Benim bir sorum olacak. Birden fazla bankaya kredi ve kredi kartı borcum var. Son 3 aydır da işden ayrıldığım için ödeme yapamıyorum. İcra ve haciz işlemleri başlatacaklarını bildirdi banka. Ben ailemin yanında yaşıyordum ve tüm bankalarda ev adresim olarak ailemin adresi kayıtlı ama yaklaşık 6 aydır ailemle yaşamıyorum abim evlendi onun yanında yaşıyorum. Tebligat geldiğinde ailemin evine haciz işlemi yapabiler mi. Ben abimle yaşadığımı bildireceğim mal beyanında bulunurken ya da onun evine herhangi bir haciz işlemi yaparlar mı bana ait hiçbirşey yok abimin evinde. yeni evli olduğu için de bütün eşyaları kendine ait ve faturası var yinede bişey yaparlar mı Lütfen yardımlarınızı rica ediyorum bilgi verirseniz çok sevinirim... Şimdiden çok tesekkur ederim..
Saygılarımla
Derya
Merhaba,
Mal beyanı geldiğinde abinizin adresini bildirdiğiniz takdirde banka haciz işlemlerini başlatacaktır,haciz memurları abinizin evine geldiği zaman elinideki tüm faturaları gösterip malların tümünün kendisine ait olduğunu bildirsin bu durum haciz tutanağına geçirilir.
İcra ve iflas Kanununda bu durum şu madde de belirtilmiştir;
Madde 96 #8211; (Değişik: 18/2/1965 - 538/53 md.)
Borçlu, elinde bulunan bir malı başkasının mülkü veya rehni olarak gösterdiği yahut üçüncü bir şahıs tarafından o mal üzerinde mülkiyet veya rehin hakkı iddia edildiği takdirde, icra dairesi bunu haciz ve icra tutanaklarına geçirir ve keyfiyeti iki tarafa bildirir.
İcra dairesi aynı zamanda istihkak iddiasına karşı itirazları olup olmadığını bildirmek üzere alacaklı ve borçluya üç günlük mühlet verir. Sükütları halinde istihkak iddiasını kabul etmiş sayılırlar.
Malın haczine muttali olan borçlu veya üçüncü şahıs, ıttıla tarihinden itibaren yedi gün içinde istihkak iddiasında bulunmadığı takdirde, aynı takipte bu iddiayı ileri sürmek hakkını kaybeder. İstihkak iddiasının yapıldığı veya istihkak davasının açıldığı tarihte istihkak müddeisi ile birlikte oturan kimse ler yahut bu şahısların iş ortakları, iddianın yapıldığı tarihte veya istihkak davası 97 nci maddenin 9 uncu fıkrası gereğince açılmışsa davanın açıldığı tarihte malın haczine ıttıla kesbetmiş sayılırlar.
Alacaklı 3 gün içinde istihkak iddiasına itiraz ederse icra mahkemesi kural olarak o malın satışının ertelenmesine karar verir bu halde teminat yatırmanız istenir.m.97/3:Takibin talikıne karar verilirse, haksız çıktığı takdirde alacaklının muhtemel zararına karşı davacıdan 36 ncı maddede gösterilen teminat alınır.
Berrin Hanım verdiğiniz bilgiler için çok tesekkur ederim son derece aydınlatıcıydı yani abimin evine bu durumda herhangi bir haciz işlemi yapamıyorlar o zaman.
Merhaba,
Haciz için gelindiği zaman durumu haciz tutanağına kaydedilmesi için belirtin. Eğer alacaklı taraf itiraz ederse, malların abinizin değilde sizin olduğunu iddia ederse,istihkak davası açarsınız davayı kazandığınızda haciz kalkacaktır.Selamlar..
sn berrin hanım istihkak davası açılması yeni icra iflas kanununda eşyalaın kaldırılmasını ve satılmasını etkilemediği yolunda avukat dostlarımdan gelen bilgilerim mevcut bu konuda sizin fikriniz nedir öncelikle
bu arada istihkak davaları uzun ve masraflı bir dava olmakla beraber genelde istihkak davası açan kişilerin kaybetmesi ile sonuçlanıyor.
başıma geldiği için biliyorum.
kaldı ki benim davamda bütün faturalar eşimin babasına ait ve evlilik birliğimizden çok önce alınmasına rağmen biz dahi zorlandık faturalar silivri adresine adresine kayıtlı satıcıdan alınmasına ve de silivri de kayınpederimin yazlığı olmasına rağmen
sayın eyilik hukuçu olduğunuzu beyan ediyorsunuz ama hür dünyada görüşlerin de hür olduğunu kabullenemiyorsuınuz zannederim .
anayasa haklarında ifade özgürlüğünden söz ediliyor ama siz tartışmak yerine ifadelerimi kısmi olarak silmeye ya da yok etme gibi işlemlere başvurmuşsunuz. peki hukuk adamı olarak hukuku savunan kişi olarak ifa ettiğini bu olayı nasıl yorumluyorsunuz.
hür toplumda demokratik toplumda düşünceler silinemez. yaşananlar yalanlamaz. insanlar her düşünceyi olgunlukla karşılamalı ve tartışmalıdır. tartışamayacak kadar gücxü olmayanlarda ya yok eder ya da yetkileri kullanıp bir nevi ceza verdiğini düşünür.
Sn Akoz,
İstihkak iddiasını alan icra mahkemesi ilk olarak takibin taliki ya da devamı hakkında bir karar verecektir. Eğer takibin talikine karar verirse mahkeme takip duracak yani malın satışı ertelenecektir.Mahkeme takibin devamına karar verirse satış engellenemeyecektir tabiki bu durum da mahkemenin istihkak iddiasının haksız olduğu kanaatine varması halinde gerçekleşecektir.
İstihkak davalarının genelde kazanılıp kazanılmayacağı konusunda fikrim yok ancak genelleme yapmanın doğru olmayacağı kanaatindeyim nitekim delillerin ve olayın takdiri mahkemeye aittir.Önceden bu konuda yorum yapmak ve genelleme yapmak pek doğru değil kanaatimce, nitekim her olay kendi içinde değerlendirilir ve yeterli delil dayanak varsa durum değişebilir diye düşünüyorum.Selamlar..
,
kredi borcu haciz kurallari,
haciz olacak kredi,
banka kredisinde haciz ne zaman gelir,
turkiye is bankasi haciz yaparmi,
banka haciz yaparmi,
banka hacizleri,
bankalar haciz işlemini ne zaman yaparlar,
ticari kredi haciz,
banja haciz yaparmi,
krediye ne zaman haciz gelir,
kredi:haciz mesajlı,
kredi kartı haciz işlemleri ne zaman başlar
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku