Bozma Kararı Üzerine Yeniden İncelenen Dosyada Verilen Karara İtiraz Edilir mi?
Merhaba,
İstanbul 3. İdare Mahkemesinin 2009 yılında verdiği İPTAL kararı üzerine kurum Danıştay'a Temyize gitti
Danıştay 5. Dairesinin 2011 yılında BOZMA kararı üzerine ben Karar Düzeltme talebinde bulundum
Danıştay 5. Dairesi 2012 yılında KARAR DÜZELTME RED vererek dosyayı alt derece mahkemesine geri gönderdi
Dosyam yeniden incelendi ve İstanbul 3. İdare Mahkemesi tarafından RED kararı verildiğini öğrendim. Karar imzadan çıkmadığı için tebliğ alamadım ama benim öğrenmek istediğim;
Yeniden incelenen dosyada verilen RED kararına ben itiraz edebilir miyim ? Nereye itiraz edebilirim ?
Danıştay Karar Düzeltmede eklediğim hiçbir belgeye bakmamış, karşı taraf savunmasında hiçbir gerekçe göstermeden davanın reddi gerektiği görüşünü bildirmiş, dilekçemde ileri sürdüğüm idaalara(hepsi belgeli idi) hiç bakmadan RED vermiş, alt derece mahkemeside sicillerine işlediği için direnme kararı vermiyor. Bu yüzden itiraz etmek istiyorum.
Cevap: Bozma Kararı Üzerine Yeniden İncelenen Dosyada Verilen Karara İtiraz Edilir mi?
Dosyanız Danıştay'dan kaç kere dönerse dönsün, dosyanın yeniden incelediği ilk derece mahkemesinin verdiği karara itiraz edebilirsiniz. Sadece Kanuni süre olan 30 günlük süreye dikkat edin yeter.
Bütün açıklığıyla (gereksiz tekrarlara da girmemek suretiyle) dilekçenizi yazıp süresi içinde Mahkemeye verin. Danıştay'ın temyizde oybirliği ile verdiği kararı karar düzeltmede yine oybirliği ile kaldırdığını, defalarca çelişkili kararlar verdiğini görmüş bir insan olarak tüm yasal yolları kullanın diyorum.
Konu VEGETA tarafından (07-08-2012 Saat 15:53:15 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: Bozma Kararı Üzerine Yeniden İncelenen Dosyada Verilen Karara İtiraz Edilir mi?
Anladığım kadarıyla bu sefer Temyize giden ben olacağım, tek farkı bu oluyor gibi.
Bu konuda iki şey daha soracağım;
1. Kararda "Danıştaya temyiz yolu açık olmak üzere" demezse yinede itiraz edebiliyor muyum?
2. Temyiz ettim dosyam yine Danıştay 5. Dairesine düşerse buna itiraz etme hakkım var mı? Öğrendiğim kadarıyla dairelerdeki üyelerin belli konuda verdikleri sıtandart kararlar var ve üyeler değişene kadar o kararlarını değiştirmiyorlarmış ki verdikleri kararlar üzerine buna katılmamak mümkün değil.
Cevap: Bozma Kararı Üzerine Yeniden İncelenen Dosyada Verilen Karara İtiraz Edilir mi?
haletiruhiyem rumuzlu üyeden alıntı
1. Kararda "Danıştaya temyiz yolu açık olmak üzere" demezse yinede itiraz edebiliyor muyum?
2. Temyiz ettim dosyam yine Danıştay 5. Dairesine düşerse buna itiraz etme hakkım var mı? Öğrendiğim kadarıyla dairelerdeki üyelerin belli konuda verdikleri sıtandart kararlar var ve üyeler değişene kadar o kararlarını değiştirmiyorlarmış ki verdikleri kararlar üzerine buna katılmamak mümkün değil.
1- Kararda "Danıştaya temyiz yolu açık olmak üzere" yazmak zorundadır.
2- Kararı temyiz edersiniz ancak yine Danıştay 5. Daire tarafından görüşülür maalesef.
Cevap: Bozma Kararı Üzerine Yeniden İncelenen Dosyada Verilen Karara İtiraz Edilir mi?
Evet, dosya yeniden Danıştay 5. Dairede görüşülür ve hakimin reddi veya yasaklılığı durumları olmadığı sürece (ki olayınızda yoktur) buna itiraz edemezsiniz.
Ancak dediğim gibi, Danıştay'ın temyiz incelemesi sonucu oybirliği ile verdiği bozma kararını, karar düzeltme istemimiz sonucunda (ki karar düzeltme dilekçesine yeni bir şey de eklememiştik) yine oybirliği ile kaldırdığını gördükten sonra artık verilen kararlara karşı tüm itiraz yollarını denemek gerekli diye düşünüyorum.
Cevap: Bozma Kararı Üzerine Yeniden İncelenen Dosyada Verilen Karara İtiraz Edilir mi?
Sayın tolg'un mesajı üzerine Danıştay 5. Daireye mi gidecek İDDK mı gidecek şüphede kaldım ama sonuçta bu defa benim Temyiz hakkımın olduğunu anladım.
Ama aklıma takılan yeni birşeyler oldu.
İdari Yargılama Hukukunda Usulü Kazanılmış Hak diye bir şey varmış ve bulduğum bir makalede şu şekilde bir şey diyor: "...Yargıtay'ın uygulamasına göre, Yargıtay'ın bozma kararına uymuş olan yerel mahkeme, bozma kararı gereğince inceleme yapmak ve hüküm vermek zorunda olduğu gibi, mahkemenin kararını bozmuş olan Yargıtay dairesi de, sonradan, ilk bozma kararı ile benimsemiş olduğu esaslara (usulü kazanılmış hakka) aykırı bir şekilde ikinci bir bozma kararı veremez...."(http://hukuk.erzincan.edu.tr/dergi/m...004_VIII_6.pdf dosyasının 11. sayfasında 5. satırdaki cümlede geçmekte)
Buna göre
1-Ben itiraz etsem bile sonuç değişmeyecek gibi gözüküyor (aykırı ikinci bozma kararı vermeyeceğinden)
2-Eğer aykırı ikinci bozma kararı verilemezse daha önce aynı dairenin aynı dava konusu akkında davayı açan tarafından verdiği karar var ama bu defa davayı açan aleyhine karar vermiş durumda olduğundan bu kararları aykırı bir karar olmuyor mu ?
3-Yoksa burada aykırı ikinci bozma kararından bahsedilen davayı açan aynı kişi için verilen karardan mı bahsediliyor.
Sayın tolg, Çobanoğlu, VETEGA cevaplarınız için teşekkürler
Cevap: Bozma Kararı Üzerine Yeniden İncelenen Dosyada Verilen Karara İtiraz Edilir mi?
usuli kazanılmış hak bu aşamada işlemeyecektir. kısaca söylemek gerekirse siz her türlü yolu sonuna kadar deneyin. zira danıştay daire üyeleri değişebiliyor ve olaya bakışları da doğal olarak değişyor. ve daha önce vermiş oldukları kararların tam aksi yönde karar verebiliyor.bizzat başımızdan geçen olayla sabittir. bu sebeple kafanızı hiç karıştırmadan siz temyizinizi yapın ve kararı bekleyin. elinizdeki tüm belge ve bilgileri de ekleyin. fakat danıştay sizin sunduğunuz belgelerle bağlı değildir. çünkü idari yargılama da resen araştırma ilkesi mevcuttur. bu nedenle daire her şeyi kendiliğinden inceleme yetkisine haizdir. aleyhe bir karar çıksa bile de karar düzeltme yoluna yine süresinde bulunun. anlayacağınız her türlü hukuki yolu denemekte fayda var. kolay gelsin..
ayrıca en son sorduğunuz soruya gelince. idare mahkemesinin bozma kararına uyarak davanızı reddetmesi ardından sizin temyiziniz üzerine olası bir bozulma üzerine (lehinize) idare mahkemesinin tekar sizin lehinize karar vermesine engel değildir. idari yargılamada yukarıda bahsettiğiniz şekilde bir karar olmaz. gönlünüzü ferah tutun...
,
temize giden dosyaya bakmak,
temyize itiraz edilir mi,
yargıtay bozma kararı sonrası,
Yargıtayın kararına itiraz edilir mi,
karar düzeltme sonrası temyiz,
6 vergı mahkemesı ornek karar var mı,
yargıtay'ın bozma kararına itiraz,
yargitayin bozdugu davayi yerel mahkeme sonucunda bir daha temhiz edebilirmiyim,
bozma sonrası sureç,
yargıtayda bozulan karara itiraz edebilirmiyim,
kararabaglanmisdosyadan del,
danistayin kararina itiraz edebilirmiyim,
yeniden yargilama karari temiz edilirmi
3 yıl önce Hakkımda başlatılan bir icra takibi vardı. başkaca borçlarım için maaşımdan kesinti yapıldığı için bu zamana kadar ödeyemedim. Bahse konu...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku