3 hafta önce internetteki bir ilana göre 2. el Renault kango araç aldım. ilana göre araç otomobil ruhsatlı idi. satıcı ile anlaştık ve istanbula gidip arabaya baktım herşey yolunda. ruhsata baktım ruhsatta da otomobil yazıyor. aynı zamanda noterde de araç otomobil olarak gözüküyor. sonra adamın parasını verdim ve arabayı Antalyaya getirdim. bu arabaya ticari takci plakası takmayı planlıyordum. eski arabamı sattım. yeni aldığım arabayı boyattım taksi olması için gerekli dosyaları hazırladım tespite gittim sonra plakamın aktarılması için ilçe trafik tescil amirliğine başvurdum. bana arabamın otomobil değil kamyonet olduğunu bu yüzden bu arabaya ticari taksi plakası takıp kullanamayacağımı söylediler. ruhsatta otomobil yazdığını söyledim. onlarda bu ruhsattaki istanbul daki trafik tescil amirliğinden araç dosyasını incelettiklerini fakat aracın kamyonet olduğunu ruhsatın yanlış olduğunu söyledir. Arabayı aldığım adam 2. sahibiydi. adamı aradım sattığın araba bana söylediğin gibi otomobil değil kamyonet dedim. arabanı geri al, benim paramı geri ver dedim. adam kabul etmedi. anladığım kadarıyla 2. sahibi arabayı alırken kamyonet olarak almış ama ruhsatta bi şekilde bu araç otomobil olarak yazdırılmış, alan adamında işine gelince gidip bilgiyi düzelttirmemiş. bu şekilde kullanıp bize sattı arabayı.
şu anda benim zararım: araç alım satım masrafları; aracın taksiye uygun hale getirilmesi için boya taksimetre vb giderler ve şimdilik 10 gündür taksiden para kazanamayıp işsiz kalmam. benim sorum şu. yarın savcıya gidip olan biteni anlatcam;
merak ettiğim ben bu işin peşini bırakmazsam ne elde edebilirim, arabayı paraya çevirip yeni bir araba alamassam eğer taksicilik yapamayıp işsiz kalacağım, mahkemenin ne kadar süreceğini bilmiyorum. mahkemenin sonucunu beklemeden arabayı satmamın bir sakıncası olurmu. her geçen gün benim için zarar yazıyor.
bu konuda fikirlerinizi bekliyorum, lütfen ne yapmam gerektiği hakkında bişeyler yazın.