1 ay kadar önce 2004 citroen c5 otomatik vites bir araç sattım, satarken ilanı bir internet sitesine verdim ve aracın özelliklerini yazarken aynen şu cümleyi kullandım "SADECE SAĞ ÖN KAPI SACI DEĞiSMiS VE SiGORTA KAYITLIDIR BASKA DEĞiSEN VE BOYASI BULUNMAMAKTADIR, (pert) "
araca birçok müşteri çıktı piyasa değeri 23.000-24.000TL civarındayken (Kasko değeri 29.000TL) ben 20.000TL yazdım ve 18.750TL ye sattım, alan arkadaş önce beni aradı araçta yazdıklarımdan başka bişey olup olmadığını sordu bende ilanı iyice okumasını sonra tekrar aramasını söyledim, daha sonra tekrar aradı ve pazarlık etti önce 19.000TL ye aracı bıraktım baktıracağını söyledi, farklı bir ilde olduğu için benim bulunduğum bir ilde arkadaşı olduğunu onun gelip bakacağını söyledi ve arkadaşı geldi araca baktı gitti, daha sonra alıcı beni tekrar aradı bir daha pazarlık etti ve son olarak 18.750TL ye pazarlığımız bitti, ertesi gün geldi sabah buluştuk araca baktı test etti tamam notere gidelim dedi paramı aldım satışını verdim aracı aldı gitti,
Şimdi beni arayıp tehdit edercesine beni mahkemeye vereceğini söylüyor, iyide kardeşim ilana pert yazmasam piyasa fiyatının çok çok aşağısına aracı vermesim haklı diyeceğim, şimdi vicdanende rahatsızım, aracı geri alayım diycem ama aradan 1 ay geçti parayıda kullandık,
Şimdi burada suç unsuru varmı, beni mahkemeye verirse artı eksi ne olur merak etmekteyim.
Yazdığınız ilanda aracın durumunu açıkca belirttiyseniz(pert kaydı, değişen ve boya durumu) zaten bir dava durumunda savcılık ilanı ilgili siteden(yayından kalkmış olsada çoğu sitenin veri tabanında saklanıyor) isteyecektir ve her şey açıkca ortaya çıkacaktır.Siz kendinizden eminseniz ve kişinin bunu bilerek aracı aldığını biliyorsanız hukuken ve vicdanen rahatsız olacağınız bir durum yok.Kolay gelsin.
Bu konu ile ilgili olarak önce tarafıma aracın ayıplı olduğu gerekçesi ile geri almamı isteyerek satış tarihinden 26 gün sonra avukat kanalı ile bir ihtarname göndermişlerdi, bende gecikmeden cevabi ihtarnamemi göndermiştim, yine aradan 45 gün geçti ve asliye hukuk mahkemesinden bir yazı geldi, yazıda karşı tarafın avukatının nöbetçi asliye hukuk mahkemesine verdiği dava dilekçesi var, bildiri kağıdının üzerinde tebliğ tarihinden itibaren 2 hafta içerisinde cevap vereceğiniz ihtar olunur diye yazmakta, sorum şudurki ben şimdi ne yapmalıyım nereye cevap vermeliyim veya nereye gitmeliyim, direk adliyeye gidip bu kağıtla savcının karşısınamı çıkmalıyım. yani ilk yapmam gereken nedir.
Dava konusunda haklılığıma inanıyorum çünkü adam aracı benden 18.750tl ye aldı 10-15 gün sonra 24.950tl olarak aracı satışa çıkardı, araçtada arıza verdirdi ve böyle bir yönteme başvurdu diye düşünüyorum, bununda ispatı nedir? bana ihtarname gönderdiğinde ben bu sebepleri yazdıkdan sonra satıştaki ilanında aracın 2 akisi yeni değişmiştir diye açıklama ekledi, kıs bir araştırma yaptım aracın 2 akis değişim maaliyeti 2.000-2.500TL civarında.
İyi akşamlar, 1 ay önce honca civic 2010 model aracımızı sattık. Satın alan adam 2 milyarını sonra vereceğini söyledi eşim ise kabul etti. Araba satış işlemleri bitti. Adam arabayı alır almaz kaza yapmış.Üstelik bizim sigortamızdan yararlanarak yaptırdı arabasını. Arabayı incelemişler tramer kayıtlarında pert çıkmış. Trafiğe çıkması falan yasakmış arabanın. Fakat bizim de bundan haberimiz yoktu araba ile hiç kaza yapmadık sigorta yaparken veya kaskoda hiçbir sıkıntı çıkmadı, trafikte hiç sorun olmadı. Şimdi adam bizi mahkemeye vereceğini ve paramızı vermeyeceğini borcu olmadığını idda ediyor. Araba satıldığı için bizde hak idda edemiyoruz. Ama arabayı almadan önce eşimle birlikte servise gidip arabayı göstermişler. Yani kabul ediyor gidip gösterip aldığını fakat ya arabayı benden alırsınız diyor ya da sizi mahkemeye verip elinizde ne varsa alırım diyor. Böyle bir hakkı var mıdır? Var ise bizim karşılığında ne yapmamız gerekir? Hem paramızı vermiyor hem bende paranız yok diyor hem de tehdit ediyor.
Değerlendirme yaparsanız sevinirim.
Teşekkürler
Konu guest12 tarafından (03-11-2012 Saat 23:00:12 ) de değiştirilmiştir.
Araç satış işlemleri sırasında noter size paranızı aldınızmı diye sorar, paranızı eksik alıp aldım dediyseniz ve şimdi hiç bir yazılı evrak olmaksızın karşı tarafın kabul etmediği bir iki binlira varsa buna hukuk ne yapabilir.Senet isimli evrak bu durumda kullanılmak için vardır.Elinizde eksik aldığınız miktar kadar senet olsaydı bu senetle borcunuzu ispat ve icra ederdiniz.Ya siz iddia ettiğiniz karşı taraftan eksik aldığınız miktarı(bilmem nasıl) ispat edeceksiniz yada karşı taraf çıkıp kendi isteğiyle verecek.Aracın pert olması durumuna gelirsek bu gibi durumlarda dava açılabiliyor ve sonuç alanlarda var.O yüzden karşı tarafla uzlaşmaya gidilebilir.İlave olarak tehdit ediyor demişsiniz.Sana dava açarım demek tehdit kapsamında değerlendirilmez.Sana dava açarım, seni polise şikayet ederim, savcılığa suç duryurusunda bulunurum vb. şeklindeki yazılar tehdit değildir.Dava açarsada parasını faiziyle ödemek zorunda kalabilirsiniz.Zor bir durum.Kolay gelsin.
Araç noter satışı yapıldıktan sonra , sizin kaskonuzdan işlem yapılamaz.
pert konusuna gelince, kazadan sonra pert e mi çıktı yoksa daha once mi hasarlıydı net değil o kısmı netleştirmeniz iyi olur.
2010 model aracı siz sıfırmı almıştınız, 2.elmi almıştınız?
sigorta geçmişe dair pert tespit ettiyse tarihide bellidir, sizden öncesinin işiyse bilmediğinizi, haberinizin olmadığını söylersiniz.
alacağınıza dair noterdeki beyanınız varken, paranızı almanız biraz zor, zaten eksik parayla mal satmakta başka ilginö bir durum. ya aracı biran önce elden çıkarmak istediniz, yada sadece boş bir ana denk geldi.
sonuçta pert ile ilgili olarak sizden çok fazla birşey alamaz, zaten kaza yapmış aracın değerini düşürmüş,
hileyle pert i gizlemediyseniz, başınıza birşey geleceğini sanmıyorum.
Aracı 2. el olarak aldık. Sigortanın dediği sizden önce de pert kaydı varmış. Tehdit kısmı zaten dava ederim kısmı değil parayı ne zaman verirsiniz diye sorduğumuzda dediği cevap benim borcum yok size dava açarım mahkemelerde süründürürüm diyor. Aramızda samimiyet olduğundan 2000' TL sini 2 gün sonra veririm dedi tamam dedik.Çünkü aynı firmada çalışıyorduk. Aracı sattıktan yarım saat sonra aradı kaza yaptım diye. Bizim trafik sigortasıyla onarım yapıldı. Araç eşimin üstüneydi kendisi TSK mensubu şimdide Genel kurmay başkanlığına yazacağız diyor.Mahkeme olursa ne yapmalıyız. Eşimin telefonunda işinden dolayı otomatik ses kayıt özelliği bulunuyor. Yani tüm konuştukları var elimizde sizce bir etkisi olur mu ?
hileli beyanınız olmadığını düşünüyorum, bu anlamda sizi suçlayacak bir olgu yok gözüküyor.
sizden önceki bir durummuş ve sizinde bilginiz olmamış. satmadan önce gösterdiğiniz servis te bu durumu anlamamış.
burda kusurunuz gözükmüyor.
resmi makama yazması size ne etki yapar bilmiyorum, siz kandırarak satış yapmadıysanız (ki beyanınıza göre öyle) suçlanacak birşey göremedim ben.
benim kanaatimce siz, olayı kendi şirketinizde müdürlerinize bilgi olarak verin. en azından olay bilinsin, dostluğa güvenerek araç sattınız, paranızın bir kısmını alamadınız, birde bu durumla muatapsınız.
çekinceniz varsa eşinizde kendi amiriyle bu konuyu konuşsun, bilgi versin, diye düşünüyorum, yani iş dedikkoduya dönmeden, amirlerin bilgisi olsun.
arabayı sattım aracın pert kaydı olduğundan haberim yoktu geri vermek istiyor
,
pert kaydı nedir
,
pert araç satış mahkeme sonucu
,
bilmeden pert araç aldım ne yapmalıyım www.hukuki.net
,
hasar kayıtlı araç sattım
,
sahte pert
,
pert kayit nedir
,
arabamı sattım alan kişi pert olduğunu söyledi ne yapmalıyım
,
arabami sattigim kisi beni mahkemeye verebilirmi,
sattığım araba pert çıktı,
pert arac alan kisi ne yapmali,
sattigim arac ariza yaptı,
arabam pertmis ne yapmaliyim,
pert kayitli aracimi sattim poroblem olurmu,
2.el araba sattim geri istiyorum,
aracın değişeni olduğu nasıl anlaşılır,
sattigim arac pert mi,
pert kaydı olan araç ne demek,
aracın pert kaydı olduğu nasıl anlaşılır ,
aracin pert kaydi nasil anlaşilir,
pert kaydi arabanin degerini ne kadar dusuru,
araçta pert kaydı olursa ne olur
geçen sene bir arkadaşımdan aldığım aracı satmak için biriyle anlaştık ve servise götürdüğünde faturalanmamış bilgiler kısmında pert yazıyor. servis...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku