Trafik kazası sonucu sigorta şirketi hakkım olanı vermiyor
Merhaba, öncelikle böyle bir platform oluşturanlardan ve platforma destek olan herkezden Allah razı olsun.
Geçtiğimiz ayın sonunda talihsiz bir kaza geçirdim. Kazanın sonucunda karşı aracın sigorta şirketi tarafından mağdur duruma düşürüldüm. Olayı kısaca özetleyeyim sizlere konu hakkında bilgiye sahip olanlar varsa lütfen yardımınızı esirgemeyin tek mal varlığım olan aracım başkası yüzünden gitti.
29.06.2012 tarihinde iş çıkışı aracımla evime giderken tek gidiş, tek geliş olan yolda kendi yolumdan ilerliyordum. Sağ tarafta ekmek indirmek için park halinde duran kamyon ben yoluma devam ederken aniden, sinyal vermeden ve arkasına bakmadan U dönüşü yapmak için yolu kapatıverdi. Yakın olduğum için fren mesafem yoktu kamyona vurmamak için kaçtım ki 1 araba anca sığacak bir boşluk buldum fakat kamyondan kurtarıp park halinde duran araca çarptım. Aracımda 7, 8 bin tl civarı hasar mevcut. Neyse kamyoncu da olay yerini terk etmedi, tutanağa kamyoncuyu da dahil ettik. Kamyoncu hatalı U dönüşü yaptığı için kazaya sebebiyet verdiğini filan belirtti. Hasar dosyasını oluşturduk gönderdik Tramer sonuçlarda kusuru %100 kamyona verdi, kamyonun sigorta şirketinin expertizi ile servisim anahtar teslim olarak anlaşmaya varmışlar, bana da olayı anlattı servis ve benden ilk başta parça maliyeti olarak 3.000 tl talep etti işi hızlandırmak için, sigorta ödemeyi geçince 3.000 tlyi oradan alırsın dedi. Tamam dedim borç alıp verdim servise. Bugün ise sigorta şirketi ödeme yapmayacaklarını ve araçlarının kazaya karışmadığını söyledi. Halbuki kazanın yegane sebebi onların poliçesini taşıyan kamyon. Müşteri hizmetlerini aradım fakat sorunum çözüme kavuşmadı, nasıl bir yol izleyebilirim ne yapabilirim kafayı yiyeceğim günlerdir uykularım kaçtı ya yok böyle bir şey. Başka birisinin ihmali ve dikkatsizliği sebebiyle mağdur duruma düştüm, madem böyle durumlarda birşey elde edemeyeceksek sigorta şirketleri neden var? Ne olur bir yol gösterin ne yaparsam, hangi adımları izlersem sigorta şirketinden ödemeyi alabilirim?
Cevap: Trafik kazası sonucu sigorta şirketi hakkım olanı vermiyor
Ne olurdu sanki birisi bi yol gösterse? Çok kötü durumdayım, ne yapacağımı nasıl bir yol izleyeceğimi bilemiyorum. Hakkımın yenilmesi acayip koyuyor ve ben hakkımı yiyenlere cevap veremediğimi düşündükçe delireceğim
Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun.Şimdi öyle bir durumdasın ki sana çıkıp 'yapacak bir şey yok' desek bize de kızacak, duruma isyan edeceksin.Bu gibi durumlarda araç kazaya karışmadıysa( yani hasarın bir yerinde değilse) sigorta şirketleri ödeme yapmaz.Yapacak bir şey yok çünkü o aracın kazanın bir yerinde olduğunuda ispatlayamıyorsun.Sigorta şirketleri olaya şu açıdan bakıyor, mesela bir kişi düz yolda giderken gitti park halindeki araca çarptı, hemen arasa çarpan kişi aracı olan bir arkadaşını tutsalar beraber sizin tuttuğunuz tutanaktan bir tane(ben manevra yapmıştım beni görünce direksiyonu kırdı vs. şeklinde) hoop ne oldu ihale sigorta şirketine kaldı.Bu ve buna benzer şekilde sigorta şirketlerine zararlarını ödetmek isteyen o kadar çok kişi var ki.Belli ki siz gerçekten bir maduriyet içindesiniz ama trafiktede hayattada bazen hiç bir kusurumuz olmadığı halde bedeller ödeyebiliyoruz.Ben bildiğimi söyleyim, karşı tarafın sigortası hasarı ödemez.Ama siz gene araştırmak soruşturmak isterseniz devam edin tabi.Kolay gelsin.
kardeşim ,Yargı taydan beklenen karar .bildiğiniz gibi trafik kazaları sonucu sakat kalan veya hayatını kaybeden kişiler, aslı kusurlu olduğu zaman ailesi ve kendisi tazminat alamıyordu.ama yaklaşık 2 ay önce Yargıtay genel idare kurulunun aldığı emsal karar gereği ,kaza sonucu kişi asli kusurun tamamını almış olsa bile ailesi tazminat ala bilecektir .bu karar geçmiş 4 yılıda kapsamaktadır .bu gibi mağduriyet yaşayanların bir an evvel işlemlerini başlatmaları gerekmektedir. http://trafikmagdurlari.org.tr 0312 214 11 64
Bill187 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun.Şimdi öyle bir durumdasın ki sana çıkıp 'yapacak bir şey yok' desek bize de kızacak, duruma isyan edeceksin.Bu gibi durumlarda araç kazaya karışmadıysa( yani hasarın bir yerinde değilse) sigorta şirketleri ödeme yapmaz.Yapacak bir şey yok çünkü o aracın kazanın bir yerinde olduğunuda ispatlayamıyorsun.Sigorta şirketleri olaya şu açıdan bakıyor, mesela bir kişi düz yolda giderken gitti park halindeki araca çarptı, hemen arasa çarpan kişi aracı olan bir arkadaşını tutsalar beraber sizin tuttuğunuz tutanaktan bir tane(ben manevra yapmıştım beni görünce direksiyonu kırdı vs. şeklinde) hoop ne oldu ihale sigorta şirketine kaldı.Bu ve buna benzer şekilde sigorta şirketlerine zararlarını ödetmek isteyen o kadar çok kişi var ki.Belli ki siz gerçekten bir maduriyet içindesiniz ama trafiktede hayattada bazen hiç bir kusurumuz olmadığı halde bedeller ödeyebiliyoruz.Ben bildiğimi söyleyim, karşı tarafın sigortası hasarı ödemez.Ama siz gene araştırmak soruşturmak isterseniz devam edin tabi.Kolay gelsin.
Sorunumu okuyup cevap verme zahmetinde bulunduğunuz için teşekkür ederim. Evet sizin söylediğiniz gibi bakarsak duruma, sigorta şirketleride kendilerince haklı. Fakat olayın görgü tanıkları var, onuda geç sigorta şirketi madem ödeme yapmayacaktı Exper neden parça listesi fiyat listesi çıkartıp anahtar teslim anlaştı servisle? Tramer asli kusuru % 100 olarak sigorta şirketine neden verdi? Olay yeri incelemesi yapılmış, görgü tanıklarına sorulmuş. Ben öyle bir hile yoluna başvursam kamyona temas ettirebilirdim ki. Kamyon sahibi benim çevremden birisi olsaydı kamyonu getirip arabaya sürtemezmiydim tek sorun temas olmaması mı? Kusurlu olarak kazaya sebebiyet verdiğini ben ispat edebilirim, öyle olmasa bile ödemeyecek olsa arabayı o şekilde satacaktım. Ama experle anlaşıldığı için araç söküldü yapılmaya başlandı 3.000 tl ödedim servise devamını sigortadan gelen paradan alacaklardı derken kabak benim başıma patladı. Şuan o parayı ödeyebilcek durumum yok 3.000 i de kredi kartından cekmiştim sigorta şirketi her tarafdan beni mağdur duruma düşürdü.
- - - Updated - - -
trafik mağdurları rumuzlu üyeden alıntı
kardeşim ,Yargı taydan beklenen karar .bildiğiniz gibi trafik kazaları sonucu sakat kalan veya hayatını kaybeden kişiler, aslı kusurlu olduğu zaman ailesi ve kendisi tazminat alamıyordu.ama yaklaşık 2 ay önce Yargıtay genel idare kurulunun aldığı emsal karar gereği ,kaza sonucu kişi asli kusurun tamamını almış olsa bile ailesi tazminat ala bilecektir .bu karar geçmiş 4 yılıda kapsamaktadır .bu gibi mağduriyet yaşayanların bir an evvel işlemlerini başlatmaları gerekmektedir. http://trafikmagdurlari.org.tr 0312 214 11 64
Bahsettiğiniz yolu deneyeceğim ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.. Umarım bir sonuca varabilirim
Tüvtürke aracı muayene ettirdikten sonra kredi kartımdan komisyon ücreti alındı. Tüketici hakem heyetine başvurdum ve hakem heyeti beni haklı buldu....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
tüvtürke karşı tüketici hakem...
07-05-2025, 23:40:53 in Tüketici Hakları