Değerli Arkadaşlar,
gecen Cuma günü SGK den gelen bir Tebligat ile yaşırdım kaldım.
2001 - 2004 senelerinde bir şahıs şirket sahibiyken, muhasebecim 2003 senesine ait 7., 8., 9. ve 12. ayların Prim ödemelerini (ve buna bağlı İşsizlik Sigortası, Eğitiime Katkı Payı ve Özel İşlem Vergisini) yapmamış. Okuduğum yazılara göre, bu tür borçlara ait zaman aşımı genelde 10 yıl olup, ama 6183 sayılı kanun un 102. maddesinde yer alan hükümlere göre - 08.12.1883 - 05.07.2004 tarihler arasındaki dönemlere ait prim borçların zaman aşımı 5 yıl olarak ön görülmüş...
SGK dan yapılan Tebligatın geçerli olup olmadığını, bana yardımcı olabilecek hangi alanda çalışan Avukat bulmam gerektiğini, veya bir avukatsız kendimin nasıl müdafa veya müdafa yazı hazırlayabileceğimi, nerelere başvurabileceğimi sizlerin yorumları ile öğrenmek isterim.
Ayrıca, son çıkan yapılandırmadan yararlanan ama belli bir zaman sonra ilgili taksitleri ödemeyenler için yeni bir yapılandırma yapıldığını öğrendim... Söz konusu borçumun (faisiz olarak) bu yeni yapılandırma imkanından yararlanabilirmiyim ??? Cünkü SGK bana çok geç Teblikat göndermiştir; beni bulamadığını söyleyemez, cünkü her taşındığımda ilgili Muhtarlıkları haberdar etmişim, ve kayıt ettirmişimdir...
Bana yardımcı, yol gösteren Arkadaşların cevaplarını rica ediyorum ve bekliyorum.
Sevgi ve Saygılarımla,
Aydemir Akgül