Merhaba,
Bir güvenlik görevlisi müvekkile ait hesap pusulasında (2012 yılı mart ayına ait) 26 gün karşılığı net ücret 550,03 TL, 4 günlükhafta tatili net ücreti 84,62 TL olarak gösterilmiş ve toplam aylık çalışma süresi 225 saat olarak belirtilmiştir. SFM kısaltması ile 38,5 saat karşılığı 162,89 TL fazla mesai ücreti eklenmiş ve toplam net 797,54 TL kazanç belirtilmiş. 2012 yılı net asgari ücret tutarı 701,44 TL olduğu halde müvekkilin 30 günlük net ücreti toplamı 634,65 TL olarak görünmekte. İşyeri ayrıca her ay düzenli olarak değişen miktarlarda ödül prim ve prim adı altında iki kalem ödeme yapıyor. . Müvekkil ile ayda net fazla mesai hariç 852TL aldığını ifade ediyor. Ancak bu rakamın içerisine ödül prim ve prim tutarları da dahil. Müvekkil güvenlik görevlisi olarak günde 8 saat ve 3 vardiya halinde çalıştırılmış. Vardiya süreleri 8 saat ve yarım saat öğle yemeği arası veriliyor. Benim sorum şu: Fazla mesai ücret hesabı yaparken asgari ücretin altında kalan net ücret üzerinden mi hesaplama yapmak gerekiyor? Yoksa ödül prim ve prim adı altında her ar ödenen ve neye göre belirlendiği bilinmeyen ve değişken miktarlarda yapılan bu ödemelerin dahil olduğu net rakam üzerinden mi hesaplama yapmak gerekiyor? Bu arada işveren fazla mesai ücretini primler hariç net kazanç olarak gösterilen ve asgari ücretin altında kalan tutar üzerinden hesaplamış. BU konuda bilgisi olan meslektaşlarımdan yardım bekliyorum. Teşekkürler...