Öncelikle merhabalar,
Ben 2008 yılında bir tekstil firmasında çalışmaya başladım. Aynı zamanda da okuyorum dolayısıyla part time olarak yaklaşık 4 yıldır bu şirkette çalışmaktayım. Çalışma sürem boyunca bir çok personel arkadaşım benim gibi okudukları için okullarının zorunlu staj dönemlerinde şirketten ücretsiz izin talebinde bulunarak staj dönemlerini tamamlıyordu. Ve bu sene ise benim son zorunlu staj dönemimi tamamlamam gerekiyor. şirketten ücretsiz izin talebinde bulundum ancak indirim dönemine denk geldiğini ileri sürerek bana ücretsiz izin veremeyeceklerini söylediler. Açıkçası niyetlerini şu şekilde özetleyebilirim. Çalıştığım yerdeki en eski personel olmam ve 4 yıllık personel olmamdan ötürü tazminat vermeden bu şekilde işten ayrılmamı sağlayacaklar. ve ben bu konuda hakkımı sonuna kadar aramak istiyorum. cep telefonumda hala kayıtlı olan yönetici mesajım durmakta Akşam 20:30 da izinli günümde emrederek mağazaya çağırdığına dair. Aynı zamanda 2009 yılında yine iş yerinden tazminat almadan işten ayrılmamı sağlamak için yapmış oldukları saat düşürme ve yıpratma politikaları. yaklaşık 2.5 ay kadar diğer çalışan personel arkadaşlarıma oranla çok ama çok düşük saatlerde çalıştırıldım. ve iş yüküm daha da arttırıldı. Almış olduğum Vocational Ethics (Meslek Etiği) dersinde bana yapılan bu eylem Mobing'e girmekte. O dönemlerde birlikte çalıştığım arkadaşlarımın hiç biri ile şuan aynı yerde çalışmıyorum. hepsi istifa ederek ayrıldılar. Dolayısıyla mevcut personel arkadaşlarım bu konuda bana şahitlik edemezler. Çalıştığım süre boyunca yapılan performans değerlendirmelerim hep iyi geçmişti dolayısıyla işimi savsakladığımı iddia bile edemezler.

İşte tüm bu yaşadıklarım göz önünde bulundurulduğunda çalıştığım firmadan tazminat talep ederek ayrılmam mümkün müdür? 2009 yılında yaşamış olduğum olumsuz çalışma koşulları işten tazminat talebinde bulunarak ayrılmamda bir yararı olur mu?

Şimdiden çok ama çok teşekkür ederim.