Slm. Bundan 11 sene kadar önce resmi nikahsız (dini nikahlı) bir evlilik yaptım. Bu evlilikten bir erkek çocuğumuz oldu. Ancak çeşitli nedenlerle ayrıldık. Çocuğuma bu yaşına kadar ben baktım. Şu an 10 yaşında ve halen benimle yaşıyor ve ilköğretim okuluna gidiyor. Bu arada, ben 3 yıldır bir başkası ile resmi nikahlı evliyim ve bir çocuğum daha oldu. Eski eşimde bir başkası ile (emin değilim ama sanırım resmi nikahsız) evli ve onunda bir çocuğu daha var...
İlk zamanlar çocuğumun kimliğinde, soyadı dahil kütük bilgileri tamamen annesinin üzerine kayıtlıydı ve benim sadece adım yazılıydı. Ancak daha sonra annesi ile nüfus müdürlüğüne giderek kimliğinde değişiklik yaptık ve tanıma yoluyla benim üzerime kaydı yapıldı. Fakat yine de çocuğum hakkında her türlü karar verme selahiyeti annesine ait. Örneğin; Bir gün evimi taşıdım. ancak yeni adres kaydı için nüfus müdürlüğüne gittiğimde annesinin izni olmadan çocuğumu yeni adresime bile kayıt edemedim...
Soru : Anne tanıması ile değil de, doğum yoluyla ve kan bağıyla bizzat babası olduğumu nasıl belgeleyebilirim? Birçok ilgili kişi ve kurumlara müracaat ettim fakat tüm kapılar yüzüme kapandı. Hatta annesi ile anlaşmalı olarak ilgili mahkemeye bile gittik. Ancak böyle bir dava hakkımız olmadığı söylendi. DNA testi sunmamız gerekirse onuda yapabileceğimi söyledim ancak hakime hanım ''bu saçma fikirleri size kim veriyor'' diyerek beni azarladı... Tüm bunlara bakarak, ''ben hiçbir zaman bu çocuğun babası olduğumu kanıtlayamam, hakkımı verebilecek hiçbir kanun, başvurabileceğim hiç bir mahkeme, açabileceğim hiç bir dava yok'' şeklinde bir sonuç mu çıkarmalıyım?..
Değerli fikirlerinizin bana bir yol göstereceğine yürekten inanıyorum. Saygı Ve Hürmetlerimle
Siz çocuğunuzun babasısınız sorun orda değil annesi ile evli olmadığınız için velayeti sizde değil Aile mahkemesine müracaatla velayetini almanızı öneririm.
merhaba, benim de bir çocuğun nesebi ile ilgili soru sorabilir miyim ? yanıt verirseniz çok sevinirim. Ben 14 aydır evliyim. eşim 35 ben ise 33 yaşındayım. eşim bana balayından döner dönmez evlat edinceğini söyledi.çok şaşırdım. kim bu çocuk dedim ? ananesinin yakın bir arkadaşının torunuymuş. annesi bizim evlenmemize 10 gün kala bir trafik kazasında ölmüş babasının ise kim olduğu belli değilmiş. ve çocuğa şu an 85 yaşında olan ananesi bakıyormuş. geçinemedikleri gerekçesi ile eşim bu çocuk için o yaşlı kadına ayda 500 tl. para yolluyor 1 yıldır. Kayınvalidem ise bu 1 yıllık evliliğimde beni gördüğü her yerde ne olacak bu çocuğun hali ? o yaşlı ananeside ölürse bu çocuk ortada kalır , ne yapmak lazım diye ? sürekli bana soruyor. Eşim ise böyle bir durumda çocuğu evimize getirceğini söylüyor. ben bu çocuğun eşimin olduğunu düşünmeye başladım. Kendisi hayır benim çocuğum değil diyor. Diğer taraftan eşim bizim bir bebeğimiz olmaması için sıkı sıkıya korunuyor ancak soran herkese bir çocuğumuzun olmasını istediğini söylüyor . Bende çok istediğim için bana karşıda artık hayır diyemiyor ama bu sefer de korunmuyormuş gibi yapıp yine korunmaya devam ediyor benim anlamayacağımı zannederek beni de ayrıca kandırıyor. kendi çocuğunun olmamasını bu kadar istemezken, ananesinin yakın arkadaşının torununa sahip çıkmak için elinden geleni yapıyor. kayınvalidemde benim bir çocuğumun olmasını istemiyor. Sanki benim doğum yapma yaşımın geçmesini bekliyor gibiler. Hatta eşimin bana tavrı bu çocuğun bakımını üstlenmezsem sen de biraz zor bebek sahibi olursun gibi bir ima var. ne yapacağımı şaşırdım. ben bu çocuğu evlat edinmekte bizimle yaşamasını da istemiyorum. Eşimle severek isteyerek evlenmemize rağmen bana karşı sanki karısı değilim de evinin bekçisi temizlikçisi bakıcısıymışım gibi davranmaya başladı. sanki benimle bu çocuğa bedavadan baktırmak için evlenmiş gibi. kendisi de istediği hayatı rahatça yaşayabilmek için sanırım. ben çok mutsuzum yaşımda geçiyor anne olamıyorum eşim yüzünden diğer taraftan aramızda duygusal bir karı koca ilişkisi de yok. eşimle bir aile olamıyoruz bu durumda. ben ayrılmak istiyorum. Eşimin bu çocuğu bana dayatmasından sıkıldım.sanki boynumun borcuymuş gibi. bekarken bana kimse bu durumdan söz etmedi.bilseydim evlenmezdim. Ben eşimden ayrılmak istiyorum. Bu durumda ne yapmalıyım. Bu çocuk eşimin ise onu tanıma yoluna giderek nüfusuna kaydettirme hakkı varmı ? benim rızam olmaksızın evlatlık olarak alabilir mi ? Bu doğrultuda ben boşanma davası açar isem haklarım nelerdir ? 1200 tl. maaşla sskl.lı çalışmaktayım. eşimin geliri aylık 5000 tl.kadar. babadan kalma değerli bir evi var ve o evde oturmaktayız. evlendikten sonra kendi birikimi ile bir araba aldı. Eşimin aileside varlıklı insanlar. Ben ise aileden fakirim. Şimdi ayrılcak olsam 1200 tl. maaaşla ne yapabilirim ki ? dönüp gitceğim bir baba evim bile yok. Ayrıca bu evlilik içinde ben kendi masrafımı hep kendim karşıladım. Eşim ise geliriyle kendini bu çocuğu ve kendi anne babasını ihya etmekten başka hiçbişi yapmıyor. bana senin kazancın var başının çaresine bak diyor. Şimdi boşanma durumunda benim haklarım nelerdir ? Mahkemeden bu çocukla ilgili dna testi isteyebilir miyim. Ve bu çocuk onun ise bunu benden gizleyerek evlendiği için bana bi tazminat hakkı doğar mı ? kendime nafaka bağlatabilir miyim. Sonuçta özel sektörde çalışıyorum ve işyerimin yakında kapanma durumu var. iş bulmam da tekrar zor olabilir. bir birikimim bile yok. Ne yapabilirim ? haklarım nelerdir ?
Engin bey ilginize teşekkür ederim. Ancak sorunum şu: Mahkemeye müracaat ettim. Fakat mahkeme gününden önce anneyle birlikte hakime hanımın odasına girip durumumuzla ilgili bir kaç soru sordum. Söylenen şu: Böyle bir dava esasen yok. Çünkü çocuk evlilik dışı doğduğu için sen doğum yoluyla değil anne tanıması ile baba görünüyorsun. yani anne seni gösterip babası bu dediği için. Bu durumda devlet şu ihtimali dikkate alır. Annenin çocuğu gerçek babasından kaçırıp seni baba diye tanıtmış olma ihtimali var. Bu durumda anne rızası da olsa böyle bir mahkeme olmaz dedi. Bunun üzerine bende, ''mahkeme benden DNA isterse yada biz DNA talep edersek bu durumda çıkan sonuca göre mahkeme doğum yoluyla babalığıma hükmetmez mi'' dedim. Fakat bunun üzerine hakime hanım beni azarladı ve ''böyle saçma şey olurmu ne DNA sı. Bu saçma fikirleri size kim veriyor. Beni boş şeyler için meşgul etme dışarı çık '' diyerek hakaretavi bir reaksiyon gösterdi. Bende bunun üzerine ümitsizliğe kapıldım ve mahkemeyi takip etmedim. Genel olarak sorunum bu. Umarım açıklayıcı olmuştur. Bu durumda acaba yapabileceğim hiç bir şey yokmu? Gerçekten tüm kapılar kapalı mı? Yoksa bu sonuca göre de velayet davasını yeniden açmamı mı önerirsiniz? SAYGI ve HÜRMETLERİMLE
Ayrıca velayet davası açabilmem için öncelikle doğum yoluyla babası olduğumu mahkeme kararı ile belgelemem gerekmezmi siz ce? Bu konudak fikriniz nedir acaba ?
Konu kerem_tekin tarafından (30-06-2012 Saat 03:09:39 ) de değiştirilmiştir.
Ben hala aynı görüşteyim velayet davası açarsanız anne de muvaffakat ederse velayetini alabilirsiniz diye düşünüyorum usuli bir engel yargı sırasında ortaya çıkarsa mahkeme çözüm yolunu da göstermek zorunda kalır zaten.
Özellikle ''usuli bir engel yargı sırasında ortaya çıkarsa mahkeme çözüm yolunu da göstermek zorunda kalır'' sözü çok dikkatimi çekti. İlginiz için çok teşekkür ediyorum. Tekrar hürmetlerimle
merhaba benimde bu konuya benzer bi bilgiye ihtiyacım var.
Benim bundan 45 gün önce bi çocuğum oldu.Çocuğun annesiyle resmi nikahımız yoktu.anne daha önceki eşinden boşanma davası bitirdiği için çocuk annenin iffet döneminde doğdu.Anne ile nufusa gittiğimizde çocugu kütüğüme yazdırmak istedim fakat iffet döneminde dünyaya geldiği için nufus memuru çocugumun annesinin daha önceki eşi üzerine yazdı.Benim çocuğumu kütüğüme almam için ne yapmam gerekiyor.adli tıp fakültesinden dna test raporu alıp aile mahkemesine başvurmam yeterlimi.yoksa önce mahkemeyemi başvurmalıyım.bu arada eşimin eski eşi çocugun kendisine ait olmaması konusunda sıkıntı çıkarmıyor.bu konuda iknalı.
evlilik dışı çocuğun babanın soyadını alması site:www.hukuki.net
,
evlilik dışı çocuğun babanın soyadını alması
,
kocamin evlilik disi olan cocugu evimizi sattitabilirmi
,
almanya da yeni dogan cocugun babasini soyadini almasi icin yapilmasi gereken davalar
,
nikahsiz dogan cocuk
,
evlilik dışı çocuğum
,
iffet davası nedir,
ikinci hanımdan çocukların velayeti,
nikahsiz dogan cocuj kimin uzerine olur,
evliyken baskasindan cocuk yapmak www.hukuki.net,
nesebi evlenme,
evlilik dışı doğan çocuğum 9 yaşında velayetini babası alabilirmi,
babadan anneye ve cocuga neseb dna test istemesi,
evlilik dışı doğan çocuğun soyadı,
evlilik dışı çocuğun nüfusa kaydı,
dna testi isteme,
evliyken nikahdisi cocuk,
evliken baskasidan cocuk,
evlilik disi cocuk annesinin soyadini alabikir mi,
baska biriyle evliyken baskasindan bebek yapmak,
evliyken esim evlilik disi cocugunu nufusuna alabilir mi,
eski esim dna testi ister
Evlilik dışı doğan,babasının noter aracılığı ile tanıdığı 17 yaşında bir kızım var.Çocuk doğumundan itibaren benimle yaşıyor,babası maddi ,manevi hiç...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku