evime dogalgaz tesisati yaptirmak icin surekli evime gelip ilgili davranan a firmasina 5000 tl karsiliginda anlasip isi verdim. ucretin tamamini isin bitiminde verecegimi soyledim. ancak firma Ise baslayacagi gun gelip yogusmali kombi ve peteklerin hemen alinip evime gonderilebilmesi icin 3500 tl nin alinmasi gerektigini soyledi. bende eve ustalar gelip delik desik etmeye basladiklarini gordugumden inanip firmanin ofisine gidip kredi kartimdan tek cekim 3500 tl odedim. Bana gun icerisinde diger urunlerinde gonderilecegini soylediler. evime dondum ustalar oturum halinde olan evimin her tarafini kirdilar.petek altindan gecen borulari ve mutfaga gelen siyah boruyu dosemesini bitirdiklerini soyleyip kombi ve peteklerinde gelince takacaklarini soyleyip gittiler. Gidis o gidis. sonra her gun aradim firma ya ulasamadim ofise gittim taniamadik insanalr kovarcasina gonderdiler. kredi kartindan cikan sliplere baktim aradim b firmasi diye bir fa var. orayi aradim dedimki slipte sizin numara yazio su kisiyle anlastik felan ama kayboldu beni aramayain bidaha die tehditvari cumleleri ekledi. pos cihazinin ait oldugu bankayi aradim odememin iptalini istedim karsi tarafa gectigi icin kendi bankam diger taraf bankasi v.s hic bir sey yapmadilar. Slipte sifre girerek odeme yaptigim icin altinda mal ve hizmeti aldim yaziyor. ama almadim. simdi b firmasinin a da ki anlasma yaptigim kisinin amca oglu oldugunu ogrendim. REsmiyette hic bir birlikteleri yok ama malumda depolari bile ortakmis. simdi a firmasi iflas verdigi ve benim gibi bir cok kisiyi dolandirdiklari icin ortalardan kaybolmus. sehrin gaz ana dagitim firmasinda yetkileri bile kaldirilmis. Sorum su elimdeki sozlesme makbuz teklif hepsi iflas veren dolandirici a firmasina ait. B firmasinda sadece sliplerim var. Amacim odedigim 3500 tl mi iade alabilmek. o yuzden tamamiyla a firmasini hic karistirmadan direk b firmasi adina mahkemeye basvurup bu kisiyle sozlu anlastik isi anahtar teslim verecekti 3500 tl odeme yaptim. ancak isi tamamlamadigi gibi mevcut durumda evime zarar verip c firmasi ile ayrica bu is isin 2000 tl tadilat icinde olmak izere 6700 tl ye anlastim. bu idemeyo 16 tem 12 de yaptim su an eylul 21deyiz. bir iki avukat tum olayi acikca yaz dedi ancak korkum mahkeme a firmasi ile anlasmam sozlesmem oldugu icin ve b firmasininda a ya 3500 tl karsiliginda fatura kestigini gostermesi ile b nin konudan siyrilip parayi ic etmesi ve a dan da zaten iflas oldugundan tahsil edemem. sayet direk b firmasina pos cihazindan kendi kartimdan 3500 tl odeyip isi de yapmadiklarindan baska bir c firmasiyla anlasmak zorunda kaldigimi ve onlarin evimi kirip dokup oturum halinden insaat haline cevirmesiyle ayrica da 2000 tl tadilat masrafi odemek zorunda birakildigimi ayrica 3500 tl mi aldiklarini ve birde manevi olarak beni sinir stres le yipratttikalri konusunda dava acmam uygun mudur? lutfen ilgili bir avukattan kagit uzerindeki duruma gore degil bu dolandiricilarin avukatlardan daha cok bilgileriyle her sekilde bu tur durumdan siyrilmamalari icin onlardan daha bilgili birinin cevabini rica ediyorum. Saygilarimla