İyi günler
2011 yılı temmuz ayında X Üniversitesinde ÖYP kapsamında araştırma görevliliği kazandım. Aynı yıl görevlendirme ile lisansüstü eğitimimi tamamlamak için Y üniversitesinde eğitime başladım. Daha sonra KPSS 2012 atamalarıyla Orman ve Su işleri bakanlığında mühendis kadrosu kazandım. İstifa için dilekçemi Y üniversitesine verdim. Y üniversitesi üst yazı yazarak dilekçemle beraber X üniversitesine fakslayıp,kargoyla(acil olması nedeniyle) gönderdi. Dilekçeyi 23.07.2012 tarihinde yazdım ve gerekçesiyle beraber(atama nedeni) 03.08.2012 tarihine kadar işlemlerimin sonuçlandırılmasını istiyorum diye ekledim( araştırma görevliliğinde ihbar süresinin olmadığını X üniversitesi personel daire başkanlığı söylediği için onlara göre de uygun bir tarih yazdım).
Dilekçeme hala bir cevap alamadım. Personel daire başkanlığıyla görüştüğümde dilekçenin rektörden kendilerine "gereğinin yapılması için pdb'na..." diye iletildiğini ama ÖYP mecburi hizmet senedi konusunda bir bilgilerinin olmadığını ve 2547 sayılı kanunun 35. maddesi ile ilgili görev yapanların nasıl istifa ettiklerini araştırdıklarını(dilekçe tarihinden bu yana 15 gün geçmesine rağmen) söyledi.
Bugün öğrendim ki Orman ve Su işleri bakanlığı atamalarla ilgili tebligatı ikamet ettiğim adrese göndermiş. Tebligat elime ulaştıktan sonra 15 gün içerisinde göreve başlamam gerekiyor. İstifamın 15 gün içerisinde sonuçlanmayacağını varsayarsak nasıl bir yol izlemem gerekir? Hangi hukuki haklara sahibim? Eğer çalıştığım Y üniversitesindeki yıllık izinlerimi kullanıp gidip Orman ve Su işleri bakanlığındaki görevime başlarsam bir sorunla karşılaşır mıyım?
şimdiden teşekkür ederim.