daha önce belirttigim gibi konsolosluktaki ve yabancilar subesinde görüsmeye esimle beraber gittik ( buna ragmen anlasmali evlilikten suphelendilerse diyecek bir seyim yok). Onlardan cok ben sordum :) .
Basvurumu Mart'ta yaptim ve 5,5 ay sonra konsolosluk beni yeniden cagirdi. Numarama ulasamayinca konsolosluktan birisi adresime kadar gitmis ( telefonda görüstügüm konsolosluk görevlisi bile inanmadi bu dedigime ama gercek :) ). Görüsme konusuna dair hic bir bilgi yok cok gerginim ve beklemekteyim. Daha önce bir kac yerde tekrar cagirip almanca sorular sorduklarini okumustum ve benim almancamda basvuru görüsmesi esnasinda cok kötü oldugu icin belki ayni sey olabilir diyorum ama bunun icin bes ay sonra cagirilir mi ayri bir konu. Önerebileceginiz herhani birsey var mi ya da görüsmenin konusunun ne olabilcegine dair bir fikriniz var mi sormak istedim.
Tesekkürler.
Acikcasi yok @volvox_13. Zira ben daha önce de belirttigim gibi basvurumu müteakip 28. günde vizemi almistim. Görüsmenin ne ile ilgili olabilecegine dair fikrim olmasa da merak etmedim desem yalan olur.
Paylasirsaniz sevinirim.