Merhaba ,

Aynı kişi tarafından bize açılmış 2 adet dava var. Bunlardan birine itiraz ettik. Diğerini kabul ettik.
Kabul ettiğimiz dosya üzerinden aracımıza yakalamalı haciz kararı çıkmış.
Aracımızı zararına satmaya karar verdik ve alıcı hazır. Alıcı dava ücretini ödeyip aracı almak istiyor.
Dava açılan yer Türkiye'nin diğer ucu. Avukata bir ulaşıyoruz bir ulaşamıyoruz.
Sabah herhangi bir icra dairesine gidip bu parayı yatırsak aracı satabilir miyiz ?
Yani bu parayı alacaklıya değilde icra dairesine yatırabilir miyiz ? Yatırdıktan sonra araç serbest olur mu ?

İşin esası şu. Kiracıyız ve ev sahibimizle problem yaşadık. Kiraları aksattık.
Ev sahibi 2 farklı dosya açmış. Birincisi ödenmemiş kiralar için. Diğeri de ödenmemiş aidatlar için.
Kira için açılan dosya da belirtilen ücret doğru. Ve faiz oranları da çok fahiş olmadığı için kabul ettik.
Fakat aidatlar için açılan dava çok abartılı. Kira kontratımızda aidatların bizim tarafımızdan ödeneceğine dair herhangi bir taahhütte de bulunmadık.

Bugün bir avukatla görüştüm ve bana şöyle dedi. Kanuna göre "kiracının sorumluluğu ödemekle yükümlü olduğu kira, miktarı ile sınırlıdır".
Yani siz üzerinize olan elektrik , su , doğalgaz vs. bunları ödemek zorundasınız. Eğer kontratta aidatla ilgili herhangi bir madde yoksa ödemeyebilirsiniz. Genellikle bu aidat ya madde olarak kontrata eklenir yada kira tutarının üzerine eklenir.

Zira bende bu şekilde ikinci dosyaya itiraz etmiştim. Şuan aracımızın üzerinde bulunan haciz dosyası "Ödenmemiş Kiralar" üzerinedir.

Ben karşı tarafla görüşmeden bunu adliyeye veya savcılığa veya neresi ise oraya ödeyerek aracımızın üzerindeki yakalamalı haciz kararını kaldırıp aracı satmak istiyorum.

Bu konuda yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum.

Teşekkürler.