Merhabalar

Ben 01/01/2009 - 30/06/2010 tarihleri arasında Denizli merkezli bir firmanın İstanbul Şb. çalışmaya başladım ve ortalama 9 ay sonra İstanbul'daki şube müdürü yeni bir firma kurmak istedi benden şirketin %1 ortağı olmamı istediler 2-3 ay sonra hisseyi devir alacaklarını söyleyerek. Bende yeni firmada çalışmaya başladım fakat 2010 senesi başlarından sonra patronlar şirkete gelmemeye başladı. Bir sorun olduğunda telefonla bilgi veriyor ve alıyorlardı firmalara olan borçlardan sonra hacir gelip şirketin eşyalarına el koydular patronum telefonla bana sürekli sen orada otur biz senin maaşını ödeyeceğiz diye söz verdiler ama 2010 6. ayına kadar maaşım ödenmedi aile geçim indirimim hiç ödenmedi 6. ayda hem iş olmamasından hemde maaş alamamamdan dolayı telefonla çıkışımı verdim kabul etti. Kalan paramı ödeyeceklerini söyledi ama sürekli telefonla aradığımda toparlamaya çalışıyorum bulmaya çabalıyorum gibi laflar edip durdu.Son 3 aydır telefonlarıma çıkmıyor ve cevap vermiyor. Ne gibi bir yol izlemem gerekiyor üzerinden 2 sene geçmesi problem yaratır mı dava açabilir miyim? Şirkete ait evrak bulabileceğimi zannetmiyorum dükkan sahibi katı boşaltıp eşyalara el koydu (hacizden sonra kalan masa sandalye vs.) deposuna kaldırdı.Evraklar kayıp veya kendileri tarafından alınmış olabilir.

1-Hem maaşımı hemde diğer hk. alayım
2-%1 hisseyi üzerimden nasıl atabilirim ileride bana sorun çıkarmasın diye

Not: Şirket 2011 senesinde yerinde bulunamadığından vergi dairesi tarafından resen kapatılmıştır.
Şirket patronuna ait sadece telefon bilgisi vardır.