Merhabalar ben emniyet görevlisiyim. İllerde yakalanan bandrolsüz kaçak sigara ile ilgili olarak ortada bir çelişki ve bence yanlış olduğunu düşündüğüm bir uygulamayı sormak istiyorum. Bugüne kadar yakalanan kaçak sigaralarla ilgili olarak sigaraların bandrolsüz olması sebebiyle 5607 sayılı kanun kapsamına girerken bir yandan da 4733 sayılı kanun kapsamına girmektedir. C.Savcıları tarafından iddianameler 4733 sayılı kanun kapsamında hazırlanmaktadır. Burada yakalanan kaçak sigaralarla ilgili olarak 5607 sayılı kanun kapsamında yakalayan kamu görevlileri ile yakalatan muhbire ikramiye ödenmektedir. Fakat iddianameler 4733 sayılı kanun kapsamında hazırlanıp Mahkeme tarafından da bu yönde bir ceza gelmektedir. benim burada ki asıl sorum 4733 sayılı kanunun 8 maddesinin bir fıkrasında belirtilen ürünlere el konulması, muhafazası ve tasfiyesi ile bunları ihbar edenlere ve yakalayan kamu görevlilerine ikramiye ödenmesi hususlarında 21/3/2007 tarihli ve 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununda kaçak eşya için öngörülen usuller uygulanır' denilmektedir. Bu maddeye 4733 sayılı kanun kapsamında yakalanan kaçak sigaralarla ilgili 5607 sayılı kanuna göre ikramiye verilmesi gerekirken uygulamada bize bunun olması için 4733 sayılı kanunun yönetmeliği olması gerek denilmektedir. Kanunlar yönetmeliklerden üstündür. Bu ilkeye göre kanunda açık net bir şekilde yazan bir şey için yönetmeliğe ihtiyaç var mıdır? Buna göre 5607 sayılı kanuna göre ikramiye ödenirken 4733 sayılı kanuna göre ikramiye ödenmemesi doğru bir uygulamadır. Bu konuda bizler emniyet görevlileri olarak neler yapabiliriz. Şimdiden herkese teşekkür ederiz.