sayın hukuki net yetkilileri hepinize kolay gelsin iyi günler dileğimle..
ben gediz edaş a iş yapan bir mütahit elemanıyım keşke olmasaydım..gazetelerde boy boy tedaş bünyesinde iş yapan firma olarak kendilerini tanıtan şirket e iş başvurusunda bulundum bizden ustalık belgesi ve çeşitli belgeler istediler bizde tamamladıkşirkete teslim ettik bize ocak 2012 tarihinde EKAT kursu olarak bilinen ve o belge olmadan tedaş bünyesinde çalışılmayacağını ve iş güvenlik kursuna katılacağımızı söylediler bizde yaklaşık 40 gün boyunca bu kurslara katıldık kursun son haftası bu kursun ücretli olduğunu ve parasını herkez kendisi vereceğini ğini söylediler ve bize 2500 tl lik senet imzalattılar aylığımızdan bu 2500 tl nin yavaş yavaş kesileceğini söylediler bizde mecburen senetlere imza attık ocak ayında sigortalı olarak işe başladığımız halde kursta olduğumuzu söyleyerek bizden ssk primi parası olarak 300 tl ye yakın ayrı olarak para talep ettiler bu aya ait maaşı askeri ücret olarak gösterdiler ama hicbirimiz bu askeri ücreti nakit olarak alamadık ssk primi dahi cebimizden çıktı hatta şubat ayında ayın 8 inde işe başladığımız için şubat ayı maaşımızdan8 günlük yevmiyeyimizi kestiler (bankaya tam ücret yattı daha sonra elden 8 günlük yevmiyeyi geri aldılar)daha sonra işimize devam ederken şirket vekili olarak gösterdikleri kişi bize baskı uygulamaya ve bu senedi şantaş sebebi olarak göstermeye başladı mesai ücreti yerine aynı saat kadar ve onların istedikleri gün izin yaptırıyolardı daha sonra bordroları imzalamaya getirdiklerinde evli-bekar çocuklu-çocuksuz herkezin maaşının aynı olduğunu farkettik bunu söyleyince muhasebecinin hata yaptığını düzeltileceğini söylediler ama hala daha düzeltilmedi maaşlarımız sözleşmede olduğu halde ayın ilk tam haftası perşembe günü yatırılacağı söylendiği halde ayın 17-18-19 undan önce ödenmiyo.geçen ayın 22 sinde işveren vekili(resmi olarak hiçbir statüsü yok oda bizim gibi vardiyada çalışan patronun eski elemanı çok sıkıştığı zaman benim yetkim yok patronlan görüşün diyor)ile tartıştım ve istifa mektubumu yazarak işveren vekiline iki nüsha olarak verdim ve aynı gün bir dilekçe daha yazarak sözleşme gereği 30 günlük işten ayrılma bildirim süresini başlattığımı bildirdim daha sonra 22 gün işime devam ettim ve son bir hafta var iken iş arama iznimi kulanacağımı bildirdim ancak bu dilekçemi verecek kişi bulamadım iş veren vekili dilekçeyi almadı patron saten 2 aydan beri hiç gelmiyor şirketin merkezi çalıştığımız ilçeden uzak bir yerde oradada muhatap bulacağımı zannetmiyorum şu anda işe gitmiyorum size kısaca durumumu özetlersem
1-bu 2500 tl lik senedi ödemek zorundamıyım
2-30 günlük işe bıraktığımı bildirdiğim halde 22 gün çalıışıp daha sonra iş arama iznimi kulanabilirmiyim
3-iş arama izin dilekçemi verecek muhatap bulamadı m ne yapmam gerekir
4-baştan beri iş v eren kötü niyetli olduğu kanaatindeyim hiç bir verdiği sözü tutmadı
5-daha şirketten bir tam maaş ve 22 günlül alacağım bu maaşımı alabilirmiyim
6-yukarıda bahsetiğim herşeyi şahitlerle ispatlayabilirim
Merhaba tehditle şahsıma ve arkadaşıma pulsuz ve tanzim tarihi olmayan bir adet senet imzalatılmıştır. Üzerinde ikimizin adı yazılı ve imzalı .Ödeme...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku