ben eşimden 2005 nisan da ayrıldım ama gerek dava süresinde gerek se daha sonra ki süreçlerde çocuğumu göremedim.Dava devam ederken hakime rica ettim ve tedbiren görecek dedi ama eski eşim göstermedi bu 4 yıllık süreçte.Dava sona erdikten sonra kesinleşen tarihte görmek için icra müd. kanalıyla tebligat gönderdik:Avukatı imzalamış ama kendisi için evlerine giden evrağa babası o artık burda yaşamıyor bilmiyorum nerde diyerek evrak geri gönderilmiş.Yani imzalamadığı için eski eşim, ben hala icra müd. ile eve gitsemde çocuğumu göremiyorum.
Ya inanın çocuğum 40 günlüktü ayrıldığında benden ve nerdeyse 5 yaşına geliyor,dayanımyorum, ne yapmalıyım kestiremiyorum. İmzalamadığı için hukuki bir müeyyidesi olamaz diyor avukatım ve oda bunu biliyor sanırım ki imzalamıyor.Ben mahkemeye versem adresi belli değil ve imzalamamış gelen tebligatı ,adres tesbit ettirsem bunu daha önce yaptım(savcıulığa başvurdum ve sonuçta emniyet ten gelen yazıda adres bulunamadı diyor) sonuç yok:
Bunlar benim çocuğun velayetini annesinden almam için yeterli olabilirmi? yada ben çocuğumu göstermiyor diye nasıl başvurabilirim.Çalışmadığı için bir sicil kaydı da yok.
Eski eşiniz en son ailesiyle birlikte yaşadığından o yer muhtarlığından kaydını sorun. Nakil ile almadıysa orada yaşasın veya yaşamasın aynı adres gözükecektir. Bu halde de muhtara tebliğ yapılmak suretiyle çocuk teslimine dair icra işlemleri yapabilirsiniz. Mahkeme kararını yerine getirmediğinden dolayı hakkında şikayette bulunabilirsiniz. Mahkeme kararlarını yerine getirmemek suç teşkil eder ve cezası var. Bu şikayetiniz üzerine açılacak davada sanık bulunamadığından gıyabi tevkif kararı çıkabilir. Gıyabi tevkif olduğundan polis de daha ciddi arayacaktır. Herhangi bir yerde yakalandığında siz de bir adres tespit etmiş olursunuz. Velayet için her zaman dava açabilirsiniz. Koşulların değiştiğini, çocuğun büyüdüğünü, okul dönemine gelmek üzere olduğunu, artık anne bakımına ihtiyacı bulunmadığını ve ayrıca annenin kötü niyetli davranarak çocuğu göstermediğini, çocuğun babasından habersiz büyüdüğünü, anneni çalışmadığını, nerede-nasıl yaşadığının ailesince dahi bilinmediğini, sizin ekonomik olarak çocuğa daha iyi bakıp-okutabileceğinizi, vs. gerekçe gösterebilirsiniz.
Avukatına tebliğ etmiş olmamız aynı sonuca bizi ulaştırmazmı acaba?
ona tebliğ ettiğimiz için ve avukatı da onu temsil ettiğinden dolayı direk suçduyurusunda bulunabilirmiyiz?
Avukatına yaptığınız tebligatın cezai sonuç doğurmayacağını düşünüyorum. Siz usulen de olsa eski ikametgah adresine (ancak halen muhtarda kaydı olmalıdır.) tebligat yapın, onun gerçekten orada oturup oturmaması önemli değil. Usulen geçerli bir tebligatın sonuçlarını doğuracağından sonrasında ise icra tetkik merciine şikayet ile ceza kararı alın. Bu ceza kararının infazında mutlaka bir şekilde adresini tespit edersiniz.
Evet izin alıp 3 günlüğüne gittim memleketime ve eski eşimin mahalle muhtarına kayıt olup olmadığını sordum bir gün sonra verdiği cevapta eşime ait bir kayıt olmadığını söyledi hatta babasının verdiği belgede evde yaşayanların arasında onun ismi dahi yok.Sanırım her kapı onun için açılıyor bilmiyorum neler yapabilirim.Bu konuda daha neler yapabilirim ki acaba? arkadaşlarımdan duyuyorum eşim kızımla birlikte sürekli geziyormuş yani aynı yerde yaşıyor ama ben bunu resmi olarak belgeleyemiyorum ve tebligat kendisine yapılamadığı içinde çocuğu göstermediği için mahkemeye veremiyorum. Acaba bana başka fikirler verebilirmisiniz?
Yapacağınız en doğru şey bayanın cezai sorumluluğuna gitmenizdir. ÇOCUK TESLİMİ EMRİNE MUHALEFETİN CEZASI
MADDE 341.- (Değişik: 5358 - 31.5.2005 / m.12) Çocuk teslimi hakkındaki ilamın veya ara kararının gereğini yerine getirmeyen veya yerine getirilmesini engelleyen kişinin, lehine hüküm verilmiş kimsenin şikayeti üzerine, altı aya kadar tazyik hapsine karar verilir. Hapsin tatbikine başlandıktan sonra ilamın veya ara kararının gereği yerine getirilirse, kişi tahliye edilir.
sorunda bu sanırım.Eski eşimin adresine icra müd.den tebligat gittiğinde annesi ve babası o artık burda yaşamıyor,nerde bilmiyoruz diyerek tebligatı geri çeviriyorlar.Bunu sonucunda da teblig edilemediği için hiçbirşey yapamıyorum.Bilmiyorum bu durumda acaba mahkeme tebliği etmese bile avukatı tebliğ etmiş buda cezai sorumluluk doğurur diyebilirmi?Yada mahkeme sonuçlandı ve hakim çocukla ilgili görüş gününü verdikten sonra kendisi icra dan gelen tebligatı almamış bile olsa ,karar kesinleştiği için sorumludur diyebilirmi? İnanın hiçbirşey yapamamak beni mahvetti.Kızım 5 yaşına geldi ve hala biz görüşemedik,belkide benim için öldü demişlerdi
r.
Sayın Zat1333, yaşadıklarınızı anlıyoruz. Bu yüzdendir ki cezai sorumluluğuna gitmenizi öneriyoruz. Dilekçenizde bayanın çocuğu sizden kaçırdığını, adresi konusunda yalan söylediğini belirtirseniz, çocuğunuza ulaşmanız daha kolay olacaktır.
işimden kovulduğumdan sonra eşim bana boşanma davası açdı ve çocuğumuda kaçırdı ve bana göstermiyor çocuğumu görmek için ne yapmam gerekiyor böle bir...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku