Kategoriler: İnternet Medyası

Alanya tatilinde mutlaka yapılması gereken 10 öneri

Alanya’ya bir tatil planı yapıyorsanız, burada görmeniz ve yapmanız gereken pek çok aktivite mevcut. Bu makalede, Alanya’da yapabileceğiniz 10 öneriyi sunduk. Gelin, birlikte bir “yapılacaklar listesi” oluşturalım.
Alanya Kalesi'ni Keşfedin!Alanya'nın simgesi olan Alanya Kalesi, 1221 yılında inşa edilmiştir. Bu yapının 6.5 kilometrelik surları bulunmaktadır. Kale, günümüzde hala ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Tarihi dokusu ve manzarası ile Alanya Kalesi, Alanya’da yapılacaklar listesinin başında yer almaktadır.
Kızılkule'yi Ziyaret Edin!Alanya'nın en önemli simgelerinden biri de Kızılkule’dir. Bu yapı, 1226 yılında yapılmıştır ve sekizgen bir şekle sahiptir. Bu kule, tarihte savunma amaçlı olarak kullanılmıştır. Tarihi ve stratejik öneme sahip olan bu kule, Alanya tatilinizde ziyaret etmeniz gereken yerler arasında bulunmaktadır.
Mağaraları Keşfedin!Alanya, zengin tarihi boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır, bu nedenle bölgede pek çok tarihi mağara bulunmaktadır. Damlataş, Dim, Aşıklar (Fosforlu), Kadınini ve Cüceler Mağarası gibi mağaraları ziyaret edebilirsiniz.
Atatürk Evi Müzesi'ni Ziyaret Edin!Şekerhane Mahallesi'nde bulunan Atatürk Evi Müzesi, 1935 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün konakladığı evin müzeye dönüştürülmesi sonucu ortaya çıkmıştır. 19. yüzyıl Türk mimarisine sahip olan bu 3 katlı yapı, Atatürk'e ait özel eşyaları ve belgeleri sergilemektedir. Haftanın her günü ziyaretçilere ücretsiz olarak açık olan bu müzeyi, Alanya’ya gelmişken mutlaka ziyaret etmelisiniz.
Alanya Arkeoloji Müzesi’ni Gezin!Alanya Arkeoloji Müzesi, Alanya'nın binlerce yıllık tarihini ziyaretçiler için sunmaktadır. İlçe merkezine yakın bir konumda yer alan müze, kısa bir yürüyüş ile kolayca ulaşılabilir. Alanya ve çevresinde yapılan kazı çalışmaları sonucunda ortaya çıkan eserlerin pek çoğunu burada bulabilirsiniz.
Müzenin koleksiyonu, Tunç Çağı'ndan Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine kadar uzanan geniş bir zaman dilimini kapsamaktadır. Helenistik, Roma, Bizans, Arkaik ve Klasik dönemlere ait; el yapımı sanat eserleri, silahlar, taş eserler, heykeller ve kişisel eşyalar gibi çeşitli eserler müzededir. Alanya Arkeoloji Müzesi, haftanın her günü ziyaretçilere 08.30 ile 20.00 saatleri arasında kapılarını açar.
Tekne Turlarına Katılın!Alanya, Akdeniz kıyısında yer alması nedeni ile deniz turizmi için şahane bir lokasyon olarak karşımıza çıkar. Tarihi yarımadanın çevresinde düzenlenen tekne turlarına katılabilir, Akdeniz sularında yüzebilir, Alanya’nın çeşitli koylarının tadını çıkarabilirsiniz.
Alanya Plajlarının Tadını Çıkarın!Alanya'nın sahil şeridinde birbirinden güzel plajlar yer almaktadır. Dünya çapında ün kazanmış Kleopatra Plajı, ince kumlarıyla bilinen İncekum Plajı ve mavi bayraklı Damlataş Plajı, Alanya’da mutlaka ziyaret edilmesi gereken plajlar arasında yer almaktadır. Bu plajlara giderek denizin, kumun ve güneşin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz!
Dim Çayı'na Bir Piknik Düzenleyin!Alanya'nın doğusunda bulunan yüksek bir noktada konumlanan Dim Çayı, doğal güzelliği ile bilinen bir lokasyon olarak karşımıza çıkıyor. Burası, aileniz ve arkadaşlarınız ile birlikte keyif dolu piknikler yapabileceğiniz bir lokasyon. Piknik alanları, kafeteryalar ve restoranlar gibi çeşitli olanaklar da burada mevcut.
Seyir Terası'nda Manzarayı İzleyin!Alanya Belediyesi tarafından yapılan Seyir Terası, ilçenin manzarasını kuşbakışı izleyebileceğiniz bir noktadadır. Bu nokta, hafta sonları kalabalık olabilmektedir. Bu faktörü göz önünde bulundurarak ziyaret etmeniz önerilir.
Alanya'nın Tarihini Keşfedin!Alanya, zengin tarihine sahip bir lokasyondur. Hüseyin Azakoğlu Kent Müzesi ve Kent Belleği Merkezi'ni ziyaret ederek bölgenin tarihini yakından inceleyebilirsiniz. I. Alaaddin Keykubat döneminden kalan pek çok yapıyı görerek geçmişe yolculuk yapabilirsiniz.

Orijinal haber kaynağı için; Son Dakika Haberler – Milli Gazete – Milli Gazete

Benzer haberler: