Ben bir mısır vatandaşıyla evlilik yapmıştım, şiddet nedeniyle Mayıs 2011 de resmen Mısır'da boşandım.Türkiye'ye döndükten bir süre sonra Tanıma ve Tenfiz davası açtım, elimde avucumda ne varsa gitti, avukata verecek param olmadığından herşeyle kendim ilgilendim...4 ay bekledim dava günü için..Dava günü geldiğinde yıkıldım çünkü Hakime HanımTürk mahkemeleri bu boşanma kararını tanıyamayacağını söyledi ( Mısır, Irak vb. ülkelerde boşanma mahkemelerde gerçekleşmiyor, devlet dairelerinde gerçekleşiyor), aynı zamanda Mısır makamlarında gelmesi gerekli belgelerin gelmediğini belirterek davadan vazgeçmemi söyledi.. Boşuna para ve zaman kaybedeceğimi söyledi...En pratik yolun Türkiye'de yeni bir boşanma davası açmam olduğunu söyledi.

Ben eski eşimden yardım istedim, avukatım adına vekalet vermesi yada mahkeme için buraya gelmesi için...Ancak işin kötü tarafı anlaşmalı boşanmaya niyeti yok gibi çünkü tüm taleplerime karşın bana cevap vermiyor, görüşmek istemiyor. Kendi ülkesinde zaten boşanmış olduğu için umursamıyor..Zaten duyumuma göre başkasıyla evlenmiş bile...Hiç bir şekilde bana yardımcı olacağını sanmıyorum...

Bu durum beni çok rahatsız ediyor ve ben boşanmak istiyorum....

Bu durumda bana ne tavsiye edersiniz ? Nasıl bu boşanma işini bitirebilirim ? Nasıl bir yol izlemeliyim ?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.