Herkese Merhaba.Devlet memuruyum ve yurt dışında görevli olduğum için, öğretmen olan eşim aylıksız izne ayrıldı ve yurt dışında beraber kaldık.Bu arada kurumum beni başka bir ile tayin etti.Aralık ayında yurt dışı görevim bitecek ve yeni tayin olduğum ilde çalışmaya başlayacağım.Eşim ''Mazeret Grubu'' tayinleriyle Ağustos 2012'de benim yeni atandığım yere tayin talebinde bulundu.Ancak idare, ''Aylıksız izindesiniz.Tayininiz olmaz.Göreve başlamanız gerekir'' dedi ve eşim görevine döndü.Bu istemediğimiz durum karşısında, dava açmadık, yazılı bir başvuru da yapmadık çünkü 5 gün süremiz vardı.Yazılı başvuru yapacaksın, olumsuz cevap alacaksın, davayı açacaksın, dosyan görülecek, yürütme duracak, idare de bu kararı uygulayacak.Uygulayacak tabii ki de, ne zaman?Memur aylıksız izindeyken, memuriyet hakları devam eder.Hatta işlediği suçlardan dolayı, disiplin soruşturması geçirip, memuriyetten ihraç bile olabilir.Hasılı, bu uygulama keyfi bir uygulamaydı.Çaresiz, o yolu takip ettik.
Şimdi ise yapmak istediğim 2 şey var.
1-)Bu kanunsuz işlemin emrini veren her kim ise, yani bu işin sebebi olan kişi hakkında disiplin soruşturması talebinde bulunmak istiyorum.
2-)Bu işlemden dolayı uğradığım zarar ve kayıplarımdan dolayı maddi ve manevi tazminat talep etmek istiyorum.Ben hala yurt dışındayım ve eşim Türkiye'de ve bu durum Aralık ayına kadar böyle gidecek.
Hukukun üstünlüğüne inanıyorsak, o yönde çaba harcayalım.Bu prensibe aykırı her hareketin karşısında duralım ki, hukuk gerçekten üstün olsun, bizlerde bu üstünlüğü hissedelim.Bunu hiçe sayanlara da hadlerini bildielim.
1. madde için müracaat edebileceğimi biliyorum.Ancak 2.md ile ilgili şüphelerim var.Yazılı bir itirazım olmamış, mahkemeye gitmemişim.Bu durumda tazminat talebinde bulunabilir miyim.Yardımcı olur, yol gösterirseniz çok memnun olurum.
Teşekkürler.