kısacası , şimdiki eşim Türkiye'ye kaçak girdiğinden 2 yıl deport edildi . sonra Moldova'da evlenme karar alarak Türkiye'ye getirmeye çalıştım . butun evrakları tamamlayarak evlendim ve gerekli tum evraklarla deportun kalkması ve vize icin basvurdum. 2-3 ay sonra deportun kalkacağını ve vizenin verileceğini soylendi . bekledim sonra telefonla konsolos aradı ve red edildiğini soyledi . bende nedenini sordum . biz bilmeyiz yabancılar sb bilir dediler. aradım yaklaşık 100 yakın ama ya açan olmadı yada açılıp kapandı . sonra kısmet değil diyerek beklemeye devam ettik . artık son 2 ay kala eşim telefon actı ve türkiyenin kendisine kaçak girme suçundan dava açtığı 4000 tl kadar ve hapis moldovada . ben Şok oldum . bunu duyunca hemen oradan bir avukat bulup konuyla ilgilendirdim. ve sonuçta davanın moldovada surmesini isteyen yazı yazıldı . 1,5 ayı bulur dediler. bu nedir neden boyle bir sey oldu anlamadım ???? ve de oranın avukatıda anlamadı . benim eşim adam öldürmedi !!! TÜRKİYE bu kadar mı ? benim anlamadığım konu neden girişte değilde dosyanın oraya gonderildiği?
İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDER YARDIMLARINIZI BEKLEMEKTEYİM
sayın yardım severler ,
eşim yurt dışından türkiyeye kaçak girmek ve bazı suçlardan ceza almış . evine mahkeme tutuklama gitmiş Türkiye tarafından . ama neden ? böyle bir uygulama var mı ? ya da neden yurt girişinde sorgulanması gerekirken o ülkenin makamlarına dosyanın gönderildiği . ben daha önce böyle bir uygulama görmedim. ve bu dosyanın nereden gönderildiği nasıl bulabilirim ? bunu savcılık mı yoksa avukat mı gönderiyor ? bir uzlaşma olabilir mi ? beni biraz bilgilendirirseniz konu ile ilgili sevinirim....
Cevap: Türkiyeye giriş yasağı olan eşime tazminat davası
eklemek istediğim dosyanın yurt dışı makamlarına neden türkçe olarak gönderildiği ; herseyi tercumanla apostil isteyen bir ülke neden böyle bir davranışta bulunabilir? bu acele yapılmış bir davranış gibi sergilenmiş! 1 haftadır araştırmama rağmen bir sonuç bulamadım . bilgi edinmeye bile yazdım . ama boş . çünkü kendisi yurt dışında olduğundan ve Türk vatandaşı olmadığı için her hangi bir sonuca ulaşamıyorum . böyle bir uygulamaya ilk defa denk geldim . Türkiye'den kaç kişi sınır dışı ediyor ama hiçbirine Türkiye böyle bir dava açmıyor?! konu ile bir bilgisi olan varsa lütfen bir cevap yazsın. ilginize şimdiden teşekkür ederim.
Konu kupiden tarafından (12-07-2012 Saat 12:46:18 ) de değiştirilmiştir.
lütfen sadece bir cevap aramaktayım!
türkiyeye kaçak girme suçundan sınır dışı edildi eşim . sonra evlendim ama türk vatandaşı olmadı . sınır dışı edilme süresi bitmesine yakın
savcılık tarafından dava açılmış hapis ya da 4000 tl . ve ülkesine gönderilmiş bu dava .
bu olay her kaçak girene uygulanan bir davamıdır ?????
Cevap: Türk vatandaşı olmayan eşime dava açılabilir mi?
Kişiye özel bir düzenleme olmaz zaten. Bu tür işlemler 5683 sayılı yasa çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. 3. yargı paketi adıyla bilinen 6352 sayılı bazı yasalarda değişiklik yapan yasa ile hapis cezaları para cezalarına çverilmiştir. Ayrıca suç olmaktan çıkarılıp kabahate dönüştürülmüştür.
Cevap: Türk vatandaşı olmayan eşime dava açılabilir mi?
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Kişiye özel bir düzenleme olmaz zaten. Bu tür işlemler 5683 sayılı yasa çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. 3. yargı paketi adıyla bilinen 6352 sayılı bazı yasalarda değişiklik yapan yasa ile hapis cezaları para cezalarına çverilmiştir. Ayrıca suç olmaktan çıkarılıp kabahate dönüştürülmüştür.
ilginize çok teşekkür ederim. günlerdir aradığım cevap ;
MADDE 26 - Sınır dışı edildikleri veya Türkiye'yi terke dâvet olundukları halde müsaadesiz
gelmeye mütecasir olan yabancılar bir aydan altı aya kadar hapis ve 50 liradan 1000 liraya
kadar ağır para cezasiyle veya bunlardan biriyle cezalandırılırlar. Bu suretle mahkûm edilen
yabancılar cezaları çektirildikten sonra sınır dışı edilirler. MADDE 26 - (Değişik: 5728 - 23.1.2008
/ m.136) Sınır dışı edildikleri veya Türkiye'yi terke davet olundukları halde müsaadesiz gelmeye
mütecasir olan yabancılar bir yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır. Bu suretle
mahkum edilen yabancılar cezaları çektirildikten sonra sınır dışı edilirler.
ama benim eşim sınır dışı edildikten sonra bu ceza gelmektir . ben bu cezayı ödedikten sonra ve 2 yıl sınır dışı süresi vardı 1 ay kaldı
bu süre zarfında da bekledikten sonra eşimi getirtebilir miyim ? ilginize çok teşekkür avukat bey
MADDE 42- 5683 sayılı Kanunun 26 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 26- Sınır dışı edildikleri veya Türkiye’yi terke davet olundukları hâlde müsaadesiz gelmeye mütecasir olan yabancılar mülki amir tarafından ikibin Türk Lirasından beşbin Türk Lirasına kadar idarî para cezası ile cezalandırılır ve sınır dışı edilir.”
burda da yine aynı ibare var cezadan sonra sınır dışı edilmesi .
benim kafamı karıştıran nokta burdadır . tabi bir suç işledi cezası olacak .ama bu şekilde olması farklı gibi geldi . ülkeye girişinde değilde bulunduğu ülkeye gönderilmesi.
yeniden ilginize teşekkürü bir borç bilirim.
Konu kupiden tarafından (13-07-2012 Saat 18:00:23 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: Türk vatandaşı olmayan eşime dava açılabilir mi?
Eşinizin nasıl bir suç işlediğinin bilmiyorum şayet giriş yasağı kabilinden bir engeli yoksa gerekli izinlerin önceden alınması kaydı ile gelebilir diye düşünüyorum ancak bu mevzualar mevzuatından ziyade uluslar arası ilişkiler ve bürokrasiye dayandığından teorisi ile pratiği biribiriyle çoğu zaman örtüşmeyebiliyor. Konsolosluğa gerekli müracaatları yapıp bilgi almanızı öneririm.
Cevap: Türk vatandaşı olmayan eşime dava açılabilir mi?
ilginize teşekkür ederim .daha önce konsolosluğa giderek zaten bir başvuru yaptık ama red cavabını aldık . bende 2 yıl sınır dışı süresini beklemeye başladım . bitmesine yakın böyle bir olay geldi . zaten konsolosluğunda durumla ilgili bir bilgisi yok . onlarda E.G.Müd. Yabancılar Ş.B. yönlendiriyorlar . Yabancılar Ş.B'de açıklama yapmıyor . zaten telefonuda açmıyorlar çoğu kez . en iyisi parayı ödeyip 1 ay beklemek . başkada hukuki bir yol bulamıyorum . Çünkü yaptığım araştırmada ;böyle bir davanın olmadığı anladım. örnek alabileceğim . eşim ağır cazadan yargılanmıyor. Türkiyeye bir çok ülkeden sınır dışı olduğu halde kaçak giren bir çok yabancı var . bu afrikadan asya ya avrupa ya ama neden bu kişilerede böyle bir ceza gönderilmiyor. benim anlamadığım nokta burdadır . ilginize ve zamanınıza çok teşekkür ederim .
Cevap: Türk vatandaşı olmayan eşime dava açılabilir mi?
dava dosyasına ulaştım .
sevk maddesi :5683 sayılı kanunun 26 md ve TCK 53/1 , 53/2
olarak açılmış dava ve sadece ifade almak için. sulh ceza mahkemesini aradım . kendileri ifade için dedi o zaman 2 yıl hapis ve 4000 tl para cezasını sordum . oyle bir kesin karar çıkmadığını söylediler. peki neden giden dosyada yazıyor ? dedim , bir şey demedi . aynı numaralı dosyada farklılık olabilir mi ?
ve yasa değişti ve artık idari para cezası olması gerekiyor bu değişmiş haliyle mi yargılanacak? ama TCK 53/1-2 anlamadım. hapis cezası diyor . yargılamadan böyle ceza var mı ? benim sormak istediğim sınır dışı edilmiş bir sahsa nasıl ekim.2012 de mahkemeye getirebilirim . ve bu TCK 53/1-2 'de hapis cezası alabilir mi ?
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku