merhaba;
esimin açtığı bosanma davası sonuçlanmak üzere,
ama %90 esim daha kusurlu bulunup dava red olacak;
bu durumda asağıda belirtiğim sorularıma cevap bulamıyorum beni bilgilerdirirseniz çok mutlu olurum.
1-dava RED olduktan sonra yaklasık olarak 9 aydır odediğim tedbir nafakası benim kusursuz bulunmam nedeni karardan sonra tekrar iade olacakmı,yani odediğim yaklasık 2000ytl.yi alabilecekmiyim.
2-eğer ödediğim tedbir nafaaları geri alınırsa bu para benim hakkımmı olacak yoksa avukatımınmı olacak bununla ilgili bi kanun varmı?
3-davanın redinden sonra hemen eve dön çağrısı yapacağım bunu yapmam için davanın temyizden dönmesimi gerek(eğer karsı taraf temyiz ederse) temyiz sonucu belli olmadan 6 aylık süreyi aslatamazmıyım.
1. Ödemiş olduğunuz nafaka talebiniz olmadan size iade edilmez. Bunun için kanaatimce sebepsiz zenginleşme nedeniyle alacak davası açabilirsiniz.
2. Normal şartlarda ödediğiniz nafakaları geri alacak olursanız bu ödemeleri siz yaptığınız için elbette size ait olacaktır. Ancak avukatınızla aranızdaki anlaşmayı bilmeden yorum yapmak takdir edersiniz ki çok da sağlıklı olmaz.
3. Eve dön çağrısı için kanaatimce red kararının kesinleşmesini ve bu tarihten itibaren geçmesi gereken süreleri beklemeniz gerekmektedir, çünkü görülmekte olan boşanma davası ile tarafların ayrı yaşama hakkı söz konusudur, terk iddiası mesnetsiz kalacaktır.
cevabınız için tesekkurler.
peki av.hanım sonuçta davayı ben kazandığım için
ödediğim nafakaların geri iadesi diye birsey yokmu
kanunda sonuçta benim haklı olduğum ortaya çıkıyor.
eğer talepte bulunursam ödediğim tedbir nafakalarının
iadesi diye bi etkisi olurmu almam konusunda kanunda
bir yeri veya buna benzer yargıtay kararı varmı?
bu isteğimi aynı dava üzerindemi yoksa farklı bi davamı açmam gerekiyor?
cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum...
Ödediğiniz nafaka, tedbir nafakası. Davayı kazansanız da bu ödediğiniz alma şansınız bence yok.
Sonra,eşinizi eve çağıracağınızı söylüyorsunuz. Ödediğiniz geri almak isterseniz, ve eşiniz de davete uyarsa aynı evde nasıl yapacaksınız onu merakettim.
Eğer bu parayı geri alırsanız, hiç bir şekilde bu para avukatınıza ait olmaz.
Ödediğiniz nafaka, tedbir nafakası. Davayı kazansanız da bu ödediğiniz alma şansınız bence yok.
Sonra,eşinizi eve çağıracağınızı söylüyorsunuz. Ödediğiniz geri almak isterseniz, ve eşiniz de davete uyarsa aynı evde nasıl yapacaksınız onu merakettim.
Eğer bu parayı geri alırsanız, hiç bir şekilde bu para avukatınıza ait olmaz.
Ekleyen: Av.Ragıp Atay - 23/04/2006 : 20:04:07
öncelikle göstermis oldugunuz ilgiden dolayı tesekkurler...
1-av.bey peki ben bu davayı kazanmam demek yaptığım mahkeme
masrafları ödediğim av.ücreti ve tedbir nafakasnın iadesi anlamına
gelmiyormu sonuçta davayı kazandığım için bazı haklarıda kazanmış
olmuyormuyum.(çünki haklı oldugum ispat edilmiş oluyor)
2-eminimki eşime dön çağrısı ile davet etsemde gelmeyecek bende
bu gelmeyişinden faydalanarak tekrar dava açacağım evine dönmediği içinde kusurlu duruma düsecek bu şekilde nafakasız ve tazminatsız bir şekilde kurtulmak istiyorum.
benim düsüncem bu.
tabi sizin fikrinizide bilmek istiyorum doğrumu düsünüyorum?
Öncelikle davayı kazanmış olmanız avukatlık ücretinin, yargılama giderlerinin karşı taraftan tahsil edilebileceği anlamına gelir tabi ki ancak ödemiş olduğunuz nafakayı da geri alabileceğiniz anlamına gelmemektedir.
İlk iletimde haksız yere ödenen tedbir nafakasının geri alınabilmesi için sebepsiz zenginleşmeye dayanarak alacak davası açılabileceğine dair cevabım benim kişisel düşüncemdir bunu yanlış anlaşılmaya mahal vermemek adına özellikle belirtmek isterim. (Ki ilk iletimde de kanaatimce.. diyerek bunu belirtmek istemiştim.) Kanunlarımızda tedbir nafakasının geri alınabileceğine ilişkin bir düzenleme söz konusu değildir.
Bu düşüncemin temelini bir örnek vererek açıklamak istiyorum. Bizzat takip ettiğim bir boşanma davasında hakim müvekkilem lehine tedbir nafakası kararı vermişti, ancak bir iki celse sonra davacı, müvekkilemin tedbir nafakası alamayacağını, ekonomik durumunun buna cevaz vermeyeceğini ileri sürdü ve birtakım belgeler ibraz etti, hakim bu iddiayı ciddiye alarak tedbir nafakası hükmettiği ara karardan dönülmesine ve tedbir nafakasının kesilmesine karar verdi. Şimdi aksini düşünecek olursak, yani hakimin bu hususu ciddiye almadığını, gözden kaçırdığını ya da karşı tarafın bu belgeleri ibraz edemediğini, durumu ifade edemediğini farz edersek, davacı gereksiz yere müvekkileme tedbir nafakası ödemeye devam edecekti ve müvekkilem sebepsiz yere zenginleşmiş olacaktı. Böyle bir durumda hak edilmediği halde alınan nafakanın iadesi mümkün olabilmelidir diye düşünmekteyim. Kanunumuzda buna ilişkin bir düzenleme de söz konusu olmadığı için mevcut yasalara göre bu ancak sebepsiz zenginleşme hükümlerine dayandırılabilir. Doğruluğu elbette tartışılabilir ancak benim görüşüm bu yöndedir. (Çocuk için hükmedilen tedbir nafakası hariç tabi.)
Nafakanın iade edilmesine karar verildiğini düşünecek olursak da tekrar ediyorum ki bu elbette sizin paranızdır, size ait olacaktır. Ancak avukatınızla aranızda yapacağınız anlaşmada tahsil edilecek alacağın vekalet ücretine, masraflara mahsup edileceğini belirlerseniz, avukatınız da sizden alması gereken alacağını burdan mahsup edebilecektir. Bu açıklamayı yapmak istememin sebebi de şudur ki, maalesef bazen avukatı ile yaptığı anlaşmayı anlamayan, unutan, farklı değerlendiren birilerinin "Avukatım benim alacağım tazminatı cebine attı, yargılama giderleri davalıdan alınıp davacıya verilecek diye yazıyor hükümde ama avukatım bana bunları vermedi.." gibi yorumlarıyla sık sık karşılaşıyor olmamızdır.
cevaplarınız için hepinize çok tesekkür ederim ama;
tam anlıyamadım bana kesin bi yanıt ile ne yapmam
gerektiğini söylerseniz sevinirim,
kısaca sorum dava RED olursa yani kazanırsam davayı
ödediğim tedbir nafkalarını alabilirmiyim
alabilmem için yapmam gereken prosudur nedir
(yanı yeniden dava acma yada aynı dava üzerinde
ödenen nafakalırın iadesi vb.)
Hukukta hiç bir şeyin kesin yanıtı olmaz. Öyle olsaydı sayfalarca kanun ve kanunu yorumlamak için yönetmelikler ve hatta uygulanması için genelgeler olmazdı.
Genel olarak ödediğiniz tedbir nafakasını geri alamazsınız. Bunu söyledik zaten. Sizin bilmek istediğini nedir?
Geri almanın da istisnaları var elbette. Ama ne sizin davanızı, ne eşinizin mali ve sosyal durumunu ne de siznkini biliyoruz.
Ama önce davayı bitirin. Dediğiniz gibi red olursa o zaman geri alma konusunu düşünürsünüz
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku