-
Re: TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği
[B]bu üyelik bana ait değil arkadaşımın onun üyeliği aracılığı ile size bu soruyu soruyorum teşekkürler[/B].
merhaba sorumu cevaplarsanız sevinirim benim geçirmiş olduğum böbrek ve mesane yolu böbrek taşı ameliyatları ve birde femur kemiği(kalçadan diz kapağına kadar olan kemik) kırılması sonucu ayağıma platin takılarak geçirmiş olduğum üç ameliyatım var ayağımda ameliyattan sonra takılan platin üç yıl sonra çıkartıldı ama bana vermiş olduğu rahatsızlıklar bulunmakta ağrı kas ağrıları ve soğukta aşırı ağrı olarak böbreklerimden defalarca taş kırdırttım ve sürekli taş oluşuyor hatta şu anda halen ameliyatlı böbreğimde taş mevcut ve büyüklüğü 1 cm civarında benim kendimi sürekli korumam ve bu hastalıklarıma göre yaşamam lazım acaba sizce ben askerliğe elverişli değildir raporu alabilirmiyim.
Lütfen beni kimse yanlıl anlamasın yediklerimle içtiklerimle havanın soğuk olmasıyla sürekli kendimi korumam gerek olduğu için yazıyorum.
Hoşçakalın
-
Ben 26 yaşında 2 yıllık sınıf öğretmeniyim. Bu yaz askere gideceğim, yedek subay aday adayıyım. 1,5 yıldır bağırsaklarımdan rahatsızdım ve yapılan muayeneler sonucunda Crohn Hastası olduğum anlaşıldı. 1,5 yıldır aralıksız sürekli ishalim ve ilaç tedavisi görmeme rağmen geçmedi. Bu hastalık askerlikten muaf sayılıyor mu acaba? Bilgilerinize çok ihtiyacım var.
-
bu üyelik bana ait değil arkadaşımın onun üyeliği aracılığı ile size bu soruyu soruyorum teşekkürler.
merhaba sorumu cevaplarsanız sevinirim benim geçirmiş olduğum böbrek ve mesane yolu böbrek taşı ameliyatları ve birde femur kemiği(kalçadan diz kapağına kadar olan kemik) kırılması sonucu ayağıma platin takılarak geçirmiş olduğum üç ameliyatım var ayağımda ameliyattan sonra takılan platin üç yıl sonra çıkartıldı ama bana vermiş olduğu rahatsızlıklar bulunmakta ağrı kas ağrıları ve soğukta aşırı ağrı olarak böbreklerimden defalarca taş kırdırttım ve sürekli taş oluşuyor hatta şu anda halen ameliyatlı böbreğimde taş mevcut ve büyüklüğü 1 cm civarında benim kendimi sürekli korumam ve bu hastalıklarıma göre yaşamam lazım acaba sizce ben askerliğe elverişli değildir raporu alabilirmiyim.
Lütfen beni kimse yanlıl anlamasın yediklerimle içtiklerimle havanın soğuk olmasıyla sürekli kendimi korumam gerek olduğu için yazıyorum.
Hoşçakalın
-
Re: TSK çürük raporu hakkında (Perthes Sekeli)
kardees aynı hastalık bende de var.suan askerdeyım 4 aylık askerım suan nınanılmaz agrılarım var.hastane hastane katdawn28@hotmail.com.adresım
-
Bu konuyu askeri hastahaneler karara bağlayacak.Tıbbi konu cevap vermek zor.
-
Re: Verem tüberküloz ve askerlik
Sekel kalıp kalmaması önemli değil bu hastalığı geçirenler, tedavi oldukları resmi kurumlardan alacakları rapor ile bunu belgelerlerse askerlik yapmazlar. Ben bu hastalığı geçirmeyip askerlik yapmayı tabiki tercih ederdim. Ama askerliğimi tamamlayamadığım için üzgün değilim.Bazı arkadaşların bundan rahatsız olduklarını gördüm. O zaman paralı askerlik yapanlara ne demeli ??Askerlik yapmamanın ileriki yaşamınızda ve iş hayatınızda hiçbir sakıncası yok. Bu tanınmış bir hak. Ama herşeye rağmen askerlik yapmak istiyorsanız ve tam olarak uygun tedavi aldıysanız bu durumunuzu bildirmeyip askerliğinizi yapabilirsiniz. Bu kadar alınacak bir durum yok ortada.
-
TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği
arkadaşlar ben sivil memurluk için sevk edildiğim askeri hastaneden sağlık raporu almak için gittim ve hiç bir sağlık problemim yok sadece gözlük kullanıyorum bunun için bana 7/A-F-1 teşhisi konuldu birde tsk syy ye göre 3 kg. fazla kilom olduğu yazıldı ve bunun içinde 33/A-F-1 teşhisi konuldu . ancak bunlara karşılık KARAR kısmınada "ASKERİ İŞ YERİNDE ÇALIŞIR " diye rapor düzenlendi . şimdi bu konulan tanılarla ben sivil memur olabilir miyim asıl rapor onay için sağlık komutanlığına gönderildiğinde bir sorun çıkarırlar mı yoksa hastane çalışabilir dediği iiçin rapor onaylanır mı ? birde sivil memur olabilir ibaresi yerine askeri iş yerinde çalışabilir ibaresi yazılmıştır bunula ilgili sorun çıkarabilirler mi bilgisi olan lutfen cevaplarsa sevinirim..
-
Re: tsk sağlık yeteneği yönetmeliği bilgisi olan lütfen bilgi versin
"birde sivil memur olabilir ibaresi ile askeri iş yerinde çalışabilir ibaresi yazılmıştır
Rapor istenilmesinin nedeni askeri işyerinde sivil memur olarak çalışmaya uygun olup olmadığınız tespiti değil mi?
-
Re: tsk sağlık yeteneği yönetmeliği bilgisi olan lütfen bilgi versin
"birde sivil memur olabilir ibaresi yerine askeri iş yerinde çalışabilir ibaresi yazılmıştır
kusura bakmayın arada ile yazmışım o olmayacak sivil memur olur ibaresi yerine karar kısmında sadece askeri iş yerinde çalışabilir diye yazılmıştır bunun sivil memur olmakta bir terslik veya sorun çıkarırlar mı sağlık raporum sağlık komutanlığımda onaydan gecerken bir engel teşkil edermi birde yukarıda yazdığım 7/A-F-1 ve 33/A-F-1 tanıları sorun yaratır mı yanıtlamanız dileğimle iyi çalışmalar..
-
Bu üyelik adı arkadaşıma ait ben sadece kullanıyorum ismim hasanTeşekkür ederim cevabınız için benim gibi aynı durumda olan diğer arkadaşlar var ise tecrübelerini yazarsa sevinirim teşekkürler
-
koca forumda soruma cevap verebilecek kimse yok mu hayret...
-
Olumlu rapor almışsın halen daha bunalım takılıyorsunuz.Onay makamları TSK Sağlık yönetmeliğine açıkça aykırı olmayan raporlara dokunmaz.Tabi torpille almadıysanız.
-
verdiğin cevap için teşekkur ederim ama torpille almış olsaydım zaten buraya konu bile açmazdım onay makamındanda torpil yaptırırdım çok şükür sağlığım yerinde ve bunun içinde torpile gerek yok saygılar iyi çalışmlar...
-
Askerlik ve çürük hakkında
öncelikle foruma ve forum yazarlarına sonsuz tesekkürler...birçok konuda bizleri aydınlattıkarı için...
forumdaki ilgili konuların tamamını okudum...ancak aklıma takılan bir konu var
ben 24 yasındayım.üniversite mezunuyum
boyum 183 cm kilomda 119...
forumdaki konulara gore durumum için çürük raporu alındıgı kanısına vardım.
ancak bu boy kilo oranında yanlızca çizelgeye mi bakılmakta
yoksa vucut tipide goz onune alınıyorumu
kilolu olmama ragmen vucudum orantılı ve kilomu kesinlikle gostermiyorum.eski bir sporcu oldugumdan...
sormak istedigim boy kilo çizelgesine gore askerlige uygun olmayan kişi vucut tipine (atletik,hantal,vs... ) gorede degendiriliyor mu?
benimle aynı boy ve kiloda olan hantal bir insanla benim gibi hantal olmayan bir vucut tipi aynı sekilde curuk raporumu alıyor.yoksa hantal olmayanların askere alınlması daha mı olası?
ben askere gitmek istedigimden kilo mu vermem gerekiyor yoksa vucut tipime bakılarak da alınabilinebilr miyim?
simiden tesekkürler
saygılarmla....
-
Cürük raporu ve takibi.
Bilindigi üzere Recep Tayip Erdogan'in oglu askeri hastaneden cürük raporu aldigi gerekcesi ile askerlik yapmiyor,bu durum ile ilgili konusmalarimizda benim aklima takilan birkac sey oldu bu konuda yardimci olursaniz sevinecegim.
Söz konusu rapor 8-9 yil evvel,testis kanseri teshisi ile alinmis.bu hastaligin tedavisinin mümkün oldugu söyleniyor.hastaligin takibi yine askeri hastanece mi yapilir? tedavinin olumlu sonuclanip sonuclanmadigi ,askerlige engelin devam edip etmedigi ol askeriyece mi takip edilir yoksa,hastaligin asamalari,son durumu vb.bilgilendirmeler hasta tarafindan mi yapilir?eger hasta kendi tarafindan yapiyor ise bunun bildirim zamanlari kisinin insiyatifine mi birakilir,yoksa yasalarca belirlenen bir zaman araligi var midir?
Bu sorularimin yanitini alabilirsem cok sevinecegim.
simdiden tesekkür ederim:mahcup:
-
Re: Askerlik ve çürük hakkında
Uygunsuz ileti olduğu için silinmiştir.
Yönetim.
-
Soru da ilginç geldi , yanıtı da... :rolleyes:
Alıntı:
tavsiyem biraz daha kilo almaya çalış. çürük vermezlerse avukat bul itiraz etmeye çalış.bunların ne yapacağı belli olmaz.
Anlatılanlara bakılıdığında sapasağlam tam da "komando olmaya müsait" bir vatanmış Sayın lprare... Peki neden sağlıklı kişiye çürük raporu versinler ki?
Bir de şu foruma göz atmaya ne dersiniz?!
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=24067
:rolleyes:
-
Re: Cürük raporu ve takibi.
Her tedavisi olan hastalık sonunda kişi askere alınır diye bir kural yoktur. Kasımpaşa Akeri hastahanesince verilmiş bir elverişli değildir raporu vardır ortada. Eğer hastalık tedavi sonucu sekel kalma durumu varsa o kişi askere alınmaz tedavinin durumu ve şeklide önemlidir.
Ancak bu konuda benim canımı sıkan RTE nin buna gösterdiği aşırı tepkidir. Kimse sağlık sorununu böylece kızarak sanki utanılacak gibi yanıtlamaz...
Kaldıki bunların ailecek hasta olduklarıda bilenen birşey buda benim teşhisimdir.
-
Barışta askere elverişli değildir.
4 yıllık iktisat fak. mezunuyum. Yedek Subay Adayıydım. 2 yaşındayken kalp ameliyatı geçirdim. Tam açılımı OPERE PATENT DUKTUS ARTERİOSUS (PDA) . 4 yıllık iktisat fak. mezunuyum. Yedek Subay Adayıydım. Şu an hiç bir rahatsızlığım olmamasına karşın ben askere almadılar. Bende gitmekj istediğim için çok üzüldüm ve verdikleri rapora itiraz ettim. B/42 F-6 Maddesinin anlamı nedir? Neden böyle bir kanıya vardılar. Acaba itirazım kabul edilir beni alırlar mı?
Cevap yazarsanız sevinirim. Askere gitmek için ne yapmam gerekiyor.
-
bazı rahatsızlıklarım var bu rahatsızlıklar benim askere gitmeme engel teskil edermi acaba. yardımcı olursanız sevinirim simdiden tesekkurler.
sag gozum 1.75 hipermetrop 1.25 astigmat
sol gozum 1.50 hipermetrop
sag ayagımda meniskus yırtıgı ve bag yırtıgı var
kalbimde mitral kapaktan geriye kan kacırıyor
sag kulagımda total duyu kaybı
sol ayagımdan gecirdigim ameliyat bir ameliyat yuzunden sekil bozuklugu var ve bu yuzden her zaman ya ozel yapım ayakkabı giyorum ve ayrı numaralarda iki cift ayakkabı alıyorum
burnumda kırıktan dolayı yanlıs kaynama oldu ve bu yuzden nefes alamıyorum(burnumdan)
-
Sayın taner06,
Hukukçu arkadaşlardan yanıt gelinceye kadar şu linkleri incelemenizde fayda var, geçmiş osun...
Göze ilişkin soru ve yanıtlar:
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=6617
Çürük raporuna ilişkin konu/soru ve yanıtlar:
https://www.hukuki.net/forum/tags/index.php?tag=/çürük/
Askerliğe ilişkin diğer konular:
https://www.hukuki.net/forum/tags/ind...tag=/askerlik/
-
Crohn hastalığı için bakabileceğim bir yer var mı?
-
İyi Günler bir konuda yardımınızı rica edicem bi çok forumu okudum ama bazı şeyleri hala anlayabilmiş değilim renk körlüğü durumunda askerliğe alınıyormu bunun tespiti nasıl yapılıyor bir garantisi var mı net bir cevap alabilirsem çok memnun olucam teşekkür ederim
-
Bu hiç hoş bir tavsiye değil.Askerlikten kurtulmak için hile yapmak ve ona yardım etmek suçuna sebebiyet verebilir.
Gözümüzden gerçekten kaçmış çok çok teşekkürler. O iletiyi sildiğimiz için alıntınızıda silmek zorunda kaldık. Ama askerlikle ilgili uyarınız çok yerinde olduğundan ve cuk oturduğundan özenle koruduk.
Saygı ve sevgilerimizle
Yönetim
-
Re: Barışta askere elverişli değildir.
T:S:K:Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine bakabilirsin.Geçirilmiş Kalp maliyatı ve diğer unsurlar.Savaşta askerliğe elverişlisin.Umarım dilediğin gibi olur.Geçmiş olsun.
-
Birader kamyonmu çarptı geçmiş olsun.Gözler elverişli.Diğerleri doğru ise tbbi bir konu ama herhalde elverişsiz olursun.
-
Re: Çürük raporu ve sonrası
Bende aynı soruna sahibim yani yönetmelikte B/19 giriyorum muaf olmak için nasıl bir prosedür izlemem gerekiyor??Yada muaf olurmuyum?
-
Re: askerlikte çürük alınması halinde tazminat
Bende aynı soruna sahibim yani yönetmelikte B/19 giriyorum muaf olmak için nasıl bir prosedür izlemem gerekiyor??Yada muaf olurmuyum
-
Alıntı:
buryan rumuzlu üyeden alıntı
4 yıllık iktisat fak. mezunuyum. Yedek Subay Adayıydım. 2 yaşındayken kalp ameliyatı geçirdim. Tam açılımı OPERE PATENT DUKTUS ARTERİOSUS (PDA) . 4 yıllık iktisat fak. mezunuyum. Yedek Subay Adayıydım. Şu an hiç bir rahatsızlığım olmamasına karşın ben askere almadılar. Bende gitmekj istediğim için çok üzüldüm ve verdikleri rapora itiraz ettim. B/42 F-6 Maddesinin anlamı nedir? Neden böyle bir kanıya vardılar. Acaba itirazım kabul edilir beni alırlar mı?
Cevap yazarsanız sevinirim. Askere gitmek için ne yapmam gerekiyor.
Bana arkadaşlar TSK Sağlık Yönetmeliğine bak dediler. Bende baktım ama hiçbirşey anlaşılmıyor. Yardımcı olur musunuz. İtiraz ettim ama sonuç alma ihtimalim var mı? Eğer sonuç alamazsam ne yapmam gerekir. Yardımcı olursanız sevinirim...
Saygılarımla
-
Alıntı:
semaozok rumuzlu üyeden alıntı
İyi Günler bir konuda yardımınızı rica edicem bi çok forumu okudum ama bazı şeyleri hala anlayabilmiş değilim renk körlüğü durumunda askerliğe alınıyormu bunun tespiti nasıl yapılıyor bir garantisi var mı net bir cevap alabilirsem çok memnun olucam teşekkür ederim
Renk körlüğü askerlik yapmayı engeleyici bir durum değildir.
-
Alıntı:
buryan rumuzlu üyeden alıntı
Bana arkadaşlar TSK Sağlık Yönetmeliğine bak dediler. Bende baktım ama hiçbirşey anlaşılmıyor. Yardımcı olur musunuz. İtiraz ettim ama sonuç alma ihtimalim var mı? Eğer sonuç alamazsam ne yapmam gerekir. Yardımcı olursanız sevinirim...
Saygılarımla
Benim sorumada yardımcı olursanız sevinirim.
-
Alıntı:
burakayan rumuzlu üyeden alıntı
Benim sorumada yardımcı olursanız sevinirim.
Sizin sorunuzada cevap yazdım.Bir sahife geride kalmış.Yöneticiler bu başlık altında toplayınca yazdıklarım peş peşe arkada.Sonuç alamazsanız hastahane raporuna karşı Askeri Yüksek İdare Mahkemesinde işlemin iptali için dava açabilirsiniz.Ancak sonuç için iyimser olduğumu söyleyemem.Kalp hastasısınız,askerde başınıza bu nedenle bir iş gelirse bunun vebali kime ait olurm Hiç düşündünüzmü.Üzülmeyin savaşta askerliğe elverişlisiniz.
-
Re: Çürük
Benim sol kulagım hiç duymuyor agustostada askere gidecem fakat ondan önce gata sevk isteyecem...sizce orda nasıl bir sonuc alırım.muaf olurmuyum?
-
Re: Çürük
Burası yanlış forum, sorunuzu https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=7732 bu forum altına yazabilirsiniz.
Çürük raporu ile ilgili tüm soru-yanıtlar yukarıda linkini verdiğim forumda toplanmıştır. Bu forumları incelemeksizin, forumda daha önce zaten yantılanmış türden iletilerinizi eklemeyiniz. Aksi takdirde iletiniz silinecektir.
-
Re: Çürük raporu ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
Ya sanırım herkes sorumuş bu soruları bende yeni üyelerden birisiyim sitenize yaşım 21 yaklaşık 3.5 ay önce askere teslim oldum teslim olduktan 4 gun sonra ise 6 ay hava değişimi aldım genelde sitede okdugum kişilere kilodan 3 ay hava değişimi vermişler ilk olarak fakat yaptıgım araştırmalar sonucu 6 ay hava değişimi üzerine 1 gunluk hava değişimi izni bile askerlikten muaf sayılmama yeterliymiş deniliyor ayrıca seni gönderdikleri kilo veya o kilonun 1 kilo ustu bile olsan daha once verdikleri için raporu tekrardan vermek zorunda kalabilirler deniyor cunku daha once neden verildide şimdi askere alındı diye soruşturma açılabilirmiş. askerliğimi yapıcam diye girdim geri gönderdiler tekrar gidicem tekrar yapıcam kafasıyla geri gidicem ama ne olacak ne bitecek sorusu kafamı kemiriyor raporu reddedebilirmişim eger bi 6 ay daha hava değişimi verirlerse cunku tamamlıyıp uzerimden yuku atmak istiyorum fakatki cürüğe ayırırlarsa ve ben ileride bi gun kilo kaybı yaşarsam tekrardan karşıma cıkarmı bu durum onu merak ediyorum tek bir cevap alırsam benim için yeterli olacaktır ilgileneceklere şimdiden teşşekür ediyorum ... ne karar cıkar onu merak ediyorum ...
-
selamlar
4 aylık askerim
ayaklarım düztaban
sırtımda omurga kemiği eğrilmesi ( Skolyoz ) var
ayrıca kulaklarımdan rahatsızım
özel bir hastaneye gittim
sağ kulak % 43 sol kulak % 48 işitme kaybı var dedi
askerlikten muaf olabilirmiyim bu işitme kaybı oranları ile
bu konuda bilgisi olan varmı?
şimdiden teşekürler
-
merhaba
2002 askere elverişli değil raporu alarak çürüğe ayrıldım fakat askerliğimi yapmak istiyorum bunun için neler yapmam gerekir....
-
Yapacak bir şey yok üzgünüm.Dava açma süresinide geçirmişsin.
-
arkadaşlar selam...2 temmuzda geçen seneki boyumu kısa kilomu yüksek gösteren muayeneme itiraz etmek için şubeme dilekçe yazıp askeri hastaneye sevk istiyeceğim...bunu kabul etmeyip sevk etmeme gibi bi durumlar var mı ve de 177 boy 49 kilo ile sonuç ne olur? biliyorum forumlarda bu tip çok soru var ama emin olmak istedim...
saygılar...
-
Öyle bir lüksleri yok.İtiraz halinde sevk etmek zorundalar.Ancak süreyi bilemiyorum.