Merhabalar.
Ben 41 evli ve 1 çocuk babasıyım. Ailemizde genetik olan tip1 diyabet hastasıyım. Devlet hastanesinden aldığım %78 özürlü(işgörmez) raporum var.Hastane heyetinde iki bacağımı da diz altından kesme kararı aldı. Yaklaşık 4 senedir hiç bir gelirim yok. Tamamen akrabalarımın ve valiliğin sosyal yardımlaşma fonu yardımlarıyla geçiniyorum.Düzenli hiçbir maaşım ve gelirim yok. Rahatsızlığımdan ve sürekli bakıma muhtaç olduğum için eşimde çalışamıyor. Annem 2003 de vefat etti. Anneme ait bir daire vardı miras olarak bana ve kardeşime düştü ancak biz babamız eşini kaybetti çok üzgün diye onun isteği ile noterden o hakkımızı babamıza devrettik. Babam o evi sattı bizden hakkımızı aldık diye imza alarak komik bir rakkam verdi. Babam lüks ve zevki sefa içinde 2 nci eşiyle yaşıyor. Evi kendisinin arabası-bankada parası ve geliri emekli maaşı var. Bana hiçbir yardımı ve desteği olmuyor. Resmen yüzüme ölsende kurtulsak diyebilecek kadar rezillik içinde. Şu anda 71 yaşında.

Benim sorum şu; Birkaç kişiden babamdan nafaka talep edebileceğimi öğrendim. Lütfen bana bir avukat bulup danışın demeyin. Avukata değil ekmek alacak durumum yok. Adliyeye gidip önüme çıkan ilk aile hakimine danışayim dedim ama ne der bilmiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim? ve babamdan nafaka talep edersem kazanırmıyım? Erkek kardeşimde 37yaşında, işsiz evli ve hiçbir geliri yok yardıma muhtaç durumda. Yardımcı olursanız minnettar olurum.