Merhaba,

Bir inşaat firmasına projeden daire alımı için, bir miktar peşin ve geri kalan bakiye daire teslimi olan 30.05.2012 de ödenmek üzere emre muharrer senet imzaladım. Ancak inşaat halen devam etmekte ve muhtemelen 2 sene de ancak bitecek. Senet vadesi yaklaştığında imzamın taklit edildiği aynı tutarda aynı tarihe aynı senet numarasıyla başka bir taşerona ciro edilmiş bir senet daha ortaya çıktı. Hukuki müracaatları yaptım ve Tüketici Mahkemesinden

1-4822 Sayılı Yasa ile değişik 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 6. Maddesi ve HMK nun 389. maddesi uyarınca ÖDENMESİNİN İHTİYATİ TEDBİREN DURUDURULMASINA,
2-İlgili taşınmazın tapu kayıtları üzerine İHTİYADİ TEDBİR KONULMASINA
.....

şeklinde karar verildi. Bu kararı senetlerin bulunduğu banka şubelerine gönderdim. Biri protesto etmeyeceğini bildirdi, diğeri ise karar metninde protesto edilmemesi yönünde ibare olmadığından protesto edeceğini bildirdi. Avukatım prtotesto ederlerse onları da dava ederiz dedi, ama duruşması olduğundan detyalı konuşamadık. Bugün protesto günü olduğundan yapabileceğim herhangi bir şey var mıdır? Konuyla ilgili görüşlerinizi rica ediyorum. Bu arada protesto edilmesi muhtemel senet sahteliği kesin olan senet, imzam taklit edilmiş ancak başarısız.

Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.