YÜRÜTMENİN DURDURULMASI ve DURUŞMA İSTEMLİ İPTAL DAVASI ?
Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası aldım yarın iptal dilekcemi verecem, öğrenmek istediğim Yürütmenin Durdurulması ve Duruşma istemli vermemle bu iki talep olmadan dilekçemi vermem arasında artı eksi olarak bir fark varmı? durumun aciliyeti yok yd kararı bana çok artı getirmez sonuçta mesleğimdeyim ve çalışıyorum, bulunduğum ilde idare mahkemesi yok duruşma istemesem bir eksisi olurmu, bu iki talebi yazmalımıyım ? Davayı acele etmeden görüşüp doğru bir karar çıkmasını umurum.
Ayrıca idare mahkemesinde cezanın iptali yada düşürülmesinin yanında daha fazla bir ceza verilmesi yani arttırılması ihtimali varmıdır ?
Davayı kaybetmem durumunda bunun maliyeti ortalama ne kadar olur ?
Herkese hayırlı forumlar...
Cevap: YÜRÜTMENİN DURDURULMASI ve DURUŞMA İSTEMLİ İPTAL DAVASI ?
Hukukçu değilim ama idare karşısında duruşmalı bir davayı ilk derecede kaybetmiş bir kamu görevlisi olarak vekalet ücretinin 1.200-TL olduğunu söyleyim. Davam şu an temyizde. Duruşmanın hiçbir faydası olmadı yani, ama bu tüm davalarda faydasız olacağı anlamına gelmiyor tabii ki. Ancak duruşmada süre çok sınırlıymış, sanırım 10 dk kadar, avukatım girmişti tam bilemiyorum. Bu davam devam ededursun kendim bir başka dava daha açtım, duruşma istemedim ama bu defa da idarenin avukatı duruşma talep etmiş Bu siteye de Eşitlik İlkesi ile ilgili emsal Danıştay kararı bulurum diye girdim ama henüz bulamadım..
Cevap: YÜRÜTMENİN DURDURULMASI ve DURUŞMA İSTEMLİ İPTAL DAVASI ?
Cevap için tşkler, dava dilekçemi 30.07.2012 günü itibariyle verdik duruşma ve yürütmenin durdurulmasını talep etmedim, çünkü bu durumda daha hızlı ve detayına girilmeden davaya bakıldığı yönünde bilgi aldım, ayrıca YD istemeninde ücret olarak ayrı bir harcı daha varmış ne kadar olduğunu bilmiyorum, sadece İPTAL davası açtım 65 TL postaneye 43 TL adliye veznesine ödedim 8 tl yede pul aldım bulunduğum ilde bölge idare mahkemesi yoktu, vekalet ücreti 1200 TL imiş bunu bende teyid ettim artık adaletin terazisine bakacaz nasıl tartacak, kazanmam halinde bu ücretleri geri alabilecekmiyim acaba ?
özlem ışık rumuzlu üyeden alıntı
Hukukçu değilim ama idare karşısında duruşmalı bir davayı ilk derecede kaybetmiş bir kamu görevlisi olarak vekalet ücretinin 1.200-TL olduğunu söyleyim. Davam şu an temyizde. Duruşmanın hiçbir faydası olmadı yani, ama bu tüm davalarda faydasız olacağı anlamına gelmiyor tabii ki. Ancak duruşmada süre çok sınırlıymış, sanırım 10 dk kadar, avukatım girmişti tam bilemiyorum. Bu davam devam ededursun kendim bir başka dava daha açtım, duruşma istemedim ama bu defa da idarenin avukatı duruşma talep etmiş Bu siteye de Eşitlik İlkesi ile ilgili emsal Danıştay kararı bulurum diye girdim ama henüz bulamadım..
Cevap: YÜRÜTMENİN DURDURULMASI ve DURUŞMA İSTEMLİ İPTAL DAVASI ?
Musa46 rumuzlu üyeden alıntı
kazanmam halinde bu ücretleri geri alabilecekmiyim acaba ?
Dava iptalle sonuçlanır ise yargılama ücretlerini geri alırsınız. Sadece iptal davası açmanız isabetli olmuş. Disiplin cezası için duruşma talep etmenin mantığı yok. Herşey evrak üzerinde yürüyor.
- - - Updated - - -
özlem ışık rumuzlu üyeden alıntı
Bu siteye de Eşitlik İlkesi ile ilgili emsal Danıştay kararı bulurum diye girdim ama henüz bulamadım..
Eşit işlem borcu İş Yasası'nda düzenlenmiştir ve bu nedenle işçinin ücreti, nakli ya da iş akdinin feshi ile ilgili olarak Yargıtay kararlarında bu ilkeye sıkça rastlanır. 657 sayılı Yasa'nın 10. maddesinde sözü edilen eşitlik ilkesi İş Yasası'nda sözü edilen ilkeden farklı olup, bu madde kapsamında amiriniz hakkında idari yönden şikayet hakkınızı kullanabilir, adli yönden de suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Bir örnek vermek gerekirse; diğer memurlarında işe geç gelip erken işten ayrıldıkları sabit olup, eşitlik ilkesine aykırı biçimde sadece davacıya işlem tesis edilmesi hukuka aykırıdır şeklinde bir Danıştay kararı bulamazsınız. (Bence)
Konu tolg tarafından (31-07-2012 Saat 23:25:10 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: YÜRÜTMENİN DURDURULMASI ve DURUŞMA İSTEMLİ İPTAL DAVASI ?
İlginize teşekkür ederim, benim aradığım Anayasa'nın 10. maddesindeki Eşitlik İlkesi. Bununla ilgili pek çok emsal karar var aslında. Dava açtığım husus; 646 sayılı KHK'da yer alan Geçici 13. madde. Ankara'da görev yapan bir kısım kariyer Gelir Uzmanlarının unvan ve özlük haklarının iyileştirmesinin sınavsız şartsız sırf belli bir Genel Müdürlükte çalışıyor olmalarına bağlanmasına dava açtım. Kendim de onlarla aynı sınavla gelmiş bir kariyer Gelir Uzmanı olarak hukuksal anlamda eşitim olanlardan sırf Antalya'da görevli olmam sebebiyle ayrı tutulmayı kabul edemem. İdarenin savunmasına Anayasa Mahkemesine götürülme talepli olarak cevap vermeye hazırlanıyorum, umarım Mahkeme iddiamı ciddi bulur, tekrar teşekkürler..
Konu özlem ışık tarafından (12-08-2012 Saat 21:21:26 ) de değiştirilmiştir.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku