Ev sahibim ile aramda 600 TL lik kira kontratı var. Ancak kış başında ortaya çıkan (her yıl aynı durum yaşanıyormuş) evin yapısal hasarı nedeniyle çok zor bir kış geçirdik. Akan tavandan tutunda, oluşan yoğun küf vs ve küfün daha az olması için neredeyse tüm gün açık kalan pencereler yüzünden ödenen ısı parası derken yaz ayları geldi. Önceleri yaz gelsin hallederiz diyen ev sahibim, sözlü olarak aylık kira bedelinin sorun giderilene kadar 400 TL olarak ödeyebileceğimi söyledi. Bende bu uğurda yaptığım bazı masraflar olduğunu ve bunları da kiramdan düşmesini söyledim ve gerekli hesaplamaları yaparak Ocak ve Şubat kiralarını ödemedim (bu arada alacağım 2 aylık kiradan çok daha fazladır). Tabi ev sahibim hemen 13 örnek ödeme emri ve tahliye talebiyle hakkımda takip başlattı. Bende süresi içinde buna itiraz ettim.Elimde mail yolu ile yapılmış yazışmalardan başka bir belge yok. Tabi bunlar belge niteliği taşıyorsa. Ama evin durumunu gösterir fotoğraflar var ve oturduğum sitede bu duruma tanık olabilecek kişilerde var.
Sanırım yaptığım itiraz karşı tarafın avukatına ulaşmamış ve "itiraz etmediğinden takip kesinleşmiştir" diye mahkeme yoluna gitmiş. Mahkemede itirazın süresinde yapılıp durduğundan dolayısı ile öncelikle yapılan itirazın reddi ve devamı yönünde bir talebin gelmemesinden ötürü davayı reddetmiş.
Takip 14.03.2012 de bana tebliğ edildi ve bende 20.03.2012 de itiraz ettim.Karşı taraf avukatı 07.05.2012 de icra mahkemesine dava etmiş ve mahkeme 01.06.2012 de reddi yönünde karar almış. Sanırım takip durduktan sonra 6 ay içinde bu itirazı dava edebilir.Yani 20.03.2012 de yapılmış bir itirazın 20.09.2012 ye kadar kaldırılması ve takibin devam ettirilmesini dava konusu yapabilirler diye biliyorum.
Sizce bu durum kendi adıma vahim bir durum mudur.Evin yaz dönemine kadar geçici de olsa tamir ettirilmesi ve ilk fırsatta da tamamen sorunlarının giderilmesi konusunda ev sahibime zamanında gerekli bildirimlerde bulunmuştum ama geçici çözüme yanaşmadı ve bunlar yaşandı.
Haklarım ve izlemem gereken yol nedir arkadaşlar, yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.