Merhabar, yaklasık 2 haftadır bütünleme kararı ile ilgili idare mahkemesine gitmeyi düsünüyorum.olay söyleki
istanbul kültür univ hukuk fakültesi son sınıf ögrencisiyim.bu sene herkesin bildigi üzere bütünleme zorunlu hale getirildi her üniversitede.böyle olunca da bizdeki yaz okuluna bir de büttler eklendi.normalde bütler final sınavlarından sonra olur ama bazı üniversiteler (biz de dahil) gerek yaz okulu parasindan mahrum kalmamak gerek de sınavları daha genis bir tarihe yaymak icin yaz okulundan sonra bütleri yapacaklarını acıkladı.ama tabiki özel okul icin yaz okulu demek para demek ve kredi bası 420 tl den bahsediyoruz.böyle olunca yaz okulu parasından olmamak icin bütler yaz okulu sonrasına atıldı.yoksa yaz okulundan önce bütleri yapan üniversiteler de var.
Bense 4.sınıf ögrencisi olarak , kaldıgım birkac dersle birlikte daha evvel alamadıgım dersleri de ilk kez yaz okulunda alarak devam ettim.ilk kez aldıgın derslerden 2 tanesinden kaldım.isin kötü yanı bu iki ders de ikinci dönem dersi ve mezun olmak icin 2 ders yüzünden 1 sene uzatmak zorunda kalıyorum.bu iki dersten de okul beni bütünlemeye de almadi gerekce olarak da yaz okulunda ilk kez alınan derslerden büte girmek yasaktır dedi.tek ders sınavına da giremiyorum cünkü bizde tek ders sınavı bazı okullardaki gibi 2 ya da 3 dersten olusmuyor.
Okula gerekli basvuruyu yaptım ve red cevabını alacagımı bilerek bekledim.nihayet bekledigim gibi geldi cevap ve idare mahkemesine basvurmak icin gerekli belgeyi de okuldan adeta zorla aldım.bircok hukukcuyla konustum ama tatmin olamadım bu konuda.cünkü yök bütünleme ile ilgili kararında bu konuya iliskim bir sey dememis tam olarak.senato karari ile alınmıs bir karar bu.senato yaz okulunu dönemden saymadıgını ve bu yüzden büt verilemeyecegini savunuyor ama islerine geldiginde yaz okulu dönemden sayılıp ögrencinin ders alma isleminde yaz okulundaki basarısı dikkate alınıyor ortalama bakımından.yani hazirandaki ortalaması sonraki güz yarı yılı icin hicbir konuda belirleyici olmuyor , yaz okuluna gitmissek yaz okulu sonundaki ortalama dikkate alınıyor.
Yök ün kararı da bu sekilde http://www.yok.gov.tr/index.php?opti...wnload&gid=813

Eger bütlere giremezsem bosuna büyük bir mali külfet ve zaman kaybına ugrayacagım asikar.yürütmeyi durdurma ihtimali üzerinde dikkate almam gerekenler nedir acaba ve sizler bu konuda ne düsünüyorsunuz?cok hayati bir mesele ve ben bütlere girmek icin okulu mahkemeye vermeyi düsünüyorum egitim hakkım kısıtlanamaz gerekcesiyle.neticede bütlerden evvel ben bu dersleri almıs sayılıyorum.