İşvereni bölge çalışma müdürlüğüne şikayet etmiştim. Bölge çalışma müdürlüğüde işverene bunu bildirmişki bugün beni arayıp paramı ödeyeceklerini bildirdiler. Görüşmek için gittim.
Bana mesailer ve 63 gün gecikme bedeli hariç 42 gün çalışma bedeli olan 1120 tl teklif ettiler. Oysa ben 42 günde 120 saate yakın mesai yaptım ve aradan 63 gün geçmesine rağmen hiçbir şekilde ödeme yapmadılar.
Bende mesai ücretlerim + gecikme bedeli ödemeden bir anlaşmaya varamayacağımızı, çözümü mahkemede arayacağımı bildirdim.
Yarın bölge çalışma müdürlüğü işveren ve bana resmi yazı gönderip, resmen mahkeme sürecimizi başlatmış olacak.
Bundan sonra beni ne takım zorluklar bekliyor? Hangi adımları atmam gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılarımla
Elinizde hangi tür kanıt ve şahitler var bilmiyorum. Mesela mesai yaptığınıza ilişkin elektronik takip çizelgesi, yada mesai tutanağı var mı? mahkeme sizden gerektirdiği takdirde şahit de isteyecektir. Şahitleriniz hazır mı? Bu tarz olaylarda halen çalışan kişiler şahitlikten kaçabilmektedir. anladığım kadarı ile meblağ küçük. Bölge çalışmanın sizin adınıza takipte bulunması tahminimce etkili ve yetrli olacaktır. Avukat tutmanız fayda maliyet açısından pek mantıklı görünmüyor. Tabiiki davayı sadece para değil cezalandırma amaçlı da açabilirsiniz o sizin takdiriniz. Avukat tutacaksanızda piyasadaki çantacı avukatlardan uzak durun derim. İşini layıkı ile yapan , takip eden mümkünse iş davalarında deneyimli birini bulun. İki iş davam oldu ikisi de lehime sonuçlandı. Ama ben avukatımdan daha çok çalıştım. Hatta avukatıma malesef ki bazen yol göstermek zorunda kaldım. Buna rağmen kararımı eksik yazdırmış. Herşeyi bilmem mümkün değil tabii. Ama mesleğini yapan biri hakkını hukukunu korumayı vadettiği müvekkilinin de haklarını korumak için azami çaba göstermesi gerekir.
İş müfettişlerinin lehinize rapor vermesi elbeteki avantajınıza olacak. Zirâ Bölge Çalışma Md. lüğü raporları mahkeme kararı gibi geçerli değildir, sadece elinizdeki yasal dayanaktır. İşvereninizde boş durmayıp oda konuyu bir şekilde araştırıp incelemiştir ki, sizinle uzlaşma çabası bunu göstermektedir. Kaldı ki bu uzlaşı çabasıda güzel bir harekettir.
Sonuç olarak, itirazlarınız fazla mesai ücretleri ağırlıklı olarak gelişmekte. Çal.Böl.Md.lüğü raporunuz ile birlikte iş mahkemesine dava açacaksınız. Buradan ne kadar sağlıklı yönlendirebiliriz bilmem ama konusunda uzman bir hukukçudan destek almanızı öneririm (Önceki dönemlere ait bordrolar, fazla mesai onay çiz., mesai yapıp ücretini almadığınıza dair deliller vs. kanıtlamak için). Sadece şahit ile işe başlarsanız baştan zayıf adımlar ile başlarsınız davaya.
Merhaba Değerli Hukuk Sever Arkadaşlar ve Hukukçular..
Aynı sorunlar benimde 2 yıldır .alıştığım iş yerinde var.Ben kargo şirketinde çalışıyorum. Daha önce bir ayrı şubede 2 araç halinde çalışıyorduk.Fakat şube kapatıldı ve kimseyede sorulmadı yeni iş yerinde çalışmak istiyormusunuz? gibi. Ve yeni şubede bize düşen araç sayısı 1 e indirildi. diğer aracın iş yükü böylede tek araca haliyle bana bindi. Ve bana çalışma koşullarında değişikli yapıldı diye yazılı bir bildirim yapılmadı ve rızamda alınmadı. Fakat 2 kişinin yapması gereken işi ben tek başıma yapıyorum. Bu konuda elimde delil olabilecek belgeler var.Böl.Çal.Müd.ne şikayette bulunsam ne olur? Birde iş yerimin Bölge Müdürü ilede görüştüm maaşıma zam yapılmasını istedim bağırarak karşılık verdi. Böyle bir iş yerinde böyle insanlarla çalışıyorum malesef. bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. SAYGILARIMLA..
Merhaba Değerli Hukuk Sever Arkadaşlar ve Hukukçular..
Aynı sorunlar benimde 2 yıldır .alıştığım iş yerinde var.Ben kargo şirketinde çalışıyorum. Daha önce bir ayrı şubede 2 araç halinde çalışıyorduk.Fakat şube kapatıldı ve kimseyede sorulmadı yeni iş yerinde çalışmak istiyormusunuz? gibi. Ve yeni şubede bize düşen araç sayısı 1 e indirildi. diğer aracın iş yükü böylede tek araca haliyle bana bindi. Ve bana çalışma koşullarında değişikli yapıldı diye yazılı bir bildirim yapılmadı ve rızamda alınmadı. Fakat 2 kişinin yapması gereken işi ben tek başıma yapıyorum. Bu konuda elimde delil olabilecek belgeler var.Böl.Çal.Müd.ne şikayette bulunsam ne olur? Birde iş yerimin Bölge Müdürü ilede görüştüm maaşıma zam yapılmasını istedim bağırarak karşılık verdi. Böyle bir iş yerinde böyle insanlarla çalışıyorum malesef. bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. SAYGILARIMLA..
Merhaba arkadaş,
İlk cevap: Bir iş sözleşmeniz varmı?
Bununla birlikte; *şube kapatıldı ve kimseyede sorulmadı yeni iş yerinde çalışmak istiyormusunuz? gibi.
*Ve bana çalışma koşullarında değişikli yapıldı diye yazılı bir bildirim yapılmadı ve rızamda alınmadı.
Söz konusu sözleşmende; ''Çalışan, İşverenin ve İşyerini temsilen amirlerinin verdiği tüm görev ve talimatları en iyi şekilde yerine getirmekle yükümlüdür. Çalışan, İşverenin geçici veya sürekli olarak görev tanımında veya görevin bulunduğu yerde yapacağı değişiklikleri ve görevini bu değişikliklere uygun olarak yerine getirmeyi peşinen kabul eder.'' gibi bir ibare bulunuyor ve sözleşme sayfalarında senin imzan bulunuyor mu?
Fakat 2 kişinin yapması gereken işi ben tek başıma yapıyorum. Bu konuda elimde delil olabilecek belgeler var.
Bu tabiki etik bir olay değil ama ispat yükü sana ait olmakla ilgili nasıl delillerin var orası detay isteyen bir konu...
Böl.Çal.Müd.ne şikayette bulunsam ne olur?
Şikayet tabiki hakkın ama, önce somut bir şikayet gerek... Bu konuyu Böl.Çal. yada Alo 170'i arayıp danışabilirsin...
maaşıma zam yapılmasını istedim bağırarak karşılık verdi.
Ücretin nedir brüt olarak? Eğer minimum asgari ücret ise, sözleşmenizde de karşılıklı artış kararı bağlanmadı ise zam yapmak mecburiyetinde değil maalesef, kanunen...
Böyle bir iş yerinde böyle insanlarla çalışıyorum malesef.
Hayat zor... Maalesef... Sonuna kadar hak veriyorum kişisel olarak... Keşke çağdaş, medeni devletler seviyesinde, refah düzeyi yüksek bir ülkenin vatandaşı olarak çalışma hayatında bulunabilsek. İnşallah diyelim. Elbirliği ile...
Ortada sözleşme var ama sözleşmede neler yazıyor bilmiyorum ve bize hiç bir sözleşme nüshaları verilmedi okumak istedim sözleşmeyi okumama da izin vermediler.
Aldığım ücret ise 26 iş günü olduğu zaman brüt 971 TL 27 iş günü olduğu zaman ise 998 TL. Net maaşım ise 777 TL ve 797 TL.
Delil olarak ise zimmet listeleri var elimde.Diğer arkadaşlar günde 15-20 birim mal üretirken ben 45-60 birim mal veya fayda sağlıyorum.
Çalışıyoruz işverenlere yinede yaranamıyoruz.Kanunlar desen işverenlerden tarafa artık bilmiyorum bu Türkiye deki iş hayatı nereye varır.
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.
Çok abartarak bir örnek vereceğim ki kolay anlaşılsın:
Kargo şirketinde daha önce günde ortalama 2 (iki) adet kargo dağıtıyorsak, sonra bir değişiklik olsa ve günde 4 (dört) kargo dağıtmaya başlasak, "İşim iki katına çıktı" deme hakkı olmaz değil mi?
Ya da arkadaşımız iki tane paket götürüyorken ben 4 tane paket götürüyorsam "Ben onun iki katı çalışıyorum" deme hakkı olmaz.
Çünkü bir kargo elemanı ne kadar kargo dağıtır bilmiyorum ama, bu sayının onlarca olduğunu sanıyorum.
Dolayısı ile kriter olarak bunu almayın.
Günde ne kadar çalıştığınızı alın.
Bir haftadaki çalışma saatiniz ne kadar; bunu göz önüne alın.
Saat kaçta işe başlıyorsunuz? ne zaman bitiyor? Hangi günler çalışıyorsunuz? Bunlara bakın.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku